Det här med synliga bröstvårtor…

Jag vet inte om jag var otydlig i blogginlägget igår, men jag skrev alltså att jag inte kommer att ha ett sponsrat bröllop, såhär skrev jag:

”Det jag vet med säkerhet är att jag aldrig kommer att ha ett sponsrat bröllop”

Ville bara förtydliga det.

Idag har jag filmat och klippt ihop en ny youtube-video (plus haft ett möte, har inte hunnit mer än så)!

Jag kan tänka mig att vissa suckar av titeln och omslagsbilden. ”Jahapp, ännu en avklädd video från Therese. Hennes bekräftelsebehov är det värsta jag varit med om”, men det är inte som ni tror. Jag försöker lyfta ett viktigt ämne i videon, och tar gärna emot era åsikter!

Imorgon ska jag göra den första av de två läskiga intervjuerna som jag skrev om igår och är därför AS-NERVÖS. Ska dessutom vara sminkad och klar på location redan kl 8 imorgon, så ikväll blir en supertidig kväll för mig. Ska kolla på Youtube en liten stund nu, men försöka somna till kl 21. Så skönt att åtminstone vara utvilad när man ska göra något man är nervös inför.

Håll tummarna för mig imorgon!

26 kommentarer

 1. Jag gick ut o handlade utan bh här om dagen, hade ingen eftertanke på det över huvud taget tills jag såg i en spegel (tror jag) o tyckte då det blev sjukt pinsamt! Beklagade mig till min sambo som va med o han tyckte bara ”vaddå? Det spelar väl ingen roll?”. Efter det brydde jag mig inte ett dugg om det. Blev mer som ett lyft åt självförtroendet eller nåt..?
  Har alltid tyckt att det är såååå märkligt när folk antar att man är kåt för att man har styva bröstvårtor😂Mina blir alltid hårda när jag fryser tillexempel, så då undrar jag om jag igång på att frysa🤔Nääää, för det sista jag vill då är att ta av mig så mycket som en strumpa. Intressant ämne du tog upp☺kram!

 2. Hej! Tycker det är jätte bra att du lyfter ämnet.
  Jag går nästan alltid helt utan BH. Ibland har jag enkla i tyg men går nästan aldrig med bh med bygel längre. Jag frågade min fästman vad han tyckte om det och han sa att det stör han inte det minsta att mina bröstvårtor syns igenom tyg. Och nu efter din video så började jag fundera på varför jag frågade han det för nu känns det som att jag behövde hans godkännande att gå utan bh fast det är inget jag behöver ha! Bröstvårtor är naturligt och jag tycker att det spelar ingen roll på vem bröstvårtorna är som syns! ♡ kramar!

 3. Jag håller med dig Therese – det är så sjukt sne syn vi har på kvinnor och dess kvinnliga könsdelar och underkläder!
  Tex. nu på sommaren är man varm, och det känns av en anledning mer ”ok” att springa runt i bikini än att springa runt i underkläder?! Man skyler sig om man har BH och trosor, och ”skäms” ifall man springer runt i dessa i trädgården. men man har inte samma känsla i en bikini. Plaggen ser exakt lika ut, man visar lika mycket hud – men ändå är det ena plagget mer ”laddat” än det andra.
  Och string/trosor. Hur många gånger har man inte hört skällsord för att man visar en troskant eller för att stringen ”sticker upp” ovanför byxan när man sitter ner? Men killar, med häng, som visar halva kalsongerna, och har kallingar som synd under badbyxorna får inga kommentarer om detta?
  Lite från ämnet bröstvårtor men är ändå relaterade på ett eller annat sätt!
  Tack för att du tar upp viktiga ämnen!

  1. Heja nipples liksom!!!

 4. Folk är så töntiga och lättkränkta och bör sluta sexualisera kvinnors kroppar, Men jag brukar själv gå utan BH och bryr mig inte ett skit om va andra tycker det är deras egna problem och inte mitt i fall dom blir distraherade.

 5. Lycka till imorgon!!!<3

 6. TACK för att du klargjorde ang sponsrade bröllop! ☺
  Många verkade verkligen missat det genom att försöka påverka dig.
  Ang synliga bröstvårtor så har jag aldrig bh på mig hemma för det är både varmt och obekvämt men ute har jag alltid bh på mig just pga den världen vi lever i idag.
  Tyvärr….

 7. Tycker det är så bra att du lyfter detta ämne! Som du säger så handlar feminism och jämställdhet om så mycket mer än att kvinnor ska ha samma lön som män för samma jobb osv. Jag tycker det är så skönt att du tar upp sådana här viktiga ämnen på din kanal och jag håller verkligen med dig i det du säger! Tack för att du kämpar. <3

 8. Ang. inverterade bröstvårtor så är Avent Niplette ett superbra hjälpmedel man kan använda. Har använt det själv så rekommenderar varmt! 😊 Jättebra att du lyfter detta ämne!

 9. Jag tycker videon var lite märklig, förlåt. Att jämföra kvinnors och mäns bröstvårtor att vi borde se dom på samma sätt, fast nej, det finns en helt annan laddning i kvinnors bröst än män. Det är bara så. Tycker en del är så störiga när dom tror på fullt allvar att man avsexualisera sånt som ligger i ryggraden hos män att finna attraktivt precis som saker kvinnor finner attraktivt hos män (generellt sett). Jag vill inte gå runt o se sexig ut så jag går inte utan BH, visst är det tråkigt och obekvämt men jag kan inte ändra på det som är förprogrammerat hos andra, precis som att jag inte går i urringat och kortkort heller. Att folk säger att du är äcklig när du visat bröstvårtorna är för mig oacceptabelt, vadå äcklig? Låter som nån 8 årig pojke som kanske tyckt till då. En diskussion om det märkliga vädret/torkan vi har/haft vore iaf för min del mer viktigt än att visa eller inte visa bröstvårtorna.

  1. Håller faktiskt med då jag går ALDRIG utan bh haha!!
   Hoppas det gick bra Therese!! xoxoxox

  2. Du skämmer ut dig själv, bröst som bröst sluta sexualisera kvinnors kroppar om du nu vill leva i en jämlik värld

   1. Skulle säga att det är du som skämmer ut dig ”Kajsa” 🙂

  3. Fast nej det håller inte. Det är till stor del kulturellt betingat vad vi åtrår vilket blir tydligt när man jämför hur andra kulturer betraktar exempelvis då kvinnans bröstvårtor.

   1. Therese Carlsson

    Precis! I många afrikanska länder går kvinnorna i långbyxor och bar överkropp, för det är benen som är det sexiga.

 10. Du är bäst och jag älskar dig och fin youtube kanal❤️❤️

 11. Jag har silikon bröst och jag tycker det är skönt att gå utan bh ibland. De flesta går utan bh kanske inte i Sverige men i andra länder så varför kan inte vi gå utan. Man behöver ju inte ta på världens genomskinliga topp

 12. Det sorgliga är ju att det är andra KVINNOR som vill skamma oss som går utan bh! Eller god forbid, vågar sola topless på en enslig strand, det är ju praktiskt talat det samma som att förtrolla deras män! Har aldrig hört en enda man klaga på att någon inte har bh. Jag hatar att ha bh på mig, det gör ont. Använder bara sportbh när jag tränar. Om jag känner att jag måste ha bh vid vissa tillfällen där jag inte vill stöta någon (sjukt) eller har en väldigt genomskinlig klänning har jag en mjuk bh i spets utan bygel. Byglar är för fasen ett tortyrinstrument! Nej till tutt-fängelse!

  1. Ja man kan ju undra varför ingen man har klagat hmm..

   1. Exakt!

   2. Ni missar ju poängen… Som vanligt är det kvinnor som skammar andra kvinnor. Det är NI där ute som blänger fult på oss som går utan bh, har för kort kjol, har en genomskinlig tröja, för rött läppstift osv som är patriarkatets små hantlangare och hjälper dem att upprätthålla förtrycket. Förstår ni inte vad ni gör? Vi kommer aldrig komma någonstans när förtrycket kommer inifrån delar av den förtryckta gruppen. Det finns mycket goda skäl till att kvinnor på 70-talet brände sina bhar, en bh är båda ett fysisk fängelse och ett symbolisk. Och det fungerade! Under hela 80-tallet och början av 90-talet fick kvinnor i alla åldrar gå med bar överkropp på stranden, precis som männen. Tyvärr har vi regresserat tillbaka till mer förtryck och skammande av kvinnokroppen. När en 3 åring måste ha bikinibh på sig är det något som har gått oerhört snett. Det är helt sjukt att min kille och jag kan ha på oss varsin identiska t-shirt där bådas bröstvårtor syns precis lika mycket, ingen reagerar på hans öht, men jag får onda blickar (av kvinnor…) bara för att mina bröstvårtor råkar sitta på en kvinnokropp.

 13. Hej Therese! Jag tycker du är jättebra och detta var ett änme jag inte riktigt tänkt på! Jag skippar helst BH på fritiden oavsett om jag är hemma eller på fest, men på jobbet känner jag annorlunda. Jag kan ha mjuka bygellösa bh-ar på jobbet, men då om jag har en topp som gör att det inte syns igenom så mycket. Tack för en intressant frågeställning som jag kommer att fundera lite mer på framöver!

  PS, jag tycker att det är helt galet hur en del reagerade på din bild på instagram (eller vars det nu var)! Fortsätt posta vad du vill och tycker om och försök att strunta i alla idioter som mår dåligt och vill sänka andra till deras nivå

 14. Heja vackra Therese!

 15. Du är jätte söt och fin. Hoppas du aldrig ser ner på dig själv som person då du är underbar! Vi är såå många som älska dig och det du gör. Så genuin och så uppriktig. Kram!

 16. Katarina T

  Vilket typsnitt använder du i din header för ditt namn?n kramar <3

 17. halloj, har en nyfiken fråga 🙂 sitter och kollar på dina gamla videor när du bodde ensam och det är så mysigt! Såå himla mycket energi som smittar av sig. Det känns som att du verkligen tyckte att det var KUL att spela in!
  tycker du fortfarande att det är lika kul eller är det mest för att du känner ett måste emot dina fans? önskar så att du kunde göra en vloggvecka där man bara får hänga med dig hemma, oavsett om du har en ”tråkig” dag. ha det bäst?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *