Hej Köpenhamn!

Igår eftermiddag fick jag samma symptom som vid magsjuka. Jag vet inte om det kan berott på att jag var uttorkad, hade fått i mig något konstigt eller om det faktiskt bara var nervositet inför hemresan. Hur som helst blev jag supernojig över att jag skulle behöva åka hem magsjuk idag, men imorse när jag vaknade mådde jag bra!

Så vid 10-tiden imorse körde vi från Binz till den tyska staden Rostock där vi tog en färja över till danska Gedser, och allt har gått så himla bra. På färjan var jag och Anders så lyckliga över att vi haft en så bra semester, så här såg mitt face ut efter att vi kramats, eller ”gullat” som Anders säger, i en minut typ:

Jag har så himla känslig hud och blir alltid helt röd efter att hans skägg rivit min hud. Anders tycker att det är lika kul varje gång som ni ser på bilden. Inte för att ge er obehagliga bilder, men ni kan ju föreställa er hur mitt ansikte ser ut efter att vi… kramats i sängen. Ser ut som om jag fått någon hudsjukdom varje gång.

Aja, hur som helst var vi sjukt spontana (för att vara oss!) i bilen på vägen från Gedser till Malmö och beslutade oss för att stanna i Köpenhamn istället, och checka in på ett hotell här. I två nätter! Så vi kommer att vara här hela dagen imorgon och bara strosa omkring, sedan fortsätter vi till Stockholm på lördag. Mysigt va?

Jag tog en sådan där ångestdämpande tablett tidigare idag, så jag känner mig rätt dåsig, men jag tror att vi ska dra ut på stan en liten stund nu ändå, sedan blir det nog en tidig kväll för oss.

Ni som har partners med skägg och/eller mustasch – hur gör ni för att inte bli helt röda i ansiktet efter att ni myst? Det känns ju som om ansiktet brinner!

37 kommentarer

 1. Vad bra att du mådde bättre när du vaknade och allt gick så bra at ni stannade två dagar till. Det förtjänar du! ♥️

  (Fråga: kan du ha en q&a på kanalen imon snar framtid ♥️ Vet att du redan delar med dig av väldigt mycket på din kanal men kanske är det någon KONSTIG fråga som, tex favvotandkräm haha, du kan svara på) lyyy ♥️♥️😘😍

  1. Hej,
   En helt Annan fråga, vad heter den padsen som du har till ansiktet för att minska glansen. Såg den i nån video för länge sedan men hittar inte den. 😢

   1. Åh den rosa? Blotterrazzi! 😍 Finns på Lyko, HM osv 😀

 2. Kan inte göra nåt åt det… är också jättekänslig mot min killes skägg. Röda märken/utslag lång tid efteråt, räcker att han bara gosat in ansiktet vid halsen/bröstkorgen så är det kört sen. Helkonstigt haha

 3. Säg åt Anders att skaffa skäggolja så skägget blir mjukare, det kanske funkar.

  1. Ja skäggolja funkar verkligen! Blir mer gosigt bara att va nära då.

 4. Jag ”tvingar” min kille å raka sig, låter de gå ett tag att han får ha skägg å de kliar å svider å jag blir alldeles knallröd men sen så får han lov å raka sig!

 5. Älskar man varandra tillräckligt mycket så spelar de ingen hur man ser ut efteråt man har myst 😉

  1. Fast det handlar ju inte om det. Det gör ju liksom ont!

 6. Hahaha, samma här! Brukar ha ett halvtäckande puder att dutta på efteråt för att inte se ut som ett stoppljus :´D

 7. Jag avskyr skägg, och blir alltid jätteirriterad i huden om min kille haft lite längre stubb. Så han får helt enkelt raka sig. Lent ska det vara 😍 både snyggare och skönare!

 8. Balsam i skägget

 9. Min sambo har mer skägg och mustasch än Anders! Jag gör ingenting men däremot använder han schampoo/balsam som är utformat för just skägg men också skäggolja för att det ska hållas mjukare! Och jag får aldrig några utslag eller liknande =) Så det är verkligen att rekomendera!
  Han använder märket bulldog, så inte ens något fancy =)

 10. Alt 1) låt skägget växa ut lite längre. Det är stickigare när det är kort!
  Alt 2) skäggolja och/eller lite hårvax i skägget som håller ner det.

 11. Min sambo liknar anders på många plan så även med skägget. Lite tragiskt men jag undviker att hångla alltför ofta pga tomtemustachen man får efteråt. I början av vårt förhållanden var det illa, illröd jämt över munnen.

  Nåt annat.
  Kom in på Bloggbevaknings blogg och blev helt chockad över hur en dåre kan göra karriär på youtubers och bloggare genom att prata så mkt skit om dom. Inte lite skit heller! Varför stämmer ingen denna bittra människa som håller i den?

  1. Eller hur?! Bläddrade och visst hao (är det en tjej?) är ärlig men helt seriöst vissa inluensers är hon sååå empatiska med medan viss avgår massa skit!! Nä tycker inte hon borde på rätten att driva bloggbevakning!!

 12. Jag brukar smörja mig med aloevera gel innan/efter! Det dämpar det röda, ansiktet blir svalare och det tar bort när det gör ont/kliar. Funkar bra för mig! 🙂

 13. Vilken medicin tar du Therese är det receptfri eller från recept och tycker du att den fungerar? Jag tar citalopram men man tappar aptiten väldigt mkt och går sjukt mkt ner i vikt av den. Jag testat sertralin men inte bra alla. Sen venlafaxine men den slutade jag med för den kan man gå upp i vikt av sjukt mkt jag testade den några dagar men då sa min andra doktor till mig att jag inte borde ta den pga mår dåligt bara jag går upp ett kilo. Jag är 165 och väger 55 kg vilket jag mår bäst med. Men medicinen hjälper inte som jag tar nu. Haft den flera år. Jag mår som du och jag har även lågt blodtryck som du. Vilket man kan misstolka ibland med sitt mående. Undrar även om du brukar få sån obehaglig brännande känsla i kroppen innan du får din panik attack. Jag tänkte på din mage det är pga din ångest eftersom magen påverkas när man lever med ångest. Men är nyfiken på vilken medicin du tar och om den hjälper? Jag tar inte mediciner om man ökar i vikt tex pga får lätt dåligt självkänsla annars. Jag har gad och diagnosen add. Tänkt inte på att må dåligt inför hem resan eftersom du ska hem till din trygga miljö. Det är jätte vanligt att man mår dåligt pga åksjuka när man har ångest problem min doktor säger det är något som triggar igång sin panik attack. Kram ❤️💕

  1. Medicinerna du nämnar är antidepressiva, inte för ångest. Det bästa och snällaste att ta för ångest är antihistaminer. Tex lergigan, theralen och atarax. De verkar lugnande och motverkar dessutom illamående, och de är inte beroendeframkallande. De kan tas vid behov eller dagligen. Kan också tas till natten om man har svårt att sova.

   1. Hej! Man kan få citalopram utskrivet för ångest också! Jag fick det för att ja fick ångestattacker flera gånger om dagen och de har hjälpt mig att må bra:)

 14. Så mysigt ni verkar ha det!
  Hoppas hemresan går bra!

 15. Skägg olja funkar super på min sambo och att det får växa ut lite längre 👍

 16. Heja Therese! Stå på dig!

 17. Jag och min sambo känner inget behov av att pussas hela tiden osv. Oftast de vanliga. När han kommer hem från jobbet och när vi går och lägger oss. Men när vi kramas i sängen får jag också jätte ont och de Stix osv. Vi har ej kommit på någon lösning förutom att han rakar sog någon gång då och då (han har inte full skäggväxt än) så det blir lite mer lindrigt

 18. Min sambo har lite längre skägg, så det river inte så mycket. Men mustachen! Jag lyckas alltid få en vass jäkel rätt upp i näsan när vi pussas, fy farao vad det gör ont! 😂

 19. Jag har samma problem, får utslag och det kliar vid intimitet och när huden blir varm och svettig. Kanske du är överkänslig mot Anders eventuella rakvatten? Eller annan parfymerad hudvårdsprodukt.

 20. Vill bara skicka en stoooor kram för du är bäst🤗🤗🤗

 21. Min sambo har inte sådär kortklippt skägg/mustasch, han har längre. Så då kanske de blir mjukare för jag får inte sådär 🙈

 22. Hmm, min sambos skägg är jättemjukt 🙂

 23. Min pojkvän får snällt raka av sig skägget om han vill pussas och hångla, annars blir det inget haha. Jag kan inte låta min hud bli helt förstörd bara för att han tycker det är fint med skägg/stubb. Som tur är har han inget emot att vara slätrakad.

 24. Min kille brukar ha lite stubb ibland och de första veckorna efter att vi började träffas fick jag typ sår på hakan och näsan haha, gjorde ganska så ont och såg inte särskilt fint ut 😅 Men tog alltså bara några veckor, max en månad, sen hade min hud på nåt sätt vant sig, så nu är det inga problem 😊

 25. Therese! Säg åt Anders att köpa en ’beard softener’. Det har räddat mitt äktenskap! Barbers and books har en som doftar ljuvligt och som verkligen mjukgör skägget, är dock ej hundra på ifall den är vegansk eller ej. Min man har numera längre skägg, så det känns inte lika strävt. 😍

 26. Min kille har ganska mycket skägg. Har dock aldrig upplevt det du skriver (dock gjort det med andra skäggiga män som jag dejtat). Antagligen beror det på att min kille använder skäggolja och skäggschampo och balsam varje dag. Så om Anders börjar göra det underlättar det för dig

  1. + skägget blir mkt finare!

 27. Min man ”får” INTE raka sig. Då blir det vass stubb direkt, AJ. När han har ordentligt skägg går det bra.

 28. Min hud blir också jätteröd och irriterad efter att jag och min pojkvän myst men jag har väldigt berörelsekänslig hy så det går inte att göra så mycket åt det 😅 försöker bara stå ut 😂💞

 29. ”Myst”? Menar du hånglat? Det är väl inget farligt att skriva ut.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *