Har ni varit med om detta?

Har ni någon gång varit med om att ni blir sjuka första dagen på semestern eller dagen efter att ni gjort ett stort prov ni varit stressade inför? Det är typ som att kroppen ”vetat om” att den absolut inte får bli sjuk eller så är det kanske för att man varit uppe i varv, men sekunden man slappnar av blir man as-sjuk? Det har hänt mig nu!

Det blir ju lite konstigt att prata om min semester som en ”stressad situation”, men ni vet, jag är ju as-stressad innan och under tiden jag reser, och i lördags när jag kom hem från Köpenhamn kunde jag inte heller riktigt slappna av utan då skiftade stressen istället till att handla om intervjuerna med Ulf och Stefan i veckan.

Jag var alltså mer stressad och nervös än vanligt veckan innan Tyskland-resan, under resan, och nu i veckan, och har de TRE  senaste veckorna längtat efter fredag 10 augusti eftersom att den dagen har jag inget läskigt framför mig att stressa över. Men vad händer? Jag vaknar upp med världens förkylning.

Jag är inte ledsen, utan ögonen är glansiga för att det exakt heeeela tiden känns som att jag är på väg att nysa, haha. Så jäkla trist! Har inte lämnat sängen på hela dagen, sååå….vi hörs imorgon istället! Nu ska jag fortsätta plöja Trisha Paytas.

Har ni någon bra Youtubekanal att tipsa mig om?

42 kommentarer

 1. Nej det har jag inte varit med om men alla blir vi sjuka på obestämd tid någon gång

 2. Det blir ofta så om man använder AC i bilen under flera timmar i sträck när man reser. Det och det mentala att man äntligen kan andas ut, då passar kroppen på att vila sig och få ut bakterierna den samlat på dig.

  Dokumentärtips på svtplay om den världsberömda makeupartistens tragiska öde. Se nu👍💕krya!

 3. Andra dagen på semestern: ögoninflammation. Fjärde dagen på semestern: superförkyld. Så du är inte ensam.

 4. Jo stress sänker immunförsvaret och det är typiskt att det bryter ut när man väl slappnar av. Krya på dig!

 5. Jag brukar ofta bli sjuk på loven, då man äntligen slappnar av och tar det lugnt. Det ligger nog ganska mycket i det du säger 🙂

 6. Jodå, det hände alltid mig under mina livs stressigaste år. Det slutade med att jag en jul drabbades av en kronisk sjukdom som jag inte önskar ens min värsta fiende. Ta hand om dig och lyssna på din kropps signaler ❤️

 7. Händer ofta att jag blir sjuk när jag väl är ledig.Att så fort kroppen kan slappna av så bryter det ut.Rätt logiskt.Vill tipsa om The Ace Family på youtube.Du kanske kan hitta lite inspiration därifrån.Tycker de är grymma med sina över 10 000 000 följare.Du är grym!Kram och krya på dig!

 8. Kolla gärna in min yt-kanal om du vill <3
  https://www.youtube.com/channel/UCD1aHok8hmmSDFTs0ky8ZXg?view_as=subscriber

  Hoppas du mår bättre snart! <3

 9. Steph Pappas tycker jag har en väldigt bra kanal. Mycket för att hon gör så många mukbangs vilket jag älskar att titta på!! Krya på dig Therese!<3

 10. Raven Elyse!!

 11. Jag har jobbat som en galning hela sommaren, jag vet .. idiotiskt att jobba dygnet runt som jag gjort inom slutenvården inom psykiatrin när det varit sån kanonsommar. Men när jag väl lugnande mig, inte tog på mig extra pass och börja räkna ner och slappna av inför semestern så en vecka innan semestern vaknade jag med över 40 graders feber, kunde inte svälja och fick uppsöka läkare och fick antibiotika mot en hemskt infektion i halsen och en förkylning , en riktig mancold så jag ringde killen och sa att han får ringa fonus för min sista stund är nog kommen.

  Jag överlevde, blev frisk och gick på semester och första semesterdagen vaknar jag upp med hosta och snorig näsa. Heja mig och heja semestern. Så ja .. när jag börjar jobba igen den 25 augusti får jag väl ringa jobbet och sjuka mig. För jag slår vad om att jag är döende .. även då!

  Krya på dig !

 12. Krya på dig!

 13. Shane Dawson har sen november 2017 gjort väldigt många roliga serier på sin kanal! Absolut sevärt. Jeffree Star är också väldigt rolig.

 14. När jag åkte till Kanarieöarna för ca 4 år sedan så blev jag förkyld på vägen dit. Alltså när jag vaknade på natten för att åka dit så hade jag ont i halsen. På vägen till Arlanda började jag nysa osv. Kan ni fatta att sitta 5-6 timmar på ett plan med huvudvärk, ont i öronen och halsen? Det var förmodligen något som du sa att när jag gick i skolan så kunde jag inte bli sjuk för jag skulle hinna med allt osv, men direkt när jag får semester så blir jag sjuk haha.

 15. Bägge jag och min pojkvän vaknade upp förkylda imorse tyvärr. Men det är väldigt vanligt att man blir det så fort man börjar slappna av.
  Shane Dawsons mini-serie med Jeffree Star på YouTube var 👌.

 16. Shane Dawson senaste content är det bästa du kan hitta på Youtube!

  1. Alla hyllar honom och hans ”content” så mycket men jag fattar verkligen inte grejen! Visst, han är underhållande, rolig och verkar väldigt sympatisk men att hans videor skulle vara SÅ geniala som alla säger håller jag inte med om. Tycker de varken är bättre eller sämre än andra youtubers på hans nivå.

   1. Konstigt när negativa kommentarer alltid skrivs av någon anonym. Anonym måste varit ett populärt namn ett tag för det är konstigt så många som heter det. Ofta ledsna också. Konstigt.

 17. Har hänt mig sååå många gånger att jag blivit superförkyld dagen efter ett stort prov/inlämning, har typ blivit en vana 🙁
  Älskar också Trisha Paytas! Speciellt hennes mukbangs haha

 18. Hurdant är det med lösögonfransarna speciellt nu när du är sjuk? Känns det inte som om du vill klia dig i ögonen rejält, men kan inte så dom inte skadas? Jag skulle vela ha lösögonfransar, men mina ögon kliar ganska ofta och tanken att måsta vara så försiktig skrämmer mig. Hur är det med att ta bort sminket då? När man inte får gnugga? Har du tappt mycket egna fransar?

 19. Under högstadiet och gymnasiet blev jag endast sjuk (riktigt sjuk, inte bara lite förkyld) när jag hade lov. Var som att kroppen visste att jag absolut inte ville bli sjuk under skoltid då jag var rädd för att hamna efter i skolarbetet x)

 20. Jo jag har också varit med om liknande! Krya på dig!
  Jag gillar att titta på Danelle Hallan och Kendall Rae, lite True crime!

 21. Om du vill se när jag testar godis och koffeinvatten. Samt höra sanningar om mig eller se hur fågeljakt går till, så kolla ”Dianas stigar”. https://www.youtube.com/channel/UCmdfYoZfdIvf5BXMzjTP0bw

 22. Krya på dig! ❤️

 23. Förut blev jag alltid förkyld/hängig, så fort jag ens va ledig. En ledig helg började alltid med förskyling eller lätt huvudvärk och feber… nu händer det inte lika ofta, men jag tror att det även kan ha att göra med hur/hur mycket man jobbar när man jobbar… Har man som jag haft jobb som suger sjukt mycket energi och inte får vila ikapp tappat man tillslut all ork..

  Hoppas du piggnar på dig så du kan njuta och återhämta dig under semestern!

 24. Krya på dig, fantastiska du!

 25. Följer du Shane Dawson? 🙂

 26. Jag älskar Mimi Höglin på YT. Kan annars tipsa om min egen familjekanal på Youtube, Familjen Lindström Westin vloggar😀 Kram!

 27. Ett tips är att kolla shane dawson och jefreestars collab i fem delar på shanes kanal, sjukt intressant och även underhållande❤️👌🏻

 28. Jag pluggar och håller på med musik och har ibland haft intensiva veckor med repetitioner och föreställningar. Sista föreställningen brukar bli som en sista urladdning och det brukar vara flera som blir sjuka efter det. Som du säger, det är som om kroppen förstår att den inte får bli sjuk än! Sen brukar de sista dagarna vara så intensiva, inte konstigt att kroppen behöver återhämta sig efter det.

 29. När man är stressad bildar kroppen kortisol som reglerar kroppens immunförsvar och är antiinflammatoriskt. Tex tar man ju ofta kortisonlkräm för inflammerad hud eller sprutar in kortison i inflammerade leder, just för att stoppa inflammationen. När man slutar stressa så slutar kroppen att tillverka kortisol och kroppen reagerar därför på infektioner med inflammation.

 30. Matkoma tycker jag är väligt underhållande att kolla på 🙂

 31. Hände mig också nu när ajg kom hem från London… plus sjukaste mensverken på det…
  Rekomenderar helt klart Danielle Mansutti på youtube! Älskar henne😍

 32. Min sambo blir alltid sjuk första dagen av sin semester. Krya på dig fina Therese. Själv så blir jag dålig så fort det är kallare temperaturer och blåsigt pga mitt mående. Jag såg den här videon på dig när du färgade håret med vit hårfärg. Jag tänkte testa den för mitt hår är ljust men vill ha det vitare. Håller med om vad du säger att alltid när man går från frisören så är det inte som man tänkt sig. Krya på dig nu. Du får vila och ta en kopp ingefära te med lite honung i❤️ https://youtu.be/6ghjcJjMdUE

 33. Hej Therese! Nu när jag har varit sjuk har jag tittat på programmet extreme couponing, helt sjukt. Tycker även att det vore kul om du kunde testa att åka och handla och leta efter kuponger i butiken och se hur många kronor du kommer ner i pris. Gillar det du gör! Kram!

  1. Det är kul det programmet. Men ännu roligare är ”världens snålaste” /extreme cheapskates. Skrattar som sjutton till alla smarta men ack så snåla personer.

 34. Jag pluggar ca 25 mil från min hemort, och jag blir aldrig sjuk där. MEN så fort jag åker hem en helg till mamma och pappa så blir jag ALLTID sjuk. Det slår aldrig fel! Så jaa, jag tror definitivt att det är så att när man slappnar av efter en stressig period att man blir sjuk…

 35. Jag förstår dig! Direkt när jag fick min första semester någonsin så fick jag öroninflammation och feber.

 36. Tips: du skulle kunna kolla in iiSuperwomanii och Gabbie Hanna, de är roliga på youtube! 😀

 37. Du får gärna titta på min youtube kanal!
  http://Www.youtube.com/johannasofie

 38. Min dotter blev sju första dagen på semester.

  1. Hahha menar ju sjuk!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *