Efterlysning

Lovisa, Elvira och Nellie, ho hooo? Ni har vunnit tre av mina fem tävlingar, men inte svarat på mina mail, så jag vet inte till vilken adress jag ska skicka era vinster! 


Igår hade jag världens mysigaste dag. Jag var först på en picknick i Vasaparken med Felicia Bergström och två supersöta KP-läsare som hette Elsa och Elin. Efter det var jag på långmöte hos Indy Beauty, och sedan förbi Apple’s huvudkontor. Kvällen spenderade jag sedan med de här gullungarna:

Ida hade lagat en sjuuukt god potatissallad som jag tror att man kan hitta recept till på Idas blogg. Efter att vi käkat den åt vi massor av glass till efterrätt och bara mös i flera timmar. Ida ska ju föda om bara tre-fyra veckor, så nästa gång vi ses kommer hon att vara MAMMA!

Det var så mysigt att titta på alla babysaker Ida och hennes Alex köpt till lilla mini. Supersmå söta strumpor, spjälsäng, babynest, vagga och gulliga filtar. Åhh, livmodern gick bananas där inne i magen på mig. Jag hoppas att jag också får barn någon dag, när jag känner mig redo.

 Idag försöker jag mig på en omöjlig uppgift, nämligen filma tre videor och redigera fyra. Haha, det är dödsdömt, men wish me luck!

Skulle ni vilja ha barn någon gång?

48 kommentarer

 1. Jag och min sambo vill, det är en av våra största drömmar som vi båda har gemensamt. Vi har försökt i ca 8 månader men har tyvärr fått reda på att jag förmodligen har pco. Så i augusti väntar utredning och så får vi se hur jag ska få igång ägglossningen. Blir så bebissugen när så många lägger upp graviduppdageringar så måste jämt försöka hålla mig positiv attt det förmodligen kommer gå för oss också. Hoppas du också känner dig redo sen för tror det kommer vara så fint att bli förälder 💕 kram!

  1. Vilka har vunnit de andra två giwhawaysen?

 2. Jag vill ha barn, men längre fram. Är 25 och tycker att jag fortfarande har massa tid på mig, trots att SÅSÅSÅ många gamla vänner eller klasskamrater till mig redan är förälder. Men det finns så mycket jag vill hinna göra först, sånt man inte kan ta igen sen. Eller som i alla fall blir svårare att ta igen sen. Blir dock så jäkla stressad när jag ser studier som visar att jag är i min bästa ålder just NU för att både bära och föda barn, och att chansen att bli gravid minskar en hel del redan vid 30(!). Det är ju liksom ingen ålder.

 3. Nej, inte som jag känner just nu 🙂

 4. Jag vill absolut ha barn. Så snart som möjligt! Haha. Men först vill jag plugga klart och allt sånt där.

 5. Ja men inte nu. Är 25 men känner mig inte alls redo och känner mig som att jag nyss var(är) ett barn själv 😂 Så mycket annat jag vill göra innan det, typ vad man ska plugga o jobba med i framtiden osv.

 6. Hej Therese! Skulle du kunna uppdatera oss om vad du tyckte om den där ”blodmasken” från the ordinary?

  Angående frågan om barn så vill jag absolut ha barn efter att jag är klar med plugget, vill även hinna jobba ett tag innan. Livet måste liksom vara stabilt innan man skaffar barn, man måste vara den bästa versionen av sig själv innan man gör det tycker jag, samtidigt ska man inte överdriva och vänta alldeles för länge. Man är mest fertil i början av 20-års åldern, men vem är redo att skaffa barn redan då? Det känns som att det var lättare att skaffa barn tidigt förr, när kvinnorna bara var hemma och jobbade med hemmet, men i ett modernt samhälle är det svårt att skaffa barn tidigt och det är av ytters vikt att man är stabil innan man skaffar barn. Om ens livssituation skulle bli svår om man skaffar barn så anser jag att man inte är redo, det ska liksom gå lätt och man ska inte behöva oroa sig över basala saker.

 7. Nä, jag är över 35 men känner att mitt liv skulle bli stressigt och kravfyllt med barn. Inget mer fritt liv, vilket jag uppskattar och jag har tillitsproblem. Tänk om min partner lämnar mig, vill jag vara ensamstående? Nej. Sen… det låter kallt, förlåt, men jag avföljer youtubers som bara pratar bebisar och graviditet. För mig låter det ofta som om dom vore i nån sekt ”bebismys” får mig att må dåligt.

  1. Håller med. Sjukt tråkigt att alla intressanta bloggare man brukade följa nu inte kan skriva om annat än foglossning och bebisbajs… 🙁 Det är lite som en sekt, endast intressant för andra som också är besatta av bebisar. Synd att kvinnor verkar ge upp sin identitet när de får barn. Jag vill inte ha barn, jorden är redan överbefolkad och det finns inte ressurser så det räcker till alla. Till och med här i Sverige har vi på många håll redan stor brist på vatten! Vi kommer se mer och mer naturkatastrofer, krig och svält om inte folk slutar yngla som kaniner. Tycker ni det är en bra framtid att ge era barn? Vi kan inte fortsätta såhär, det är inte bärkraftigt. Det bästa man kan göra för miljön är att avstå från att skaffa barn. Hårt men sant. Adoptera en hemlös hund/katt istället. Eller adoptera ett barn som inte har någon familj om det är så viktigt att just ha egna barn. Annars kan man hjälpa barn som har det svårt genom att bli familjehem och fosterfamilj. <3

   1. Exakt

   2. Håller inte med att kvinnor ger upp sin identitet för att de väljer att skaffa barn. Att vara gravid, förbereda allt och sen ha barn tar mycket tid, men man är ofta samma person med samma intressen, men av förklarliga skäl blir prioriteringarna annorlunda. Väldigt förtryckande kommentar.

 8. Jag vill inte ha några barn alls.

 9. Ja! Har velat bli gravid länge men är bara 18 så väntar ett tag (y) skulle absolut vilja börja försöka om kanske 5-6 år så man dels har en (förhoppningsvis) stabilare ekonomi samt allmänt bättre förutsättningar (kanske större lägenhet, en buffert, mentalt inställd på det osv)

 10. Emilia olesen

  När avslutad de andra giveaway sen det står vinnarna dras den 29 juni och det har redan varit ilysm

 11. Nej jag vill inte ha barn och har noll intresse för barn. Med tanke på hur vår värld ser ut idag och att det lär bara bli ännu värre så är det inte Ok att skaffa barn idag! Kan låta hårt i mångas öron men det är sant.

  1. Barn är ju framtiden och kan påverka samt förändra världen. Alltså vi har befunnit i värre tider i världshistorien och man borde inte ha skaffat barn då. Fatta hur många kvinnor och barn dog förut för de inte fick rätt vård?

 12. I hela mitt vuxna liv (är nu 31) har jag velat haft barn men har inte blivit av för att jag inte har träffat den rätte pappan än… På ett sätt är jag glad över att jag inte skaffade barn då jag var yngre för jag hade nog inte varit tillräckligt mogen då. Mina föräldrar skaffade många barn för tidigt då de inte var så mogna heller så vill inte göra samma sak.
  Skaffa barn på egen hand har jag ingen lust med. Vill inte va ensamstående förälder. Vill kunna dela glädjen med någon annan, så jag hoppas Mr Right dyker upp snart innan det blir för sent…

 13. Är 29 och har en son på 3 år och en dotter på 6 månader. Det är det absolut bästa i livet att vara mamma till dessa två älsklingar.
  Mitt liv började när jag blev mamma.
  Hoppas att du oxå kommer få uppleva detta en dag ❤️

  1. Håller verkligen med!!! Precis så känner jag med. När jag fick min dotter så började livet på riktigt. De går verkligen inte att beskriva den kärleken ❤️

 14. Jag är 30år och är inte ett dugg intresserad av att skaffa barn. Ser mer negativa saker med att skaffa det än positiva. Allt är inte rosa moln med att skaffa barn.

 15. Jag är snart 23 år och har aldrig haft någon barnlängtan direkt, inte alls som många andra verkar ha i alla fall. Jag tror faktiskt att det till stor del beror på att jag inte alls haft några bebisar eller barn i min närhet, utan främst har jag träffat på barn i t ex affärer, på stan eller restauranger, och där visar dom ju sig inte alltid från sin bästa sida… Men sedan jag började träffa killen som jag träffar nu för lite mer än ett halvår sen så har jag faktiskt börjat bli mer och mer positiv till barn. Både för att jag är kär (och såklart hoppas att det kommer hålla mellan oss och det vore då fint att bilda familj i framtiden), men också för att hans syskonbarn är så himla härliga! Dock så finns det ju så himla många barn i världen som behöver nya föräldrar av olika anledningar, så det känns lite egoistiskt på ett sätt att skaffa egna barn, men samtidigt en så himla fin och cool grej! Kanske både adoptera och skaffa egna annars, don’t know. Det är iaf dilemmat i mitt huvud angående barn just nu, men jag är långt ifrån redo att skaffa barn än på några år, så det är ett framtida problem. 🙂

 16. Jag fyller 36 år i december och har aldrig riktigt känt den där barnlängtan men för ett drygt halvår sedan hände något och nu skulle jag av hela mitt hjärta vilja ha ett litet barn. Är tyvärr singel så det lär ju inte hända än men jag hoppas verkligen jag träffar någon inom en snar framtid. Många kramar

 17. Är 21 och JA jag vill ha barn!❤️ Har försökt med sambon i snart 2 år men tyvärr fått missfall 3 gånger.
  Men vi fortsätter försöka och ger inte upp!

  1. Kämpa, en dag så kommer det <3

 18. Nejjj inte barn. Livrädd för förlossningen haha!!

 19. Ja jag vill absolut ha barn, är 34 och har velat det i hela mitt liv. Dock har jag inte träffat den rätte än, så det är därför det har dröjt. Men jag hoppas det händer snart! 😊

 20. Jag var otroligt ointresserad av allt kring barn och tänkte inte skaffa några. Mamma sa att jag då måste hitta en kille som inte heller vill ha barn. Couldn’t care less, tänkte jag. När jag var 30 och jag och min kille pratade om det insåg jag att det kommer bli fan så tråkigt när jag blir gammal och man inte har vare sig barn eller barnbarn. Så jag ändrade mig och är idag 39 år med två trollflickor på 6 och 8 år som jag självklart älskar över allt annat. Det är de som fått mig att titta på dig.:-) ”Vi kollar på Therese testar! Hon svär nästan inget så det får vi väl titta på mamma?!” Så nu kollar vi på dig allihopa.:-)

 21. Hej Therese! Hur gick det med personen som redigerade din video? Tog du/ni till er responsen och kommer hon att fortsätta redigera videor för dig, eller redigerar du fortfarande dina egna? Kram!

 22. Jag har två barn, en nyfödd och en 4 åring. Andra barnet föddes via kejsarsnitt och jag steriliserade mig i samband med det (när de ändå var i buken och rotade). Det är bara äggledarna som är avklippta så hormonerna, mensen osv fungerar precis som vanligt 👍🏻

 23. Jag skulle inte ha några barn sa jag när jag var tonåring. Sen träffade jag min man när jag var 17 år och det blev bara självklart på något sätt, kanske för att han redan hade barn. Fick mitt första när jag var 24, nu fyller jag 33 i höst och har 6 egna och 3 bonusar.

 24. Jag har haft babyfeber i flera veckor nu!! Känns som alla är gravida o alla har bebisar. Vill typ kidnappa nåns barn. Me det får vänta i typ 15 år….
  http://Www.caloveline.com

 25. Är 22, och aldrig varit intresserad av att få barn. OM jag nu skulle få lust senare så ska jag kräva att få kejsarsnitt, för med tanke på hur vården behandlar oss kvinnor med förlossningsskador är det inget jag tänker riskera. Alternativt adoptera om man nu inte kan få barn själv, man behöver inte göra det större än vad det är liksom..
  Gillar inte hur samhället bara antar att alla älskar barn och vill ha. Så underbart verkar det faktiskt inte…
  skulle du inte kunna ha ett inlägg om detta/video och hur du tänker kring det? Eftersom du börjat prata om det mer och mer på senaste tiden skulle det vara kul 🙂

 26. Jag har två flickor. En på tre år & en som föddes 1/7 så helt färsk ❤️. Jag bara njuter i bebisbubblan just nu.

 27. Är 21 och gravid med tredje barnet 😍

 28. Hade du inte en tjej som redigerade dina videor åt dig?

  Du är en inspiration!

 29. Jag är 26 och har tvåan i magen just nu som är beräknad i början av september. 😁

 30. Skulle aldrig få för mig att skaffa barn… det känns otroligt egoistiskt att sätta nya människor till den här världen när det finns så många barn utan föräldrar, när folk svälter och folk flyr för att de inte har någonstans att bo. Allt enbart för att det är så romantiserat med små bebisar och alla gulliga grejer till. Som någon skrev ovan, så slutar jag följa alla influencers och även vänner som meddelar att de är gravida, tråkigare och mer ångestfyllt finns ju inte att följa… 🙁

 31. Jag har ett barn och jag älskar mitt barn av hela mitt hjärta. Men ALDRIG ska jag skaffa mig ett till eller genomgå en förlossning. SJUKT krävande mitt barn varit och tagit mycket tid från mig. Så får man ett barn som är HBN (High need baby) så är det förödande. Men de finns också jättemycket härligt och mycket att se framemot också. Ja älskar att jag får vara mer ”barnslig” och skapa och ge mitt barn en fin uppväxt!

 32. Jag har flera barn. Jag säger så här. Den som inga barn vill ha ska inte skaffa barn. Den som barn vill ha, skaffar så många den vill ha under förutsättning att det fungerar och går bra. Ingen annan ska lägga sig i vad någon annan vill. Vill man ha 0 barn, så har man 0 barn, vill man ha 1-100 barn så skaffar man sig 1-100 barn, återigen om det går. En sak jag ändå vill säga, att om man vill ha barn, ska man inte vänta för länge för man vet aldrig när man kommer i klimakteriet, och då är det försent. Det finns barn 7 åring som kommit i klimakteriet och det finns folk i både 20-30 års ålder som hamnat där. Ibland tar det också tid att bli gravid. En del har försökt i åratal och då pratar vi åratal 8-10 år, utan och med fertilitetsbehandlingar. Det är inte alltid så lätt att bli gravid bara för att vissa blir det. Vissa får ett barn direkt men sen blir det inga mer. Man vet aldrig. En del blir gravida direkt vid 44 års ålder, andra får inte barn efter 30. Vill man ha barn, vänta inte för länge. Det är mitt råd. Livet kan vara precis som man vill med barn.

  Graviditets och förlossningsrädsla går att bota och behandla (för det mesta) och man kan äta mediciner under hela tiden.

 33. Jag har ett barn som fyller 6 nu på söndag och även en bäbis i magen som är beräknad i november 😍🌸 Min dröm är att ha 3 barn!

 34. Hej Therese! Jag har den senaste tiden blivit väldigt insatt i det här med att vara gravid, vara mamma och att bli mamma, främst pga att en hel del offentliga personer nu är gravida och ska bli föräldrar. Jag satt härom kvällen i timmar och kollade på videos om hur de är att vara gravid och läste på om själva graviditeten en hel del. Men sen började jag själv bli orolig för när jag ska bli mamma, nu är jag endast 16 år så de är ett bra tag kvar men, jag lider av psykiskt ohälsa precis som du och har gjort de omedvetet sen jag var 8 år gammal.. Jag har växt upp med väldigt stora familjeproblem och de är fortfarande väldigt struligt och intensivt. Pågrund utav en icke närvarande och icke fungerande fader så har även min mamma påverkats och levt med psykiskt ohälsa i många år, hon är dessutom sjukpensionär och hennes ”problem” har påverkat min och min lillebrorsas uppväxt en hel del samt då även problemen med min pappa. Jag vill känna mig trygg och säker och helst må 120% bättre när jag blir gravid än hur jag mår nu. Och jag vill absolut att min partner ska vara stabil och ingenting som min pappa för att mitt framtida barn INTE ska växa upp och ha en sån hemsk uppväxt som mig. Och jag vill somsagt må bättre själv då de känns lite som att min mammas psykiska ohälsa och min pappas mentala rent ut sagt idioti har påverkat mig och min bror på ett så negativt sätt under vår uppväxt. Jag vill att mitt barn ska kunna komma till mig och berätta saker och inte vara orolig att lägga för mycket på mina axlar för att jag mår dåligt så som jag gjort med min mamma. Min fråga till dig i de här, hur känner du angående din psykiskt ohälsa när det kommer till att bli mamma? Är du precis som jag rädd att barnets uppväxt ska bli påverkat? Och hur går tankarna kring att föda barn och ta hand om något så värdefullt när du själv lider av psykisk ohälsa? Nu vet ju jag självklart inte vad som händer under tiden fram tills att jag blir gravid och jag kanske inte alls mår lika dåligt som jag gör idag och saker och ting kanske har löst sig. Men demonerna i hjärnan idag spökar och jag är otroligt rädd för vad som ska hända. Keep up the good work, du är underbar! Tack på förhand, kram! <3

  1. Emelie, ditt liv/din uppväxt påminner oerhört mycket om min egna. <3 Ville mest skriva så du vet att du inte är ensam <3

 35. Såg precis din video om fakta om dig själv. Blev så himla nyfiken på vilken svensk humorserie du provfilmade för! Kan du inte berätta? 🙂

 36. Just nu är jag 15 år, så för mig är det ju inte direkt aktuellt! Men tidigast om 10 år skulle jag kunna tänka mig att ha barn. Någon gång mellan 25 & 30 låter rimligt för min del. Jag skulle isåfall gärna ha två eller tre barn!

 37. Jag vill gärna ha barn. Kan knappt bärga mig för jag längtar så mycket efter att skaffa barn. 🙂

 38. Ja, när jag känner mig redo – Är 26 år, singel i dagläget. Lär dröja några år för min del 🙂 Men känner ingen panik i nuläget.

 39. erika sahlin

  fyller 24år i september, har en son som blev 9 månader idag och en dotter på 7.5år (decemberbarn) vill KANSKE ha en till men isf kring 28 om jag får bestämma hehe =)

 40. Jag är 27, alltid sagt och känt att jag inte vill ha barn. Min egna tid är alldeles för viktig och barn får inte plats där. Sedan finns det såklart fler anledningar, så som att jag vet att jag skulle behöva ha största ansvaret av mig och min sambo(älskar honom men vi grälar fan fortfarande om städning), min Psykiska ohälsa och hur (ännu mer) bunden jag skulle bli till hemmet. Längtar istället tills mina vänner får barn, att få leka, prata och ge presenter och odelad uppmärksamhet åt dem. 🙂 Känner jag att jag vill leva med barn i framtiden är både jag oh sambon överens om att ansöka om att bli stödhem åt ett barn eller en ungdom som har/haft det svårt hemma.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *