Nya mattor

Idag kom äntligen våra mattor till vardagsrummet! Vi köpte två mattor i samma färg – en för att lägga under matsalsbordet och en till själva vardagsrummet. Såhär såg det ut innan:

…och efter!

Visst blev det fint? När jag visade mamma bilderna frågade hon om vi inte skulle ha en röd matta som bryter av, men jag och Anders gillar när allt går ton i ton och ser….lugnt ut? Kan man säga så? Vi vill inte ha mycket prylar framme, och vi vill att färgerna ska vara dova och varma. Lugna helt enkelt haha.

Jag fick inte till lika bra bilder på den andra mattan, men sedan innan hade vi ju denna:

Det var vårinredningsstylist som tyckte att vi skulle ha den mattan men både jag och Anders har känt att den känts ”rörig” eftersom att den är så mönstrad. Särskilt i kombination med alla marmorerings mönster i bordet. Så här blev det med den nya mattan:

Luuuugnt och fint, haha. Vi har exakt samma matta i sovrummet och i min garderob (fast i andra nyanser), så av erfarenhet kan jag säga att mattorna inte är lika fina i början som de blir efter ett tag när man gått in dem.

Vi måttbeställde mattorna från en butik som heter Stockholm Kvadrat, jag har inget samarbete med dem, men jag har beställt alla våra mattor där för de är sjukt snabba och hjälpsamma med ett brett sortiment.

Hoppas ni har en härlig kväll. Själv är jag asnervös för imorgon ska jag få mina fasader på tänderna och lasra bort tandkött. FY! Hörs imorgon kväll!

PS. Min produktiva dag idag gick superbra, hann allt!

36 kommentarer

 1. Din blogg är så himla bra Therese, den känns så äkta och genuin. Btw vill bara tacka dig för allt du gör, har kollat på din yt kanal i två år nu, och tack vare dig har jag valt att ta beslutet att bli vegetarian, jag är tretton år så äter i skolan och de serverar ingen vegansk mat vad jag vet, men målet är att bli vegan! Jag har snart varit vegetarian i 8 månader och det är så himla konstigt nu att jag har ätit kött? Asså det luktar så illa särskilt nötfärs haha. Har bara en fråga: anser du att det är ”fel” att äta ägg? För jag har faktiskt inte så bra koll på de här med va jah ska få i mig, så jag äter ibland ägg, men är man en vegetarian då? Kram

 2. Hej, varför väljer du att stötta dollar-store-branschen? Om du inte vet hur illa det är att stötta dem, kolla in detta klipp som din vän Zäta gjort:
  https://www.youtube.com/watch?v=yj0TpEi51Sg

  1. Jag har inte sett Zätas klipp ännu men tycker oavsett att Therese L faktiskt blev känd genom såna här videos, det är hennes nisch att handla typ på ebay, wish, rusta, dollarstore osv. Är det rätt att ”stötta” dessa varumärken? Kanske inte men å andra sidan, många ekovänliga butiker är inte så ekovänliga som många tror och allt kan man inte köpa på second hand heller. Alla vill inte köpa ett 20 kr linne på Myrorna som kanske 2 andra har använt före, butikerna har etteget ansvar att sälja saker som är miljövänliga o många är väldigt medvetna, alla produkter har EU stämpel på sig osv. Om Therese L ska tänka snusförnuftigt vad hon än gör så tror jag att hon blir mindre sig själv och mer vad alla ekovänliga personer tycker. Jag är för att handla medvetet, handlar ofta på second hand och lappar gärna gamla byxor osv…MEN, jag vill gärna ha ny inredning ibland och inget tingel tangel från 72 så som mkt är på Myrorna.

   1. Förlåt om du tog illa upp Marie, men det sticker lite i ögonen på mig när influencers som Therese (och många fler såklart (och även icke-influencers)) köper så mycket från dollar-store och wish osv. Klädindustrin är den industri som förorenar världen otroligt mycket, enligt Zäta ligger de på fjärde plats av de industrier som förorenar mest. Att köpa saker som är producerade i andra länder, är jäkligt skadligt. Att köpa så mycket plast, och aldrig ta med sig tygpåsar till affären… nä det är inte bra, och jag tror du själv vet. Om vi vill få en bättre värld, att alla kan leva på ett bra sätt, så måste man dra sitt strå till stacken. Att plastbanta sitt hem, köpa mindre saker man inte behöver, slänga mindre återanvända mer, använda tygpåsar osv. (orkar inte rabbla upp allt) är väldigt kritiskt att vi gör om vi verkligen vill göra världen bättre. Therese har ju själv gjort samarbete med WWF där hon pratar om haven, och plasten i haven, så jag tror hon är medveten om detta egentligen. Man behöver ju inte handla second hand varje gång, och det finns andra alternativ. Ex. köpa tygpåse och använda de i flera år, kanske att man köper säkerhetshyvel ist. För vanlig rakhyvel, och minskar på engångsartiklar. Jag är säker på att Therese skulle klara av det.

    Sen håller jag inte med om att Therese blir mindre sig själv om hon slutar köpa sådana här saker… hon har ju alltid förändrats, i början var hon ju inte vegan men är det nu osv. och ändå är hon sig själv. Det jag tänker på när jag tänker på Therese är veganism, psykisk ohälsa, hon har ju verkligen varit den som öppnat diskussionen för dessa ämnen.

    I en idealisk värld så är vi alla minimalister, veganer, lever utefter no-waste. Människor som arbetar med att producera billiga saker i andra länder har BRA arbetsförhållanden, har en lön över fattigdomsgränsen, jobbar inte 18-timmarspass, jobbar inte i osäkra och farliga förhållanden.

    Jag vill inte ge Therese dåligt samvete, jag vill inte vara en av de som alltid påpekar minsta lilla fel, men jag vill att hon ska vara medveten. Hon kanske redan är det, vad vet jag. Men vill ändå upplysa om detta.

  2. Så mycket onödigt köptes väl inte?

 3. Hej Therese! Har letat efter exakt såna mattor som du har i ditt hem så tack så mycket för tipset om butiken. Var inne på hemsidan och såg absolut inga priser. Ungefär vad ligger mattorna på? 🙂

  kram!

 4. Åh va fint det blev!!

 5. Vill absolut inte låta elak nu eller sätta press eller så..
  Men jag saknar den gamla Therese, asså den som gjorde personliga videor med tjejsnack om självförtroende och du kunde visa känslor oså, vet inte hur jag ska förklara men tittar man på dina äldre videor tycker jag du är mer personlig och det var det jag tyckte om med dig.
  Tycker allt är så himla proffsigt nu och det ska se så bra ut på varenda video och bild.
  Jag förstår också att det är ett annat klimat på youtube. Men du sa förut att du inte kunde lägga ut video på när du gråter lika lätt, att om du och Anders har en tuff period skulle du inte lägga upp det heller.
  Det jag menar är att sånt händer ju i livet och det är så skönt att se att även offentliga personer har det så, och inte bara perfektion..

  Jag hoppas jag inte sårat någon eller att jag låter bitter. Kram <3

  1. Vad är det för fel med att vara som Bella? (minus överkonsumtionen och flygresorna) Hon har ju tidigare sagt att hon ser upp till Bella, så?

  2. Det är absolut inget fel med att efterlikna någon! Det var inte det jag syftade till.

  3. Jag vet Sara, jag syftade inte på din kommentar. <3

  4. Jag håller med dig Sara, det bästa jag kan likna det vid är att förut var hon som en nära kompis men som man nu glidit ifrån och bara följer på avstånd? Sen kan det ju bero på mig som tittare, att jag tolkar det annorlunda nu när jag själv är på en annan plats i livet jämfört med tidigare. Menar inte heller att det skulle vara något fel, du bara satte ord på en känsla jag haft.
   Kommer dock alltid va en trogen följare 😌

   1. Precis Patty! Det är så svårt att förklara, men som du säger så känns det som förut var man mer vän och nu är det mer avstånd, kanske Therese vill ha det så och då ska hon såklart få det 🙂

    Kommer också för alltid vara en trogen följare 😀 <3

  5. Therése Lindgren

   Hej Sara!

   Jag förstår vad du menar, men tyvärr är det så OERHÖRT jobbigt att vara så privat som jag var tidigare på Youtube. Man får så mycket kommentarer om att ”man bara klagar”, att man ska tänka på alla som har det värre, att man ”tjatar”, att man är tråkig, och så vidare. Skvallerbloggar skriver hemska inlägg om en och ens situation, folk kommer hem till en, folk slänger ens svagheter i ansiktet på en, och det enda de skriver när man blir ledsen är ”men skyll dig själv, du är en offentlig person som gått ut med den här informationen, då får du tåla att folk har åsikter om dig”.

   Det är precis samma situation nu – jag har delat med mig av mina absolut mest privata tankar, sådant jag inte ens pratar med familj, vänner eller Anders om, nämligen mina problem med mitt utseende. Det här är någonting som är SÅ mycket mer privat än mina ångestattacker, eller tidigare sociala fobi. Att öppna upp mig om prata om dessa problem är det mest privata jag någonsin utsatt mig för. Jag vet inte om det framgått i text hur illa det är då jag är rädd att trigga andra, men vad möts jag av nu när jag öppnat upp mig och bjudit in? En MASSA skit. Folk är fruktansvärda, Sara. Om du bara visste hur många kvällar som slutat i att jag ligger och gråter över folks reaktioner på mitt absolut mest privata… Det är inte värt det.

   Jag går sönder av att vara så privat. Jag önskar ibland att man kunde välja sina följare, så att bara personer som du kunde följa, för då kunde jag varit mer privat och vi kunde fått ett större utbyte av varandra.

   1. Hej och tack för ditt svar!
    Jag förstår nu mer varför du inte vill eller kan vara privat i dina videor.
    Jag förstår att det måste vara jättehemskt att få sådana kommentarer som du fått, speciellt när man är i en period man mår dåligt över något.
    Det är skrämmande att se hur folk kan vara benägna att gå över gränser och saknar gränser (Menar hur man kan säga något så elakt och komma hem till folk som om det vore ok?)

    Jag hoppas verkligen du kommer till bukt med dina tankar och känslor om din kropp och utseende! Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst hur fin du är, men det är nog du som måste inse det också.

    Tack för dina fina ord och jag hoppas jag inte sårade dig med min kommentar!
    Ta hand om dig, många kramar <3

 6. Superfint! Tycker ni har gjort helt rätt val med mattorna!

 7. Förlåt om du tog illa upp Marie, men det sticker lite i ögonen på mig när influencers som Therese (och många fler såklart (och även icke-influencers)) köper så mycket från dollar-store och wish osv. Klädindustrin är den industri som förorenar världen otroligt mycket, enligt Zäta ligger de på fjärde plats av de industrier som förorenar mest. Att köpa saker som är producerade i andra länder, är jäkligt skadligt. Att köpa så mycket plast, och aldrig ta med sig tygpåsar till affären… nä det är inte bra, och jag tror du själv vet. Om vi vill få en bättre värld, att alla kan leva på ett bra sätt, så måste man dra sitt strå till stacken. Att plastbanta sitt hem, köpa mindre saker man inte behöver, slänga mindre återanvända mer, använda tygpåsar osv. (orkar inte rabbla upp allt) är väldigt kritiskt att vi gör om vi verkligen vill göra världen bättre. Therese har ju själv gjort samarbete med WWF där hon pratar om haven, och plasten i haven, så jag tror hon är medveten om detta egentligen. Man behöver ju inte handla second hand varje gång, och det finns andra alternativ. Ex. köpa tygpåse och använda de i flera år, kanske att man köper säkerhetshyvel ist. För vanlig rakhyvel, och minskar på engångsartiklar. Jag är säker på att Therese skulle klara av det.

  Sen håller jag inte med om att Therese blir mindre sig själv om hon slutar köpa sådana här saker… hon har ju alltid förändrats, i början var hon ju inte vegan men är det nu osv. och ändå är hon sig själv. Det jag tänker på när jag tänker på Therese är veganism, psykisk ohälsa, hon har ju verkligen varit den som öppnat diskussionen för dessa ämnen. Jag håller inte med om att det är hennes nisch att handla från wish, men även om det är det så kan man ju faktiskt ändra lite i det också? Det är ju inget argument för att få bidra till miljöförstörelse.

  I en idealisk värld så är vi alla minimalister, veganer, lever utefter no-waste. Människor som arbetar med att producera billiga saker i andra länder har BRA arbetsförhållanden, har en lön över fattigdomsgränsen, jobbar inte 18-timmarspass, jobbar inte i osäkra och farliga förhållanden.

  Jag vill inte ge Therese dåligt samvete, jag vill inte vara en av de som alltid påpekar minsta lilla fel, men jag vill att hon ska vara medveten. Hon kanske redan är det, vad vet jag. Men vill ändå upplysa om detta.

 8. Åh så fint det blev! Förstår er, får panik av att tänka mig en röd matta där 😀

 9. Jag tycker också faktist att det skulle passa med någon liten färgprick i vardagsrummet! Vita kuddar på soffan eller något smått, ganske lite mörk grön. Men nåt! Det liksom skriker efter en fräsch klick! Eller en stor tavla på väggen. För min smak känns det på något sätt lite för ”dött” ut 🙂 Dammigt liksom.

  1. Vet bara att man kan bli blind till slut och märker inte att plötsligt är bara allt SÅ BEIGE 😀 Att man knappt mera ser nåt annat.

 10. Hej Therése!😊 Jag tycker du är en underbar människa,du är varm,äkta,vacker och jag älskar din energi. Jag blir så glad när jag tittar på dina videos. Har själv panikångest och mår i perioder väldigt dåligt. Men du får mig att må bättre. Tack. Jag har precis blivit vegetarian och din video när du handlade var jätte bra då jag fick många bra tips. Hoppas du gör fler. Gärna också mer matlagningsvideor. Du är bäst. Kram Anna

 11. Vem har sagt att hennes hem är opersonligt? Vilken dum och oförskämd kommentar.
  Tänk om ens favoritfärg är beige? Och man älskar raka linjer? Ska man inte få ha det då? Måste ett hem vara överbelamrat med saker och färg för att det ska vara personligt? Enligt vem då? Dig?

 12. Asså Therese, nu har jag läst en massa kommentarer på din blogg och herregud. ALLA KAN INTE GÖRA ALLT! Hoppas inte du sitter och tänker, jahapp då är man en dålig miljöförebild. FÖR DET ÄR DU INTE!!! Du gör det absolut största och viktigaste en privatperson kan göra för miljön – inte äta djur!
  Alla brinner vi för olika saker, och hoppas verkligen du inser för din egen skull att du kan inte ta ansvara för alla typer av politiska frågor, du kan inte ha svar på tal på allt, du måste ju för fan få lov å handla på dollar store… asså herregud. Så många ”fel” en vanlig människa gör som aldrig blir uppmärksammade – men bara för att du är i offentlighetens rum så ska du helt plötsligt göra prick ALLA rätt. Jag fattar det inte. Jag förstår mig inte på människor.

  Ta hand om dig Therese! Du har redan varit utbränd en gång! Försök att inte ta åt dig av alla muppar (!!!!!!!!) som försöker sätta dit dig. Du är helt å hållet GRYM!!!!!!

  1. Att bli vegan är långt ifrån det största man kan göra för miljön. Du får absolut tycka att Therese inte borde engagera sig mer i denna fråga, men sluta hitta på att köttindustrin är den största miljöskadan idag. Och visst kan jag tycka att man som förebild för hundra tusentals följare kanske borde minska på konsumtionshetsen, minska på alla engångsartiklar, all plast man köper, osv. Vill vi få en bra jord, vill vi ta bort hoten om miljöproblemen, så MÅSTE vi göra något åt det nu. Då räcker det inte med att vara vegan men sedan köper massvis med skit som skadar haven och miljön, för att inte prata om arbetsförhållandena hos producenterna.

   Varför blir folk så arga när man påpekar sådant här? Det är ju ingen lögn? Och Therese har ju till och med skrivit i sin bok att hon tycker om när hennes följare påpekar och sätter sig in i sådana här ämnen. Har hon ändrat sig eller har jag missat något? Vill hon att jag håller klaffen så lovar jag att aldrig skriva mer. Men jag trodde folk var intresserade.

 13. Hej!
  Vet någon var hennes matsalsbord är köpt? Är ute efter ett sånt fast med vit marmor skiva istället för svart 🙂 Tacksam för svar.

 14. Therése Lindgren

  Förlåt men vad är det med dig? Jag tycker varken mitt hem är opersonligt eller mainstream. Du är helt världsfrånvärd om du på riktigt tror att människors hem ser ut som mitt. Gå in hos 10 random personer kan jag lova dig att deras lägenheter inte är inredda som mina.
  Jag fick hjälp av en inredare att designa min bokhylla, sätta upp en spegelvägg, välja färg på väggarna och en matta. Om du tycker att det är ”varje millimeter” av mitt hem är du bara dum.

 15. Hej! Jag tycker att din gamla matta är superfin, undrade om du kanske hade tänkt att sälja den?

  1. Therése Lindgren

   Hej Marjan,
   Vi har lovat bort mattan till Anders mamma, tyvärr!
   Kram

 16. Asså bara för att något är mainstream så betyder det inte att det är opersonligt? Det är ju personligt för Therese, det är ju HENNES stil. Att det råkar vara flera andra människors stil också betyder ju ingenting.

 17. Therese. Var är ditt matsalsbord köpt? Jag hittar inget sånt på nätet. Googlar och googlar. Jättetack om du vill svara.

 18. Sirin Gudmundsson

  Hejsan Therese.!!!
  Skit i alla skit människor.. du är fantastiskt!!! 🙂

  Vart har du köpt din soffgrupp ifrån?
  Puss o kram

 19. Hej Therese! Du kanske har nämnt det förut, men då måste jag ha missat de. Vart är din underbart vackra soffa ifrån? Den faller mig verkligen i smaken och den ser dessutom väldigt skön ut.

 20. Ida Petersson

  Hej Therese!
  Va fint det blev!

  Det här är kanske konstigaste frågan jag ställt någonsin till en bloggare, haha, men hur blir det med den gamla mattan som ni haft i köket? Om ni ska slänga den så vill jag gärna köpa den. Har varit på jakt efter en sån länge! 🙂 Kanske dock blir snordyrt med frakten kom jag på nu, haha!

 21. Tetzi Petzi!
  Vart är soffbordet ifrån? Flyttar om två veckor och letat som en galning efter ett likadant utan att hitta. Massa kramar och kärlek <3

 22. Therese vart ifrån är golvlampan? Letar o letar men hittar den ingenstans! Den är så jäkla fin!!

 23. Är det nån som vet var golvlampan är ifrån???? Måste ha den!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *