Svar på kommentarer

Vet inte om du läser/svarar på kommentarer här men gör ett försök; vad heter färgen du målat er matsal/skåp med? Den är sååå fin och jag skulle så gärna vilja ha den i vardagsrummet i vårt nya hus! Letat som besatt men tycker ingen är riktigt perfekt. Älskar dig och dina kanaler, du verkar verkligen vara en fin människa 😊

Heeej! Jag har sett att många undrar vad den grå färgen jag håller på att måla min vägg i köket är. Färgen heter ”Fair fog” (NCS S 1502-Y). Den är jättefin tycker jag, men gå in och kolla på färgprovet i en färgbutik, för ibland kan jag tycka att färgen drar lite för mycket åt grönt, men jag vet inte om det är för att vi har så mycket träd utanför som ljuset studsar mot, haha.

Sendragen i magen kan bero på cystor. Det känns som kramp o håller i sig lite. Behöver ej vara så men kolla upp det har haft 3 oval cystor samma symptomer kram

Men gud, jaha! När jag var hos gynekologen senast, för ett eller två år sedan gjorde gynekologen ett ultraljud och såg då att jag hade lite små cystor på äggstockarna. Han sa att det var normalt och ingenting jag behöver bry mig om, så vem vet, du kanske har rätt? Jag borde förövrigt gå till gynekologen igen och kolla.

Sträck tittade på din lilla serie ”ur mitt fotoalbum” idag! Den serien eller vad man nu ska säg, är såå rolig och intressant. Hade varit kul ifall du fortsatt med den eller föra ett nytt klipp? Ifall du har fler bilder❤️ /kram

Men åh vad bra idé! Jag har precis (för typ 30 minuter sedan) kommit hem från Sollefteå, och den här veckan är mitt mål att filma och redigera ÅTTA videor (pjuh!), och att filma en ”Ur mitt fotoalbum” blir ju perfekt då, eftersom att en sådan video inte tar jättelång tid att filma eller klippa. Anledningen till varför jag ska filma så många videor är för att jag ska åka till mammas landställe nästa vecka och gärna skulle vilja ha alla videor klara då. Internet nere på landet är nämligen sämst. Så jag behöver filma och få ihop fyra videor till den här veckan och fyra videor till nästa 🙂

Hej bästa Therese,
Jag kom o tänka på Anders förlämning i halva ansiktet. Har ni tänkt något på om det kan vara TBE eller Borelia? Det är vanligare än man tror och symtomen kan vara så olika. Men viktigt är att man får reda på det i tid 🙂 Krya på sig till Anders, o hoppas ni får en fin vistelse i Sollefteå. Kram

Hej fina! Jag hade inte en tanke på Borrelia eller TBE, men läkaren misstänkte det direkt när vi kom in till akuten, så Anders har lämnat blodprov, men de kom tillbaka negativa. Det han verkar ha drabbats av heter Bells pares, som är en tillfällig ansiktsförlamning som man tydligen inte riktigt vet orsaken till. Men det börjar redan bli lite bättre, inatt kunde han sova med stängda ögon såg jag när jag var uppe och kissade haha.

Hej Therese,
Jag undrar lite var du köper all din inredning. Typ dina vaser, bord etc? Vilken är din favoritbutik för inredning?
mvh en person som vill ha din lägenhet

Men hur gullig är du?! Hmm, jag har nog ingen ”favoritbutik” riktigt, eller jo, Länna Möbler gillar jag, och Svenssons i Lammhult (affären heter så, men finns på andra platser än Lammhult också), men allt är asdyrt där tycker jag. Jag medverkade nyligen i en intervju i Svensk Damtidning (av alla tidningar haha!) om min inredning, den kommer du till om du klickar HÄR. Där svarar jag på frågor om allt från hur mitt barndomshem var inrett, min ”inredningsfilosofi”, var jag får min inspiration ifrån, osv.

Foto: Hessman & Liljeton

15 kommentarer

 1. Du har sån jävla fin lägenhet!!
  http://www.caloveline.com

 2. Åh spännande med frågestund!
  Jag undrar det här du berättade om att du haft tandställning… som relativt ung då eller var det nyligen? Jag själv ska fylla 30 i år och ska sätta in tandställning i överkäken och har redan i underkäken. Underkäken känns okej men överkäken bävar jag mig för!!! Så rädd att folk kommer glo och att jag ska känna mig ful 🙁 hur tänkte du kring sånt?

 3. På tal om cystor, såna cystor som alla kvinnor ibland får på äggstockarna kallas funktionella cystor och de uppkommer när en äggblåsa växer till sig inför ägglossning men sedan inte spricker (som de gör när man ägglossar). De kan då växa ännu mera en period. Oftast försvinner de (utan att man märkt av dem) inom ett par månader i samband med mensen, men ibland spricker de istället mitt i cykeln ock det kan ibland göra lite ont, och ibland fruktansvärt ont hehe. Vabligast är dock att man inte ens märkt att man har haft cysta alls 😉 Har man riktiga problem av det så kan man äta p-piller för då får man inga funktionella cystor, men de är inte farliga och inget att vara orolig för 🙂

 4. Hej Tetzipetzi! Älskar verkligen dina videos och speciellt nu det senaste när de börjar likna ditt gamla jag igen (jippie) men en sak som jag blir förvånad över är att du censurerar svärord? Varför gör du det? Förr gjorde du väl inte det och på ett sätt var det väldigt befriande! Menar inget illa, älskar all din content, men undrade bara. KRAM

  1. Youtubes riktlinjer har ändrats så att man faktiskt inte får svära! Många stora som censurerar numera faktiskt. Håller med dig om att det kan vara lite befriande.

 5. Mush iväg till gynekologen och kolla upp om det är PCO!

 6. Älskar de här typen av inlägg!! Fortsätt med dem! <3 <3
  https://nouw.com/filippaml

 7. Therese! Hej. Du har säkert googlat belles pares osv, men måste tipsa – magnesium, b12 och ÖVA på mimik typ en kvart om dagen.

  Fick en halv ansiktsförlamning i slutet av maj och grät KONSTANT typ. Så psykiskt påfrestande. På mindre än tre veckor var jag återställd, tack gode gud. Inbillar mig att magnesium verkligen hjälpte till på traven. Lycka till och krya till Anders!

 8. Therese det var jag som skrev ang cystorna bra du kollar upp det eftersom de kan växa. Mina var jätte stora men de försvann o då kan man få jätte ont i magen och i ryggen. De bildas när man har mens det är därför under mensen som man kan ha jätte smärta på ena sidan. Det bästa säger de för att förhindra cystor är att byta preventivmedel. Dock använder jag inget o vill ej. Eller att man blir gravid. Men jag har fått barn och ändå fått cystor igen efter. Det är tydligen normalt i vår ålder. Du kan märka det kanske inte så intressanta punkter 😂men mensen bildar klumpar typ som gelé det är oftas då man vet att man har cystor eller anemi. Men det är bra du kollar upp det för det kan försvåra om man vill bli gravid. Att det är svårare att bli det men om så är fallet vet jag inte. Stor kram ❤️

  1. Funktionella cystor bildas inte när man har mens, de bildas när man har ägglossning eftersom de är äggblåsor som inte spricker vid ägglossningen som sedan växer.

   Det finns däremot andra slags cystor som kallas blodcystor (tror de beror på att man har endometrios?) men då blöder man nog när de spricker. De kan säkert bildad vid mens.

  2. Och att mensen är klumpig beror inte på cystor eller anemi, det beror på att man blöder fort/ att kroppen stöter ut slemhinnan fort, då hinner blodet koagulera innan det har tagit sig ut och då blir det klumpar.

 9. Glömde skriva att man kan operera bort cystor med. Min gynekolog sa jag skulle göra det tror det heter titthål men de var ganska stora så jag väntade på tid men under tiden så gick de sönder. Hade mina nästan 1 år. Nu har jag börjat få ont igen så kanske fått nya. Om du googlar på cystor så ska man ta det på allvar oavsett vad de säger för finns olika slags cystor. Kram ha en bra kväll

 10. Så fin bild på dig Theresé!

 11. Hej Therese, angående cystor.
  I april opererade jag ut två vätskefyllda cystor på äggstockarna. Den ena var 10 cm i diameter och den andra var 30 cm i diameter. Detta upptäckte jag pga ”sendrag” i magen som kunde göra så OTROLIGT ont. I mitt fall berodde detta på att en cysta snurrat sig runt sin egen axel och ströp blodflödet till äggstocken. Pga detta började cystan ta död på min äggstock och en äggstock opererades ut tillsammans med cystorna. Jag fick veta att cystor kan växa i super fart och ofta är ofarliga men tycker ändå du bör kolla upp det <3

 12. Therese, jag såg din insta story angående din målade vägg, om varför den har blivit fläckig. När du målar måste du ha ett jämt flöde med färg och måla åt samma håll, första gången du målade väggen så målade du både åt höger och vänster, diagonalt, upp och ner.. och vips så avslutade du mitt i målningen för att åka på möte, då blir det inte bra. Måla runt listerna först, sen försöka som sagt ha ett jämt flöde med färg och sen långa drag med rollern – upp till taket – ner till golvet. 🙂 det gäller att ha litr snits, du kanske får måla ett par gånger till 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *