Sköldkörteltest

– I samarbete med Quicktest –

Kolla vad jag har fått hem! Quicktest står det på kartongen, och det är precis vad det låter som – ett snabbt test du tar för att få svar inom någon minut, utan att behöva skicka in blod eller urin till något labb. I medicinvärlden kallas detta IVD (in vitro diagnostic) vilket är en beprövad teknik som dagligen används på vårdcentraler, sjukhus och kliniker.

Testet på bilden ovan är ett test för att se om man har obalans i sköldkörteln, men Quicktest har även tester för klimakterie, järnbrist, prostata, graviditet och ägglossning.

Jag har flera gånger funderat på om jag haft obalans i sköldkörteln, framförallt under den perioden då jag blev utbränd. Då var jag trött, hängig och orkeslös dygnet om och kunde för mitt liv inte förstå vad problemet var. Symptomen på att sköldkörteln är i obalans är nämligen bland annat att man känner sig trött, hängig, svag, yr och orkeslös. Andra symptom är viktuppgång, att man får problem med matsmältningen samt smärta i leder och muskler. Den där sköldkörteln har alltså en riktigt viktig funktion!

Jag har gjort sköldkörteltest tidigare, men gjorde även testet på bilden igår och kan precis som tidigare utesluta obalans i sköldkörteln, skönt! Det var enkelt att göra hemmatestet och det gick snabbt som bara den.

Vill du göra sköldkörteltestet eller något annat test från Quicktest får du 10% rabatt med koden ”Lindgren” vid hela köpet. Handlar du för över 300 kr får du dessutom ett järntest på köpet!

14 kommentarer

 1. Du hade lagt upp ett foto på Instagram där du bad om hjälp med vad du skulle fylla din/ditt badkar/balja med och KAG skrev då under det fotot men eftersom att du får så många kommentarer på insta så kom jag nu på att jag kan skriva här, så det jag tycker du ska bada i är en slags potatismjöl och vatten sörja hahhahah, men du häller i vatten och sen massa potatismjöl det blir typ nån lera ish hahha men när du ”slår” hårt och snabbt mot den så gör den ”motstånd” och det blir typ hård men den är rinnande om man håller på med den långsamt! Jag förklara säker jätte dåligt men du kan då bara söka på youtube vatten och potatis mjöls slime ( dock så kommer det nog upp en del videos när man kokar och det blir ett annat slags ”slime” ) men om du inte hittar något recept kan du skriva till mig på dm på Instagram på antingen min FP till dig @theresemybae eller till mitt slime konto @obsessedofslime !! Lyyyyyy to the moon and back 10002884848627299283848488484x om❤️😘😘😘😘😘 bästa förebilden är du!

 2. Ina Eriksson

  En bättre förebild kan man inte önska sig <3

 3. Ååh klickade hem direkt!!! Min pojkvän har sånna problem med lederna och läkarna har trott att det är reumatism men alla 1 miljon blodprov vi gjort visar ingenting, vilket det annars ofta gör. Kanske är detta som spökar för honom😃 Kommer tacka dig 1000ggr om det skulle vara så att du löst vårat största livsproblem just nu🙈🙈

 4. Åhh vad smart! Jag har köldkörtels problem och gör test varje 6 månader. Men bor i USA så tror inte jag kan göra just denna…
  http://www.nouw.com/monahashemi

 5. Hej fina Therese❤ Jag undrar hur man startar en blogg❤ Jag skulle viljar börja blogga men jag vet inte hur man ska starta eller hur man gör❤ Skulle vara jöttesnällt om du kunde göra en viedo eller något när du visar hur man skapar en bogg och hur man lägger ut inlägg❤ Eller om du känner att du inte vill ta det i en video så kan du ta det på min FP som till en annan tjej om heter Atiana den FP heter @atiana_my_life ❤ Ha det bäst😍

 6. Tjabba Therese! Jag minns att en punkt på din bucketlist var ”rädda någons liv” eller ”förändra någons liv”. Och nu har jag det! 💡 bli blodgivare och lämna blod 3 ggr/år hos en mottagning på blodcentralen! Jag har gett blod två ggr och känslan man får när man vet att man har rättat TRE liv per tapp är ju fantastisk 😊❤️ Hejja dig! PS! Ser så mycket fram emot bastu-filmen som kommer i efter idag, tältet ser liksom så roligt ut haha 😅😍

  1. Hur kan man rädda tre liv per tappning? Man ger ju bara en påse och det är ju inte så att tre personer delar på en påse 🤔 dessutom kan en person behöva mkt mer än en påse för att överleva. Annars superbra att ge blod!

 7. men åh vad himla smart!! tack för tipset <3

 8. Hej Therese , skulle du vilja testa tyskt godis

 9. Hej Therese! Ett tips till en rolig video skulle vara ” my husband tries to follow my makeup tutorial ” 😁👌🏼 skulle vart himla sköj att se!

 10. Finns det några gränser för vilka sammarbeten du gör 😂😳 snart kommer väl ett sammarbete med nån fönsterputs eller hemorrojdkräm

  1. En fråga till dig Bengan! Vad skulle det vara för fel att göra ett samarbete med en fönsterputsare eller hemorrojdkräm om hon nu behöver en fönsterputsare eller har hemorrojder? Däremot om hon gör samarbete med en produkt/medicin/salva/ där hon inte har problem kan jag hålla med dig men fönsterputsare är väl hur bra som helst om man fick hjälp att hitta en bra. Förstår inte vad du menar. Dessutom att göra samarbete där hon kan göra nått och dessutom tjäna pengar på det, vad är felet? Alla vill vi väl ha pengar eller hur!!!???

   Jag har börjat titta på dig och gillar det jag ser och jag kunde vara din mamma. Jag har en fråga till.. Speciellt till er som jag såg gnällde på Therese vad gäller vegan vs icke vegansaker. Om man blev sjuk och det bara finns medicin som testats på djur och du blir sjuk och dör, skulle ingen av er ta den medicinen då? Det här är en fråga och inget annat.

 11. Skulle aldrig köpa detta testet. Man kan inte enbart gå på tsh för att avläsa sköldkörteln funktion. Viktigt att även ta tpo, ft4 och ft3. Det är ft3 som är viktigast att ta, eftersom det är det aktiva hormonet. Tsh är bara ett signalsubstans mellan hypofysen och sköldkörteln. den signalen fungerar inte hos exakt alla människor. Har man tsh över 2.5 och högt tpo så har man rätt att prova medicin. För att detta testet ska visa positivt ska det var över 5. Bättre att ta prover via werlabs eller blodkollen.

 12. Säger som Emma, viktigt att ta alla prover. Även TRAK kan va bra och ta. Proverna bör också tas tidigt på morgonen. Tog mina fem på eftermiddagen och låg bra, tog prover nästa gång åtta på morgonen och de var katastrof. Dessutom behöver inte provsvaren vara bra bara för att de ligger inom referensramen. Men de är en sjukdom som kräver att man är riktigt påläst själv eftersom läkarna oftast inte kan, så jag hoppas verkligen inte att du har den. Den är ett helvete att leva med för vissa.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *