Hej!

Mitt namn är Therése Lindgren och jag har världens bästa jobb.

Sedan 2013 driver jag nämligen en av Sveriges största Youtube-kanaler där jag publicerar nya videor fyra gånger i veckan. I mina videor blandar jag högt och lågt, fult med fint och trams med allvar. Särskilt uppskattade videoserier på kanalen är mina vloggar, i vilka tittaren får följa med under min dag, min matlagningsserie ”VEGO med Therese” samt ”Therese testar” som nyligen också blivit till webb-serie hos Kanal 5’s Dplay.se.

Vintern 2016 debuterade jag som författare med boken ”Ibland mår jag inte så bra”, som under den första månaden sålde i över 100 000 exemplar. I boken berättar jag om mina egna erfarenheter av, samt fördomar kring, psykisk ohälsa. Jag lider nämligen av paniksyndrom sedan 2012, vilket dagligen begränsar mig fysiskt, men framförallt psykiskt. Sedan boken lanserades har jag på olika sätt deltagit i den offentliga debatten om psykisk ohälsa – via poddar, tidningar, radio och tv – och är oerhört stolt över att vara aktiv i arbetet mot stigmatiseringen av personer med psykisk ohälsa genom mitt ambassadörskap för projektet Aldrig ensam.

Genom mina kanaler och i samarbeten med organisationer och företag arbetar jag löpande för att kasta ljus på en av mina absoluta hjärtefrågor, nämligen djurrätt. Hösten 2017 gav jag ut min andra bok ”Vem bryr sig?” i vilken jag beskriver min resa från köttätande pälsbärare till att idag leva en vegansk livsstil. Tack vare mitt engagemang har jag dels tilldelats utmärkelsen ”Årets vegonormerare” i samband med kampanjen Vegonorm, och dessutom tagit emot det prestigefyllda priset Guldråttan av organisationen Djurens Rätt med motiveringen:

”Med ett personligt och tillgängligt språk ger Therése Lindgren sin röst till djuren och inspirerar många andra att göra detsamma. Under året har Therése tillsammans med sina följare verkligen visat det är tillsammans som vi alla gör skillnad för djuren.”

Tillsammans med mina engagerade följare samlade jag under december 2016 in 590 105 kr till organisationen Djurens Rätt, och under december 2017 startade jag en insamling till förmån för hajar mot överfiske och tjuvfiske hos WWF, som även den tack vare mina fantastiska följare är uppe i över 500 000 kronor på mindre än en månads tid. Till insamlingen donerar jag personligen 5 kronor per sålt exemplar av min bok ”Vem bryr sig?”.

Jag har verkligen världens bästa jobb, och är mina följare så tacksam över att jag har privilegiet att få fylla mina dagar med sådant jag älskar att ägna min tid åt. Det hade aldrig varit möjligt utan all support jag får.

UTMÄRKELSER

Årets Youtuber”, Guldtuben 2015

Årets Collab”, Guldtuben 2015

Årets Youtubekanal”, Finest Awards 2015

Årets Youtuber”, Social Media Party 2015

Årets Youtuber”, Guldtuben 2016

Årets Style”, Guldtuben 2016

Årets Youtubekanal”, Finest Awards 2016

Sveriges 101 supertalanger”, Veckans Affärer 2016

Näringslivets 150 superkommunikatörer”, Resumé 2016

Årets Webbtv-profil”, Kristallen 2016

Årets bäst säljande facklitteratur”, 2016

Årets vegonormerare”, 2016

Årets collab”, Guldtuben 2017

Årets vloggare”, Guldtuben 2017

Guldråttan”, Djurens Rätt 2017

Årets Business”, Stora Influencerpriset 2017

World’s largest vegan cake”, Guinness World Records 2017

Årets uppstickare”, Shortcut 2017

Årets influencer”, Studentkortet 2018

Sveriges Favoritvloggare”, Nickelodeon Kids Choice Awards 2018