Min lättklädda insta-selfie

Usch, har varit så ledsen, ängslig och fylld av sådana skamkänslor idag efter alla elaka kommentarer som trillat in till följd av blogginlägget på bloggen Bloggbevakning om en bild jag hade publicerat på instagram. Selfien av min kropp i spetsbody rörde upp känslor då den var… jag vet inte, ”för lättklädd” enligt vissa, tror jag. Eller sexig. Opassande var den enligt ett par högljudda kritiker, i alla fall.

Jag tog givetvis ner bilden, för snälla tro mig när jag skriver att jag inte, aldrig någonsin, är ute efter att provocera. Jag skriver sensationslystna titlar på mina Youtube-videor precis som alla andra där, men jag tycker inte att det är ”kul” med hetsig stämning i kommentarsfältet, jag är inte ”ute efter” att x antal procent av kommentarerna i mitt flöde ska vara kritiska. Jag mår dåligt av osämja i mitt kommentarsfält. Jag hatar det!

Jag tror inte att det är lönt att jag försvarar bilden jag publicerade. Framförallt för att det – om vi ska vara realistiska – är förhållandevis få personer som reagerat, men också för att kritiken varit så himla splittrad. Det hade varit en sak om hundra personer t.ex. skrev att bilden var opassande för att jag är förlovad, då hade jag gärna svarat på den kritiken, men nu verkar den här gruppen upprörda personer vara upprörda utav olika anledningar, så jag vet inte var jag ska börja.

Jag vill i alla fall att ni ska veta att min avsikt aldrig var att göra någon upprörd med min bild. Jag ville inte göra någon besviken.

Men något jag tycker är så himla tråkigt, som jag vill avsluta inlägget med, är det här med hur man framför kritik. Vad är syftet med att bli så inåthelvetes jävla skitarg på någon som gör ”fel”? Varför skriver man sin kritik i versaler, avslutar meningar med fem utropstecken och försöker formulera sin kritik så att den ska träffa ömma punkter och göra så ont i mottagaren det bara går? Varför gör man så?


Här kommer några bilder från min dag här nere i Binz, så hörs vi imorgon igen! 

123 kommentarer

 1. Att en vuxen kvinna inte kan få lägga upp en lättklädd bild på sin kropp… Gissar att folk inte skulle reagerat på detta sätt om det var en man och tjatat om att man har ett ”ansvar”. Är så trött på den här slutshamingen som aldrig verkar ta slut. Jag tyckte bilden var fin, det var ett vackert klädesplagg. Tycker du borde haft kvar bilden. Stå upp för dig själv Therese!

  1. Fast det är skillnad på slutshaming och att kritisera en bild av det slaget. Alla vet att det är upp till Therese att välja vilka bilder hon vill publicera på sig själv, men att påstå att en människa med så mycket makt och inflytande över ungdomar, samt människor överlag, inte bör ta ansvar är märkligt.

 2. Hoppas du kan vara stolt över bilden ändå, trots onödiga påhopp osv. Den var urläcker, stilfull och vacker. Hade jag varit du skulle jag lätt printat den på en 100*100 Canvas tavla och haft på väggen hemma. Åh vad jag önskar under såna plagg satt lika snyggt på mig, fasen det enda jag skulle strosat runt i på dagarna. Första gången jag kommenterar på din blogg så vill passa på att skriva att du verkar vara en riktigt härlig människa, dina youtube videos och podd inspirerar mig får mig alltid på bättre humör.

 3. Har stora problem med majoriteten av de som kritiserar dig just nu, och finner flertal av kommentarerna mot dig extremt orättvisa. Jag förstår grundpoängen med majoriteten av kritiken och är själv feminist, håller med om att sådana bilder kan bidra till att unga tjejer blir påverkade och att det kan vara både tröttsamt och väcka ilska. MEN! Är också väldigt trött på att kvinnor ständigt ska få så extremt mycket hat så fort de råkar göra något som inte är feministiskt. Medan män får härja fritt å göra vad de vill utan att det väcker hälften av en så stor storm. Och att jämföra att Therese lägger upp en bild på sig själv i underkläder är lika illa som grooming & män som lägger upp bilder på sina penisar och skickar till småtjejer är rentutsagt en smaklös jämförelse. Tänk till lite innan ni kritiserar & tänk särskilt också på vilken ton ni använder. Therese har bett om ursäkt & det räcker. Ingen kan vara en perfekt människa och helt ärligt är det inte så big deal, jag säger inte det som ett religiöst Therese-fan utan som någon som delar samma kritiska åsikter men som förstår att problemet snarare ligger i en större struktur & trend på sociala medier. Bara för att man är en feminist och en kvinna innebär det inte att allt man kommer göra är feministiskt, och man kommer en mycket längre väg i förändring genom att diskutera med lite förståelse.

 4. Jag hann inte se bilden men vill bara säga till dig att jag tycker absolut inte att du ska behöva be om ursäkt för det. Oavsett så tycker jag att du har all rätt att lägga upp vad du vill på din instagram. Det gör mig ledsen att endel tar sig friheten att hoppa på dig/kritisera på det sättet. Massor av kärlek, kram <3

 5. Det finns en superbra dokumentär som heter Miss representation. Den handlar om hur skadligt objektifiering och självobjektifiering av kvinnokroppen är, på ett väldigt bra och tydligt sätt!

  Kan också rekommendera den här föreläsningen från tedTalk:
  om ”The sexy lie” där föreläsaren bland annat säger: ”Look, if posing naked were empowering, then the rich men who run the world would be lining up for it. We would be awash in naked dick shots of Warren Buffet and Bill Gates and Barack Obama; magazines would be filled with male politicians and financiers and moguls with their bits hanging out. Softly lit, perhaps; head coyly tilted, bunny tail on the ass. Power.”
  https://www.youtube.com/watch?v=kMS4VJKekW8

  Det är några grejer som får mig att tänka om när det kommer till att lägga ut lättklädda, sexiga bilder!

  1. Då vill jag tipsa dig om Katarina Wennstams sommarprat!

 6. Therese uttalade sig vid ett tillfälle att hon inte var nöjd med sin kropp pga någon psykisk medicin hon tog. (Gick upp i vikt) Då var det inga lättklädda bilder ute. Nu tar du säkert inte den medicinen och även gått ner i vikt så nu visar du kroppen t om naken nästan.
  Men allt detta säger emot dig själv när du sagt att vi ska vara stolta över våra kroppar även om vi är överviktiga. Men när du själv är det så gömmer du dig och visar inte upp dig. Däremot nu när du har flera bilder t om naken på din instagram. Du är en stor förebild så tänk noga på vad du säger och gör nästa gång för man vet inte vart man har dig i dessa lägen.

 7. Ja hon får lägga upp vad hon vill. Men hon som gjort videos om goling tex. Hon har skrivit hur farligt det är att lägga upp lättklätta bilder, Hur lätt det är för folk att spara bilderna sov. Men sen lägger hon upp en bild på sin kropp själv. Inte nog med att hon inte bara ville visa sin kropp så ville hon visa den på ett sexigt sätt. Hon har läänge tjatat om alla kommentarer om hennes kropp osv men sen väljer hon att lägga upp en bild på sin kropp, halvnaken, och sex poserar. En sån bild är mer lämplig till att skicka till Anders än att lägga upp för 850000. Jag menar liksom… Ena sekunden vill hon ej visa sig, hon mår så dålig, hon vill inte lägga upp något på instagram. Men i andra sekunden så lägger hon upp en bild som endast är menad i sexigt syfte. Usch säger jag bara. Finns endel jag följer på instagram som säger att man ska sortera bort de på instagram som får en att må dåligt osv. Jag tog bort dig therese efter den bilden. För den bilden bidrog inte med något bra. Det fanns inget bra syfte med den och då vill inte jag ha den i mitt flöde.

 8. Tyckte bilden var superfin och tycker att det är AVSKYVÄRT att du ens ska behöva tänka tanken att ta bort bilden för att ”folk” beter sig som elaka troll gömda bakom sina tangentbord. Skämms på er alla som beter er som miffon och stor eloge till dig Therese för att du ändock är här hos oss och förgyller våra dagar. Heja dig!

 9. Therese, den där bilden du la upp, den var fantastisk. Man som person väljer själv vad man vill lägga upp och om det nu skulle vara så som en person här över nämner, att du skulle vara ”orolig” att bilden sparas och sprids så tror jag helt seriöst inte du jälv hade valt att lägga upp den. Det man lägger upp får man ju ”vara beredd” på att de KAN komma att spridas/sparas, och det är jag 110% säker om att du förstått så jag förstår inte varför det skulle vara en risk. När du lägger upp en sån bild så visar du att du duger och att du står upp för din kropp. Skulle någon bedöma bilden som lättklädd eller opassande så skulle ju den vara som att vi inte fick gå i badkläder i badhus eller på stränderna, det är exakt likadan om i issa fall inte värre. Ser till och med dem som bär för liten bikini så att endast bröstvårtorna syns. Värt att tänka på, ni som anser att bilden är opassande osv. Jag skriver inte det här Therese för att försvara dig på något sätt, inte eller för att jag är en fan av dig. Utan för att jag bara vill stå upp och på något sätt ”bevisa” för de som hatar eller kritiserar att det är fel utav dem. Jag önskar att om jag snart skulle ta mod till mig att lägga ut en sån typ av bild, inte få massa sånna här kommentarer som du får stå ut för. Det är dem som skrämmer mig. Du är stark Therese! Kram

 10. Reagerade själv när jag läste inlägget hos bloggbevakning.
  Att du och din bild skulle vara uppmanande för andra unga tjejer att göra likadant har jag svårt att förstå. Känns som du i varje youtube video ofta berättar och förklarar för dina tittare att du är en vuxen kvinna , 30 (?) år ,att de skiljer sig avsevärt från en 12 årings liv. Tycker inte den på något sett va uppmanande eller smaklös. Sen att du inte skulle få lägga upp den för att du är förlovad? Tror vi som faktiskt ”youtube känner” Anders, åtminstone lite grann vet att han inte misstycker. Bilden va skit fin och du är en jätte fin människa Therese! Tråkigt när de blir en sån stor grej av en sån liten sak som du inte menade nånting ont med.
  Och angående bloggbevakning blir de tyvärr ofta så när hon skriver vissa inlägg att folk får mycket elaka kommentarer efter sig.

 11. Blir ledsen över att se hur illa kvinnor behandlar en annan kvinna.
  Vi måste sluta slutshama!
  Vi måste sluta sexualisera kvinnokroppen!
  Vi måste sluta nedvärdera andra kvinnor!
  Som jag skrev i min förra kommentar så såg jag inget sexuellt med den bilden, jag såg en vacker kvinna på en vacker bild.
  Hur kan människor va så elaka, ni talar så stort om feminism, vi ska krossa det patriarkalasystemet, vi ska få visa brösten offentligt på Instagram utan att det ska sexualiseras.
  Men fan ta en kvinna som poserar lättklätt och skapar en fin bild, det är skam! Varför går ni inte in på alla kända kvinnors insta och trycker ned dem också för att de lägger ut bilder på sina bröst?? Ne för då är man en feministik kämpe, fast de också har unga följare som säkert tar efter,
  men att få äga rätten till sin kropp och lägga ut en sån här bild då är man ett dåligt föredöme, hur skevt tänker inte vissa!
  Jag blir bara så besviken på det kvinnliga könet och ert tankesystem, ni har ingen rätt att sexualisera en annan persons kropp.

 12. Det är ren och skär avundsjuka.
  Du är vacker Therese, och du är sexig. Inget fel med att visa upp det lite ibland! 🙂

  1. Ehm nej…. vill jag se porrbilder går jag på porrsidor. Inte instagram.

 13. Hej Therese!

  Jag håller med kritiken om att bilden var olämplig. Nu när du har tagit bort bilden har du ”gjort om och gjort rätt”. Du ska inte ta åt dig av folk som blandar in hat i kritiken. Det är inte konstruktivt.

  Du är bara en människa och man bör förstå att du är lika påverkad av samhället som vi andra är. Visst kanske man förväntar sig mer eftertänksamhet av offentliga profiler (beroende på målgrupp), men det betyder inte att du inte kan och kommer att göra nya fel. Förhoppningsvis fick du dig en tankeställare, men du ska inte gå runt och må dåligt över detta nu.

  Du behöver inte förklara för oss, men jag hoppas att du själv funderar på varför du tog eller rättare sagt lade upp bilden på Instagram. Vilket syfte skulle den fylla? Det var inget fel på bilden i sig, bara i sammanhanget den publicerades.

  Visa upp din kropp – ja! Visa upp sexiga poseringar för den manliga blicken – nej (men skickar de gärna till din fästman).

  Hoppas att du kan koppla av och fortsätta att njuta av din semester!

 14. Hej! Jag vill distrahera dina tankar en kort sekund från den onödiga kritik du mottagit av bilden.

  Jag har precis streckläst din bok, ”ibland mår jag inte så bra”, och jag vill bara säga tack. Tack för du hjälpt mig inse att jag måste älska mitt överkänsliga ja, att jag duger och behöver inte söka mer bekräftelse. Du har satt fingret på så många känslor och sådant jag bearbetar varje dag. Tack Therese för du fått mig skratta, gråta och komma till insikt om att jag är skör och det är inget fel med det.
  kram Louise

 15. Inlägget som den där bloggen skrev är se fel. Jag fattar vart personen vill komma MEN det betyder inte att jag tycker personen har rätt och asså herregud det är ju inte ditt ansvar att försöka leda alla unga personer på rätt väg i livet. Ja som offentlig person kanske man har ett lite större ”ansvar” man har iallafall lättare att påverka men det betyder inte att man har skyldigheter! Det är inte heller bestämt vilka bilder du får och inte får lägga ut så jag fattar inte varför det blir sån jäkla uppståndelse över en SKITSNYGG bild. Många kändisar lägger ut liknande bilder på sig sjäva, till och med mer lättkläddda samtidigt som det är många som pratar om att vara försiktig på nätet m.m
  Jag tycker du ska få lägga ut vad fan du vill, inte är det ditt ansvar vad barnen gör det är ju föräldrarna till barne, det är de som ska hålla koll på vad deras barn gör på nätet och vilka bilder de lägger ut.

  PS. du är bäst på det du gör och du värkar som en så otroligt fin person, jag ÄLSKAR dina videos och får jag bara tillägga hur otroligt stark och duktig du är för att du tog modet till dig och reste till Tyskland fast du fick motgångar på vägen! <3 <3 Jag hoppas du är stolt över dig själv för det ska du verkligen vara <3 Plus vilken otrolig fästman Anders är som ströttar dig och alltid finns vid din sida <3

 16. Du är bäst Therese!
  och så himla vacker ! tänk aldrig nått annat!

 17. Kanske det handlade om att folk inte vart beredd på att se en ”barnvänlig” youtuber vissa sin (jäkla snygga) vuxen sida 🤷🏼‍♀️
  Just go girl!

 18. Alltså på riktigt, kan folk sluta vara så jäkla lättkränkta? I princip 99% av alla kommentarer är från så kallade feminister som klankar ner på Theréses val att lägga upp en bild på _SIN_ instagram. Vi kvinnor, feminister, människor, borde väl kunna stötta varandra istället för att mobba – vilket de flesta som kommenterat om hur ”fel” hennes bild var gör.
  Ett flertal har även kommenterat att bilden var dålig pga hennes tidigare video om grooming, och skillnaden är ju att Therése är en VUXEN KVINNA som kan göra ett aktivt val att lägga upp diverse bilder på sina egna plattformer – hon blev, med allra största sannolikhet, inte ”tvingad” att lägga upp en bild hon själv tyckte om och var nöjd med. Det ÄR tillåtet att lägga ut sexiga bilder på sig själv. Det ÄR okej att vilja ha bekräftelse av män/kvinnor/icke-binära/andra än sig själv, och ifall man vill göra det med en asfin, sexig bild på instagram så är det helt och fullt okej på alla sätt och vis.
  Samtidigt kan vi ju tänka på att om en man/kukbärare hade lagt ut en sexig bild på sig själv där endast en hand täckte kuken hade förmodligen 50% av alla som shamear Therése för en lättklädd bild varit thirsty af och dreglat så in i helvete utan något som helst klagomål.
  Skärp er. På riktigt. Det är inte okej att slut-shamea någonsin. Oavsett vem personen är och vilket följarantal denne har.

 19. Du är en stor förebild för många och jag reagerade personligen på denna typen av bild, mest för vad du sänder ut till andra unga tjejer. Jag har själv mått dåligt över denna typen av bilder då det har bidragit till min kroppsfixering, men det problemet ligger givetvis hos mig. MEN jag förstår däremot inte alls kommentarerna om att det är opassande för att du är förlovad, det spelar väl ingen roll?
  Sedan vet jag att andra inte alls reagerar utan tycker om ”sexiga” bilder. Det är svårt för dig att göra alla nöjda. 😊 med det sagt hoppas jag att ni haft en fantastisk semester! 🤗

 20. Lilla blyga söta Tetsi Petsi har blivit sexy Tetsi med folket!
  Brun och smal, nya tänder, injektion i läpparna osv.
  Hon ville nog bara visa en ny sida…att även hon kan vara en vacker och hot kvinna.
  Men du skulle bara skickat bilden till Anders. Men gjort är gjort.
  Vi gör alla fel ibland.
  Imorgon är en ny dag. Andas bara så tar vi nya tag.
  Du har ju fått nära 100 kommentarer nu iaf ang bilden.
  Inte illa! 😎…

  1. Din kommentar är bara elak.

  2. Fy fan för sådant folk som dig Sandra. Dra åt helvete…där passa du in.
   Älska dig Therese!

 21. Kan folk snälla hålla käften om att ”hon borde skickat bilden till Anders istället”, låt henne göra vad fan hon vill. Pinsamt att säga till en vuxen kvinna att bilder på hennes kropp enbart får vara till hennes fästman. Snarare är det hon själv som 100% får bestämma vad fan hon ska göra av dom bilderna. Nu får ni sluta. Visst, prata kritiskt om sexualisering och den manliga blicken, men säg inte i samma andetag att det e i jämförelse med grooming eller att hon ”bara borde skickat det till sin man”. Det är 2018, kvinnor får göra vad de vill, och ibland gör de saker som inte är 100% korrekt men vet du vad. Kvinnor är också människor och inte helt perfekta. Så nu när Therese har dessutom bett om ursäkt och tagit ner bilden kan ni bara lägga ner den otrevliga tonen och låta henne njuta av sin semester.

 22. Du är fullt medveten om att din största följarskara består av unga tjejer (10-17-ish?). Vad tänker du att de ska känna när de ser bilden? Ska de bli inspirerade? Tycka att din poserande kropp med fokus på höfter och bröst är vacker/sexig? Publicera liknande bilder? Ledsen men jag fattar verkligen inte poängen när majoriteten av målgruppen är under 18. Sen förstår jag också att du inte kan ta ansvar för vad dina följare väljer att göra eller inte göra, men tjänar man pengar på att barn följer en överallt på sociala medier så får man kanske anpassa innehållet därefter. Så tänker jag iaf.

  1. Men snälla du alla unga tjejer följer ju mest de från tven. Som har silikon och läppar osv inget fel med det men dagens ungdomar tatuerar sig osv . Så Therese bild kan du inte gemföra med dessa människor.

 23. Men herregud låt en kvinna leva!!! Orkar inte med detta PK-samhälle, det var sprunget ur någonting bra men nu tassar alla på tå och mer än något annat är det kvinnor som får ”kritik” och hat. Bilden var skitsnygg Therese, jag vet att du är en känslig själ men försök att inte bry dig om dessa negativa människor för mycket. Fina underbara du. Och so what om du är förlovad, Anders har liksom inte ensamrätt på din kropp bara för det. Den är DIN. All kärlek och pepp till dig!

 24. Nu fick du ju iallafall trafik på bloggen som du ville.

 25. therese, du behöver inte försvara dig!

 26. Alltså vafan är alla så jäkla lättkränkta för? Vill man visa upp sin kropp ska man få göra det, vill man inte så behöver man inte. Är det inte just det vi försöker sträva efter, att man kan visa kroppen utan att skämmas, tjock som smal? 🙂

 27. Det här slutshame:andet måste få ett slut någon gång! När ska du, jag, VI som kvinnor ha rätten till våra egna kroppar? Har vi verkligen inte kommit längre?
  Din video som den här skribenten refererar till är otroligt bra och viktig och den blir inte mindre sann för att du lägger ut en bild på dig själv i spetsunderkläder, inte ens om du skulle lägga upp en bild på dig själv naken. Du kan och får göra det, för det är DIN kropp och det är du som äger den, och ingen annan!
  Grooming är hemskt, jag har själv blivit utsatt precis som många andra unga tjejer (och killar!) på nätet. Jag har två yngre systrar som hänger mycket på nätet och som jag skulle göra vad som helst för att skydda och självklart så finns det alltid en risk med att lägga upp lättklädda bilder på sig själv på nätet. Men precis som med våldtäkter och sexuella trakasserier, så även på nätet, det är inte OFFRETS fel! Det är FÖRÖVARENS fel! Vi som kvinnor måste få äga våra kroppar och ta bilder på våra kroppar och om vi vill lägga upp bilder på våra kroppar utan att någon ska ha rätten att kritisera, objektifiera eller sprida bilderna vidare till vänner eller på hemsidor som vi inte har tillåtit. Men om det skulle hända, så är det inte vårat fel – det är förövarens fel!

  Du äger din egna kropp Therese och du blir varken en sämre förebild, fästmö eller kvinna för att du lägger upp bilder på din egna kropp på din egna instagram. Människor borde diskutera betydligt viktigare saker än det. Stå på dig!

 28. Jag tyckte då inte att bilden var hemsk att se på, utan kände mer här har vi en tjej som är nöjd med sin kropp vilket hon har rätt till!

  Vill du bara ska veta det ❤️

 29. Alltså folk i detta kommentarsfältet saknar helt analys. Antagligen är ni väldigt unga eller så kanske ni inte tänker längre än näsan räcker.

  Självklart kan och ska ni fortsätta att tycka om Therese. Detta handlar inte om att trycka ner henne eller att allt gott hon har gjort, blir ogjort bara för detta. MEN!

  Hennes bild handlar inte om att ”stolt visa upp sin kropp” eller att hon ska skämmas för vilja posera sexigt. Problemet är bara vad det sänder ut för budskap. Vi matas ständigt sexualiserade bilder av kvinnor i diverse sammanhang. Det är sällan en kvinna bara får vara en kvinna.

  Problemet har inget med Thereses kille att göra (men jag antar att ni också uppskattar när er andra hälft visar upp sig sexigt på nätet?) utan budskapet bilden förmedlar. ALLA bilder förmedlar ett budskap. En bild säger mer än tusen ord, hört talas om det?

  Om folk inte kan skilja på en sexig bild (för att behaga den manliga blicken) så är ni antingen unga och/eller blundar för verkligheten. Ska ni sen börja snacka om feminism och systerskap så borde ni verkligen vara insatta i ämnet. Det heter konstruktiv kritik och inte slutshaming.

 30. Evelina Eriksson

  Det enda felet du gjorde Therese var att ta bort bilden! Du är så jävla vacker och om den där bilden provocerade någon så kan dom dra åt h**vete! Det är typ som att Kim K lägger ut massa nakenbilder (det är okej för det är hennes grej?) men bara för att du lägger ut en mer sexig bild som du va ligtvis inte gör så reagerar folk? Stå upp för dig själv Therese och skit i vad andra säger! Du är girlpower och du kan förändra bara du tror på dig själv.

 31. be inte om ursäkt för din egna exsistens, ditt egna val att du är en egen person som gör vad du vill? I och med att du använder ” kring ord som -fel- etc, visar ju på att du egentligen vet att du inte gjort något fel. Vilket du inte har!! Så våga stå på dig. (Eller bara ge upp kampen, förstår också att du inte orkar.) men be inte om ursäkt. Och att du tagit emot kritik från en blogg som ”bloggbevakning”, en blogg som uppenbart mobbar människor på nätet, letar fel och startar drev är bara dumt. Hatar den bloggen.

  Du är en fantastisk förebild. Påklädd och naken. Vem fan bryr sig

 32. Inte en sassabassa fan

  Älskade Therese! Fy fan på människor som ska klaga. Du gör precis som du själv vill! Du är världens underbaraste människa som är så genuin. Ta inte åt dig av de få skitstövlar som ORKA ger sig på dig med deras skit kritik. De är avundsjuka och osäkra på sig själva.
  Vi är sååå många fler på din sida alltid. Kram!!!

 33. Be inte om förlåtelse. Du har all rätt att visa sådana bilder. Det har inte med någon annan att göra. Om de inte tycker om det du gör så kan de sluta följa dig – så lätt är det!
  Älska älska dig; sluta aldrig göra det du gör. Jätte vacker bild av dig och Anders😍

 34. Catarina Eriksson

  Therése!! Jag har inte sett bilden MEN hatiska kommentarer om dig grundar sig i avundsjuka. Inget annat. Kommentarerna kommer från personer som troligtvis är avundsjuka och missunnsamma på snygga personer och på personer som det går bra för m.m. Ta INTE åt dig! Såna människor är inte värda att du bryr dig om dem … noll värde nämligen. Kram på dig hjärtat 💖

 35. Du gjorde inget fel. Kram. Xx

 36. Therese!! Jag måste bara få säga en sak. Kritiken mot dig som kvinna för hur du väljer att använda och porträttera din kropp är i grunden ofeministisk och kvinnohatande och det gör mig så jävla ledsen och upprörd att kvinnor ska trycka ner och försöka komma åt varandra på det här sättet. Du ska kunna lägga upp en bild på din kropp, på dig själv, utan att bli kritiserad som förebild/kvinna/feminist osv. Oavsett hur naken, sexig eller ”provokativ” den bilden är. OBS att felet här dessutom ligger i betraktarens öga, som antar att en lättklädd bild på en kvinna alltid är för att behaga the male gaze, istället för att det kan vara något bara empowering för att må bra i sin kropp och känna sig snygg. Det gör mig så ledsen och provocerad att så få verkar förstå det här, och att många dessutom tror att det är feminism att säga åt andra kvinnor vad dom ska göra med sina kroppar. Det enklaste men tydligaste exemplet på att det här är rent strukturellt är ju om en manlig motsvarighet till dig hade lagt upp samma bild. Ingen hade tyckt att denne poserade för sexigt, var en dålig förebild för unga män eller var för lättklädd. Och vet ni vad som främjar våltäktskultur???? Män som våldtar!!!!!!! Inte kvinnor som vill se sexiga och najs ut!!!!

  Obs igen, det här är ingen kritik mot dig alls för att du valt att ta bort bilden eller så, det är inte i mitt intresse att hoppa på andra kvinnor för sådana här saker. Men jag kände att nån måste säga såna här saker till dig, för ibland känns det som att många av dina följare ger dig en felaktig bild av feminism och vad det innebär. Det handlar inte om att rätta sig in i alla PK-led och att alltid försöka göra rätt och inte trampa nån på tårna. Det handlar om att tänka och handla utifrån ett intersektionellt feministiskt perspektiv och att LYFTA tjejer där dom alltid annars trycks ned. Hoppas du kan ta till dig nåt av detta! För det är så viktigt.

 37. Det var en jättefin bild, folk tar illa upp av olika saker och man kan aldrig vara alla till lags. De som tar illa upp kan ta ansvar för det, och tänka vad de vill lägga sitt krut på i deras liv. Det är omöjligt att inte trampa någon på tårna, förstår att det är svårt att inte bry sig när du får så många hårda ord, vilket är väldigt orättvist. Önskar att du inte behövde ta så mycket skit jämt och bara få vara du utan att be om ursäkt (vilket jag anser att du inte behöver). Kärlek

 38. Jag förstår dig och jag hatar också när det blir en hatisk stämning.
  Dock tycker jag bilden var hur fin som helst och det gör mig lite ledsen att du gav efter och lät hatet vinna – särskilt i en såhär viktig fråga – dvs kvinnors rätt i samhället att posta exakt vad fan dom vill!!
  Du är ingen ägodel som folk kan bestämma vad du ska ha på dig och vilka typer av bilder du ska posta!

  Dom som kritiserade var betydligt färre än dom som hyllade och dom var dessutom 12 år typ. Låt inte dessa kids få bestämma över dig!💓

 39. Som tjej kan man aldrig någonsin göra rätt… Man har världens press på sig från samhället att vara snygg, sexig, sminkad osv. och när man lyckas med det får man skit för det. Vi kommer aldrig att komma någonstans om vi tjejer trycker ner varandra, slutshame:ar, säger åt varandra vad vi ”borde” göra osv. Det är bara så jävla skevt.

  Dock kan jag själv känna att det är svårt med tex mina egna instabilder. För ja, jag är absolut påverkad av patriarkatet och könsnormer, även om jag jobbar för att försöka förändra det. Och jag vill ha fina bilder på min instagram och på mig själv, och jag har genom samhällets ideal lärt mig vad en ”fin” bild är för något. Med andra ord är jag med och bidrar till att sprida skönhetshetsen då jag själv postar en snygg/posig/sexig/osv bild på mig själv. Jag känner mig lite kluven inför detta. Men jag är bara människa, precis som du Therese, och mitt behov av att passa in, bli accepterad och bekräftad, känna mig fin vinner ibland över min kamp att förändra världen. Jag arbetar med jämställdhetsfrågor och normkritik både professionellt och i mitt privata liv, och lägger även upp sådana bilder på min insta. Men att jag pga det aldrig skulle få lägga upp en bild där jag utifrån ideal är snygg eller sexig är ju helt orimligt.

  Det är som du lyfter i många andra videos, att folk säger tex ”bryr du dig om djur? varför bryr du dig inte om människor?”. Varför, varför, varför kan vi inte peppa varandra och lyfta de fantastiska sakerna vi gör? Varför ska vi, spec tjejer emellan, ist trycka ner varandra? Hur kan vi inte ge oss själva ett break? Varför kan vi inte bara once in a while få känna att ”fan vad snygg jag blev på den här bilden”! Hela våra liv är en kamp, kan man bara få vila ibland? Måste varenda liten handling man gör bli ett statement?

  Det här behöver inte killar leva med, så kan vi bara ha förståelse för våra systrar? Varför är det alltid tjejerna som behöver ta all skit och allt ansvar?

  Kan vi bara sluta klanka ner på varandra, peppa det som vi gillar, och gå till oss själva ist för att värdera andra? Vill du kämpa för jämställdhet genom att lägga upp bilder som bryter mot kropps- och skönhetsideal på insta? Jättebra! Do it! Vill du, som Therese gjorde, kämpa genom att lägga upp en yt-video om kvinnliga (samt icke-mäns) bröstvårtor? Jättebra! Do it!

  Anyhow, du är fantastisk Therese. Och bilden var sinnessjukt vacker. Sexig och konstnärlig på samma gång. Verkligen ledsen att du kände att du behövde ta ner den. Ta hand om dig finaste Therese!!! Och ta inte på dig någon skuld eller skam!! Den är inte din att bära <3 <3 <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *