Pollen eller förkylning?

Fy, antingen blev jag blixtförkyld ikväll eller så är jag känslig mot pollen. Jag åkte nämligen hem till Emma och Moa kl 19 ikväll, och nästan omedelbart när jag satte mig i deras trädgård började jag nysa och snora. Tänk om pollen är anledningen till att jag haft sådan fruktansvärd huvudvärk de senaste veckorna och varit mer täppt i näsan än vanligt. Hoppas att det är en vanlig förkylning bara.

Röd näsa

Aja, oavsett vad det är hoppas jag att det går bort till imorgon, för då tänkte jag ta all er pepp och testa att paddla kajak, haha.

Nu står jag och steker lite köttbullar (herregud Anammas köttbullar är så JÄKLA goda, äter dem som snacks!) som jag ska käka framför Parneviks, sen sova. Här är dagens video förresten, den jag filmade igår närjag tatuerade ögonbrynen:

20 kommentarer

 1. Hej Therése!

  Jag är en följare sedan långt tillbaka som gör en liten vädjan om hjälp!

  Jag har lärt känna en fantastiskt gullig tjej på internet. Hon har som jag, två barn, hennes är lite äldre. Hon har obotlig cancer och har fått veta nyligen att hon INTE kommer att klara sin kamp mot cancern. Hon kommer att dö och hon kommer att lämna sina två barn. Till saken hör är att hon väldigt gärna vill skapa ett sista fantastiskt minne tillsammans med sina barn och därför har organisationen Ellas hjältar på Facebook ordnat en insamling. Men det delas långsamt och även om pengar har kommit in så behövs det mer. Jag kommer här under dela inlägget och hoppas på att det kommer att få stå kvar i ditt kommentarsfält och kanske, om vi har tur, så kanske du kan uppmärksamma detta så att det kanske sprids lite fortare? <3

  https://www.facebook.com/groups/1251897934842811/permalink/1906770606022204/

  Jag vädjar även till er alla som läser detta, att även om ni inte kan bidra så kanske ni kan dela inlägget så det sprids vidare. Det är tyvärr bråttom då mamman inte har särskilt lång tid kvar.

  Tack på förhand.
  Min mail lämnar jag om någon skulle vilja ta kontakt med mig.

 2. https://www.apoteket.se/kategori/allergi/pollenallergi/

  Här kan du läsa lite av symptomen på pollenallergi och vad du kan göra för att lidra och ev behandla med receptfria läkemedel!

 3. Hej! En fråga, inte ang. ögonbryn för jag gör ingenting med mina. Kan bara så där i förbifarten tala om att jag är den minst vad ska jag använda för ord? jag bryr mig sällan om mitt utseende. Oftast orkar jag inte sminka mig och gör jag det så är det kajal, ögonskugga rouge och mascara. Har aldrig någonsin använt alla dessa vad det nu är man sätter i ansiktet. men nu till min fråga. ÖGONFRANSAR, vad är det man gör då och kan man göra det permanent som med ögonbryn? Jag skulle vilja ha ganska långa svarta fransar som man slipper göra nått med. Kan du inte ta en blogg eller vlogg där du berättar lite om sånt här för oss få som ingenting kan? Det vore kanonroligt.

 4. Åh vad synd! Krya på dig<3

 5. Det är antagligen pollen för i år är det ett så pollen rikt år att de som inte har varit allergiska tidigare får symptom och vi som är allergiska sedan tidigare inte kan vistas utomhus.

 6. Äter du köttbullar? Inget hat eller så, jag undrade bara:)

  1. Annamas köttbullar är veganska 🙂

   1. Ja det är de, men lite dumt att kalla dem för köttbullar kanske. Vegobullar. 😊

 7. Det är extremt mycket pollen just nu! Prova att ta allergitabletter och se om du mår bättre. Loratadin är bra och receptfritt. 😊

 8. Det låter tyvärr som pollenallergi.. testa att använda Nasonex eller liknande under en kortare period för att lindra snuvan och ”bygga” en skyddsbarriär.. sen kan du testa att använda Loratadin som är ett bra receptfritt läkemedel mot pollenallergi med näs- och ögonbesvär. Tycker du att du blir trött av Loratadin kan du testa Allegra eller liknande (fexofenadinhydroklorid).
  Det är inte något konstigt att reagera på pollen såhär i början. Lycka till och hoppas att du blir bra snart 🙂

 9. Du kan även testa att skölja näsan två gånger om dagen. Apoteket har en nässköljare som ser ut som en stor spruta. Min sambo sköljer näsan när han börjar få känningar och besvären lindras faktiskt!

  https://www.apoteket.se/produkt/nasaline-1-st-205467/

 10. Köp någon receptfria pollenmedicin och se om det hjälper och använd nässpray.
  http://Nouw.com/sjosefine

 11. Kortisonnässprej tycker jag fungerar bäst. Annars går det ju att köpa antihistaminer receptfritt, men jag personligen blir så trött av dem :/

 12. Har bara en fundering kring bloggen i allmänhet, jag brukar läsa den på telefonen men nu när jag gör på datorn är bilderna sjukt stora. Som i detta inlägget är bilden två skärmar bred, är det meningen? Tycker nästan det stör lite när man inte ser texten efter en bild, men mest att man måste scrolla sidleds för att se hela bilden vilket gör att man inte ser den i sin helhet. Annars är det verkligen sjukt mysigt att läsa din blogg! Ha det fint!

  1. Trodde det bara var så för mig. Undrar också!

 13. Jag måste bara säga att du är en sån pingla. Man ska kanske inte lägga fokus och beröm på utseende men du är verkligen såå vacker insida ut. Du strålar. Man blir glad av att se dig. Jag hoppas att du får allt du velat ha här i livet, oavsett vad det är. Du fortsätter kämpa med dina demoner, så modig och så grym. Tänk på att man aldrig är en sjukdom. Du har panikångest. Men du är så mycket mer än så.

 14. Tycker du ska gå till ett apotek och fråga de som jobbar där och ser vad de kan rekommendera och vad de tror det är! 🙂

 15. Sen en annan sak. är man pollenallergiker är man inte bara snorig. Dina ögon kommer bli röda och irriterade och rinna också. Inte bara näsan som påverkas

 16. Hej Therese jag vet att detta inte hör till i just detta inlägget men måste bara få veta.
  Hur blev det med din klädkollektion ?
  Gick in på naked för har velat ha kjolen som de ser ut som man hängt en tröja runt. Men den säljs inte längre? Går den att få tag på någon annanstans? Ångrar såååå grovt att jag inte köpte den innan.
  Tacksam för svar, kram på dig bästa du! ☺️

 17. Du kan gå till doktorn tar prover om du allergisk mot pollen finns receptfritt men man kan också vaccinera sig mot pollen men då måste man börja par månander innan.
  Du kan köpa renässans nässpray finns blå och röd både till allergi nästäppa prova eller skölja näsan
  Dricker du mycket vatten huvudvärk
  Om man sitter mycket vid datorn så anstränger ögonen sig
  Ta paus eller skaffa glasögon sitter vid datorn
  Jag hade samma problem fick sen veta anstränger ögonen för mycket nu lider sv migrän så kan inte sitta mer än liten stund sen är det kört

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *