Tror ni på hälsopulvrena?

Jag har haft en så himla bra dag idag. Startade dagen med en morgonpromenad och islatte. Sedan filmade och klippte jag ihop dagens video… Två gånger. Haha, så himla dumt, men jag filmade först videon, klippte ihop den men kände sen att jag inte blev nöjd, så jag filmade samma video en gång till och klippte ihop allt på nytt 🙈

Jag var sedan iväg och fyllde på fransarna hos Mika, och har sedan dess spenderat kvällen med släkten. Vi var ute hos min kusin i Upplands Väsby som precis köpt hus, och en annan kusin var på besök från Gotland, så nästan hela kusingänget var samlat! Det händer inte jätteofta, men när vi väl får till det har vi det verkligen kul och trevligt ihop. Jag lovade att vi ses hos mig nästa gång, och det löftet ska jag verkligen se till att hålla.

Jag blir förövrigt så inspirerad av mina kusiner. Alla är driftiga som tusan, jordnära, roliga, insiktsfulla och kloka. De kan verkligen prata i min släkt, men också lyssna. Vi pratade bland annat om kroppens PH-värde, basisk mat, vetegräs och de rapporter som menar att många sjukdomar inte tycks kunna växa i basiska miljöer. Jag blev så inspirerad, nyfiken och skeptisk på samma gång, att jag var tvungen att stanna på ICA på vägen hem och köpa med mig lite vetegräspulver, men funderar på att börja odla mitt eget gräs. Vetegräs alltså.

Ni tror kanske inte på mig när jag skriver det, men jag är nu, till skillnad mot tidigare, generellt ganska skeptisk till kosttillskott, superfruits och alla jäkla pulver som säljs. Allt som går att läsa är så motsägande, oavsett om vi pratar spirulina, clorella, acai eller vad det nu kan vara. Och oftast verkar allt som går att läsa komma från källor som är kommersiella, och därmed inte helt trovärdiga.

Däremot testar jag gärna. Jag är nyfiken, men köper absolut inte alla lovord, det gör jag inte.

Vad tror ni om alla hälsofrämjande pulver som säljs i butikerna, fungerar något eller är ni skeptiska? 

38 kommentarer

 1. Jag tror mer på de bär vi har i Sverige såsom lingon, blåbär, vinbär och hjortron. Spenat tror jag fungerar minst lika bra som andra gröna produkter. Sedan tänker jag att det är bättre att ta vara på det vi har i närmiljön istället för att frakta acai över halva jordklotet…

 2. Var är ditt set ifrån som du har i videon?? Så snyggt!

 3. Har sedan några veckor tillbaka börjat dricka en smoothie på hallon, mandelmjölk och veganskt proteinpulver till frukost istället för ”vanlig” frukost. Detta för att jag har extrema problem med att just äta frukost, speciellt på vardagsmornar jag ska iväg till jobbet tidigt, men samtidigt mår kag riktigt dåligt om jag inte äter någonting på morgonen. Hörde då av en person att dennes vän drack en proteinshake en gång om dagen som målersättande, för att bla gå ner i vikt men främst för att få i sig extra proteiner. Sedan jag började göra detta klarar jag av att äta frukost då jag kan göra det när jag väl är på jobbet och därmed inte äter lika tidigt. Jag har även märkt att jag antingen gått ner lite i vikt, eller om magen bara inte blir lika lätt uppsvullen (vet ej hur det egentligen är då jag inte väger mig men märker att magen är lite tightare och mindre). Mår mycket bättre då jag står mig på en proteinshake till frukost i jämförelse med en skål yoghurt och flingor. Dricker även detta på helgerna och har märkt att jag inte småäter lika mycket fram tills dess att jag gör lunch vilket är ett plus såklart! Har alltid trott och känt att proteinpulver och allt annat hälsofrämjande pulver endast är ett sett för företag att sälja mer produkter men måste säga att jag helt ändrat lin åsikt om just proteinpulver för jag mår faktiskt bättre!

 4. På tal om något annat kan du inte göra en video på din kanal om hur du ”vardagsfixar” dig? Tänker framför allt på håret men även vardags smink och lite sånt är roligt att se 🙂

 5. Jag testade spirulina en gång – och blev jättesjuk!! 😣 Sedan dess har jag av misstag råkat få i mig det igen 2-3 gånger och blivit lika sjuk då med. Så, ingen hit för mig i alla fall. I övrigt tycker jag också de olika hälsokurerna säger emot varandra, en sak som är supernyttigt enligt GI är jättedåligt enligt enligt Food map eller någon annan lära. Men mycket bär och mitt dagliga citronvatten tror jag på! 😊

  1. Det låter som att du är allergisk mot spirulina, då reagerar kroppen väldigt kraftigt på det. En annan orsak till att man blir dålig av spirulina kan vara att man har tagit för mycket på en gång, man behöver ”vänja” kroppen med det i små doser för att sedan gradvis trappa upp. 🙂

 6. Har sett videon
  och äter vanlig
  frukost.

 7. Jag har precis köpt manukahonung på hälsokostaffären. Har läst att det ska vara bra vid min ovanliga sjukdom ”Pandas” (autoimmun sjukdom) som jag äter antibiotika för. Manukahonung ska ha liknande egenskaper som antibiotika och vara väldigt inflammationshämmande. Ingen aning om det hjälper men skadligt kan det inte vara iaf! 🙂

 8. Jag tror sådär på det, beror på vilka kosttillskott. Till exempel, BCAA det tror jag gör lite iallafall. Bygger upp musklerna, men är inte så insatt i resten utav alla kosttilskott som finns. Sånt som ska hjälpa mot hår och naglar är nog ren bullshit. Har aldrig fungerat för mig iallafall.
  http://www.caloveline.com

  1. Jag äter manukahonung när jag får urinvägsinfektion (fick de väldigt ofta förut) och det är det enda som hjälper, bättre än antibiotikan! Bästa produkten

   1. Haha det skulle ju givetvis vara ett svar till kommentaren ovan…

 9. Elin k❤️❤️

  Hur kan man va så fin som du Therese?!😍 bra video som vanligt!😍 älskar dig Therese!❤️😽😽

 10. Jag tror nog att färsk frukt och färska grönsaker är nyttigare än de där pulverna. De känns som att det har blivit ”trendigt” med allt det där, men att ingen riktigt vet vad det är bra för, men vad vet jag. Tycker verkligen om hur dina fransar blir, ser så himla naturligt ut!💖

 11. Hej! Kan du göra ett blogginlägg med dina bästa ljudboktips? Skulle vars roligt att få tips på dina favoriter inför sommaren ☺️.
  Kram

 12. Man behöver egentligen inget kosttillskott om man äter normalt med frukt och grönt. Det är för att tjäna pengar såklart. Naturligt är alltid bäst sen om man har brist så ska man ju äta sånt som folsyra, b-12, d-vitamin i normaldos är alltid bra. Kommer återkomma med tips som är riktigt bra för att må kanon och om du blir sjuk har du läkkraft som få.

 13. En video idé där Tessan, therese testar spirulina i 3 veckor ;). Fast då får du inte glömma att inte ändra andra vanor!

 14. antoniabfit

  Tror 1000 gånger mer på färska bär, frukter och grönsaker. Sen använder jag en del pulver som utfyllnad, men köper aldrig något som inte är 100% naturella ingredienser och alltid utan socker t.ex.

 15. Jag är väääldigt skeptisk till ”hälsopulver”, men – det som jag verkligen tror på är nyponpulver – och då ska det vara rent nyponpulver och inte massa tillsatser. Det bästa är att köpa från kryddbutik och inte hälsokostbutik, då de har massa tillsatser och är otroligt onödigt dyrt. Jag äter nyponpulver från Borgeby Kryddgård. 1kg kostar ca 200 kr. Hjälper mot mina knän, ibland gnisslande leder och ibland får jag oförklarligt ont i höfterna, trots att jag är ung/24 år!

 16. Det är till för de som tex tävlar och tränar jätte hårt du vet dessa steroid män. Mitt ena x sa till mig att jag inte skulle ta massa protein pulver etc pga det är ju som en måltids ersättning och man ska kombinera med sin egen mat oxå. Då går man upp i vikt om man får i sig för mkt. Sen tex proteinbars de innehåller väldigt mkt kalorier och socker. Så nä tror ej på sånt. De som tränat hårt tar massa lyckopiller därför de växer fortare. Spirulina tex ska vara bra mot ångest men jag själv tycker inte det hjälper på mig. Jag känner en del som tar massa kosttillskott för de ska bli piggare men de är lika trötta ändå. Sen angående dessa drickor celsius och allt annat vist de get en kick du blir ju speedad speciellt om man är väldigt inaktiv person jag har Add så tar jag en sån så får jag allt gjort snabbare men när den slutar värka så är det inte kul speciellt inte som dig och mig Therese om man har ångest ska man helst inte dricka såna. Pga de ökar panik attacker. Alla såna hälsosama drickor. Sen finns det pulver man tar innan man ska träna minns ej vad det heter men de hjälper oxå. Men allt sånt ska man endast ta om man är frisk. Inte om man har psykiska besvär. Bästa är för ett hälsosamt liv att äta rätt och inte ta massa piller och pulver. Då är det bättre o göra sig en smoothie med färska bärr❤️

 17. kram!!xox

 18. Man kan inte ändra pH i kroppen, om pH ändras i kroppen bara lite från det normala så är det farligt… om kroppens pH sjunker av biokemiska orsaker kommer kroppen att kompensera detta med hjälp av andningen och tvärtom,pH ändras inte i en frisk kropp, och en sjuk kropp kan inte hjälpas med sur eller basisk kost! Sen kanske overpriced ‘hälsopulver’ kan ha nån liten vitamin som är bra, och man ska ju inte underskatta placebo,mår man bättre av det så spelar det ju ingen roll om det är ‘äkta’ effekt eller placebo 🙂

 19. Hej Therese! Nu kommenterar jag inte angående ditt inlägg men angående förra inlägget 🙂 jag älskar indy beauty det har verkligen hjälpt med mina porer i T zonen! Mud masken är magisk! Jag undrar om det finns några planer att fästa under huden Podcaster med kakan Hermansson? Att få höra dig prata hudvård i en timme vore magi!!!

 20. Hälsa och näringslära är ett av mina stora specialintressen. 🙂 Jag skulle säga att det är stor skillnad på tillskott som t.ex vitaminer, och ”superfrukter”. Vitaminer, mineraler, probiotika, aminosyror mm är inget humbug utan kan ju även skrivas ut av läkare vid bristtillstånd. Om man äter en dålig kost, har dåligt upptag eller dylikt är det till stor hjälp.

  När det kommer till vetegräs, acai mm så är det alltid nyttigt och bra att få i sig precis på samma sätt som med vanliga frukter och grönsaker från ica. Men jag tror inte det kommer ske några mirakel av att äta acai, precis som det inte sker några mirakel av att äta blåbär. Så det är absolut bra, men kanske inte värt det sett till priset. Men om man tycker det blir roligare eller lättare att få i sig grönt med pulver så varför inte. 🙂 Men blåbär, vanlig sallad och broccoli går lika bra. Ungefär så.

  Att det blivit så stort är för att tillverkarna rider på hälsotrendvågen. De säljer för att det går. Det är ju skitsmart att sälja 100 gram torkat blåbärspulver för 150 kr i stället för att få en tia för samma produktmängd i färskt/fryst tillstånd.

  1. Tänkte fel på blåbären, de torkade är ju minus vatten haha. Vet inte hur många procent vatten det är i blåbär men de tjänar nog garanterat mer på pulvret i alla fall!

 21. Jag tror kosttillskott funkar om man behöver det. Men är lite skeptisk till ifall tabletter kan förebygga brist på vitaminer osv, ifall man nu skulle äta det. Men tror däremot att kosttillskott för t.ex. kalcium funkar ifall man är vegan och inte får i sig tillräckligt. Vet att det finns pulver som man kan blanda i t.ex. smoothie om man vill få i sig vitaminer osv som täcker en hel måltid. 🙂

 22. Amir har skrivit på sin instastory att han äcklas av youtuber och influencers som inte tar upp politik och att SD växer så mycket. Han undrade varför vissa valde att ta upp frågor angående storlekar på byxor (att M numera är XL osv) men inte kunde ta upp SD och andra viktiga frågor. Det känns som att han pikade dig när han pratade om storlek på byxorna. Varför gör han såhär? Klart det är viktigt att ta upp politik, men man kan ju förstå att influencers inte vill det. Det kräver ganska mycket mod och vara villig att ta emot hat om man nu ska prata om politik.

 23. Amir hänger ut titt som tätt folk. Therese Lindgren har han hängt ut flera ggr men det är många han gör så med. Han älskar att skryta om sig själv osv. Antagligen mår han väldigt dåligt själv för så gör såna personer. Att han blivit ovän med många är inte heller något nytt. Han har vänner som inte vill veta av honom mer och han hänger ut även dem. Nu har han ju hängt ut stackars Marcel. Amir utnyttjar folk och även sina vänner så det skriker om det. Han borde inte ens få ha en youtube kanal!

  1. Varför ska Therese lägga sin tid på vad andra tycker om henne? Han är väl avis på henne att hon har lyckats med sin kanal och har snart 1 miljon följare på instagram mer än vad han kommer få. För han är en riktig gnällspik. Och Therese är mer vuxen än att bry sig om negativa åsikter.

 24. Hej Therese! Såg precis din video där du målade om i köket och tyckte det såg så fint ut! Har precis köpt hus och har också tänkt köpa dom där hyllorna och måla gråa. Så önskar bara att få se hur dom blev i nån video framöver då man bara såg hur väggen blev nu. Tack för allt du gör! Kram

 25. Tror inte alls på pulver…

 26. Ps. Therese.

  Du verkar så otroligt uppåt och glad nuförtiden, nästan lite speedad 😉 men jag skulle ändå tycka det vore intressant om du tog upp sommarångest.
  Vad jag syftar på är att alla dessa varma och soliga dagar också ger press på en att gå ut och aktivera sig hela tiden. Jag som tappat nästan all form av kontakt med gamla vänner (dom blev småbarnsföräldrar eller flyttade) tycker det känns extra påfrestande ibland. T.om så pass att jag blir glad när det blir dåligt väder ibland. Vet inte om di läser detta Therese och du kanske bara upplever glädje nu men det var ett tips iaf.

 27. Jag tror verkligen inte på sådana mirakel pulver och frukter. Däremot så skadar det ju inte att äta exempelvis acai, men det är inte bättre än någon annan frukt. Håller med dig, såklart en kan testa och vara nyfiken! Men jag tror inte på tillskott och sådant. Vi i Sverige kan få i oss precis allt vi behöver ( med kanske lite brist på D vitamin i mörka tider ) men annars behöver vi inga tillskott. Tycker det är hemskt att vi som kan få allt undviker saker och tar tabletter istället medans vissa inte ens kan få mat för dagen.

 28. Jag tror att det i majoriteten av fallen mest är dyr placebo.

 29. Det är tyvärr inte så lätt att måla en vägg slät och fin som man tror.. Såg direkt på videon att det kommer bli ett mindre bra resultat, men övning ger färdighet 😊 Här kommer en bra Youtube video med lite tips och trix https://youtu.be/RFA6IRc4M1k Nästa gång du målar kommer det bli grymt!

 30. Jag älskar superfoods. Speciellt spirulina och chlorella. Jag blir mycket piggare av dem och får ett jämnare blodsocker och humör. Speciellt dessa två är bra, näringsrika tillskott, spirulina används av NASA och på sjukhus för att behandla undernäring. Tyvärr kan man ju vara allergisk mot superfoods precis som all annan mat, så det är viktigt att man startar försiktigt i små doser.

 31. Basisk mat är riktigt viktigt. Är du sur är det inte bra för cancer som är typ som en svamp älskar sur miljö. Kul att du intresserar dig för detta. Vetegräs är bara att odla själv. Ät grape och gurka

 32. Asså det låter så kul att du har träffat dina kusiner och så själv så gör jag inget speciellt om dagarna nu när jag har sommarlov eller nästa vecka är en storvecka vet du/ni vad som händer då… jag antar att ni inte vet men om en vecka flyttar jag och min familj ( Inte mamma dock hon och pappa har skilt sig) men det ska bli kull samtidigt som jag kommer sakna vårat fina hus som jag har växt upp i men det kommer bli kul. Därför har vi packat och packat och packat så nu är det typ helt tomt i huset. Bara en grej jag har alltid velat träffa dig Therese för jag bor i Västervik och vet att du är där ibland men har aldrig sett dig jag har bara sett när en kompis lagt ut en bild på dig och henne på Snapchat inget dåligt men har bara alltid velat träffa dig.<33

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *