Svar på kommentar

Du är inte så trovärdig som gång på gång understryker hur mycket du hatar din kropp och hur dåligt du mår, samtidigt som du lägger upp otroligt avslöjande bilder på Instagram osv. Bra att du gör det, men åter igen går det inte ihop med vad du har sagt. Precis som många andra saker där lögnerna spruckit.

Hej Ida. Det finns så många frågor jag skulle vilja fråga dig, men som jag antar att jag aldrig kommer att få några svar på. Jag skulle så gärna vilja veta varför du väljer att skriva din kommentar med en så anklagande, hård ton. Om du haft en dålig dag, om du verkligen ogillar mig som person eller om du saknar förmågan att uttrycka dig trevligare i text. Kanske bryr du dig inte. Jag undrar så varför din initiala reaktion till det beteende som avviker från det du förväntat dig inte är nyfikenhet, en vilja att veta mer om människor vars tankemönster skiljer sig från dina.

Jag säger ofta i samtal med vänner att ju äldre jag blir, desto mer inser jag att jag inte vet, och jag undrar om du har kommit till samma insikt. Eller om du är i den åldern då man tror sig veta bäst i allt, hur det är att gå i någon annans skor och leva med någon annans tankar. Jag har själv varit i den åldern, det tror jag alla har. Vissa verkar till och med stanna där.

Jag undrar om du – innan du skickade iväg din kommentar – visste att du framstår som bitter, eller om du snarare tycker att du låter som en person som är ”rak”, en sådan som ”minsann sätter människor på plats”, ”den enda som tycks våga säga som det är”.

Jag är så nyfiken på vilka ”andra lögner” du refererar till och önskar på riktigt att jag kunde sitta ner med dig och prata igenom varenda ”lögn” du syftar på – visa skärmdumpar, gå bakåt i arkiv, ringa mina alibin och förklara. Men jag tvivlar på att du skulle tro mig.

Men mest av allt kan jag erkänna att jag sitter och funderar på om det ens spelar någon roll vad jag svarar på din kommentar eller om du redan bestämt dig för att jag ljuger om mitt förhållande till mitt utseende. Varför jag nu skulle göra en sådan sak.

Jag är medveten om att jag spårade iväg nu, men jag vet inte om det är för att jag är jag som just nu befinner mig där jag befinner mig, som gör det svårt för mig att förstå att någon inte ser hur det går ihop. Att publicera en stillbild, det bästa fotot av 319 st som togs vid samma tillfälle och som därefter prytts med sex-sju filter är uppenbarligen inte samma sak som att se sig själv i spegeln.

I spegeln kan jag röra mig, till skillnad mot vad jag kan i stillbilden. När jag vrider mig åt sidan ser jag hur kroppsdelar som jag önskar stod rakt ut hänger neråt. Jag ser hur kroppsdelar jag önskar var långa är korta och vice versa. I spegeln har jag inga filter som tar bort skuggor från gropar eller påsar. I spegeln finns inte det där instagram-filtret som jämnar ut hudtonen. I spegeln ser jag annorlunda ut om jag spänner magen eller om jag slappnar av. I spegeln ser jag allt. Jag kan till och med se det på bara några centimeters avstånd. Det går inte i bilden.

Jag skulle kunna skriva lika långt om bättre och sämre dagar, jag skulle kunna beskriva exakt hur tankarna går de värsta dagarna, om hur ingenting är svart eller vitt, om pressen, om önskan att vara som andra, men jag vet inte om du fortfarande läser Ida.

67 kommentarer

 1. Mycket fint skrivet, du är så duktig på att resonera och argumentera på ett ansvarsfullt och moget sätt. Stor Eloge till dig!

 2. Väldigt bra skrivet!! Att folk orkar vara så anklagande… kram

  1. Håller med.

  2. Hahahhahaha sååå sant

  3. Den där kommentaren var dock inte en fråga, utan snarare ett negativt uttalande som Therese har all rätt att svara på, hur hon vill

  4. Så jävla iq lågt

 3. Therese du är grym, finns tyvärr så oändligt många människor där ute som enbart kommenterar och hatar för att själva kunna må bra eller för att dem har brist på liv. Stå upp för dig själv och fortsätt att vara du <3

 4. Du är helt fantastisk. Tyvärr är detta beteende som inte finns hos yngre personer men även äldre.. har två damer på 55 år som pratar med samma och hårdhet mot mig som är lika gammal som deras dotter..

  Ord sårar. Speciellt när det kommer från bittra personer som bara vill spy galla för att själva må bättre..

 5. Helt rätt och riktigt och fint skrivet Therese! Fy vad det finns griniga och bittra människor. Brukar tänka: hur orkar dom??? Och hur kan någon vilja leva med sånna människor som ba dömmer och tycker att de har rätt i allt… lite hårt kanske men men.

  En av mina lärare sa alltid: störst av allt är kärleken.
  Försöker komma ihåg det och att alla bär på något man inte ser.

  Du är klok och bra!!

 6. Fan vad bra du skriver, rös när jag läste ”men jag vet inte om du fortfarande läser, Ida”

  Gud jag önskar att vi kunde bli vänner, lol <3

 7. Sjukt bra skrivet fina du!! Du är så inspirerande och grym!! KRAM <3

  https://nouw.com/filippaml

 8. Du är fantastisk Therese. Menar det från hela mitt hjärta. Tycker du är så smart och så stark och så cool. Du är min favoritperson på internet.

 9. blir alltid lika stolt och glad efter varje inlägg där du gång på gång bevisar hur fin och klok du är som person!! älskar förövrigt din blick och känslan i den bilden, kram!!!

 10. Så bra skrivet! Stå på dig, du är en stor inspiration för mig och så många fler. Kram på dig

 11. Therese, du är så fantastisk och professionell! På alla sätt och vis.

 12. Perfekt svar, Therese – på en så fullständigt onödig och naiv kommentar. Den människan har onekligen väldigt lite människokännedom och empati. Du kunde verkligen inte gett ett bättre svar.

 13. Tack för att du tar upp sånt här och tack för att du gång på gång argumenterar på ett moget sätt och visar att en behöver inte fråga/svara med attityd, det finns andra sätt. Uppskattar verkligen dig, Therese.

 14. Det är så synd att man ska må dåligt över sin kropp och utseende hur fin man än är. Sån är min dotter med och hon är så otroligt fin och vacker. Precis som du. Sen kanske du inte heller alla gånger är den finaste person inuti, vilket ingen av oss är. Vi är ju inte perfekta för den som alltid hoppar på andra ser sig troligen som det och måste då vara den mest ensamma person i hela världen för det hade jag varit om jag trott mig vara perfekt. Hemsk tanke förövrigt. Så sorgligt. Alla är fina på olika sätt. Om man bara kunde släppa den fina ytan hela tiden. Vara som man är. Vara nöjd med det.

  Det finns så mycket att oroa sig över att det liksom borde försvinna det ytliga. Tyvärr så är det inte så lätt.

  Den här så sorgsamma människa är säkert samma person som är inne hos en annan bloggare och domderar i vartenda inlägg. Personen mår sannerligen tyvärr inte bra.

 15. ❤❤

 16. Jättebra svar! Tror personen kommer från en viss bevakningsblogg där är tonen så hård i kommentarsfälten, orkar inte läsa kommentarer där längre får ont i magen av den hårda tonen och inte sällan idiotförklarandet. Tror en sån stämning spiller ut på nätet har sett det hos flera bloggare en ny ton i kommentarsfälten, ofta kopplat till något som bloggaren skrivit och försvaras med ”det är bara sanning/ärligt/man måste ju få ifrågasätta”.

 17. Jag undrar också lite över dubbelmoralet. Ibland känns det som om du medvetet söker uppmärksamhet från tina tusentals följare att de ska sitta och beundra dig och ditt utseende så du kan känna dig bättre.

  1. Fast gör inte typ alla det på sociala medier? Känd som okänd så vill man ju ha bekräftelse. Tycker inte det ligger dubbelmoral i det utan visar på en mänsklighet, tycker det är bra av Therese att ta upp osäkerheter men det innebär ju inte att hon ska behöva strida över det med varje bild hon lägger upp?

  2. Men helt ärligt, lägg ner.

   1. Alltså varför spekulera så mycket? Låt Therese vara. Tror ni helt ärligt att hon skriver negativt om sig själv för att söka uppmärksamhet? Jag tror hon har bättre saker för sig än att lägga onödig tid på det.

  3. Förstår inte riktigt hur du kan ha fått den uppfattningen av Therese, det är så långt ifrån henne som man kan komma. Skillnaden är att hon berättar det vi inte kan se i dem filtrerade bilderna, nämligen hennes osäkerhet och kritiska självbild. Det är inte vädjan efter uppmärksamhet, det är ärlighet. Dubbelmoral hade det varit om vi endast hade fått se perfekta bilder och falskt självförtroende.

  4. Läs inlägget.

  5. Det är inte det. Hon vill ha cash, o tror att detta är sättet

 18. hej. Therese du är min största förebild jag är 11 år och jag har ett skolarbete och då ska man skriva om en författare oc då tog jag dig och fin bild PS love you❤️

 19. Sjukt bra skrivet Therese. Glöm aldrig att du är VÄRDEFULL precis som du är och ditt utseende påverkar ALDRIG ditt värde. Din kropp är fantastisk och låter dig göra massa fantastiska saker❤️

 20. Så bra skrivet av dig, verkligen ett moget och välformulerat bemötande!

 21. Ta bort dina speglar i ditt hem så du inte ger dig möjligheten att granska ditt utseende. Börja med någon typ av träningsform där du får kroppskännedom och inser att din kropp är så jävla mycket mer än ditt utseende.

  Du gör så himla mycket bra.
  Du är en fantastisk människa
  Du som tycker om tidsoptimerade, hur mycket tid skulle du vinna om du inte tänkte på ditt utseende?

  Förlåt om min kommentar uppfattas elak. Men jag bryr mig om dig. Hoppas du tar hand om dig och inser att du är den absoluta viktigaste personen i ditt liv.

 22. Tycker det är så bra att du ger svar på tal på dessa kommentarer. Inte för att ”sätta dem på plats” eller på något sätt hänga ut dem.
  Men för att folk ofta behöver se själva att de dem skriver faktiskt kan framkomma som rakt av bitterhet. Människor har sin rätt till egna åsikter, såklart. Men det betyder inte att man behöver uttrycka sig på ett otrevligt sätt. Det finns såklart många fler kommentarer som bara är rakt av hat, men man vill inte gärna ge dessa kommentarer uppmärksamhet. Därför är det otroligt givande att se hur du svarar denna person på ett sätt som varken värderar eller nedvärderar så hemskt. Önskar dig allt gott Therese, du är en hardworking person som inspirerar många. Men alla har sina komplex och dåliga dagar. Ingen kan varken neka eller bekräfta dina känslor, förutom du.

 23. Bra svar Therese! Många som skulle läsa igenom detta svar innan de ens trycker på sänd!

  Du är bäst! Kram

 24. Jag önskar nästan att du skulle sluta publicera sådana här inlägg. Jag vet inte vilket sätt som är det bästa att hantera sådana kommentarer, kanske är det såhär? Jag blir bara ledsen av att se dig få elaka, dryga, otrevliga kommentarer. Jag vill inte läsa dem. Jag vill inte se dem. Jag vill inte att de ska finnas. Jag blir ledsen av att folk är så taskiga. När jag ser hur hatet du får vill jag nästan att du ska sluta med youtube, blogg och allt – bara för att du ska slippa det där hatet. Samtidigt så förstår jag väl varför du väljer att publicera de där kommentarerna, ge dem svar på tal. Möta dem. Kanske är det så man måste göra?

  1. Fast kommentarerna finns ju där, vi kan ju välja att inte läsa dom, men hon får dom ju fortfarande. På det här sättet kan de få en chans att se saker annorlunda och kanske lära sig något. Kanske någon mer tänker till, man kan ju alltid hoppas 🙂
   Men jag håller med dig om att det är hemskt att folk väljer att vara så elaka.

 25. Gud vad berörande text du skrivit! Låt ingen trycka ner dig, eller peka ut fel på dig. Du är fin som du är.<3 Loveu!

 26. Therese, du är så smart och vacker !

 27. Jag tror att Therese har dålig självkänsla pga Anders. Hans personlighet verkar kylig och han kan nog trycka ner henne i skoskaften…

  1. Va? Det tror jag INTE

  2. Erika, nu är det jag som inte riktigt förstår varför du skulle skriva en sån här kommentar? Den har inget annat syfte än att sprida negativitet, spekulationer och ett taskigt/elakt budskap.

   Jag föredrar att ge komplimanger för människors personlighet, men Therese du är fantastiskt vacker! Stor kram

  3. Jag vill fråga dig Therese vad du menar med kylig personlighet. Känner du honom? Att han verkar ”kylig” i dina ögon i vloggar kanske beror på att det är Therese vlogg och blogg. Inte Anders. Han kan dessutom kanske känna sig obekväm. Det kan vara Therese som inte ger honom hans utrymme. Det kan vara vad som helst. Hur kan man slänga ur sig nått så elakt utan att ha fakta på fötterna?

   Jag förstår inte varför människor ska vara så elaka mot varandra. Det vore nått att ta upp i ett blogginlägg. Varför är vi som vi är mot varandra. En idé Therese, så kan folk faktiskt få svara på varför just jag svarar som jag gör. Vore ganska intressant.

   1. Naturligtvis inte Therese utan ERIKA. Herre gud vad fel det kan bli

  4. Jag tror absolut inte det är pga. Anders. Om det är någon som är alfan i deras förhållande är det klart Therese. Kommer ennu också ihåg deras Live på YouTube där Anders försökte vara sin ärliga snälla sig när de prata om sitt förhållande, och Therese bara tyckte illa om allt och att hon visste bättre om hur Anders kände och tänkte. Det fick mig att må lite illa, att inte han hade rätt till sina känslor eller fick säga ut dom när hon endå inte sparade på sina ord. Hon liksom trampa ner honom framför tusentals tittare. Att bli lämnad är inte alltid rätt och man får ju ångra det. Men man måste ju förstå att det inte säkert har varit lätt för Anders heller när ens partner mår så dåligt att det inte bara påverkar hen själv, utan förhållandet och den andra personens liv.

 28. Så jäkla bra Therese!

 29. Att lyckas fånga en bild på sin kropp där man älskar den om man annars är extremt osäker på den, är ju det bästa som finns! Förstår inte Idas resonemang.
  Kram, du är fantastisk!

 30. Istället för att (i majoriten av ditt svar) anklaga personen för hur denne formulerade sig och genom härskartekniker lägga retoriska frågor kanske du kan bemöta frågan direkt istället. Jag håller med Ida, det är otroligt motsägelsefullt att säga att man mår dåligt över idealen som framställs på sociala medier genom tillfixade bilder SAMTIDIGT som man själv bidrar till det. Dubbelmoral bör ifrågasättas och bör även bemötas med rimliga förklaringar, annars framstår man som otrovärdig.

  1. Tack.

 31. Therese! Strunta i sådana elaka dumma kommentarer! Inte för att det hjälper men jag förstår dig! Och den enda som behöver förstå dig är du! Och du ska inte känna att du behöver förklara dig för folk! Du är mycket högre än henne! Hon mår säkert dåligt själv! Jag tycker synd om henne! Ha mage att skriva så! Jag blir ledsen för alla sjuka vidriga elaka meddelanden du behöver utså varje dag när 500000 är besatta av dig och älskar dig! Iallafall jag veerkligen gillar dig och finns inte en video jag missar! Är också vegan och uppskattar dig obeskrivligt innerligt sinnessjukt! Du är sveriges stolthet! Finns endå så många som skriver elakt! Grejer är att jag förstår dig och fortsett som du gör! Lägg upp allt det du vill bara det känns bra! Tänk inte på vad andra ska tänka! De som bryr sig negativt betyder inget! Sist vill jag även säga att du är perfekt! Jag förstår dina känslor men separera dom från att ha dom i kontakt med ditt utseende för du är inte det! Du är bara vacker och kan inte bli något annat! Detta är fysiskt omöjligt och det är fakta! Du är vacker! Skriv jag är vacker på din spegel och upprepa! Jag önskar så att du kunnat känna kärleken för dig själv såsom anders och vi heliga följare gör! Tänk när du får uppleva dem känslorna! När du ser in i ditt hjärta och kommer på men fy vad hemskt alldeles fel jag känt hela tiden! Jag är ju äckligt vscker! Varför tvivlade jag ens en gång! Men det är okej att du mår dåligt men försök kom ur det! Du är bara en larv som ska förpupas och dit skal är antagligen hårdare att ta sig ur än andra fjärilars! Även om alla andra förutom du ser dig precis som jag! En vacker stor STOLT fjäril! Ända in i hjärtat önskar jag att du fått verkligen känna din oänfliga oerhörda extrema skönhet! Du får använda min synvinkel och mina känslor på dig varje dag när du känner dig svag! Finns alltid med dig! Hoppas att detta lilla meddelande kan få dig släppa den elaka kommentarer och bli glad och börja tänka som jag beskriver! Det är så bra skrivet Therese! Stor eloge till hur du skriver det! Ditt bemötande! Du är super! Hederligt för dig och kommentar skrivaren!

 32. Precis som Therese så mår jag dåligt över min kropp och mitt utseende, speciellt jobbigt vissa dagar. Och precis som Therese så lägger jag upp bilder på mig själv på sociala medier, bilder jag är riktigt nöjd över. Precis som Therese och så många andra. Trots det spökar min ätstörning för mig, jag kan få ont i magen av att inspektera min kropp för noga i spegeln och jag går sönder inuti när jag får en nedlåtande kommentar om min kropp. Jag är glad över att vi som ofta tittar för kritiskt på våra kroppar ibland kan känna oss så jävla snygga att vi vill lägga upp bilder på oss själva på Instagram, det är väl bara fantastiskt?
  Therese, du är så otroligt vacker, och klok.

 33. Hej Therese! Tycker du svarar bra och sakligt mot det som kommenterats. Jag har även en fråga till dig: hur kommer det sig att du fortsatt att göra sammarbete med Chiquelle trots deras skeva storlekar? Tänker på inlägget ”Är jag en XL nu?” och tycker du satte så bra ord på det du skrev. Menar absolut inte kritik mot dig utan bara genuint nyfiken!

 34. Väldigt vmbra skrivet och argumenterat💪❤

 35. Så himla bra skrivet, du är en sån undebar skribent! Jag riktigt drogs in i texten. Kram💕

 36. Fortsätt vara fina underbara du. Jag tror att många känner igen sig i dig och det du skriver. Tråkigt att ”trollen” fortsätter att kommentera och sprida dålig attityd genom att använda ”maktord” som härskartekniker i syfte att ytterligare förminska ditt svar. Ett tips till dessa personer är att läsa på ordentligt om härskarteknikernas 7 grunder så att man inte slänger sig med detta uttryck så lättvindigt. Ett annat tips är att våga titta på sitt liv och fundera på om det finns något som man mår dåligt över och som man kanske kan få ut på annat sätt att att sprida hat och kyla. Livet är så kort och värdefullt så välj glädje och kärlek.

 37. Fantastiskt svar på tal. Det är så välskrivet och gripande <3

  Människor med en god självkänsla har inte ett behov av att trycka ned andra. (Sen är det ju nästan humor att du får ännu fler bittra kommentarer om att du skulle använda dig utav härskartekniker när du ärligt bara undrar hur personen tänker.)

 38. Du fick ditt svar att vara så fint, men också så kraftfull. Go Therese!

 39. Usch fick en klump i magen av detta svar.

 40. Jobbigt att behöva läsa ett 4 mil långt inlägg för att få svar på frågan, du skrev ju i princip bara hur dum hon som skrev frågan var och sedan svarade du på några rader.

  1. alltså, svara på frågan sen är det klart istället för att försvara dig genom att skriva taskiga saker tillbaka, då är du ju inte bättre själv.

 41. Där fick hon så hon teg Ida 🙂 hihi

 42. Det finns bara en sak jag vill säga och det är ”Fortsätt vara DU!” Du är verkligen så fantastiskt bra på alla sätt och vis. En sådan vis kvinna med sådana kloka värderingar och åsikter. Så många avundsjuka människor som vill försöka sänka dig, som bara skriver något elakt för att sedan bara glömma bort det denne just skrivit. Men som satt sina spår i dig.

  Du är en vacker människa både till det inre och yttre.

  Fortsätt vara Therese! ❤️

 43. DU är så otroligt vacker. Vad du själv än ser, helt otroligt fin utifrån och in!

 44. Värsta poet texten synd att man inte köper det ändå. Du visar tuttar överallt. Gör reklam för en dricka o visar bröst man ba okej. Kim k varning. Hejdåååå

 45. Du är så stark Therese. Mycket bra och klokt skrivet. Du är vacker på både insidan och utsidan. You go girl!

 46. Shit vilken snygg bild Therese! <3 alla färger passar så bra ihop och färgskalan är ju bara för snygg, dina ögon kommer fram så mycket och de är sååå fina <3 <3

 47. Jag tycker iaf du är sååå otroligt fin! Jag menar det! Hatar när folk skriver som en person gjorde ”Du visar tuttar överallt”. Jag MENAR du Therese är liksom en tjej och du har bröst, vilket är jättefint ja? OCH man kan ha dålig självförtroende fast att man tar kort på sin kropp osv. Asså usch på er människor som skriver så….

 48. Hej Therese!
  Jättetrist att du känner som du känner. Jag hoppas du kan ta dig ur de negativa tankarna <3 Tycker du kan ta ett djupdyk i body positivity o self-love världen.
  Det du beskriver i din text, sakerna du granskar med dig själv, har ju alla. Det är ju omänskligt att inte ha gropar, perfekt hudton osv. Du är vacker. Smart och hjälper såååå många människor varje dag med dina videos. <3 Ta hand om dig

  och beklagar att folk skriver som dom gör till dig, helt fruktansvärt.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *