Valkompassen

Ahhh, vet ni vad? Idag har jag inte satt foten utanför lägenheten. Hatar när det blir såhär, men som sagt, det är dubbelt så mycket jobb den här veckan eftersom att jag ska på semester nästa vecka, men ändå vill att det ska komma upp Youtube-videor som vanligt.

Jag har idag redigerat dagens video (se ovan), håller på att filma Budgetjakten del två (ska filma sista klippet kl 21), och sitter nu och redigerar en ”What I eat in a day”-video som jag filmade igår. Tanken var att jag skulle filma en annan video nu ikväll också, men jag tror att det klokaste jag kan göra är att istället lägga mig i bra tid och gå upp för att filma tidigt imorgon bitti. Men då kommer jag behöva filma tre videor, plus redigera en, på en dag. Jag tror att det är omöjligt, men jag ska försöka.


Idag gjorde jag SVT’s valkompass-test, vilket är ett verktyg som ska hjälpa en att ta reda på vilka partier man sympatiserar mest med och i hur stor grad ens åsikter stämmer överens med de olika partiernas. Jag älskar att göra sådana där test, men blev lite förvånad av resultatet. Det partiet jag enligt valkompassen matchade bäst med var Socialdemokraterna.

Kan inte ni också göra Valkompassen HÄR och berätta vilket parti era åsikter matchade bäst med?

Ni kan vara helt anonyma!

PS. Jag vet inte om jag behöver tillägga detta, men gör det ändå for the record – bara för att mina åsikter matchade bäst med Socialdemokraternas i just det här testet innebär det inte att jag kommer att lägga min röst där. Det innebär inte heller att Socialdemokraterna kommer att vara bästa partimatch i nästa test. 

59 kommentarer

 1. Blev förvånad faktiskt. Tänker lägga min röst på vänstern men har funderat lite på centern.
  – Miljöpartiet
  – Vänster
  – socialdemokraterna
  – Liberalerna
  – Centern
  – KD
  – Moderaterna
  – Sverigedemokraterna

 2. Jag har gjort lite olika valkompasser men svt’s gav detta resultat:

  1. Centern
  2. Miljöpartiet
  3. Socialdemokraterna
  4. Liberalerna
  5. Vänstern
  6. Moderaterna
  7. Kristdemokraterna
  8. Sverigedemokraterna

  Jag är under 18 och får ju inte rösta men tycker att det är intressant och viktigt att ta del av politiken och att vara insatt. Speciellt när många i min ålder uttrycker sig för att vara tex ”Moderat” fast att de inte har en aning om deras åsikter men tycker att det låter bra. Vill även kunna ha en diskution med de som gillar Sd och kunna lägga fram sakliga argument för varför jag tycker att det är sjukt att Sd är så stora och varför jag absolut inte håller med deras åsikter.

  Kram:)

 3. Jag fick vänsterpartiet med klar majoritet, vilket inte förvånade mig då jag alltid identifierat mig som vänster eftersom att jag vill att alla(speciellt sjuka människor eller med funktionsvariationer som inte kan jobba) ska ha rätt till ett bra liv, inte bara rika personer 🙂 hur som helst så är det sjukt härligt att se att så många i kommentarsfältet kommer rösta på V, det ger mig hopp om framtiden! ♥️

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *