Swedish Beauty & Cosmetics Awards

I onsdags var det dags för Swedish Beauty & Cosmetics Awards, och jag besökte i vanlig ordning galan med mamma som sällskap. Det var tredje året i rad vi gick tillsammans, och vi hade det så himla roligt. Jag älskar verkligen att umgås med min mamma, hon är så busig, fin och stark.

Jag hade inte köpt någon ny outfit utan använde en svart gammal klänning ur garderoben tillsammans med ett par fina Chanel-örhängen som jag fått av Anders, och beslutade mig för att försöka mig på någon slags ”old hollywood glam” genom att följda den här hårtutorialen:

Och det blev så himla bra! På just den här bilden ser jag kanske mer ut som en hemmafru tagen ur en film, typ Desperate Housewives med tvätten i bakgrunden, haha. Visst?

Men här ser man håret bättre:

Jag går ju sällan, eller snarare aldrig, på events eller galor, men just SBCA är en så himla ”snäll” och härlig gala. Det känns liksom inte som att gästerna är sådär läskigt supercoola klubbkids som gör att man själv känner sig som en jäkla tönt, utan de flesta gästerna på SBCA är inbitna beautynördar som kan allt om squalane, niacinamide och tvärbunden hyaluronsyraDär känner jag mig mer hemma än med klubbkidsen.

Foto: Greenpix
Foto: Greenpix

När jag var på galan nu i onsdags insåg jag vilken resa jag gjort de senaste tre åren. Första året jag besökte SBCA, 2016, var jag nämligen så nervös och rädd för att få en panikattack att jag har minnesluckor från kvällen. År 2013 hade jag fått diagnosen social fobi, och även om jag i efterhand inte skulle säga att jag led av fobi år 2016 hade jag fortfarande extremt mycket ångest i sociala sammanhang.

Jag hade laddat upp och haft stark ångest i veckor inför att gå på galan, och väl på plats skakade benen. Jag att jag blev så överväldigad av att det var så mycket folk, högt ljud i kombination med att jag skulle ”prestera” framför kameran när fotograferna ville ta bilder att det svartnade för ögonen och strupen slöt sig så att jag inte fick luft. Hela kroppen darrade som ett asplöv, till och med kinderna började skaka. Dessutom hade jag så fruktansvärt ont i magen av oro att jag verkligen fick kämpa för att stå rakt. 

Hur gick det igår då? INGET problem! Typ. Jag kommer nog alltid att vara lite ”skadad” på så sätt att jag har en massa ”säkerhetsåtgärder” för mig, utifall någonting skulle hända (och med ”någonting” menar jag en panikattack). Jag hade ingenting planerat under hela dagen innan galan, för att kunna vila upp mig under dagen, jag tog bilen till galan och parkerade den precis utanför Berns för att kunna ”fly” om jag skulle behöva, jag hade ångestdämpande medicin i väskan, avstod koffein och alkohol och lämnade tidigare än alla andra (i slutet av prisutdelningen) för att slippa all trängsel i garderoben.

Men om man inte räknar med alla dessa säkerhetsåtgärder gick allt galant! Jag var inte ett dugg orolig eller nervös, inga skakande ben, ingen ångest, ingen panik. Bara en lyxig kväll tillsammans med min älskade mamma.

20 kommentarer

 1. Det här håret passar dig riktigt bra Therese! 😍🙈 Du ser så fin ut! 😍💕

 2. Du är bäst!! Bra jobbat!! Så himla fin frisyr<3

 3. Skönt att höra att du mår bättre. Du har verkligen kommit en lång väg sedan vi först fick se dig på Youtube.
  Tycker du och din mamma har en så fin relation. Ni är som två bästa vänner.
  Håret blev jättefint, det klär dig.

 4. Så himla bra gjort :).

  Jag avskyr sociala sammanhang och stannar till 99,9% hemma. Det är lite tankar om en klassträff 17 år efter att vi slutade IV (jag gick på Individuella programmet första året på gymnasiet innan jag hoppade av. Idag heter motsvarande IM-programmet). Vill så gärna gå då det var det bästa året i skolan för mig, men är samtidigt så nervös har inte träffat de flesta av dessa människor på 14-17 år. Vill man vågar inte, själv har jag PTSD som ligger i botten för min rädsla.

 5. Så classy, skitsnygg! Bra jobbat att komma iväg och känna att allt gick bra! 😊

 6. Regerade redan på instagram över hur fin du var i håret! Ska absolut kolla på videon du länkade, men hade varit jättekul om du hade gjort en egen variant och filmat ditt återskapande 🙂

 7. Snälla kolla JCBUZ video där han kränker och sexuellt trakasserar kvinnor och begår förtal! Sök på JCBUZ kränk

 8. Hej Therese!
  Så fin och fräsch du ser ut ❤️
  Jag letar solskyddsfaktor till min dotter (50 spf) som inte är testat på djur, har du något tips?

 9. Åh jag älskar när du har en sidbena i ditt hår!! Det ser SÅ snyggt och fräscht ut. Fast du gillar ha en rak sidbena men tro mig, den där lilla skillnaden ger ditt ansikte en stor komplimang 😌

 10. Så himla fin bild på dig och din mamma! 😍

 11. Åh. Fina ni <3 <3

 12. Ni är så söta med din mamma 🙂 <3

 13. Jag har faktiskt funderat väldigt mycket kring din utveckling det senaste,
  Det låter ju skitkonstigt o säga, men jag menar att jag senast imorses låg och kollade på gamla videos på dig när du var ihop med Anders första gången. För mig känns det verkligen som att ert ”Break” gav dig chansen att utvecklas och blomma, det kanske helt enkelt var för det bästa!
  Jag lider själv utav panikångest, har börjat plugga och ser stora framsteg i att bara ta mig till föreläsningarna i skolan, jag har också mina säkerhetsknep som i att aldrig sätta mig i mitten av en rad utan alltid kunna gå ur salen om det skulle behövas osv osv. Tror det kommer sitta kvar länge, spöktankarna alltså. Men jag är så stolt över oss, du har hjälpt mig supermycket att ta mig framåt, du är verkligen en stor förebild för mig.
  puss och kram

 14. Wow vad vacker du är 😊

 15. Therese! Du strålar som vanligt! Fick ett tips i Floras blogg (som oxå är vegan) som jag måste tipsa vidare om för HERREGUD

  – Knorrs ”potatiskrydda”

  smakar OST!!!!! Att krydda på smakar som parmesan typ.. Kan verkligen verkligen verkligen rekommendera! Vet att du saknar ”ostsmaken”.
  Har den till allt!

  Stor kram!

 16. åh du är såå himla fin!! <3

 17. Therese, tack för allt du gör. Dina videor och det du skriver är ett sådant fantastiskt stöd för mig just nu i min depression. Att se de stora framstegen du gjort ger mig hopp och tro om att livet kanske är värt att leva ändå. Återigen, tack <3

 18. Du är så vacker Therese <3

 19. Ååh vad fin du var i håret😍 Så himla bra gjort av dig!
  Kram🌸

 20. Emma Häggkvist

  Heja dig!!<333

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *