Sista intervjun avklarad…

…och idag gick det mycket bättre! Var dels bättre förberedd på värmen med uppsatt hår och svalare kläder, men framförallt var jag inte lika nervös.

Stefan Löfven var även han supertrevlig och otroligt professionell. Något mjukare i sin framtoning än Ulf skulle jag säga, men något mer svävande i sina svar kanske.

Jag hoppas verkligen att avsnitten klipps ner och blir som jag föreställer mig dem. Det är nämligen inte jag som klipper avsnitten, utan Splay eftersom att det ju är på deras Youtubekanal avsnitten kommer att publiceras om ett par veckor.

Herregud vad spännande det ska bli att följa valet i september, jag längtar verkligen! Jag har beslutat mig för vilket parti jag ska rösta på och känner mig trygg i det valet. Hur går det för er? Har ni landat i något beslut ännu?

115 kommentarer

 1. Värsta proffset är du, passar som programledare 😀

 2. Nej, jag tycker att det är svårt. Jag är 110% säker på ”vilken sida” jag är (vänstra) men inte helt säker på vilket parti jag ska rösta på. Alla valkompasser säger att jag ska rösta på ett parti (och egentligen hjärtat också) men jag röstade på dem i förra valet och såhär i efterhand känner jag, som väljare, mig lite lurad för de gick senare emot flera saker som de gått till val på. Skulle egentligen vilja rösta på Fi för jag tycker att de tar upp viktiga frågor som jag vill att det ska pratas mer om i riksdagen men i dagsläget känns en röst på Fi som en bortkastad röst. Så i nuläget är jag lite kluven.

  1. Rekommenderar att besöka valstugor och tala med de olika partiernas representanter! Att prata med någon ger en en helt annan uppfattning än att bara sitta och läsa på hemsidorna.

 3. Handen till höger och hjärtat till vänster.

 4. Å vi komma älska dig vad som, du behöver inte oroa dig!! Hur kommer det sig att du intervjuade dem??

  Dem som känner Foki- kommentera här:) :http://www.fokis.se/2018/08/08/alskade-cybervanner/comment-page-1/#comment-895081

 5. Du ser otroligt proffsig ut som programledare, ser ut som du inte gjort annat! Skönt att det kändes bättre idag! 😊 Jo, jag vet vad jag ska rösta på i höst. Det blir Moderaterna.

 6. Hur grym är inte du?! Blir så sjukt imponerad av allt du gör och du är verkligen så inspirerande!! <3
  https://nouw.com/filippaml

 7. Nope, väntar med att bry mig om valet till de sista två veckorna. Kanske går till tält och frågar något men framför allt för att ta godis hahaha! ;D (ja jag är över 18, hurså?)

 8. Jag ska rsöta på SD. ❤ Utan tvekan. Synd att inte många är insatta i deras politik för många har noll koll!

  1. På vilket sätt är folk inte insatta i Sverigedemokraternas politik? Hur kan man blunda för att de sprider rasism på strukturell nivå samt är emot kvinnliga och HBTQ-rättigheter? Frågan är om ni läser på, för vi som inte röstar på dem har nämligen stenkoll på deras politik och det är även anledningen till varför de inte får vår röst.

   Men kom gärna med orsaker till varför du röstar på dem! Jag är genuint nyfiken.

   1. nytt nick

    Det är inte SD som sprider rasism utan enskilda individer. Jag kan berätta att på ett internt möte på Moderaterna så sas det både det ena och det andra som inte bör komma ut till allmänheten. Det behöver inte heller betyda att folk är rasister för att dom inte vill släppa in folk. Rasism betyder nått helt annat. Ska vi prata rasister så finns dom i alla partier, bara att dom är bättre att dölja det än dom idioter som är med i SD

   2. Att det finns enstaka rasister i alla partier har jag inte sagt något om, skillnaden är att Sverigedemokraternas parti genomsyrar rasism på strukturell nivå.

  2. Kopierar en text som Karin Karlsbro (politiker för liberalerna) skrivit.
   Vad är problemet med SD?
   När man ska ta reda på vad ett politiskt parti egentligen står för behöver man gräva lite mer. Jämför med att du står i butiken och ska köpa något som har en snygg förpackning. Kanske müsli. Bilden visar en skål med hasselnötter och rosa torkade bär. Men för att veta mer måste man ju faktiskt kolla innehållsförteckningen. Då upptäcker man att den största smaksättaren är torkade russin, något man verkligen inte gillar. Politik är naturligtvis mer komplext än frukostflingor. Men poängen är att innehållet är viktigare än ytan. För att få en bra bild av vad ett parti vill bör man också ställa frågan vilket samhälle partiet vill se på lite längre sikt, och hur det påverkar dig och dina barn. Mer frihet för folk att forma sina liv eller mindre? Bättre möjligheter för Sverige att utvecklas som ett bra framtidsland, eller mindre? Ja, döm själv.
   Hur ser du på jämställdhet och kvinnors rättigheter? Makten över sin kropp? Tycker du att politiker ska ha mer eller mindre att säga till om när det gäller ditt beslut om att göra abort? SD är det enda partiet som vill sänka abortgränsen i Sverige. För abort efter den 12:e veckan till följd av medicinska eller andra tungt vägande skäl ska det krävas tillstånd av Socialstyrelsen. Alltså politiker och byråkrater kan komma att fatta beslut som strider mot en enskild kvinnas innersta vilja och önskan i en av livets mest viktiga frågor.
   Hur ser du på miljöfrågor och klimatförändringar? Tycker du att vi ska ta ansvar för att göra det bästa möjliga för att ta hand om den enda planet vi har? SD var det enda partiet i riksdagen som röstade nej till Paris-avtalet, det globala klimatavtalet.
   Hur ser du på samarbete med andra länder? EU är ju inte perfekt, men den bästa och viktigaste organisation som sedan andra världskriget funnits i Europa och fått länderna att samarbeta istället för att skapa konflikter. Frågan är, behöver vi mer – eller mindre – samverkan för att få bästa förutsättningar för jobb och stabil ekonomi i vårt land, hantera flyktingfrågor, bekämpa terrorism och grov brottslighet och samarbeta vid naturkatastrofer och mycket, mycket annat som berör vår vardag? SD vill att vi ska folkomrösta om medlemskapet. Eftersom de är ett nationalistiskt parti så vill de ha mindre samarbete.
   Hur ser vi på möjligheten att bo, leva, plugga, eller kanske träffa sin partner i ett land utanför Sverige? Nyfikenhet och kärlek behöver frihet. Många har åtminstone under en period lämnat Sverige, eller känner någon som varit utomlands för någon av dessa anledningar. Eller kommit hit av samma skäl, eller kommit hit pga. omständigheter hon eller han själv inte kunnat råda över, så som krig eller konflikter. Vi har en reglerad invandring till Sverige. Det finns inget parti som vill ha något annat. SD talar om ”nollvision för asyl- och anhörighetsinvandring.” Alltså att t.ex. familjer inte ska kunna förenas.
   Hur ser du på själva grunden i demokratin? På rättssäkerheten och allt det där vi kanske tar för självklart. Sverige är ju ett fritt land sen hundra år typ…. SD föreslog som enda parti i våras ett angiverisystem som skulle göra det brottsligt att inte anmäla den som gömde papperslösa flyktingar. Alltså: du skulle bli skyldig att anmäla din granne till polisen om du misstänkte att hon eller han gömde flyktingar. Angiverisystem har funnits. Exempelvis i Östtyskland.
   Att SD har sin mörka historia är en allvarlig sak. Men nu handlar det ju om valet 2018 och vad man vill framåt. SD har en massa uppfattningar som inte avviker från andra partier. När du gör någon så kallad valkompass så kanske du överraskas av att SD kommer upp som ett alternativ för dig. Men det är inte de minsta gemensamma nämnarna mellan partierna som är intressanta. Det är det som avviker som gör skillnad. SD må ha en tilltalade yta, det är hela innehållsförteckningen som räknas.
   Vi står inför ett val som handlar om frihet, öppenhet och framtidstro, eller en annan väg för Sverige. Nästa val 2022 får två av mina döttrar rösta för första gången. Vilket samhälle vill du att Sverige ska vara när dina barn blir vuxna?

  3. Du som kvinna kommer får ett sämre liv och nazisterna kommer ha fritt fram i samhället om SD vinner.

  4. Så du tänker rösta på att parti som tycker att samkönade inte ska få adoptera eller inseminera? Fräscht…..

 9. Jag kommer inte kommentera dig ”Jonna” pga att du visar tydligt att du inte kan något om SD genom att skriva rasism osv.
  Du kommer själv märka senare i livet varför SD bör vinna valet. Men det lär du upptäcka själv.

  1. Sandra: Kul ändå att du skriver i en kommentar till Jonna att du inte tänker kommentera hen 😅

   Bara för att ni har olika åsikter om SD och deras politik behöver det inte betyda att någon är mindre insatt än någon annan. Alla skapar sin egen uppfattning då alla är olika och resonerar olika utifrån fakta. Acceptera allas olikheter i stället!

   1. Fattar vad du menar men tycker det är bra att Sandra skriver att hon inte tänker diskutera det vidare så att den kommenterade vet.

  2. Men förklara för mig hur SD fungerar då och hur de inte står för rasistiska åsikter? Det här är grejen med er SD:are, så fort någon kommer med KÄLLKRITISK information tänker ni minsann inte ge svar utan vi får ”själva se sen”. Om du faktiskt har bestämt dig för att rösta på ett parti så har du antagligen väldigt starka orsaker till varför. Lägg dem på bordet!

   Kvinnofrågan och HBTQ-rättigheter ser du bara förbi eller?

  3. Det är ingen som vill veta något om SD ändå så. Såna som du kan ju flytta här ifrån istället och se hur de är att vara invandrare i ett annat land. ALLA har rätt till ett bättre liv. Vem har sagt att Sverige bara är till för Svenskar? Vem har sagt att Ryssland bara är tillför Ryssar? Vi alla lever på samma planet, denna planeten är till för ALLA sen finns de onda och goda människor överallt även rena svenska kan vara riktiga as

   1. Men Sverige kan inte hjälpa alla 😔 Även andra länder måste bidra!

 10. Och Ps. Det är väldigt många som kommer rösta på dem i år och det lär du oxå märka. Och väldigt många är även utlänningar för de förstår vad SD står för. Mer än svenskar faktiskt.
  Men du får själv se.

  1. Hur kan man som kvinna rösta på ett kvinnofientligt parti?

 11. Mother of dragons

  Ska rösta på F! I rikstagsvalet och Miljöpartiet i kommun och landsting.

  När jag har gjort testerna och läst mig till så landar jag runt 75-90% på F!, MP och V så det blir garanterat där men lite osäker hur jag ska göra då jag inte vill ”slösa” min röst :/

  1. Vill du berätta mer ingående varför du valt dem? ❤️

 12. Som någon skrev tidigare är även jag definitivt vänster på skalan, men vilket parti det blir är jag inte säker på. Det blir troligen olika för kommun/landsting/riksdag. Första gången jag får rösta i år (är 97a), så det är lite spännande faktiskt.

 13. En annan Sandra

  Även jag kommer lägga min röst på SD. Jag är inte rasist och det är inte partiet i sig heller. Vi vill bara inte att det här landet ska ha svängdörrar med fler bidragstagare, våldsmän och kvinnoförnedrare.

  1. Om du inte vill ha ett land med våldsmän och kvinnoförnedrare kanske du borde kolla en sväng i SD:s riksdagsgrupp där flest personer är dömda för brott i relation till de andra riksdagsgrupperna. Dessutom har de högt uppsatta politiker som kallar kvinnor för nedsättande ord.

   1. Fast Erik Almqvist som kallade en kvinna för hora är ett minne blott nu.

  2. Så du tänkter rösta på ett parti som inte vill att HBTQ personer ska få adoptera eller gifta sig i kyrkan? Ett parti som rösta nej för arbete mot våld mot kvinnor…

 14. Även jag kommer att lägga min röst på SD då det här landet börjar kännas otryggt med ökad gängkriminalitet och våldtäkter. När man är ute och reser så märker man också att folk från andra länder har börjat få en mycket sämre uppfattning om Sverige.

  1. Japp, det är därför Sverige i år har haft fler turister än någonsin, tror jag, pga av sämre uppfattning om Sverige 🙂

   1. Det kommer väl inte folk och semestrar i Husby heller?

  2. Anledningen till att det är ”ökade våldtäkter” är ju inte pga invandringen utan det är mörkerantalen som kommer upp nu när offren äntligen vågar anmäla. Sverige ses på många listor som bland de bästa, mest mångkulturella, jämställda och inkluderande länderna i världen.

 15. Gud, jag har absolut ingen aning. Jag tycker det är grymt svårt.
  Jag vet ett parti som jag absolut inte tänker rösta på, men mer än så är jag inte säker på vid tillfället.
  Alla partier säger ändå bara massa saker som de inte håller, så tekniskt sett spelar det väl inte så stor roll vilket man röstar på. (Förutom ett.)

 16. SD. Utan tvekan

 17. Jag är lite kluven om jag ska rösta taktiskt eller på det jag vill. Enligt valkompasser så ska jag rösta Center, vilket inte känns konstigt.. Men jag vill inte att SD ska få någon makt, så därför borde jag rösta på ett av de andra stora partierna (S eller M)… Lite svårt.

  1. Tänker otroligt likt dig.
   Det taktiska är att välja ett parti som redan är stort. Moderaterna eller Socialdemokraterna. Allt för att minska SD.
   C och M samarbetar bra så tror man kan lägga rösten på vilket som.
   Men M blir större om man röstar på dem😂 kaos.

 18. Jag tycker det känns olustigt att diskutera politik på Therese blogg. Det blir lätt ett kallt och allvarligt klimat, hade ärligt talat önskat att politikerämnet kunde skippas här. Men då får man väl ge sig in i diskussionen då. Ulf K. känns som en rätt svår figur, har ingen tillit till att hans parti skulle bry sig särskilt om låginkomsttagare eller personer med särskilda behov tex. Stefan L. ja han känns helt klart mer sympatisk, men tar han tag i saker eller säger han bara att ”vi ska se över det”. Svenska politiker älskar att trycka ner varandra, suraste är centerns Annie Lööf. Hon är alltid förbannad på den politiker hon ska möta och älskar att tala om hur dåligt det andra partiet skött något. Jag tycker ingen av dom är ”riktiga” politiker så som det var på tex Palmes tid. Dom tjänar för mkt pengar och lever i en annan verklighet än oss andra. Jag känner ingen tillit.

 19. Kommer att rösta på S i rikstag och landsting, och V i kommunvalet:)

 20. Alexandra

  Bra jobbat!

  Ja jag et vilket parti jag ska rösta på men det är inget jag vill gå ut med. Tycker precis som du att det ska bli intressant att följa valet. Det är första gången jag får rösta 🙂

 21. nytt nick

  Jag kommer aldrig i livet att rösta på MP. Dom har tagit in så mycket kvinnoförnedrande män som vill att kvinnor ska tvingas vara underordnade sina män och så vill dom höja allt som gör att fattiga och sjuka inte har råd med vare sig bilar eller åka utomlands. Själva skriker dom om höjd skatt på flyg för miljön men flyger mer än några andra. Fy fasiken för MP. Önskar dom åkte ur riksdagen. Vad ger det miljön att Sverige pytteland ska höja skatten på flygen. Flygen går iallafall lika mycket. Bara för att få in pengar till annat skit. Ursäkta min ilska men man ska fasiken göra som man lär och inte andra göra som man vill och själva skita i allt. Sett så många MP som går emot allt vad dom säger själva. Värre fuskare och dyngspridare får man leta efter.

 22. Det här är verkligen ett långskott (och under fel inlägg), men du har inte några tips på volymschampo?

  1. Det är jättesällan Therese svarar på frågor som ställs i bloggen, youtube eller på instagram har jag märkt. Ibland händer det men googla och kolla omdömen istället.

 23. SD för min del. Jag som så många andra vill självklart ha in utlänningar i vårt land men vi måste ha ett stopp också. Sverige har inte pengar längre till sjukvården, jobb etc just pga att en väldigt hög summa går till alla utlänningar idag. Om du inte är insatt i vad/hur mycket bidrag varje utlänning får idag i Sverige så ta reda på det. Även står jag för att alls måste lära sig prata svenska, utbilda sig, skaffa jobb och leva efter Sveriges lagar och traditioner osv. Jag har många vänner som är utlänningar och de tycker precis som jag och även de ska rösta på SD.
  Moderaterna är till för ett överklass folk och alltid varit så.
  S bara lovar och lovar men det händer aldrig något.
  MP borde inte ens få ingå i dagisgruppen.

  1. https://www.migrationsinfo.se/fragor-och-svar/hur-mycket-pengar-far-flyktingar/

   Här finns information om hur mycket flyktingar får i bidrag. Som högst 71 kronor och som lägst 19, som ska täcka alla utgifter.

   1. Siffran stämmer för det första inte. Jag känner många invandrare och de får ut mellan 15-20 000 kr i månaden utan att jobba. Och då är inte alla barnbidragen inräknade som de får. + att konstigt att alla utlänningar har råd med de dyraste bilarna och mobiler mm.

   2. Okej, så att du ”känner många invandrare” väger tyngre än självaste Migrationsverkets hemsida?

   3. nytt nick

    Jonna sluta nu. Vi som jobbar med det här vet sanningen och mina kollegor som är invandrare är så förbannade över det här och utvecklingen Sverige går och gått mot.

   4. Om du jobbar på Migrationsverket och informationen som står på er hemsida är felaktig, tycker jag att du omedelbart ska prata med en chef om att ändra uppgifterna.

    Jobbar du däremot inte där så har du lika lite koll som oss andra som inte heller jobbar där, och kan därför under inga som helst omständigheter säga att du ”vet sanningen”.

 24. Håller med, många av de utländska medborgare jag känner i Sverige röstar också på SD. Det är tråkigt att det fortfarande ska vara så skambelagt att säga att man röstar på dom och då bli kallad rasist m.m.

  1. Sverigedemokraterna är ett parti som är besatta av att diskutera rötter. För dem är det viktigt vem som är jude och vem som är svensk. De enda rötter som Sverigedemokraterna för liv och pina inte vill diskutera, är sina egna.
   Det är ett ungt parti, bara 30 år. Det grundades ur den svenska vit makt-rörelsen. En av grundarna var Gustaf Ekström. Han satt i partistyrelsen i det nya partiet. I sin ungdom tjänstgjorde han frivilligt i Waffen-SS, Hitlers specialstyrkor för judeutrotning och uppnådde befälsgraden ”Rottenführer”. Han var övertygad nazist hela sitt liv och avfärdade förintelsen som skräckpropaganda.
   1995, ungefär samtidigt som vårt parti drev igenom LSS- reformen, gick Jimmie Åkesson med i Sverigedemokraterna. Den partiledare som då lockade Åkesson hette Anders Klarström. Även Anders Klarström hade bakgrund i ett uttalat nazistparti, Nordiska Rikspartiet.

   Vill du ha källkritik? Google it.

  2. Sverigedemokraterna är ett parti som är besatta av att diskutera rötter. För dem är det viktigt vem som är jude och vem som är svensk. De enda rötter som Sverigedemokraterna för liv och pina inte vill diskutera, är sina egna.
   Det är ett ungt parti, bara 30 år. Det grundades ur den svenska vit makt-rörelsen. En av grundarna var Gustaf Ekström. Han satt i partistyrelsen i det nya partiet. I sin ungdom tjänstgjorde han frivilligt i Waffen-SS, Hitlers specialstyrkor för judeutrotning och uppnådde befälsgraden ”Rottenführer”. Han var övertygad nazist hela sitt liv och avfärdade förintelsen som skräckpropaganda.
   1995, ungefär samtidigt som vårt parti drev igenom LSS- reformen, gick Jimmie Åkesson med i Sverigedemokraterna. Den partiledare som då lockade Åkesson hette Anders Klarström. Även Anders Klarström hade bakgrund i ett uttalat nazistparti, Nordiska Rikspartiet.

   SD är det enda partiet som vill sänka abortgränsen i Sverige.
   SD var det enda partiet i riksdagen som röstade nej till Paris-avtalet, det globala klimatavtalet.
   SD vill att vi ska folkomrösta om EU-medlemskapet.
   SD talar om ”nollvision för asyl- och anhörighetsinvandring.” Alltså att t.ex. familjer inte ska kunna förenas.
   SD föreslog som enda parti i våras ett angiverisystem som skulle göra det brottsligt att inte anmäla den som gömde papperslösa flyktingar. Alltså: du skulle bli skyldig att anmäla din granne till polisen om du misstänkte att hon eller han gömde flyktingar. Angiverisystem har funnits. Exempelvis i Östtyskland.

   SD må ha en tilltalade yta, det är hela innehållsförteckningen som räknas.

 25. Även många poliser röstar på dom.

 26. Många som inte sympatiserar med SD lever själva tryggt och långt ifrån invandrartäta områden. Då är det lätt att slänga ut rasistkortet för att man själv har det bra.

 27. Ja jag bestämde mig för längesedan och mitt val går till SD.
  Rasism har inget med SD att göra. Sedan.finns det tyvärr rasister i vår värld och alltid gjort så men SD är emot rasism vilket endel inte vet. Jag jobbar inom vården och ser varje dag att de som vårdas är 70% utlänningar om inte mer och pengarna räcker inte. Vi får usla löner för att det finns inga pengar att hämta. Allt går till bidrag idag och kriminellt syfte. En väldigt liten procent av alla som kommer VILL lära sig svenska och det bidrar till våld och väldigt många konflikter mm. Om du jobbar inom vården så ser du mycket mer och är med om så då kommer du få en tankeställare att det inte fungerar mer. Jag hoppas SD verkligen kommer högst upp i år. Men många vågar inte rösta på dem för då är man en ”rasist”. Jag står för mitt val och är stolt över att jag är så insatt och inte blundar för verkligheten. Jag tar inte åt mig av dumma kommentarer för jag jobbar som sagt dagligen med flyktingar/utlänningar och jag vet väldigt mkt och sliter ihjäl mig helt i onödan för lönen är under all kritik!

  1. Hur är SDs syn på sjukskrivning?

   1. nytt nick

    Nope, lika som alla politiker såklart. Alla har full lön när dom blir sjuka. Det har inte SD ordnat med utan M och S. Lär innan du kastar ut dig saker. Alla partier gör dessutom saker som är olagliga bara att tidningarna skriver bara om SD. Du vet inte ett dugg vad som händer. Inga har så mycket som Moderater använt sig av svart arbetskraft. Vad säger du om det? Är det ok för att det är Moderater och Centerpartister. Annie L ska vi inte prata om vad hon pysslar med.

  2. Men Moa, lönen för undersköterskor och sjuksköterskor har alltid varit väldigt dålig. Jag håller med dig, ni förtjänar en mycket bättre lön, men invandringen har ingenting med den att göra.

   Du som kvinna borde dessutom värna över dina rättigheter och fly undan SD.

   1. Lönen har varit dålig länge ja och nu ännu sämre just pga att pengarna går till alla flyktingar. Är man i en matbutik så ser alla direkt vilka som har mest och störst påsar. Utlänningarna. Och jag som kvinna röstar på SD just pga alla utlänningars syn på kvinnor och ökad våld mm.

   2. Jag vill gärna ha en säker källa(ej något skrivet av en sverigedemokrat) att olika yrkens löner har försämrats på grund av invandring.
    Vem som bär flest eller störst påsar på ICA säger ingenting, hur vet du att det är en flykting som får bidrag? Eller är invandrare som jobbar och tjänar egna pengar också ett problem?

    För det första kan man inte säga att utlänningar har en viss typ av syn på kvinnan. Det handlar om kulturella skillnader. Sen tycker jag att du ska läsa på om Sverigedemokraternas syn på oss kvinnor då den påminner mycket om länder som inte har kommit lika långt som oss. Bara det att ett parti där sju av tio är MÄN vill sänka vår rätt till abort säger tillräckligt. Då går vi bakåt, inte framåt.

   3. nytt nick

    Jonna, jonna. Månggifte för män, barngifte är ok? Kasta sten på polis, brandkår och ambulanspersonal. Vägra svenska för att man får allt på silverfat. Alla blanketter är numera på arabiska, somaliska INTE belgiska, inte rumänska, inte något annat språk, bara somaliska, arabiska och engelska om det ska vara helt rätt. Är det ok? Är det verkligen rätt att få stena ett barn till döds för att hon blivit våldtagen och då förstört för sin familj? Du lever förmodligen i en liten del av landet där du knappt sett en invandrare. Mina vänner och dom är många som är invandrare hatar er svenskar. Dom verkligen ser ner på er och hatar er. Spottar på era fötter. Men tyck vad du vill.

   4. Jag bor i en mångkulturell förort och har gjort i hela mitt liv. Ingenting av det du säger är ett okej beteende, det tror jag inte att någon av oss tycker, men att rösta fram ett främlingsfientligt parti är inte heller lösningen. Jag är rädd för min egen säkerhet som kvinna om Sverigedemokraterna får gå in och börja bestämma, men vi kvinnor kanske helt enkelt får ta att hamna ännu mer i underläge i samhället så länge SD ser över invandringen?

 28. Gå in på: sd.se om ni vill veta mer om just SD. Det finns även andra sidor att söka info om SD.
  Sedan kan du gå in på Youtube b la och lyssna på Jimmy Å där han svarar på frågor mm.
  Lär dig rätt fakta innan du dömer!
  Nu har S regerat ett tag och hur har det gått? Det blir bara värre och värre och jag skulle aldrig våga göra barn till världen idag.
  M är under all kritik och är till för dem som har höga löner och aldrig bli sjukskrivna.

  1. vems kommentar svarar du på?

  2. Sverigedemokraterna är ett parti som är besatta av att diskutera rötter. För dem är det viktigt vem som är jude och vem som är svensk. De enda rötter som Sverigedemokraterna för liv och pina inte vill diskutera, är sina egna.
   Det är ett ungt parti, bara 30 år. Det grundades ur den svenska vit makt-rörelsen. En av grundarna var Gustaf Ekström. Han satt i partistyrelsen i det nya partiet. I sin ungdom tjänstgjorde han frivilligt i Waffen-SS, Hitlers specialstyrkor för judeutrotning och uppnådde befälsgraden ”Rottenführer”. Han var övertygad nazist hela sitt liv och avfärdade förintelsen som skräckpropaganda.
   1995, gick Jimmie Åkesson med i Sverigedemokraterna. Den partiledare som då lockade Åkesson hette Anders Klarström. Även Anders Klarström hade bakgrund i ett uttalat nazistparti, Nordiska Rikspartiet.

   SD är det enda partiet som vill sänka abortgränsen i Sverige.
   SD var det enda partiet i riksdagen som röstade nej till Paris-avtalet, det globala klimatavtalet.
   SD vill att vi ska folkomrösta om EU-medlemskapet.
   SD talar om ”nollvision för asyl- och anhörighetsinvandring.” Alltså att t.ex. familjer inte ska kunna förenas.
   SD föreslog som enda parti i våras ett angiverisystem som skulle göra det brottsligt att inte anmäla den som gömde papperslösa flyktingar. Alltså: du skulle bli skyldig att anmäla din granne till polisen om du misstänkte att hon eller han gömde flyktingar. Angiverisystem har funnits. Exempelvis i Östtyskland.

   SD må ha en tilltalade yta, det är hela innehållsförteckningen som räknas.

 29. Accepterar inte folk som röstar på SD. Eftersom SDs politik består av att inte acceptera andra männskior. Är inte myndig, men önskar att jag hade kunnat rösta, för att få bort rasisterna! Hjärtat sitter på vänster sida.

  1. Jag har också svårt för SD. Visst, jag kan hålla med dem i vissa punkter, men frågan om allas lika värde och rätten till samma möjligheter är en för viktig för mig för att kompromissas bort! Det är en vidrig människosyn de står för.

  2. Kan du utveckla hur SD inte accepterar andra människor. Sedan tycker jag inte det låter särskilt tolerant att acceptera mångfald. För det är just olika sätt att tänka och tycka som är mångfald.

 30. Tycker det är väldigt konstigt att så många av Thereses följare inte accepterar vanandras val! Vill man rösta på SD t ex, Fine! Men här ser man hur många är. Ni skriver om människors lika värde/människo synen mm. Men ni accepterar inte att alla tycker olika.
  Snälla Therese skriv ett nytt inlägg snart för detta triggar ju bara igång alla till en negativ stämning. Jag accepteras allas val och det borde även ni andra med göra + att det lyser så igenom att ni inte vet någonting om verkligheten.

  1. Men SD accepterar ju inte alla, så varför ska jag acceptera dom som röstar på dom och därmed är likasinnade? Säg mig, varför ska jag acceptera folk som är rasistiska, diskriminerar, vill utvisa m.m? Det är dubbelmoral att kräva att man ska acceptera SD.

   1. nytt nick

    Fucksd, då anser du att det är ok att gifta sig med 8 åringar. En 60 åring gifter sig med en 8 åring. Tragiskt tänkande. Det är ok att kränka kvinnor. Tragiskt att du tycker det är rätt. Mörda barn med att kasta sten på dom för att dom vanhedrat familjen för att hon blivit våldtagen. Bra, gillar ditt sätt att tänka. Jag är hellre 100 ggr rasist då, vilket jag inte är, men hellre det än att jag accepterar att gamla gubbar gifter sig med barn och att kvinnor kränks och blir slagna dagligen. Du skulle jobba på kvinnoboende ett tag du.

  2. Men Sandra, här har du ju chansen! Du säger gång på gång att vi inte vet vad vi pratar om och att vi ”ska få se”. Berätta! Förklara hur Sverigedemokraterna inte är rasister eller förtrycker kvinnor och HBTQ-rättigheter. Vi är många som genuint undrar och gärna lyssnar. Jag har varit i situationer där det visar sig att jag inte alls har samma åsikt som personen bredvid mig och en diskussion har uppkommit. Något som dock gör att ni SD:are skiljer er från mängden är att ni ALDRIG vill prata om varför ni röstar på SD, ni pratar bara som att vi inte har en aning om vad deras parti egentligen står för och att vi borde läsa på. Lär oss då, förkara. Dela med dig av dina åsikter och berätta för oss vad det är vi borde veta.

 31. Tack Sandra. Jag tänkte precis samma sak. Vissa skriver ”jag accepterar inte folk som röstar på SD” osv. Vet ni vad sådant kallas för när man inte respekterar alla? Det om något är mycket värre än att rösta på SD!
  Även endel som skriver att ”SD inte accepterar allas lika värde”. Sluta! Ni visar klart och tydligt att just NI är sådana personer så ni kanske ska bilda en egen politik som ni själva kan ingå i.

  1. Du fär gärna utveckla hur jag -genom min kommentar – är en sådan som inte accepterar allas lika värde?

   Förresten behöver jag inte bilda ”en egen politik” (?!). Jag vet redan vilket politiskt parti jag ska rösta på.

 32. SD är REALISTER och inget annat.
  Att de andra politiker mobbar ut SD visar även dem att de inte ser till allas lika värde.

 33. Jag hör dagligen utlänningar ringer till sina vänner i ett annat land och säger ”Kom till Sverige du med så får du lätt bidrag utan att behöva göra något”. Och många dumförklarar oss svenska för att det är så lätt att komma in i vårt land och direkt få bidrag, gratis bussbiljetter i månaden mm mm. De har råd att handla mer mat och prylar än vad vi har. Väldigt många ingår även i de gäng som bombhotar oss och värre lär det bli. Man vet ingenting utan bara släpper in fler och fler och våldet ökar.

  1. I vilket sammanhang hör du dessa samtal? Låter i övrigt som att du generaliserar väldigt mycket.

   1. Jag jobbar inom vården och den största gruppen som får hjälp i första hand är utlänningar och därför är jag ofta även jämte dem då de pratar i sina mobiler vilket är nonstop hela tiden även om de är halvdöda. Därför vet jag.

 34. Ps. Varför är du så snabb ”Jos” på att kommentera inlägg när du ändå bara vill ifrågasätta osv? Vad är ditt syfte med att sitta här hela tiden och svara på kommentarer som ändå inte leder någonstans?

  1. Jag ställer frågor för att vidga mitt synsätt och få ett djupare förståelse kring olika människors åsikter och resonemang. Men sen kommenterar jag också för att bidra med mina egna åsikter och perspektiv. Vi alla har samma rätt att kommentera här. Vad är ditt syfte med alla dina kommentarer?

   1. Jos, att ifrågasätta är en sjukt BRA egenskap! Fortsätt med det. Det är läskigt många som inte använder sig av källkritik och det är precis sådant som leder till att idioter kommer att styra ett helt land. Varför folk stör sig på att du ifrågasätter är för att de hör att du är påläst och det triggar igång rädsla. 🙂

 35. Jag kommer att rösta på SD 😊

 36. Suggan So

  SD kommer jag med rösta på.

 37. Jag får inte rösta då jag är under 18, men jag försöker ändå vara insatt i politik. Helt ärligt finns det inget parti jag skulle vilja lägga min röst på. Alla partier har brister på något av de punkter jag bryr mig om, men jag ska verkligen försöka bli insatt för att verkligen veta inför det val jag får rösta i.

 38. Jag tänker rösta på Sd i alla bemanningar. Jag är inte rasist utan röstar på de av samma anledningar som tex medfödda invandrare som röstar på sd. Jag skulle aldrig i mitt liv rösta på Stefan loven eller vad han heter. Han snackar bara skit. Sjukvården är katastrof, alla äldre människor har det inte bra. 50 proc av alla svenskar har det inte bra. Istället tar de in massa människor från andra länder som våldtar unga tjejer och hjälper de dessutom med ekonomi. När de inte kan hjälpa människor som faktiskt är svenska och födda här. Jag förstår inte hur stadsministern ens kan tillåta att folk blir dödade i Malmö och Helsingborg. Att de tillåter det. Men det är klar ministrarna ser det endast på tv de lever inte i skiten. Utan det är vi andra medmänniskor som lever i det. Varför fråga du inte han det? Jag undrar en sak du säger du är vegan men tex mediciner mot ångest, alla mediciner på apoteket är testade på djur.

  1. Och vet du Therese vad jag hört att invandrare som får bidrag som kommer hit ofta känner folk här och de känner även den doktorn de går till på så sätt så lurar de oss skattebetalare på pengar. För doktorn sjukpensionerar de och så får de pengar samt att de jobbar svart. Set tycker Stefan är helt ok. Han är så blåögd tyvärr. Öppna ögonen för vi svenskar vet exakt hur invandrarna gör. Bara läsa Flashback

   1. Tar du Flashback som en pålitlig källa tycker jag faktiskt synd om dig. Vad hände med att lära sig källkritik i skolan? :/ Dina, eller vem som helst, ord betyder INGENTING om du hänvisar till ”en kompis” eller ”jag har hört”.

   2. Jag jobbar med inom sjukvården och kan intyga att precis så här är det. Vi har fler utländska läkare än svenskar idag och de känner oftast många utlänningar som vi vårdar och de går före t ex svenska patienter som har cancer osv. Och vi måste bara le och se glada ut för att vi ska få mat på bordet! Jobba inom vården så får du se verkligheten istället för att sitta framför en kamera/dator och leka att du är seriös.

   3. Hej Sandra! Den genomsnittliga väntetiden för cancerpatienter har stått still de senaste fyra åren, med andra ord har ökningen av invandrare ej förändrat något där.

    Källa: sharingsweden.se(som slår hål på många fördomar).

 39. Ni som skriver att ni tänker rösta på SD, antar att ni inte bryr er om varken djur eller miljön? 🙂 https://www.djurensratt.se/blogg/vad-vill-partierna-i-djurpolitiken-sverigedemokraterna

  1. men kolla tv program gamla kärringar som tar in flyktingbarnen till sig. Nasty.
   Sd bryr sig om miljön och djur. Och allt annat att de mest pratar om flyktingar är för andra parti svartmålar de. Men ni kommer nog bli förvånade hur stora siffror sd kommer få. Då kanske de andra partierna vaknar och kanske förstår vad som händer i Sverige. Om inte de andra partierna gör något åt tex knarkhandel i Malmö, Helsingborg så är det bara en tidsfråga innan det blir inbördeskrig och oskyldiga dör. Tänker inte folk,? Eller ni tänker bara på miljön och djur förre era egna familjer. Kom till Helsingborg eller Malmö och se hur många svenskar ni ser där. Så kanske ni ändrar er bild. Sen var det Therese som la upp den här diskutionen om partier. Så hon får skylla sig själv att sd kommer på tal. Skulle man rösta på Stefan förre Jimmy Åkesson? Knappast. Hela min familj ska rösta på sd även kompisar

   1. TACK Ida! ❤ Exakt. Sätt alla sk Youtubes (som ska göra sån fin reklam för S och Moderater etc och svartmåla SD) i Rosengård I Malmö så ändrar de nog uppfattning. De skulle inte klara ens en dag där då t om poliserna inte fixar det. Då snackar vi verklighet!
    Och då kommer även ni lyx människor och bortskämda rösta på SD. Ni har inte sett verkligheten utan blundar för den och då klart röstar man ju på ett dagisparti som leker hink och spade!

   2. Jag brukar försöka hålla mig konstruktiv och inte gå på personangrepp men alltså, ni är helt uppe i det blå. Era argument håller inte och frågar man efter tydliga anledningar till varför ni röstar som ni gör, vill ni inte prata om det eller påstår att SD står för något som de själva tydligt förklarar att de inte gör. Till exempel du Ida, du säger att SD bryr sig om djuren och miljön samtidigt som länken ovan bevisar motsatsen. Det är SÅHÄR inbördeskrig börjar. Det är också såhär både Trump och Hitler kom till makten. Att ni inte lär er.

 40. Tyvärr är det att dra många inför en kam men många svenska tjejer vet nog hur det är att resa i muslimska länder, man blir ständigt påhoppad på olika vis. Sen förstår man ju vad som händer och vilka kulturkrockar det blir när männen kommer till Sverige och ser hur lättklädda vi går här och tycker vi bara ber om att bli antastade. De blir heller inte innan ordentligt introducerade till svenska samhället 🙈 Det är så tråkigt bara att vi kvinnor ska bli så drabbade och inte våga röra oss kvällstid på vissa platser😔

  1. Jag bor i ett invandrartätt område och är inte mer rädd på kvällarna än när jag bodde i ett ”svenskt” område. Då har jag åkt spårvagn sent på kvällarna och varit riktigt full. INGEN har gjort något någonsin.

 41. Då kanske du har haft tur. Jag själv och många i min vänskapskrets har samtliga blivit ”antastade” av män med utländsk bakgrund.

  1. Oj vad många gånger män har betett sig illa mot mig, men det är både invandrarmän och svenska män. Problemet ligger alltså hos männen. Genom att hitta en syndabock(invandrarna) och lägga allt fokus där kommer vi ALDRIG bli av med sexuella trakasserier och våldtäkter, för vi går inte till botten med problemet utan nuddar bara ena sidan av något mycket större. Att skuldbelägga invandrarna är en tillfällig lösning.

   Vi säger att Jimmie Åkesson ser till att Sverige i stort sett endast består av ariska människor. Men våldtäkter fortsätter. Vad ska vi göra då? Skicka ut även de svenska männen? Eller ska man kanske redan från början se till att höja en kvinnas plats i samhället och på så sätt jobba mot jämställdhet?

   1. Det är pedodiler som är svenska män och de kan man kastrera och slänga i i fängelset och kasta nyckeln. Och de andra kan man göra samma sak med och kasta ut landet som inte är födda här. Inga svårigheter. Spärra in alla som inte sköter sig och höj straffen. Hade löven tex höjt straffen på mördare,pedofiler etc så hade kriminaliteten minskat och Sverige hade kunnat fokusera sig på andra frågor som miljön, djur och äldre.

   2. Falskt. Skärpta straff minskar inte brottsligheten. Integration gör däremot det. (Källa: BRÅ).

    Du vet väl också att SD röstade nej för regeringens förslag om sänkts pensionärsskatt? Och att riksdagspartierna är överens på många sätt inom klimatfrågan, men ett parti är avvikande – nämligen SD.

 42. Hallå Therese Lindgren! Det börjar likna vidriga Familjelivs trådar nu (tjaffs och dålig stämninh).Kan du inte göra ett inlägg om nåt annat nu?

  1. Jag ser ingen dålig stämning alls, bara ett gäng människor som vill veta hur ett annat gäng människor kan rösta på Sverigedemokraterna. Anledningen till att du(ni) tycker att det skapar dålig stämning, är mest troligt för att bubblan ni sitter i spricker lite för varje gång vi lämnar en kommentar. Jag tänker inte sitta tyst och bara se på när ni skriver påståenden som inte är sanna, inte när ni sen går och lägger er röst på Åkesson med felaktiga förhoppningar i huvudet som senare kommer att påverka mitt liv negativt. Såhär i efterhand har många klivit fram och ångrat att de lade sin röst på Trump, eftersom de aldrig trodde att han skulle göra det han idag sysslar med. Jag ser Sverige närma sig ett liknande öde…

 43. Suggan So

  Vi som är vanliga Svensson arbetare kan förklara verkligheten för er Youtubes och andra som lever i lyx;
  Vi har aldrig råd att åka taxi etc såvida får oftast åka buss om vi inte har en egen bil.
  Bussresorna idag i Sverige kan jämföras med dem i Afrika.
  80% är utlänningar, väldigt otrevliga och hälsar inte ens på busschauffören. Så fort de kommer till Sverige så får de gratis månadskort att åka på hur mkt de vill av ett värde för över 1000 kr varje månad. När man väl sitter på bussen och ska försöka få lite lugn och ro så pratar precis alla utlänningarna i deras nyaste och lyxigaste mobiler hela tiden hela resan. Och väldigt HÖGT. De SKRIKER över hela bussen på deras egna språk = de vill inte ens lära sig svenska + respekterar inte att det finns andra runtomkring.
  Man måste flytta sig och ge plats pga alla deras, 5-10 matkassar VAR och minst en barnvagn var. Vi vanliga arbetare kan endast handla så mycket mat när vår lön har kommit en gång i månaden. Men de har tur för vi ger dem väldigt bra med bidrag så de kan handla så varje dag.
  Busschauffören får ta emot hot och slag mm av utlänningar och det finns bevis på att det kommer just från dem pga mycket spelas in i kameror idag.
  Bombhot ökar och andra hemska händelser och även här är det utländska som vi har släppt in och fortsätter släppa in.
  Listan kan göras lång men sedan har vi den här kategorin som tjänar väldigt mkt pengar som kan ge sig lyxen att slippa se mycket av verkligheten genom t ex åka taxi, äta på de finaste ställena, bo på de finaste hotellen/spa hela tiden. Det tror fasen att ni inte klagar och vill fortsätta ha in så mkt som möjligt av detta.
  Vårdpersonal ser väldigt mycket som inte vanligt folk ser.
  De ser svart på vitt vad som händer och hur vi sär behandlar vårt eget folk för att inte kallas för ”rasister”.
  Världen kommer bli värre men ni som inte förstår…självklart kommer ni rösta på hink och spade partiet!

  1. Blir så trött

   Hur vet du hur länge personen har bott i Sverige som pratar i sin nyaste telefon och hur kan du veta att personen inte har köpt en begagnad telefon?
   Så du vill minska invandringen för att dom pratar högt på bussen?

   Roligt att Sandra ovan skriver att det är fler utländska läkare än Svenska. Innan var det så mycket snack om att invandrare kommer hit för att leva på bidrag. Det är inte lätt att veta vilket ben man ska stå på.

 44. Suggan So

  Sluta beskydda i onödan. Det låter bara fjantigt. Du kommer själv se att SD kommer väldigt högt upp i år. De lär komma på 2a plats.
  Och som du vet själv finns det väldigt många anledningar till att vi måste minska invandring.

 45. Suggan So

  Och ”begagnad telefon”? Man ser att det är de nyaste/dyraste sorten och även om den skulle vara begagnad så är de väldigt dyra. Har de bilar så är det oxå samma där. Dyraste sorten, typ BMW för 5-600 000 kr. Och om de nu är begagnade så kostar de ändå 1-200 000 kr. Osv. Sluta spela dum!

  1. Dina argument är på riktigt de sjukaste jag hört hittills, det går inte ens att svara på dem eftersom de inte håller. Du har ingen aning om invandraren du ser jobbar, betalar skatt och på så sätt har köpt sin mobiltelefon för ”egna” pengar. Dessutom kan vem som helst skaffa abonnemang idag och betala en liten summa månadsvis… Att de bär många kassar med mat säger heller ingenting alls, de kanske har en stor familj? Bara handlar en gång i månaden? Man kan inte bygga slutsatser på antaganden.

   1. Håller helt med dig Jonna 🌟

 46. Jag kommer rösta samma som jag gjorde förra året. (SD) Och det var ett väldigt enkelt beslut.

 47. Suggan So

  ”Kanske har en stor familj”? Är du född igår? Alla utlänningar har en väldigt STOR familj och varför tror du att de skaffar många barn? Pga alla bidragen såklart. Och tror du någonsin de skulle skydda sig så det inte blir barn? NEJ. De har råd att skaffa 3-5 barn och ännu mer just pga att de bor i Sverige. Men du får se själv en vacker dag när du med blir vuxen så kanske du förstår mer.

  1. Min sambo vet en del invandrare deras föräldrar tar sjukpension och lurar staten på hans jobb skryter de och skrattar hur de pappor lurar staten. Och de skaffar många barn för att de ska jobba och betala hem 80 proc av sin lön. Och när de själva närmar sig 50 år gör de samma mot sina barn. Där är en på min sambos jobb som skryter om det min sambo tycker bara det är löjligt och skryta om sådant sen tror ju folk de har massa pengar men de springer i fejk märkes kläder. Nu drar jag inte alla invandrare på en kant utan den här personen är född i Sverige och föräldrarna är arabiska. Själv har jag inte bestämmt vem jag ska rösta på är inte så insatt i politik.

 48. Blir så trött

  Du vet om att man kan ta lån, precis som alla andra gör när man köper bil. Sen har du ingen aning om personen jobbar eller inte.

  ”man ser att det är den nyaste sorten”, och? Abonnemang betalar man varje månad så nog inte så att man köpt mobilen för 5000.

 49. Ebba Mattsson

  För mig är det ett självklart val. Liberalerna i kommun, landsting och riksdag.

  Jag tror liberalism, individens frihet som grundläggande värde. Jag är stolt över partiets historia som senare i år, i december, firar att det var exakt 100 år sedan den liberale statsministern Nils Edén genomförde allmän rösträtt för kvinnor och män. År 1979 fattade liberalen Barbro Westerholm beslutet att friskförklara homosexuella, som generaldirektör för Socialstyrelsen. Partiet har i mer än 100 år slagits för frihetliga och demokratiska idéer, för fri företagsamhet, för social rättvisa och för jämställdhet.

  Idag kämpar Liberalerna för besegra extremismen. De kämpar för skolan, där Liberalerna har störst förtroende hos väljarna, att lärarlönerna ska höjas och för att göra yrket mer attraktivt. Det ska vara lika svårt att komma in på lärarlinjen som läkarlinjen. De kämpar för valfrihet. Om att själv få välja läkare, mödravårdscentral, hemtjänst eller vilken gynekolog man ska gå till. De kämpar för alla människors lika värde. I RFSLs rapport visade det att Liberalerna har drivit den bästa HBTQ-politiken av alla partier under hela mandatperioden. De kämpar för miljön, där Liberalerna för andra gången i rad har vi Alliansens bästa miljöpolitik enligt Naturskyddsföreningen.

  1. 💙💙💙💙

 50. Jag är 99% säker på att jag kommer rösta på Vänsterpartiet! 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *