HUR gör de andra?

Imorse var jag uppe vid 7:30 ungefär, hann inte käka någon frukost utan prioriterade att svara på mail och surfa runt för att komma på en bra idé till dagens Youtubevideo. Vid 10 hade jag jobbat undan det mesta, sminkat mig, riggat kamera och tryckte på REC-knappen.

Vid 12:30 hade jag förvånansvärt nog redan filmat klart videon (oftast tar det mig bra mycket längre tid än två timmar att filma en video) så jag käkade lunch en halvtimme och var sedan tvungen att beta av inkorgen igen under en halvtimme ungefär. Direkt därpå satte jag igång att klippa videon, och tre timmar senare, kl 16:30 var videon uppe på Youtube.

Jag fattar inte hur andra Youtubers gör! Jag gör ju fyra videor i veckan, precis som många andra, men ändå känns det som om andra har så mycket mer ledig tid? Haha, jag ska fasen göra en liten empirisk undersökning i min bekantskapskrets för jag undrar hur de får ihop sina liv?

De dagar jag inte är hemma och filmar bokar jag in möten, intervjuer och fotograferingar. Plus att jag en gång i veckan försöker boka in en ”fri dag” för att vlogga och hitta på roliga grejer (som typ imorgon, då ska jag förvisso filma en youtubevideo med Anders kl 07-08, men sedan shoppa babyshower-present till Ida, fixa naglarna, ge min garderob en mini-makeover, plocka upp lite grejer på IKEA, plus att en tidning kommer hem till mig för ett ”hemma hos”-reportage) och det finns inga lediga helger.

Åhhh, jag förstår att vissa säkert uppfattar mitt inlägg som någon typ av humble brag, men så är verkligen inte fallet, utan jag ska banne mig seriöst sätta mig ner med varenda youtuber jag känner och be att få reda på allt kring hur de arbetar, haha. Kanske är det så enkelt att deras liv ser ”roligare” ut på Instagram än vad det egentligen är, eller så har de något effektivitetstrix att dela med sig av.

Hur som helst så käkade jag och Anders middag där vid 17, och sedan dess har vi spenderat kvällen med att plocka undan, dammsuga, våttorka, skura och städa. Imorgon kommer som sagt den där tidningen hit och ska göra ett ”Hemma hos”-reportage, och då vill jag gärna att det är rent.

Nu sitter jag med de här små sockorna på mig:

Det är små gelsockor som på utsidan ser ut som vanliga, fast kanske lite frotté:iga strumpor, men som på insidan är av gummi innehållandes massa oljor som ska verka mjukgörande. Jag tror jag aldrig berättat det, men jag extrema problem med torra fötter. Jag har alltid haft torra fötter, men det tycks bara bli värre med åren. Mamma har samma sak.

Ingenting hjälper långsiktigt verkar det som, inga dyra superkrämer, inga receptbelagda krämer, det hjälper inte att fila (huden är liksom inte hårt eller tjock, utan tvärtom känns huden väldigt tunn. Det gör jätteont att fila), att gå på regelbunden pedikyr hjälper inte heller. Men nu har jag köpt på mig halva lyko’s fotvårdslager för en halv förmögenhet och ska testa varenda produkt innan jag ger upp.

Någon av er som testat någon bra produkt för torra fossingar? Please help!

Här är förresten dagens video:

35 kommentarer

 1. Hej Therese 🙂
  Jag förstår precis hur du känner angående tiden!! Så det skulle vara väldigt intressant om du får fram något bra tips från dina vänner. 🙂 Jag känner nämligen precis likadant, hur hinner alla med så mycket. Tycker själv tiden bara swishar förbi snabbare än jag hinner blinka och jag försöker febrilt leta efter någon ”handbroms”.
  Jag har aldrig kommenterat din blogg tidigare, men jag är fotograf och försöker hitta nya vinklar till min instagram varje dag. Och det ser säkert enkelt och snabbt ut men det tar ju så mycket mer tid än vad man kan tro.
  Jag har förresten ett tips på en bra fotkräm, den bästa som jag testat iallafall och den kommer från Bodyshop. Här kommer en länk: https://www.thebodyshop.com/sv-se/kroppsprodukter/foetter/hemp-hard-working-foot-protector/p/p000787
  Ha det bäst fina du! 🙂

 2. CCS fotvårdssalva älskar jag, köper alltid den. Annars kan Footmender vara något för dig, vid värre besvär.

 3. Fenuril är ett tredje tips från mig! 😊

 4. Var är soffbordet ifrån? Sååå fint!

 5. Fotmender!!!!

 6. Dom kanske redigerar/filmar sina videos snabbare? 🤔
  Men då kanske en måste rucka på kvalitén 🙂

 7. Cano derm! Har haft samma problem och cano derm är den enda fotsalvan som funkar för mig 🙂

 8. Testa cano derm fotkräm!! 🙂

 9. Alltså dom platta soffkuddarna 😂 Kommer ihåg när du sa att ni vill ha mycket mjuka kuddar på soffan, jag kan bara hålla med! Det liksom fattas mjuka kuddar att slänga på soffan! Min OCD klarar inte det här 😂

  1. Men jaaaa!! Jag skulle också DEFINITIVT ha satt lite mera kuddar på soffan, och i någon annan färg än BEIGE! Beige går, men dom kuddarna är så platta som pankakor… Du läste mina tankar!!

 10. Basibact kan hjälpa mot torra fötter (speciellt helar), man får det receptfritt från apoteket 😏😊

 11. Har alltid haft problem med torr häl (ja bara den ena konstigt nog) med djupa stora sprickor i perioder dessutom. Jag har så länge jag kan minnas använt krämen Locobase repair (orangea, inte gula) och det är den bästa jag testat. Går alltid tillbaka till den. Har dessutom varit hos en hudläkare, för ca 1 år sedan, och det var också just den krämen hon tipsade om. Och innan jag var hos henne så filade jag ofta min häl och har alltid gjort. Fick veta där att man absolut inte ska fila, det blir värre då. Man ska istället använda fothyvel, med försiktighet såklart, därefter införskaffade jag en hyvel och sedan dess är min fot som natt och dag. Herregud den har aldrig varit så bra förut! Nu behöver jag bara smörja då och då och använder hyvel ibland när jag inte smörjt på länge. Så himla skönt!

 12. Footmender, hört väldigt mycket bra om den! Har en närstående som har jättemycket problem med torra fötter och det är den enda som gör susen.
  Fun fact är att de tydligen är stöldbegärliga, då ett apotek fick ha dem bakom disken då många hade stulit sådana.

 13. Hej Therese!
  Jag brukar aldrig kommentera några blogginlägg men läste om dina problem med torra fötter och har ett jättebra tips till dig! Inte bland det mest sköna kanske, men ack så bra!
  Innan du skall sova så smörjer du in dina fötter med rikligt med kokosolja, eller annan olja/väldigt (!) fet kräm. Därefter tar du en plastpåse om varje fot, ex. fruktpåsar som finns i mataffärer med sådana små handtag på som du knyter om ankeln. På med en socke så det inte rör sig och sov med det! På så sätt hålls oljan kvar kring fötterna och mjukgör på ett helt annat sätt under hela natten, där du på morgonen lätt kan peela bort död hud från fötterna och de blir otroligt mjuka! Smörj igen med en lättare fotkräm efter det inför dagen!
  Kanske ett väldigt annorlunda knep som också kan kännas väldigt ovant och ”prassligt” i början, men WOW vilken skillnad det gör!

  Stora kramar & lycka till med fossingarna!!

 14. Jag hade jätteproblem med torra fötter när jag var liten. Alltså tänk dig så mycket hudsprickor att en knappt kan gå. I alla fall så var det enda som fungerade någorlunda locobase Repair. Så testa den om du inte redan gjort! Kan också vara värt att sätta på strumpor efter att en smörjt in fötterna, även på kvällstid och ha de kvar på under natten, det blir som att salvan stannar kvar lite längre.

 15. Det kanske finns en anledning till varför du är den största kvinnliga youtubern? Du gör kvalite, du har genomtänkta videor med bra redigering och innehåll. Många youtuber gör vloggar mest samt har någon som redigerar åt dem.

 16. Många YouTubers har ju anställt folk som klipper åt dom, hade inte det gett dig mer tid? 🙂

 17. Hej Therese! Många andra YouTubers anlitar ju folk som klipper deras filmer, hade inte det varit en idé? På så sätt hade du ”blivit av” med 50% av jobbet och sparat otroligt mycket tid. Alternativet är väl att du försöker att effektivisera tiden när du klipper filmerna själv. Eftersom du varken colorgrade:ar klippen eller har några extrema transitions borde du definitivt kunna klippa snabbare med hjälp av shortcuts mm. Men oavsett vad – försök inte att jämföra dig med de andra. De flesta får mer hjälp än du. :/

 18. Många har ju folk som redigerar sina videor åt dem! Det känns sådär tycker jag, mycket trevligare att titta på ditt jobb! Stressa inte med dina videos, de är bäst av en anledning. DU <3

 19. O’Keefes foot cream is by far my favorite foot cream! That, or using O’Keefes hand cream for working hands. I’ve also heard that IKEA’s foot cream is supposed to be good, they use that at my local nail salon.

 20. För att inga andra redigerar sina egna videos längre 🙈 inte många iallafall. Jag tycker det känns så mycket mer personligare när man redigerar sina egna videos.

 21. Tänkte samma sak häromdagen fast om dig. Du verkar få så himla mycket gjort och ändå hitta på så mycket skoj, medan jag kämpar på med mina 2 videos i veckan 😅❤️

 22. Som många andra skrivit, för att andra youtubers inte lägger lika mycket tid på sina videor. Inte många som redigerar själv, vilket förövrigt är cred att du fortfarande gör det! Du har i särklass bäst kvalité vad gäller den svenska youtubemarknaden, och well det har sitt pris = inte lika mycket fritid. Finns ju en anledning att Zlatan, Messi osv är några av världens bästa fotbollsspelare, de ägnar sitt liv åt sporten. Vill man ligga på topp måste man offra mycket annat, tyvärr! Du är superduktig 🙂

 23. THERESE! Jag har också problem med fötterna. Dina problem kommer vara borta om du testar: footmender eller exuviance heel & elbow. Alla mina problem försvann men man måste såklart underhålla med att inte glömma att smörja in sig även när man nåt resultat. KÖP !!

 24. Jag använder helosan fotsalva. Smörjer in mig varje kväll innan jag sover och det funkar jättebra. De kvällar jag inte smörjer kliar fötterna hela dagen!

 25. Anna Håkansson

  Hej Therese !
  Älskar er lägenhet!!!!!
  ALLT är så fint!!!!!
  Ett tipsa på babymjuka fötter varje dag är att:
  En gång i veckan fila fötterna med en elektrisk fotfil o sen VARJE kväll smörja fötterna givmilt med ” DOVE Intensive Body Lotion för extra dry skin ” och direkt efter stoppa fötterna i vars en genomskinlig liten plastpåse ( typ fruktpåsar från affären ) , dra på strumpor och sov med dem under natten o på morgonen har du värdens mjukaste baby fötter! Gör så var ge dag!!!
  Funkar super super!!!
  Kram
  Anna från Malmö

 26. Som flera skriver så lejer ju många ut redigeringen. Jag tänker man kanske inte behöver göra det helt och hållet om man inte vill, kanske att någon gör en grovklippning och så kan du lägga på din personliga stil sen? 🙂

  Tycker walk in closeten (hah hur blir det på svenska) blev jättefin!

 27. CCS Fotvårdsalva fungerar bra, men nya favvon är Scholls Active Repair K-kräm. Mina sprickor i hälorna är nästan borta efter TRE dagar?! Hur sjukt! Löp och köp 😀

 28. Jag använder barnolja att smörja in mina fötter med, funkar kanon 👍 Har alltid haft torra fötter men blivit så mycket bättre sen jag började med oljan.

 29. Har själv stora problem med hälsprickor och torra fötter! Det som verkligen gjort under för mina fötter är ett syrerikt fotbad som heter BioCool – som egentligen är avsett för fotsvamp/nagelsvamp men fungerar hur bra som helst för hälsprickor! Syran tar bort död hud och efter det smörjer jag in hälarna/fötterna med apolivas fotsalva ört&natur och på med ett par strumpor (helst innan man lägger sig)! Funkar hur bra som helst 🙂

 30. Jag vill ärligt talat inte trampa nån på tårna. Men Therese, du är en av de största youtubern i hela Sverige och det är av en anledning, du jobbar hårt och lägger mycket tid på att redigera,filma,blogga osv. Det du åstadkommer blir då också med hög kvalitet. Jag tror att andra verkar ha mer fritid eftersom de inte lägger lika mycket tid till att redigera,filma,blogga osv.

 31. På sociala medier kan man låtsas mycket. Som din tröja ”säger” -I am a lot cooler on internet. Idag är ju normen att ha många vänner osv, så att folk lägger antagligen bara upp ”highlightsen” av dagarna för att de ska verka bättre.

 32. Footmender !!! Bästa krämen för fossingarna- Ser resultat efter första användningen. Kostar lite, men det är det värt!

 33. Jag har oxå problem m torra hälar och förhårdnader. Trott att det inte gått att lösa tills nu. Min syster lörde mig ett trick. Börja med att torrfila fötterna med en bra handfil tills allt torrt är borta, bada fötterna liten stund i såpvatten och skrubba sedan mer om det behövs. Smörj in med en bra fotkräm och sätta på strumpor en stund du har ju fått massa tips ovan på bra krämer. Sen gäller det att hålla efter och då räcker det att torrfila några drag innan dagliga duschen. Efter dusch smörjer jag in hälarna och fötterna med fotkräm. Lovar att fötterna blir supermjuka!! Har inte haft så här bra och mjuka fötter någonsin. Pröva!!!

 34. Låter som att du behöver en assistent 😁
  Jag är fri och kan lätt flytta till Stockholm, hint hint 😏

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *