Celluliterna

OBS! Triggervarning: Ätstörning

Titta, nu är min vlogg från Binz uppe!

Och jaa, jag valde att döpa den till ”JA, JAG HAR CELLULITER!” för att jag vet att folk skulle kommentera det, eller annat om min kropp, ändå. Mina känslor inför, och tankar om, min kropp går verkligen i perioder. Nu i våras hade jag det SKITJOBBIGT. Undvek speglar, planerade och sparade pengar till plastikoperationer, vägde min mat, räknade kalorier, spenderade TIMMAR till att välja kläder och sminka mig dagligen, kände ångest, förakt och äckel.

Nu mår jag bättre. Väldigt bra, rent utav. Jag önskar att jag kunde svara på hur jag gjorde för att komma över alla elaka tankar, eller att jag visste hur jag ska göra för att undvika de här vidriga perioderna i framtiden, men tyvärr vet jag inte. Det enda jag vet är att det varit såhär för mig under hela mitt vuxna liv, det är som att det går i cykler. Kanske var det så när jag var yngre också, jag minns inte riktigt om jag ska vara ärlig.

Just nu tycker jag om min kropp. Eller, jag tänker liksom inte på den. Jag har inget emot den, utan den bara är som den är ju. Och tänker jag efter, ja, då är den väl jättefin.

Har ni också problem i perioder eller är bilden av ert utseende (oavsett om den är bra eller dålig) mer konstant?

50 kommentarer

 1. Det går i perioder. Oftast tycker jag att min kropp är fin med kläder på, men inte lika fin utan pga ”kärlekshandtagen” och magen. Dock tänker jag mest på hur jag ser ut under det varmare halvåret när man visar sig i lite mindre kläder än vanligt

 2. Det försvinner om du cirkulerar med sån rund massage borste de har på bodyshop och bodyscrub och knäböj hemma varje dag. Det hjälper faktiskt. Och man ska inte dricka saker som innehåller socker. Av socker får man celluliter. Jag rekommenderar knäböj om du går på gymmet med så finns det även olika maskiner för benen. Jag lovar att det fungerar

  1. Och promenader hjälper med för öka cirkulationen man har ofta dålig blodcirkulation

   1. Isabelle

    Helt fel sak att säga. När du tipsar om hur en kan få bort celluliter menar du också på att det är något fel med att ha celluliter.

  2. Nej det sa jag inte men hon skrev hon störde sig på det innan och ingen människa är väl nöjd med sin kropp i dagens samhälle oavsett om man är smal eller tjock. Och jag gav ett råd bara betyder inte att jag menade att det är fel. Men om man inte behandlar celluliter så kan det faktiskt bli värre i perioder.
   Jag har själv haft på rumpan som henne sen när man trycker ihopa så är det ännu värre än när man står upp normalt. Gav henne ett råd. Tycker inte det är något fel att ge råd eller ha celluliter men alla människor är olika och trivs inte med förändringar med sin kropp. Celluliter kan man få på armarna med eller magen, benen etc

   1. IDA Hade hon velat ha tips på hur man får bort det så hade hon frågat efter tips på hur man får bort det! Jag ser, eller hör inte den frågan nån stans så sluta trycka upp din perfekthet i hennes o andras ansikten!
    Sitat från dig ”hon skrev hon störde sig på det INNAN” vilket betyder att hon skiter i det NU. Så Ge dina goda råd till nån som ber om den.

  3. Det där var väl himla onödigt! Dessutom hjälper inte dina tips ett dugg, du kan skrubba dig tills du blöder och du kommer ändå aldrig lyckas skrubba bort dina celluliter. Alla har celluliter. Det är normalt att ha underhudsfett och vätska i kroppen, har man inte det är man sjuk. Jag upprepar, alla vuxna kvinnor har celluliter! De syns mer eller mindre beroende på hur man står, om man är solbränd, om man precis har tränat, var man är i menscykeln osv. Men ALLA har dem. Kim K som fettugit och modellerat om hela sin kropp har dem. Tom de där supertränade fitnessbrudarna har celluliter (men de vet hur de ska stå så det inte syns). Det är bara att acceptera som en naturlig del av kroppen, sluta hetsa och ge oönskade tips om hur Therese ska bli av med dem. För att de ska försvinna måste man ha så extremt låg fettprocent att man är nära att dö av svält. Promenera på, men gör det för att må bra och inte för att du tror dina celluliter ska bli borta.

   Therese: Du är jättevacker precis som du är! Supersnygg baddräkt!

 3. För mig går det i perioder precis dom för dig! Från ena dagen till en annan kan jag först könns mig som en flodhäst för att sedan känna mig jätteattraktiv – utan att det hänt nåt alls med kroppen.

  Och det där med celluliter, varför är det sån hysteri kring det.. Min 2- åring har för sjutton celluliter och han är inte i närheten av att va överviktig haha 🙂

 4. Absolut går det i perioder! Jag vill känna mig fin, vacker, nöjd med mig själv och inte behöva bry mig om vad andra eventuellt kan tycka. Nu är jag också inne i en period där jag har problem med hyn och skäms över det, försöker gå ner i vikt genom att räkna kalorier, jämför mig väldigt mycket med andra etc. Försöker dagligen tala om för mig själv att jag är fin som jag är, att jag har en partner som tycker om mig oavsett och att ingen egentligen bryr sig. Men sen så finns ju tankarna där ändå.. Tror inte att det har funnits någon period alls i mitt liv där jag varit helt nöjd, men det är nog tyvärr få som får uppleva det. Du är underbart vacker Therese, glöm aldrig det!

 5. För mig går det inte i perioder, har tyckt illa om min kropp sen jag var 12-13 år och får alltid ångest när jag ser mig i spelgen, med kläder eller utan.

 6. Tror alla tänker på sin kropp åtminstone någon gång i livet och det är så tråkigt att samhället blivit som det blivit med alla ideal och allt! Det vore lättare om alla bara struntade i hur alla andra och sig själv ser ut så att man slipper tycka illa om sig själv!!

  Jag tycker i alla fall att du är hur fin som helst på både utsidan och insidan Therese!!! KRAM ❤️❤️❤️

  https://nouw.com/filippaml

 7. Jag känner att jag är för smal och har för små bröst vet ej om man kanske kalla det för bröst jag går ju i fyran liksom men alla i min klass som är tjejer har större ”bröst” än mig och jag tycker att mina armar och ben är för håriga och att mina lår och armar är för smala😭😞❤️

  1. Du är så himla fin som du är Noomi! <3

  2. Noomi din kropp har inte kommit till pubertet stadiet än, det kommer ske snart oroa och bry dig inte om hur din kropp ser ut,klyshigt ja jag vet hur det känns att vara missnöjd med sin kropp vid den åldern därför ta inte in dig information utan gör vad du vill göra och tänk inte på din kropp så mycket!

 8. Förstår att det här är jättesvårt. Är själv 22 år, har lidit av ätstörningar i 5 år tidigare. Men det går fortfarande i perioder för mig. Beror helt på vilka situationer jag befinner mig, hur livet är i övrigt med stress och ångest och hur bra jag känner att jag presterar eller inte presterar. Allt har liksom ett samband med självkänslan. Men jag ska inte sitta här och ljuga och säga att allt är perfekt. Att jag älskar min kropp inklusive celluliter och bristningar för det gör jag inte än. Det är svårt. Extremt svårt. Men jag tror att det är viktigt att på något sätt acceptera hur man ser ut utan att ändra på sig själv för det är fel på samhället och inte på människan. Och det är så extremt viktigt att förstå och inse.
  Varje kropp är bra och perfekt på ett sätt. För det är meningen att den ska se ut som den ser ut och inte ändras på. Så länge den fungerar som den ska.

 9. Jag är 16 år och jag älskar min kropp, eller som du sa, jag tänker inte på den. Jag tänker inte på den även om jag har kläder eller bikini på mig. Och jag inte jätte smal, jag är större än nästan alla mina vänner. Jag har haft lite komplex över det innan, men nu känner jag verkligen att jag inte kunde bry mig mindre. Jag tror det beror på att jag inte har höga krav på mig själv överhuvudtaget. Och det har jag aldrig haft heller, vilket känns jätte skönt faktiskt. För att jag bryr mig inte om huruvida andra tycker jag är duktig eller inte, för de bryr sig ändå inte, iallafall kommer de glömma det förr eller senare. Så det handlar om hur mycket man bryr sig tror jag, och vi alla borde bry oss mindre om saker som egentligen inte alls är viktiga<3

 10. Jag som har GAD kan uppleva att ifall jag inte kan fästa ångesten vid något specifikt (jobb, hypokondriska tankar etc) så får jag ångest över mitt utseende

 11. Therese, jag har följt dig sedan du spelade in videos från din zebramönstrade stol med dubbelsängen i bakgrunden. Det började med smink till att du idag är en inspiration för så många. Att du speglar alla sidor av dig själv, styrkor som svagheter, gör dig så mänsklig. Du fortsätter växa i mina ögon för varje dag som går.

 12. Samma här, det går verkligen i perioder, nästan från dag til dag skiftar det!! Jobbigt, men skönt att det inte bara är dåliga dagar!❤️

 13. Har samma problem, dock har jag hållit på med detta redan sen högstadiet.. Ibland undrar jag vad jag skulle tänka på om alla tankar kring utseende,mat och träning försvann för en dag. Har väldigt svårt att acceptera mitt utseende och hur min kropp ser ut och önskar jag hade råd med plastikoperationer så skulle jag vara något nöjdare och bekvämare med mig själv. Går i perioder men mesta dels av min tid är det tyvärr negativa tankar..

 14. Vacker video från Binz💗 Roligt att se att vi vandrat på samma gator, även jag har känt samma rese oro som du.

  Dessa så kallade ‘celluliter’ du hänvisar till skulle jag aldrig lagt märke till, jag tror inte du har sett riktiga celluliter om du tycker att du har det. På ett sätt är det synd att du ens tar upp det, jag med flera har mycket värre version där synligheten är enorm! Använder jag tights så ser man dom under t.om (jag är normalviktig i övrigt).
  Sen kommer det alltid folk som ska tipsa, så även här i din blogg. Dessa metoder med massage, rullning, krämer och gud vet allt har jag redan testat. Även tuff benträning. Ibland har man mer fallenhet för sån hud, ofta är det ärftligt och ofta är det mkt svårt att bli av med om det är som i mitt fall.

 15. Mitt självförtroende går upp och ner hela tiden, precis som allt här livet. I perioder tränar jag och äter bra och mår därför bra och ibland bara tappar jag suget, för allt. Går upp några kilon och mår dåligt för att sedan komma tillbaka med bra rutiner igen. Tror man måste lära sig att acceptera att livet är så, upp och ner hela tiden. Man får försöka se så positivt på det som man kan, att när man är i det dåliga så kommer det snart det bra, typ så. 🙂

 16. Swedeeiin (Min YouTube)

  Brukar ofta tänka på hur jobbigt en känd youtuber har med alla elaka kommentarer… Vet bara själv hur jag som 14 åring hörde en kille i min klass säga att jag hade feta armar. Har först nu som 23 åring börjat ”våga” visa armarna utan att få panik.

  Folk förstår verkligen inte hur ord skadar flera år efteråt.

  1. När jag gick i trean var det en kille som viskade ”kolla, hennes mage dallrar när hon går” på simningen i skolan. Den kommentaren tänker jag fortfarande på såhär 15 år senare- idag är jag bekväm i min kropp men jag kan bli ledsen över hur mycket jag lät det påverka mig i flera års tid. 🙁

 17. Har alltid skämts över att visa mina lår och min rumpa på grund av mina celluliter, men när jag ser en av mina förebilder visa upp sina så känns det mycket bättre, då blir det liksom ”aha hon har också celluliter och är fortfarande hur vacker som helst” och då tänker jag att det inte alls var så fult med celluliter som jag tidigare trott och börjar istället undra vad det är jag har gått och skämts för i alla år🤷🏼‍♀️

 18. De går i perioder när jag undviker spegeln , då undviker jag även att köpa/testa nya kläder. Värst är när man dessutom har utväxt samt när nagelförläggningen har växt flera mm. Jag försöker vara snäll mot mig själv men de är svårt

 19. Jag tycker man bara fokuserar på hur härligt ni verkar ha det, den fina miljön och är så glad för din skull att ni kom iväg. 😀

 20. Jag känner på precis samma sätt.

 21. Jag tror vi alla känner oss mer eller mindre vackra/fula och ofräscha/fräscha i perioder. Problemet är väl vad vi gör med den känslan. Antingen kan vi lägga energi på det genom att tvinga oss till en diet vi inte vill ha, en träning vi ogillar och dyra pengar på krämer vi tror hjälper eller så kan vi vara tacksamma för att vi, trots att vi inte är nöjda, har en kropp som bär oss.

  Jag kommer ihåg i en video du gjorde för längesen att du pratade om kroppen och komplex. Jag minns inte om det var en frågestund eller dylikt, men jag minns någorlunda vad du sa, vilket jag tyckte var så bra. Det är inte ordangrant citerat, men du menade att hur du än har mått i livet och hur du än har behandlat din kropp så har den alltid burit dig. Det var så klokt och vettigt, och det är något jag alltid burit med mig. Kan passa på att tacka dig för de orden på riktigt, för de stämmer ju verkligen. Vi gillar inte alltid vad vi ser i spegeln eller hur våra kroppar mår, men genom att i stället försöka vara tacksamma för att vår kropp faktiskt tog oss upp på benen även idag så kan mindre energi läggas på det vi ogillar. Vi har bara en kropp, den är vårt liv, varför ska vi lägga energi på att hata den då?

 22. Kimberlie Dimander

  Du är så underbar och fantastisk Therese! Och jag tycker faktiskt att både celluliter och bristningar är ganska sexigt och jag har aldrig hört en man i min närhet prata illa om det, snarare tvärtom. Fått höra många fina saker om celluliter och bristningar av män som jag har varit med. Även om deras åsikt inte borde spela någon större roll för hur vi uppfattar oss själva så har det hjälpt mig att omfamna dessa saker hos mig själv på ett mer kärleksfullt sätt. Dessutom fick detta mig att förstå att jag inte behöver stå ut med män som inte kan omfamna eller acceptera mig som jag är och att jag inte behöva ändra på mig. Är så glad att du tar upp dessa ämnen, både när du har det svårare och när du har det lättare. Ilysm <3

 23. Det går i perioder men jag hatar min kropp som avklädd. Med kläder kan jag dölja den ganska bra och kan se ”normal viktig ut” men utan så ja rent ut sagt, celuliter, tiger ränder, massa fett på lår, mage och hängpattar.. Jag är 28år och pga min kropp blivit såhär har jag den inställningen att jag kommer aldrig hitta en partner som älskar mig för den jag är, tvärr! Och ja, jag tränar och äter oftast sunt men de händer liksom inget med min kropp :S

 24. Jag är också extremt medveten om min kropp och utseende mer eller mindre hela tiden. Det gör mig så himla ledsen att jag har lagt, och kommer att lägga, så mycket tid av mitt liv på något så obetydligt. Men det är iallafall skönt att höra att fler har dessa tankar och att inte alla i världen har perfekt tan-lines och platta magar, så som ses på insta.
  Du är i varje fall väldigt vacker, överallt, hela tiden. 🙂 ❤

 25. Är 21 och gravid och här fått bristningar på magen vilket får mig då och då att bli riktigt ledsen (kan vara hormoner😂) men har bara haft på insida lår och höfterna/midjan. Får mig att må så sjukt dåligt utav det. Men sen försöker jag tänka positivt de bleknar med åren och just nu väntar jag det finaste man kan få. Så försöker inställa mig de och mår då lite bättre. Särskilt när sambon säger hur vacker man är ändå😍

 26. Förstår inte triggervarningen. Om man är normalbegåvad förstår man väl vad inlägget kommer att ta upp när man läser rubriken?
  Ingenting blir bättre av att världen bäddas in i fluffiga moln. Man måste lära sig att hantera sin problem, inte förvänta sig att omvärlden ska anpassa sig efter en. Livet funkar inte så.

 27. Vad jag älska dig Therese. Är 19 år gammal och kämpa med att vara glad för kroppen jag har. Så tacksam att du skriver om detta, så många bloggare undviker detta ämne. Kram.

 28. Ska du ha något samarbete med personlig almanacka?

 29. De flesta människor har celluliter, på gott och ont. Och det är inget att skämmas över, det ingår i livet. :/

  Min relation till min kropp går upp och ner.. ibland älskar jag mig själv, ibland är jag äcklad av mig själv. Mycket beror också på att jag är kroniskt sjuk, men för det mesta är jag nöjd.

 30. Jag har precis som dig med förhållandet till min kropp. Det började redan när jag var 13 år och började få en skev kroppsbild och en väldigt dålig och osund relation till mat. Det har varit så för mig till och från hela tiden och idag är jag 18 år. Ibland tänker jag inte alls på mat och ibland är det de enda jag tänker på. Jag vet inte riktigt heller varför det är såhär… men det jag har jobbigaste med är att jag under alla dessa år har tyckt att jag är tjock och enligt normen är jag en smal person. De tankarna är något jag skulle vilja få bort för det är så mycket ångest att inte vara nöjd med sin kropp. Jag skulle också vilja få bort den stundvis dåliga relationen till mat också. Så jag funderar på att skaffa hjälp på en ätstörningsklinik så att dessa skit tankar försvinner för alltid!!!
  Kram o puss

 31. För mig går det också i perioder. När jag tränar och äter hyfsat sunt är jag väldigt nöjd med min kropp och gillar att klä mig snyggt, o.s.v. Men i perioder när jag upplever att jag gått upp, mår jag dåligt över min kropp och ogillar/skäms se mig ”utan kläder på” så att säga. I över 15 års tid har jag haft fettdepåer under skinkorna som jag har haft enormt komplex över. Dessa försvann dock i år efter att jag ändrat min frukost lite. Bristningar och celluliter däremot stör mig inte det minsta, jag har en liten grop högst upp på ena låret som jag tycker är söt och vill ha kvar! 🙂

  1. Och som många andra också kommenterat, jag hade aldrig heller lagt märke till dina ”celluliter”. Jag såg bara en snygg, glad tjej på semester! <3

 32. Mother of dragons

  Jag har borderline så när jag dippar kan jag slå sönder speglar, mår illa av att se mig, gråter, svälter mig osv medan om jag har en bra period känner jag mig som en queen :/

 33. Går verkligen i perioder! Hade en tid med ätstörning som började med ett sockerförbud, satte sig totalt i huvudet på mig och när man märker att kilona försvinner så äter man ju tyvärr mindre och mindre.. Resulterade i 15kg minus i vikt och en väldigt osund syn på min kropp. Detta var fyra är sedan och är just nu även gravid och det har nog varit den mest påfrestande perioden någonsin sedan dess, kroppen förändras och man hinner liksom inte reagera på vad som händer!(samtidigt om man knappt längre vet hur man reagerar på saker och ting med alla hormoner😅) magen bara växer och växer och ens psyke blir inte bättre av alla människors kommentarer om att man är sååå stor redan osv osv..

 34. Med eller utan smilgropar på rumpan är du vacker som du är😍👍🏻

 35. För mig brukar det gå lite i perioder, t ex hur mycket jag stör mig på mina finnar, ibland kan jag må ganska dåligt över dom och fundera en hel del på hur jag ska få bort dom, och ibland bryr jag mig inte alls. Just nu har jag dock varit inne i en längre period av att jag inte bryr mig särskilt mycket, jag kollar mig relativt sällan i speglar, känner mig för det mesta nöjd med hur jag ser ut men framförallt med hur jag är som person, min personlighet och vad jag gör, vilket är så himla skönt! 🙂

 36. Jag tycker att du är jättefin i kroppen. Var stolt över dig själv!

 37. Jag har också perioder, men det ligger nästan hela tiden i bakhuvudet att jag tex. Måste äta mindre, träna mer eller kanske till och med spy upp maten.
  Jag har det som sagt alltid i bakhuvudet men det blir liksom mer påriktigt när jag råkar ställa mig på en våg och siffrona inte stämmer med det jag vill.
  Jag väger dessutom inte ”mycket” och jag är inte heller ”tjock”, men jag jämför mig ofta med andra, vilket är väldigt dumt eftersom att vissa av dom är 1-2 år yngre än mig.

 38. För mig går det i perioder – vissa dagar tycker jag faktiskt att jag ser bra ut, men andra dagar passar inga kläder mig och hur jag än gör känner jag mig inte alls fin. Jag försöker skriva ”framtida kommentarer” när jag känner mig fin till när jag inte gör det, för att påminna mig om att jag kommer må bättre efter ett tag! ♥️

 39. Hej fina Therese❤️
  Jag är 42 och har mått dåligt över min kropp sedan jag var 10. Jag har alltid tänkt att bara jag går bort det eller sluta äta det etc. nu är min kropp totalt sönderbantad och förstörd av bullemi så min ämnesomsättning är i stortsett noll. Jag har lågt blodtryck och dåligt hjärta pågrund av bullemin.
  Det är INTE värt att leva ett helt liv o gå o må dåligt över sin kropp. Hade jag kunnat ta bort mina tankar om min kropp så skulle jag göra det. Så snälla alla må bra och uppskatta eran kropp.
  Kram❤️

 40. Hej Therese,

  Jag skulle säga att mitt förhållande till mitt utseende är
  problematiskt. I perioder spenderar jag många timmar framför spegeln för att detaljstudera varje cm av mitt ansikte, ser sådant ingen annan tänker på. Jag granskar (ja, det är ju faktiskt det jag gör) mitt ansikte i olika rum, i olika ljus och i olika speglar för att inte ”missa något”.

  Jag har, precis som du skriver, gått i tankarna att lägga mig under kniven för att kanske äntligen kunna börja älska, eller åtminstone tycka om, min spegelbild. Men någonstans förstår jag att min besatthet av mitt utseende i själva verket är uttryck för något annat. Jag har dålig självkänsla och behöver jobba med mig själv. Då tror inte jag att en skönhetsoperation är den magiska lösningen, iallafall inte för mig.

  Vad härligt att du just nu är i period där du mår bra och tycker om hur du ser ut. En idé för dig skulle kunna vara att du skriver ner dina dåliga dagar/perioder för att se om du hittar något mönster. På så vis kanske du lättare kan förstå varför du hamnar i sådana svackor och kanske lättare kunna ta dig ur dem. Jag förstår att du tycker det är tufft och jag förstår också att att mitt tips till dig inte kommer lösa några problem, för när man är i en sådan period blir det ”svart” och man känner att det enda som kan hjälpa är den där skönhetsoperationen eller att gå ner i vikt. Jag vill att du ska ta dina tankar på allvar och söka stöd om du behöver. Du förtjänar att må bra.

  Ta hand om dig! Stor kram!

 41. Är 28 och det går verkligen i cykler för mig med, kan gå från att en period som sagt inte bry mig eller till och med älska min kropp! Sen i perioder riktigt äcklas av den, av mitt utseende över huvudtaget! Känns som det hänger mycket ihop med mitt psykiska mående då jag också lider en hel del av ångest, deppighet och lidit av panikångest! Finner det så underligt hur jag kan vända så starkt från svart till vitt när det kommer mitt utseende men också då prestationer osv osv, allt verkar hänga ihop, hoppas fortfarande att komma mer tillfreds och at peace med min ångest helst medicinfri som jag varit i fyra månader nu(citalopram från 2014 innan) men samtidigt öppen för att är det medicin jag behöver så är det så:) viktigaste är att man mår sitt bästa!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *