Kosmetisk tatuering

Idag tatuerade jag ögonbrynen! Eller, egentligen tror jag att det heter micropigmentering eller 3D-tatuering, jag vet inte riktigt. Hur som helst var inte alls tanken att jag skulle göra det idag egentligen, utan jag skulle bara åka till Mika för att fylla på fransarna. Vi har dock pratat om att hon ska tatuera mina bryn i flera månader, så när hon berättade att hon hade en lucka i eftermiddag tänkte jag bara att ”Äsch, nu gör vi det här!”

Anledningen till varför jag dragit mig för att tatuera brynen så länge trots att jag egentligen velat är för att jag för lite drygt ett år sedan faktiskt tatuerade dem för första gången, som du kan se i videon nedan (videon startar 07:35 minuter in i videon när micropigmenteringen börjar):

Problemet då var att det gjorde så in i helvetes jävla skitont. Sorry att jag svär, men det var fruktansvärt! För mig åtminstone. Vissa tycker tydligen bara att det känns som när man nopprar ögonbrynen, men på mig rinner tårarna längs kinderna och svetten längs ryggen. Jag vet inte varför, men så är det. Efter att jag gjorde tatueringen förra året avbokade jag till och med återbesöket, för jag kände att det faktiskt inte var värt det. Jag kände att jag hellre fyller i brynen med en penna varje dag för resten av mitt liv än att tatuera mig igen, haha! Så i och med att jag aldrig gick på mitt återbesök försvann min pigmentering efter 2-3 månader (som tur var för jag var inte helt nöjd med varken färg eller form då).

När jag tatuerade brynen första gången gjorde jag det helt utan bedövning, och proceduren tog nästan fyra timmar. Mika lovade mig att det absolut inte skulle ta så lång tid att göra brynen hos henne, utan allt (inklusive att rita ut brynen med penna vilket tar längst tid) kommer vara klart på två timmar PLUS att man får bedövning efter att hon rispat kanterna. Så jag beslutade mig för att testa trots att det gjort så jäkla ont första gången, och herregud så glad jag är att jag gjorde det!

Kolla på ”svansen” av mitt bryn här nedan! Jag håller ju ner mina egna strån, så de mörka linjerna är själva pigmenteringen!

WOW alltså! Just nu är brynen lite väl mörka. Ungefär hälften av färgen kommer nämligen att försvinna de kommande veckorna, så man gör dem med flit lite mörkare än vad man vill att slutresultatet ska vara.

Visst är det svårt att avgöra vilka strån som är äkta och vilka som är tatuerade? Tänk då att det här är en extrem närbild, såhär nära står ju ingen i vanliga fall.

På bilderna ovan har jag precis smort in brynen (som man ska göra minst två gånger om dagen i början) så det ser kanske lite glansigt och kletigt ut, ignorera det.

Jag filmade hela kalaset, och den videon kommer ut på Youtube imorgon, men kunde inte hålla mig från att ge er en liten sneak peek 😊

28 kommentarer

 1. Snyggt! Jag har länge funderat på ögonbrynstatuering men är alldeles för feg. Jag är inte orolig över att resultatet ska bli dåligt, jag är mer orolig över själva smärtan. Huden är ju väldigt tunn vid ögonbrynen, och jag vet hur ont min lilla tatuering på underarmen gjorde. Nu kommer ju ”tatueringen” göras rakt över brynbenet med bara lite tunn hud emellan. Aj! Nej, jag nöjer mig med pennan framöver – trots att jag är en trött och stressad tvåbarnsmamma 😄

 2. Sh*t vad snyggt det blev! Längtar efter videon<3 God natt, puss<3

 3. Snyggt! Och gud vilken fin ögonfärg du har!

 4. Dom är snygga! Jag undrar hur du kommer att se ut när du sminkat dig.

 5. Snyggt det blev👌🏼 Måste bara säga att det var svårt att höra din röst tydligt i senaste vloggen pga musiken, annars supermysig vlogg😊😘 gonatt💞

 6. ÅH HERREGUD VA SNYGGA BRYN!!!!! Och fransar! Och hyn. Herrejävlar va snygg du är hela du Tessan!! 😍

 7. Wow!!! Det blev skit snyggt. Kommer vara så härligt i längden när du inte behöver sminka dig då du inte orkar. Ögonbrynen kommer göra så mycket skillnad. Du är så vacker Therese 💕💕

 8. Hej Therese! Vad fint det blev!
  Jag har en fråga. Din kanal handlar ju om så otroligt mycket, men även ganska mycket skönhet. Hur ställer du dig till det? Är du rädd för vilka signaler du sänder? Hur känns det i och med att du själv mår väldigt dåligt över utseende-hetsen? Hoppas du inte tog illa upp av dessa frågor.
  Tycker du är grym, kram.

  1. Har funderat på detta också! Men tycker annars att Therese är en väldigt bra förebild för många. Kram

   1. Skönt att jag inte är ensam med mina funderingar. Du har självklart helt rätt, Therese är en förebild på många, många sätt. Det var tack vare henne jag lyckats ta tag i mina psykiska besvär. Kram

 9. Snyggt!

  Det finns dock många dåliga ögonfranstatuerare där ute. Googla på misslyckade ögonbrynstatueringar, vissa är hiskliga!

 10. Mikaela Hofstedt

  Hej Therese!
  Detta är nog första gången jag kommenterar i en av de bloggar/kanaler jag följer, men efter att läst ditt inlägg om hur du känner med ditt utseende ville jag bara säga det som jag tänker på i varje video du lägger upp. Du är SÅ vacker! Och då menar jag inte bara utsida såklart, men min hjärna skulle liksom aldrig tänka en negativ tanke om ditt utseende, du är inspirerande både snygg, söt och rolig! Jag har till och med fått min kille att fastna lite för din kanal, haha.
  //Mikaela

 11. Det var jätte snyggt du passar i det. LYSM❤️💛💚💙💜

 12. De är ju mörkare nu för det precis är gjort. Men de ser verkligen så snyggt! Du kommer nog bli super nöjd när färgen mattats ner lite och det läkt och så.
  Super snyggt! 👍🙂

 13. Så snyggt! Jag älskar välmarkerade, mörka, skarpa bryn som inte är för breda. Jag ska tatuera brynen så fort jag får efter graviditeten! 😍

  http://Nouw.com/sjosefine

 14. Vad gör man egentligen när man mår dåligt? Jag ser bara svar som ”sök hjälp” och ”prata om det”. Men vad ska man göra när man inte har någon att prata med och vart söker man hjälp? Jag är på botten.

  1. Hej M! Vet ju inte var du bor men det lättaste sättet är att boka tid på en vårdcentral. Ring till en vårdcentral nära dig och säg att jag behöver ha en tid så snabbt som möjligt för jag mår otroligt dåligt. Gör detta idag! Du ska inte behöva må botten och det finns bra hjälp att få!
   Jag har själv varit sjukskriven i ca två år pga depression och kronisk spänningshuvudvärk. Det har varit en jäkla resa och är fortfarande men idag får jag äntligen den den rätta hjälpen här i Göteborg. Har fått kämpa för detta men kom ihåg ge aldrig upp! Du klarar detta M! Många kramar Therese O.

   1. Tack! Har också haft samma tanke..

   2. Jag får ta kontakt med vården så snart som möjligt då, känns skönt att höra att det faktiskt finns hjälp att få. Tack för ditt svar<3

 15. Så fina dina bryn blev! Jag är 24, och har tatuerat mina bryn sedans jag var 18 år. 4 timmar låter helt galet lång tid och helt sjukt att du inte fick bedövning heller! Bra att du hittat ett ställe som lyssnar på kunden och hoppas du är supernöjd! Du är bäst!

 16. Så snyggt! WOW!!! Har velat göra detta jättelänge men inte vetat var jag ska gå någonstans plus att det kostar ju en hel del. Men efter att ha sett dina ögonbryn har jag nu bokat en tid till Mika! 😀😁😊

 17. så så så så snygga, jag längtar tills jag får tatuera mina =) hur gammal måste man vara?

 18. Wow! Dom ser så äkta ut och tjejen du gick till verkar sjukt gullig!

 19. Hej!
  Fantastiskt snyggt! Men jag tänkte på en annan grej som jag tyckte var fantastiskt snyggt: din t-shirt! Älskar färgen och passformen ser perfekt ut. Var kan denna tänks komma från? Kram!

 20. Så konstigt att du fick göra det helt utan bedövning första gången??? Låter ju helt sjukt

 21. Håller med om att ögonbrynen är fina nu, men de ser ju tyvärr inte alls likadana ut när de har läkt 🙁

  Linjerna som ser ut som hårstrån blir grå och ”suddiga” när pigmenteringen läker och håller i max 1 år.

  Det finns en anledning till att alla salonger lägger ut ”efterbilder” på hur brynen ser ut när de är nygjorda och inte när de har läkt, man blir verkligen lurad…

  (Kan tillägga att jag inte bara pratar från egen erfarenhet utan alla jag pratat med som gjort samma sak har ungefär samma åsikt tyvärr)

  Rekommenderar ingen att göra detta! Det finns så mycket bättre saker att lägga pengarna på.

 22. Vill du snämma Therese berätta vart du gjort dem så att man kan boka tid 😁 hon verkade ju grym. 😘 puss och kram!

 23. Kan du inte berätta vart du gjort dem? 😉😊

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *