Att måla av Mona Lisa

Gud vad intressant det var att läsa era kommentarer till föregående inlägg, tack snälla för all input. Jag ska ha med mig era tankar i fortsättningen!

Idag har jag verkligen SLÖSAT BORT min dag fullständigt, haha. Vet ni vad jag gjort? Jag har ägnat NIO TIMMAR åt att försöka måla av Da Vincis ”Mona Lisa”. Varför undrar kanske du, och jaa, nu i efterhand gör jag också det! Dålig idé, mycket dålig idé.

Jag tänkte nämligen att det skulle bli en… spännande (?) Youtube-video. Kul grej liksom att se hur likt jag skulle kunna måla om jag verkligen lade en hel dag på att försöka göra mitt absolut bästa.

Efter nio timmar ger jag nu upp. Det tar FÖR lång tid. Jag skulle behöva åtminstone nio timmar till för att närma mig ett resultat som är kul att visa upp, så nu slänger jag in handduken. Men framförallt ger jag upp för att videon helt enkelt inte blir rolig. Jag sitter ju bara knäpptyst och målar, haha. Två dagars arbete skulle resultera i en fem minuter lång video som jag faktiskt inte ens tror att folk skulle klicka på. FAN vad surt det känns, jag kunde spenderat dagen med att vila, jobba undan annat, umgås med Anders, städa, eller vad som helst!

Men men, om jag ska försöka se dagen från en ljus sida har jag faktiskt haft det mysigt. Jag har lyssnat på massor av avsnitt av Rättegångspodden (som jag förövrigt älskar!), varit kreativ och verkligen låtit min hjärna vila. Det är avkopplande att måla!

Aja, skit samma, nya tag imorgon, då ska jag filma en vlogg som ska upp senare i veckan, men dessvärre kommer den här bortslösade arbetsdagen här innebära att jag nog bara får upp tre videor den här veckan, istället för fyra. För på torsdag morgon åker vi nämligen till Norrland. Men, jag försöker tänka att det inte är hela världen. Jag planerar inte att ta någon semester från Youtube i sommar, så jag tycker att det är ok om det bara blir tre videor vissa veckor.

Gjorde jag rätt i att ge upp Mona Lisa-projektet eller skulle jag fortsatt?

51 kommentarer

 1. Jag skulle tycka det var kul om du fortsatte! Satisfying om du filmar på duken du målar på också (alltså filma medan du målar) 😍

  1. Håller med om detta!

   1. SofiaSofi

    Håller också med! Ja vill gärna se en sån video 🙂

  2. Håller med!

  3. håller helt med, det kommer vara så tillfredställande och titta på när någon målar. Speciellt när det blir så snyggt också!!

 2. Har precis kollat igenom alla dina senaste videos jag har missat och i en pratar du om kroppsskrubb. Den bästa skrubben har du hemma nämligen kaffesump! Bara att ta sumpen in i duschen och skrubba! Du kan pimpa den lite genom att blanda i lite olivolja😀

  1. Jag tycker den på sephora är bra deras eget märke det är honung och socker. Den blir väldigt mjuk på huden efter typ oljig väldigt återfuktande om man har väldigt torr hud. Och luktar gott. Andra märken kan torka ut huden

 3. Jag såg din video angående kry. Jag frågade min doktor ang kry om det var riktiga läkare som sitter där för var lite skeptiskt till det. Eftersom man måste ju träffa en patient innan man skrriver ut medicin. Enligt min doktor så är kry bara en avlastning mot vårdcentralen men att de får inte skriva ut mediciner och han rekommendera inte att man ens ringer de. Eftersom de kommer vända en till sin vårdcentral. Han uppmanade hellre att man ringer 1177 om man undrar något pga det är gratis. Vad tycker du om min doktors åsikt? Jag har endast ringt kry en gång men jag ansåg inte att jag fick svar på det jag undrade över dock fick jag pengarna tillbaka och det var generöst iaf Kram

  1. Jag förstår att det är Therese åsikt du är ute efter, men jag träffade en tjej på jobbet som berättade om när hon fick en allergisk reaktion en lördag, då VC är stängt, så hon ringde KRY och fick någon slags receptbelagd kortison utskriven eftersom hon skulle jobba den helgen. Så jag tror definitivt att KRY kan hjälpa vid vissa tillfällen, men man ska inte tro att de ersätter riktiga läkarbesök.

  2. Therese Carlsson

   Jag har använt en liknande app, för mina sömnbesvär. Fick insomningstabletter utskrivna direkt, så jag är jättenöjd! Det beror nog helt på vilka besvär man har. Klart de inte kan bedöma t.ex halsfluss genom telefon.

 4. Måla vidare!!

 5. Du kan väll lägga upp videon halvfärdig, det spelar inte så stor roll om den är rolig eller inte. Det kommer ju fler videos.

 6. Alltså, man måste inte prestera varje dag.. skitsamma om du inte fått något ”vettigt” gjort? Du har gjort något du tycker är kul (antar jag?), slappnat av och låtit hjärnan vila.. MER sådana dagar, det är okej att vara mänsklig! Chillax 🙂

 7. Måla vidare! Du har ju gjort ett fantastiskt jobb med porträttet, vilken talang du har 😍 👌🏻

 8. Konst-freak

  Wow vilken talang du har!!! Du borde verkligen fortsätta på den, jag lovar att jag hade kollat på den videon:) om du skulle ha tid över när du är i Norrland hade du kunnat fortsätta måla, eller när du känner för det. Det kan ju bli ett sidoprojekt du håller på med lite då och då, och så får vi en video om några veckor!

 9. Låt det ta tid, måla när du känner för det. Filma det och sen kan du ju se vad du tycker. Spelar ju ingen jätte roll om den kommer ut nu eller om ett år. Kul med ett långt projekt! 👍

 10. Hej Therese.
  När ska du berätta vem vinnarna är ifrån tävlingen.
  Vi alla har väntat så sjukt länge.

  1. Vinnarna är redan utnämnda i give away inläggen längre ner

 11. Måla vidare om du känner för det! Jag hade tyckt att det var jättekul att se videon! Förresten är det inte mänskligt att prestera något varje dag, du behövde säkert en dag med att bara måla. Om man tillåter sig ta sådana dagar så kommer man definitivt lyckas bättre de dagarna man verkligen behöver prestera! Ta hand om dig❤️

 12. Måla vidare! Du är väldigt talangfull!!

 13. Jag skulle inte äns ha orkat måla sålänge som du gjorde och men du är ju jätte bra på att måla också det är inte jag 😂😂

 14. Jag tycker att du borde fortsätta och göra videon som en speeddrawing på youtube. Exempel som misslisibell när hon gjorde sin speed drawing

 15. Skulle tycka det vore jättekul att se!! Ser ju jättefint ut, du har verkligen talang! :)❤️

 16. Ja fortsätt!! 😍 jag skulle ÄLSKA att se en sån video, även om du vara är tyst och målar. Skulle vara sjukt tillfredställande att se. Men jag kanske är konstig 🤔 men även om du inte vill lägga upp videon, så tycker jag att du ska måla klart den gör din egen skull – just för att
  Få någon timme att bara göra något avkopplande 👌🏻

 17. Lägg ut videon! Så avkopplande videoidé Therese!

 18. Fortsätt en annan dag och ladda sedan upp videon med lite bakgrundsmusik och snappspolning.. så avkopplande!

 19. Vad duktig du är på att måla Therese! Jag hade snabbspolat videon och lagt ut den med lite bakgrundsmusik. Varför inte?

 20. Jaaa, fortsätt måla! 👍👍

 21. Men gud vad fin tavlan blir! Jag tycker absolut inte att du ska strunta i den, måla klart men kanske inte under tidspress, utan när du känner för det liksom 🙂

 22. Jag hade tyckt det var jätte roligt med en Mona Lisa video! Du får alltid en glad, spelar ingen roll vad du gör!
  http://Www.caloveline.com

 23. Therese…. du gör allt bra så fattar verkligen inte varför du säger att du inte kan? Speciellt när du får så mycket med bekräftelse hur bra du är hela tiden? (Ja räknar inte med de som inte kommenterar konstruktivt, eller ger onödiga kommentarer om hur ”ful” eller något som faktiskt bara är rena påhopp) förstår att just de kommentarerna fastnar. Men allt du gör är ju fan bra? Fortsätt måla och de kommer bli super.

 24. Jag skulle absolut tycka att det vore kul att se en sån video! Kan verkligen förstå frustrationen i att inte lyckas och att det tar för lång tid. Men om du själv tycker det är kul borde du fortsätta, eller om du känner att inte orkar fortsätta göra den ”perfekt” kanske du kan göra nåt annat med den, göra din egna version typ 🙂

 25. Tavlan blev ju jättefin! Kan du inte göra en till Meal prep video 🙂 ? Typ en sommar meal-prep video!

 26. NOOOOO fortsätt måla, och lägg ut på youtube. Hade vart riktigt kul att se. Än så länge har du ju gjort ett väldigt bra jobb 😀

 27. Jäklar vad likt! Haha det är så intresserant med dig. Vad än du tar dig an så gör du det så jäkla bra. Oavsett hur tokig grej det handlar om.

 28. Snälla lägg ut 😊

 29. Ingen kritik men lite feedback bara från en, vad du skulle kalla, norrlänning. Ta inte för vana att säga att du ska till Norrland, gör det istället mer nyanserat och använd ortnamn. Norrland är inte en klump 🙂

  1. Hahahah spela roll?!?!?🤣🤣🤣

  2. Kan faktiskt hålla med. Norrland är lite större än halva Sverige och att säga att man ska till Norrland är lika som att en amerikan skulle säga att hen ska till Europa… Det säger liksom inte så mycket.

 30. Hur är det med Anders kan ni göra en live sändning i veckan kram ❤️❤️❤️

 31. Hej! Vad har du för jobb? Är genuint intresserad! Vad gör du varje dag?

 32. Wow! Ser grym ut. Klart du ska göra klart den o gärna en video på det!

 33. Den ser ju helt fantastisk ut!! Skulle absolut kolla! Sedan får du ju bestämma helt själv, men therese tror du inte att du skulle må bra av lite semester i sommar? Inte för att jag inte vill ha några videos (såklart jag vill det liksom) men i och med att du kände dig sämre ett tag så kanske du behöver vila? Vill bara inte att du ska känna dig pressad och bli mer och mer stressad igen. Tusen kramar, ta hand om dig<3

 34. Wow!!! Du är ju grym!! Fortsätt måla!! Om inte Mona Lisa, så någonting annat.

  Jag vill se denna video!! Så satisfying att se i typ snabbspolning. Som när du rensar smink, det hade fallit under samma kategori.

  Om du vill göra det ”roligare” kan du ju lägga på voiceover, typ snacka om något spännande i bakgrunden för att locka desto fler.

 35. Alltså jag förstår inte hur du kan vara så bra på så mycket!

  Tycker du alltid lyckas med det du tar dig an. Liksom måla, skriva, rita, pyssla, göra fruktkonst, sticka, spela instrument.. Du är verkligen så inspirerande, Therése!!

  Hade gärna sett den videon, tycker resultatet redan nu såg bra ut!

 36. Heaven is a heartbreak away

  Do as u want!

 37. Vi vill se!!! Upp med videon 😉 KRAM

 38. Oj shit det var verkligen så himla likt den riktiga tavlan på Mona Lisa jätte bra jobbat du är så inspirerande med fruktkonsten ser jätte svårt ut och du gör allt så bra varje dag så ger du mig nya idéer sol jag kan prova på hemma du är bäst Therese ! Och det går bra för mig 3 ggr i veckan videos bara det känns bra för dig så är jag nöjd
  Kraaaam på dig !!!😉💞💪🏼

 39. Shit vad snyggt det blir!! Fortsätt, du är jättebra på att måla <3

 40. Jag hade tyckt det hade varit jättekul med en sådan video! Enligt mig hade det varit kul om det fortsatte men om det känns oeffektivt för dig så strunta i det 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *