Sponsrat bröllop

Vet ni vad? Imorse startade jag och Anders dagen med att käka frukost tillsammans på ett café! Så himla mysigt att göra det på en vardag. Det kändes liksom lite festligt att köra en ”helgfrukost” en vanlig jobb-måndag.

Resten av dagen har jag spenderat hos Splay av alla företag. Min Youtubekanal är ju inte en del av Splay, utan jag är ju anslutet till nätverket United Screens, men jag ska få göra ett superkul och häftigt jobb för Splay nu på onsdag och torsdag som jag är suuuupernerös inför. Ska nämligen få intervjua några personer, vilket inte alls är något jag har erfarenhet av. Men jag ser fram emot det!

Hade ett telefonmöte med ett inredningsföretag som jag ska jobba med längre fram idag också. Ser fram emot den här hösten så mycket, och det känns så kul att folk börjar komma tillbaka från semestrarna nu så att det börjar hända lite grann i inkorgen igen.

Och på tal om inkorgen. Herregud alltså, sedan jag berättade att Anders och jag förlovat oss får jag dagligen mail av företag som vill sponsra vårat bröllop. Det är florister som vill göra våra blomsterarrangemang, skräddare som vill sy upp Anders kostym, bröllopsbutiker som vill att jag bär bröllopsklänning från dem, festlokaler som vill hålla i vår bröllopsfest, hotell som vill bjuda på bröllopsresa, cateringfirmor som vill fixa middagen, herrgårdar som vill hålla i bröllopet, konditorer (eller vad heter det? tårt-tillverkare?) som vill göra vår bröllopstårta, osv, osv. Vi vill gifta oss, men har inte bestämt var, hur eller när. Men det jag vet med säkerhet är att jag aldrig kommer att ha ett sponsrat bröllop.

Jag tycker inte att det är fel att ta emot spons till sitt bröllop, utan tycker att alla ska få gifta sig precis på det sätt de vill. Jag lägger mig inte i andras bröllop och har inga åsikter. Jag skulle bara själv inte vilja göra på det sättet. Jag vet inte riktigt varför, men för mig känns ett bröllop liksom lite för….heligt, eller hur jag nu ska uttrycka mig. Inte ”heligt” som i religiöst, utan snarare att ett bröllop är något så intimt att man inte vill blanda in sponsrade grejer i utbyte mot länkar och bilder. Det känns inte heller helt lagligt att ta emot spons utan att förmånsbeskatta kalaset, haha.

Vad känner ni? Skulle ni kunna ta emot gratisprylar till ert bröllop? Man fattar ju att det är sjukt lockande!

91 kommentarer

 1. Men ja. Gör exakt som du känner! Du får ju fortfarande välja hur du vill ha det, trots att det är betalat!

 2. Jag skulle absolut kunna ha ett sponsrat bröllop om det som sponsrades var det jag ändå hade tänkt använda mig av. Om du ändå väljer att visa ditt bröllop i sociala medier så spelar det väl ingen roll? Folk kommer ju ändå vilja veta vart allt kommer ifrån och det tycker jag att man ska dela med sig av. Finns inget som är så irriterande om en influenser inte vill berätta vart en tröja som de visar upp är ifrån. Skulle du välja att inte dela med dig av bröllopet över huvud taget finns det ingen anledning med spons men om du ändå ska dela bilder så kommer folk ändå vilja veta vem som gjort klänningen, vart ni är någonstans, maten osv…om du kan få det som du ändå hade tänkt dig som spons så vinner ALLA på det. Du vinner på det för du slipper finansiera bröllopet, läsarna/tittarna vinner på det för dom får tydliga länkar och beskrivningar och företagen vinner på det för dom får jättebra exponering. Visar du bilder på bröllopet och du inte vill berätta vart saker är ifrån så får du sura läsare och väljer du att köpa allt själv och berätta vart det är ifrån så ger du företagen gratis marknadsföring + att du har till och med betalat åt dem.

  1. Lät riktigt bra! Jag blev övertygad om sponsrat bröllop, så länge man själv tänkt välja produkterna företagen sponsrar med.

 3. Bröllop är dyrt…JA. Jag är själv gift men pengarna är ändå värt det. Ett bröllop är privat och heligt. Det mesta är reklam idag men gränsen går verkligen vid sitt egna bröllop! Så NEJ!
  Jag antar även att ni har råd gott och väl så ni kommer bara ångra er isåfall. Man kan få problem med vissa företag då det är reklam inblandat och känslan blir inte romantisk och kärleksfull till slut.
  Så snälla. Nej till sponsrat bröllop. Ni giftet er bara en gång för hoppningsvis och pengarna är värt trots att det blir en hög summa. Jag lovar.

 4. Hilda Modin

  Jaaaa ta emot sakerna ni får till bröllopet det är ni värda!❤️

 5. Fru korvfinger

  Nej. Absolut inte. Nu är jag redan gift och just därför anser jag att jag har bra koll på hur det är att gifta sig. De flesta planerar nog att gifta sig EN gång i sitt liv. Jag avskyr ordet influencer men för enkelhetens skull använder jag det nu. Ni influencer delar redan så otroligt mycket av era liv. Många visar allt möjligt, från att renovera sin bostad till att föda barn. Och många visar sina bröllop. Och det gör ni ju säkert ändå. Sett att folk skriver att ni lika gärna kan ta emot sponsorer om det ändå är sånt ni velat ha osv, att folk ändå kommer vilja veta vart ni köpt ditt och datt osv. Att folk kommer bli SURA om ni inte berättar precis allt. Alltså NEJ. Ni gifter er förhoppningsvis en gång i livet. Det är ert riktiga liv, inte en tv-serie med skådisar. Borde inte ert bröllop vara en ”ledig dag”? Ni kanske vill vlogga och det är ju fine men det är ER dag, ert fokus borde vara på varadra och inte på att tänka på att alla saker ni sponsrats med syns, nämns osv. Ni har pengar till att betala för ert bröllop, det vet jag. Många människor lånar för sitt bröllop och/eller bröllopsresa. Jag är helt säker på att ni är såpass priviligerade att ni har pengar nog att slippa ta lån. För min del så skulle en bröllopsdag utan ”måste nämna detta, måste visa detta” vara så mycket mer romantiskt, privat och underbart än att ha massa sponsortankar i bakhuvudet. Det finns gott om tillfällen för sponsorer, bröllopsdagen bör inte vara ett sånt tillfälle.

  1. Håller helt med. Fru korvfinger. Man gifter sig bara en gång ska de verkligen vara sponsra? Själkvart väljer ni om ni vill de eller inte.💕 ha bara en underbar dag💕💕

 6. Om du skulle sponsra ditt bröllop så skulle jag tyvärr sänka din personlighet för den du är.
  Jag ser upp till dig och gjort så från början men att sponsra ett bröllop är verkligen så dålig idé så hela tanken med kärleken bara blir lika med pengar.
  Ditt bröllop är endast ert. Inte någon annans. Inte dina följare eller alla företag. Du och Anders gifter er för kärleken.
  Ni har rdå till bröllopet och även om ni nu inte skulle ha råd så finns det hjälp att få. Men sponsra inte det snälla. Det lär ni ångra isåfall. Ta inte efter trenden att sponsra bröllop utan visa att du är den du är och det är därför du har kommit så högt.

 7. Fröken Utter

  Jag förstår att folk som inte har gift sig vill att du ska ta emot sponsorerna men alltså, big NO NO. Det är ERAT bröllop, ERAN stora dag och ERAT liv. Ni bestämmer helt själva men jag tror att man kan komma att ångra sig i framtiden om man tar emot sponsorer för på sitt bröllop vill man vara här och nu, precis i stunden för att minnas varje härlig detalj. Om du funderar på hur du ska le för kamerorna för att det ska passa Insta-flödet eller oroar dig för att inte hinna med att göra ”jobbet” som sponsorerna medför så kommer du att glömma ER stora dag. Jag vill att Du och Anders får er livs bästa dag och att ni lever lyckliga livet ut💜

 8. Jag tycker du avgör det helt själv ❤️Så länge du får välja din egen bröllopsklänning och Anders sin kostym som ni känner er nöjda med. Så kommer det bli ett vackert bröllop.

 9. Jag tänker som du, att det är upp till alla att ha precis vilket bröllop dom vill. Vad gäller sponsrade samarbeten överlag så tänker jag faktiskt inte så mycket på det, ibland kan det vara bra för att det gör att jag får reda på att ett visst företag finns som jag kanske inte skulle hitta på egen hand men som har nånting jag skulle behöva/vilja ha. Men för det mesta så är det ingenting jag är intresserad av och väljer därmed att inte bry mig om det. Om jag själv skulle vilja ha ett sponsrat bröllop är lite svårt att svara på, eftersom jag inte är det minsta känd så känns det lite långt borta, men om jag var tvungen att fota och skriva om produkterna på ett visst sätt på en viss plattform är jag tveksam till om jag hade orkat det.

 10. Jag hade absolut kunna tänka mig att ha delar av ett bröllop sponsrat, men då välja ut de som vill vara med och ordna mitt och sambons bröllop till det bästa och självklart välja ut de jag kan stå upp för , de som delar samma värderingar som mig och inte tacka ja till spons bara för att dra ner på kostnaderna.

  Keep up the good work!

 11. Jag hade kunnat ta emot ett sponsrat bröllop!

 12. Nej jag skulle inte ta emot spons på mitt bröllop. Klart företag vill synas i dina sociala medier men skulle inte sälja mitt bröllop till pengakåta företag!

 13. Jag tycker exakt som dig!

 14. neeeej, sponsra inte. Det är ERT bröllop, ERAN dag, det är ER man ska fokusera på, ni ska bara tänka på varandra den dagen inte att ni har massa sponsrat runt om er, det ända det företaget vill är att synas i dina sociala medier och dem är pengar kåta!!! GÖR DET INTE!! Jag själv har inte gift mig är bara 14 bast men är tillräckligt gammal för att förstå att man inte ska sponsra ett bröllop i och med att det är en helig och privat stund i ERAT liv.

 15. Haha sponsrat bröllop, skulle prästen (eller vem som än viger er) mitt i vigseln säga; ”och tack till interflora för alla vackra blomsterarrangemang, du får nu kyssa bruden.” Precis som du säger får man göra som man vill, men jag förstår känslan av att det är absurt. Det ska vara er dag, inte en dag för era sponsorer.

 16. Jag tycker ni ska ta emot det 😊

 17. hejsan, har du missat att du har över 700 000 prenumeranter på Youtube? Du brukade alltid ha något typ av firande för varje 100 000. Hoppas att du får en härlig dag! Kram

 18. Hade inte tyckt det var konstigt, uppenbarligen hade ni ju bara tagit emot sponsorer som ni faktiskt vill ha eller tycker om. Inte som att ni säljer er själ bara för pengar som folk får det att låta.

 19. Jaaa hadde vært kult!!!

 20. Jag tycker att det är en väldigt intressant diskussion eftersom det är en frågeställning som de allra flesta som ska gifta sig inte behöver stå inför. Som du säger, det är absolut ingenting fel med att ta emot sponsring (sålänge man skattar för det) men jag hade inte själv valt det för mitt bröllop. Det är inte en dag du vill behöva kompromissa och det allra viktigaste är att du får det precis som du och Anders vill ha det.

  Jag jobbar själv som designer av bland annat brudklänningar och kan därför till viss del ändå relatera till dem som hör av sig till dig. Jag menar, det är lätt att bli (med all rätt) provocerad över att en del av dem försöker utnyttja situationen för att de ser det som marknadsföringskanal men jag föreställer mig att de flesta är som jag, att de följt dig under en väldigt lång tid, älskar det du gör och står för och att du därför är drömmen att få jobba med. Att det inte spelar någon som helst roll om deras namn syns i sammanhanget utan att de bara önskat att få hjälpa er skapa er dröm.

  Jag mejlade faktiskt dig för snart ett år sedan, för jag hade en klänning jag gjort åt dig, men eftersom du inte svarade och för att jag insåg att hur jag än la fram det skulle det se ut som om jag ville att du skulle synas offentligt i den (vilket inte var tanken alls, ville bara ge dig en som tack för allt du gör, för att du är fantastisk och jag känner igen mig så mycket i dig) la jag ner tanken på det, det blir liksom aldrig okomplicerat när man även är företagare.

  Välj det ni vill ha, det som känns rätt, inget annat är viktigt, det är er dag. Och stort grattis igen till förlovningen, är så himla glad för er skull ❤️

 21. Aldrig i livet! Skippar heller hela kalaset än att låta någon köpa mitt bröllop och vara deras reklampelare. Jag är inte till salu. En av de viktigaste dagarna i mitt liv är inte till salu. Jag tänker att de som kör sponsrat har väldigt liten integritet. Dessutom är de redan rika, så det är knappast så att alterativen är spons eller inget bröllop alls. De har gott om pengar och kan utan problem stå för notan själva, men mycket vill ha mer. Det är rätt girigt att bjuda in sina gästar till bröllop när det egentligen är ett gigantisk reklamjippo där de är statister…

 22. Nej! Är arbetslös och fattig men aldrig att jag skulle vilja bli köpt.
  Ni har ju råd till ett eget bröllop.

  1. Bara för hon har massa följare osv betyder inte det att de har gott om pengar.

 23. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det, isåfall ska DU FÅ BESTÄMMA, det finns ju företag som bestämmer själva… älskar dig o din kanal❤️ Puss

 24. Detta har inget med bröllop att göra utan bara en fråga. Jag såg att du följer personer som Pixie Fox, Katrin Zytomierska, Trisha Paytas, realpinksparkles mm. Ser du upp till dom? Jag skulle aldrig i mitt liv varken stötta eller följa Katrin tex, för mig är hon en fullständigt osympatisk person som förvisso kan ha roliga saker att säga men ingen jag ser upp till. Hörde tex när hon berättade om hur hård hon är mot sina anställda på sitt töntiga knäckebrödsställe. Dom andra ser bara ut som bimbos rakt igenom, varför vill man se en massa lättklädda barbies vika ut sig för? Sen Stassi…jisses, hon är ju häxan i den showen, vill man stötta det? Jag följer inte lady dahmer eller liknande, blir för mycket åt andra hållet istället. Alla dessa människor som bara vill visa upp sig, få bekräftelse, komplimanger hur naturliga eller sexiga dom är, hur modiga dom är osv. Tro fan att alla har dåligt självförtroende om alla MÅSTE få bekräftelse utifrån andra HELA tiden. Du får följa vilka du vill men det hade varit superintressant att veta varför just dessa är dina val.

  1. Ps. Tänker i synnerhet på att du har berättat att du tänker mycket på ditt utseende. Mitt solklara tips skulle då förstås vara att avfölja ALLA konton där utseendet är det enda som gäller. För på vilket sätt hjälper det dig att se dom? Jag trodde du skulle följa en massa inredning och sminksidor så jag blev så förvånad bara.

 25. Alexandra

  Det kanske låter galet. Men låt ditt bröllop vara sponsrad till den grad du tycker det känns okej. Jag tror nog att företagen kommer sätta er personliga stil på bröloppet i beaktning. Bröllop kan bli väldigt dyra. Du har ju jobbat upp dig till den nivån du ligger på nu och att inte ”utnyttja det” till något fint och stort vore mer konstigt än att göra det. Jag förstår att du tycker det känns lite knäppt. Men kör på 👌 det kommer bli kanon Therese.

 26. Ett bröllop handlar inte om pengar utan om kärlek. Ett bröllop behöver inte bli dyrt för ni blir inte lyckligare om det blir ett lyx bröllop. Om du ska sponsra så blir allt fokus på reklam just för att alla ska tjäna så mkt pengar som möjligt och det är sjukt. De flesta som tar emot spons har råd själva att betala för sig. De som blir tillfrågade att få allt gratis är såna personer som redan har det bra ställt och det vet alla företag om och det är ju såklart för att de själva ska tjäna på kalaset.
  Så NEJ. Man gifter sig för kärleks skull och då ska inte reklam ingå.
  Mitt bröllop var enbart pga kärlek och därför blev det inte så stor simma. Klänningen var ett ok pris på. Ringen var väl den som blev dyrast men värt det. Blommor och allt annat skötte jag/vi själva då vi gifte oss utomhus i en stor solros odling. Min bukett gjorde jag själv med massor av solrosor och murgröna och solroser i mitt hår som var inbakat i uppsättning. Min man hade en solros i sin kavaj. Allt var så vackert och så som vi ville ha det. Nära en sjö med familjer och närmaste vänner. Maten och tårtan mm blev inte så jätte hög summa men allt blev bara så bra och alla var jätte nöjda just för att detta var inte ett bröllop som var tvunget att kosta väldigt mkt pengar. Ni blir lika lyckliga för det. Men ni har nog råd med ett lyxigare bröllop så slå till på det, men absolut inte sponsra. Det blir ingen äkta personlig känsla då.

 27. Vissa som kommenterar är väldigt negativa. Det handlar inte om att hon blir köpt. Utan de erbjuder henne saker som hon slipper betala. Hon kan ju spara över 100 tusen kr. Varför ska hon slösa så mycket pengar när hon blir erbjuden att bli sponsrad. Hon kommer ju själv välja sina blommor och klänning och välja det som hon vill ha. Bara för de sponsrar henne betyder inte det att hon väljer det dom vill ha. Dessutom ska de säkert på bröllopsresa då är det väl bättre de lägger pengar på den. Jag kan förstå det sticker folk i ögonen att YouTubes får allt serverat till dörren, med smink, ansikts produkter, och allt möjligt de får. Men de har faktiskt jobbat sig till det. De förtjänar det. Visst klart man själv skulle vilja ha smink och allt de får. Men de gör ju ett jobb de byter tjänster de visar upp vad de får mot att de gör reklam för deras produkter. De måste oxå leva. Jag tycker Therese du ska ta erbjudandet och inte låta andra i kommentarerna bestämma. Men eftersom du fråga om folks åsikt så är det klart vissa tar illa upp. Men så är livet. Kram ❤️

 28. Många här verkar ha missat att Therese själv påpekar att hon ALDRIG skulle sponsra sitt bröllop men ville höra vad andra tycker!
  Hon vet redan hur hon vill göra med detta så det hjälper nog inte att vissa försöker påverka henne!
  Att hälften skulle gå med på det säger ju sig själv och att det skulle bli livliga diskussioner ang detta d för det var syftet att fråga.

 29. Vissa vill ju ha allt gratis även bröllop och det är synd om dem som går i det tankesättet.
  Har man inte råd att gifta sig så vänta tills ni har råd eller välj ett bröllop som inte kostar så mycket. Ni blir inte lyckliga av pengar utan av kärlek.
  Har man inte en bra ekonomi eller trygg framtid så skaffa inga barn eller vänta helt enkelt.
  Många verkar inte tänka alls.
  Men att många gör allt för att påverka beslut ang pengar och reklam är sjukt. Men är man förvånad? Nej.

 30. Vilken lyx frukost! 😀

 31. Några som garanterat kommer ha sponsrat bröllop är ju Paula & Hugo. De lär köra på i så pass mkt lyx så de måste ha det. Där är ofta mycket pengar och reklam med i deras blogg så självklart även deras bröllop. Att tjäna så mkt pengar som möjligt är vissas mål i livet före allt annat. Och att även leva i en sådan lyxvärld för att bara visa att man kan (eller inte) är ett måste för att vissa par ska kunna hålla ihop. Där går makt och pengar före kärleken.
  Therese fungerar inte så och därför skulle hon inte kunna sponsra sitt bröllop.

 32. Blondinbella hade ju sponsrat just pga den enorma summan hon hade på sitt bröllop. De hade troligen klarat av att betala själva men det var ju tur att de inte gjorde det med tanke på hur kalaset slutade efter ett par år.
  Företagen badade i lyx men det blev så opersonligt och ingen äkta kärlek då allt fokus bara gick åt företag och reklam.
  Nu är ju hela hennes liv en reklampelare och allt hon gör är ju sponsrat. Sann och ren lycka….

 33. Inte en sassabassa fan

  Tycker du har sååå rätt. Kärlek, inte pengar. Nej låt detta blir ERT bröllop, inte ert och sponsorerna.

 34. Åh alltså du provocerar ju hela tiden antagligen omedvetet eller så är du bara väldigt dum. Först lägger du upp en halvnaken bild på brösten, sen åh jag har celluliter på rumpan. Men please vad är skillnad på ett par bröst och en halv naken rumpa??? Du plockar ner brösten och lägger upp en rump bild lika förnedrande att du sen lägger upp att du har celluliter är ju löjligt. Du söker bekräftelse hela tiden liksom se mig och hör mig. Alla har celluliter men du hets bantar hela tiden för du får dålig självkänsla vad tror du händer med kroppen då. När man hetsbantar allt skin hänger sedan och blir skrynkligt. Vänta och se du kanske inte ser det nu men om några är. Att du sen har celluliter det har väl alla. Men du misshandlar tyvärr din kropp. Och det är den brutala sanningen. Jag får säkert mycket hat för detta inlägget men är bättre att vara ärlig än att hålla tyst. Och sen att du ska ha sponsrat bröllop men att du mena att du inte skulle ha det. Varför ens lägga upp det och fråga vad andra tycker när du vet att kommentarerna kommer bli elaka. Du provocerar fram det själv. Ärligt talat tror jag att du mår bra i stunden med lite drama och uppmärksamhet sen när du börjar vakna till liv så blir du ledsen och sårad. Men du skapar ju det själv. Inte för vara elak men lämnade inte Anders dig pga ditt mående? Borde du inte lära dig av dina brister och bli bättre på hantera såna situationer? Du har inte ändrat dig alls du är samma Therese som Innan. Man ska lära sig av sina brister och bättre sig annars blir det ett destruktivt liv. Vad finns psykologer till?!!!! Att hjälpa människor att må bra och vilja förändra sig till något bra. Jag känner inte dig men utöver dina inlägg och vloggar så provocerar du fram en tråkig sida av dig. Vilket många reagerar på annars hade inte folk reagerat. De som inte bryr sig är 14 åringar. Jag kommer aldrig kommentera här med utan jag menar vad jag skriver.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *