Att betala för innehåll på nätet

Då och då brukar jag glida in på Twitch för att kolla när folk stremear, älskar nämligen att ha livestreams i bakgrunden när jag sminkar mig eller diskar. Oftast kollar jag på min kompis Swebliss, men när jag ändå är inne brukar jag klicka runt och kika på annat också, oftast i deras IRL-del. På Twitch är det ju gratis att se streams, men man kan också välja att vara betalande prenumerant på en kanal. $4.99 per månad kostar det, och då slipper man dels annonser, men oftast brukar man också få något ”extra” av profilen man prenumererar på, i form av tillgång till exklusiva chattrum, någon hemlig stream i månaden, ibland kan man som subscriber använda emotes och  liknande funktioner. Ibland får man som prenumerant dock ingenting extra, utan prenumerationen betraktas enbart som ett sätt att supporta en kanal man gillar ekonomiskt för att profilen ska kunna fortsätta göra det hen gör.

Youtube Gaming har ju också börjat med denna betal-prenumerationstjänst (49 kr/månad) som på Youtube Gaming kallas ”Sponsor”, men snart kommer Sponsor-funktionen, dvs. möjligheten att bli en betalande prenumerant, att rullas ut över hela Youtube vad jag förstått.

Till en början var jag skeptisk. Jag undrade varför jag, eller någon annan för den delen, skulle vilja betala en profil på Youtube, Twitch eller någon annan plattform månadsvis. Okej, kanske om man får massor av extra material varje månad, men annars, nja… Man är ju så van vid att det mesta i innehållsväg är gratis på internet, så tanken är väl ovan. Men här om dagen lyssnade jag på en av mina favoritpoddar Penntricket, och i avsnittet berättade de att man nu har möjligheten att stötta dem ekonomiskt genom att bli en så kallad Patreon för $5/månad, och att man genom att donera dessa $5 både får bonusavsnitt av podden och tillgång till en egen liten Patreon-community här, tvekande jag inte en sekund. Jag betalar gärna 50 kronor i månaden för att få lyssna på Natashja och Cissis reklamfria podd, och får jag dessutom extra avsnitt, ja då är det bara en bonus. Egentligen hade jag inte ens behövt få de extra avsnitten, utan jag vill vara med och stötta dem ekonomiskt. Min bild av att vara en betalande prenumerant har alltså börjat skifta. Först förstod jag inte alls, men nu har jag vant mig vid tanken och gillar den.

Jag är jättenyfiken på att höra era tankar gällande sponsorskap på Youtube. Hade ni kunnat tänka er att betala 49 kr/månad för att stötta en Youtuber ni gillar ekonomiskt bara för den goda sakens skull eller skulle ni kunna tänka er att bli sponsor om ni fick extra material varje månad? Berätta i kommentarerna! (och nej, jag menar inte att någon ska betala MIG, utan jag undrar mer hur ni tänker generellt)

54 kommentarer

 1. Hej!
  Jag kan definitivt förstå idén bakom betalande prenumeranter.
  Men jag känner personligen att jag förmodligen inte skulle betala en avgift för att kolla på videor jag lika gärna kan se gratis.
  Samtidigt så tjänar YouTubers redan på visningar, så jag är inte riktigt ombord för att betala ur egen ficka.

 2. Hej! Lite udda med det att betala, spesielt til stora youtubers, då dom får inn massavis av pengar från innan, av at vi kollar. Bara min åsikt 🙂 Älskar din blogg och youtube-kanal, kram!

 3. Personligen skulle jag aldrig göra det, är student och att ge bort 1/20 av min månadsinkomst till youtubers som redan tjänar mer än de allra flesta i Sverige känns absurt. Det finns ju i så fall så många andra som behöver de pengarna tusen gånger mer och när influencers redan tjänar så extremt bra som de gör känns det konstigt att tittarna dessutom skulle ge dem ännu mer pengar. Det vore ju i så fall mer rimligt att ha det systemet för sjuksköterskor eller barnmorskor som knappt klarar sig på sin lön, eller att man skänker de pengarna till välgörenhet osv.

  1. Håller verkligen med! Influencers tjänar otroligt mycket pengar redan så varför ska vi ge ännu mer pengar till dem?? Då hittar jag något annat att kolla på eller läser en bok från biblioteket och ger 49 kr till hemlösa katter istället.

   1. hur vet du hur mycket dem tjänar? har du deras bank information eller? i så fall kan du visa de tack?

   2. Therese Carlsson

    Tja, Annica Englund sa på en YT-film att hon förra månaden tjänade 300 000kr…. nuff said.

 4. Måste man betala för att kunna prenumerera/använda youtube eller har jag förstått de fel? Kommer dem att börja med detta i framtiden?

 5. Jag känner som en del ovan har skrivit, att stora youtubers tjänar redan så extremt mycket att det känns fel att dom skulle be om mer.

  Sen tänker jag också att jag just nu betalar typ 100 kr (eller hur mkt det kostar) för Netflix och Spotify. Men då får jag ju titta på alla serier och jag får lyssna på all musik. Därför hade det varit mer okej om jag skulle betala 50 kr för att få allas extramatrial på youtube. Men om man har 10-20 favorityoutubers. Ska jag då betala 500-1000 kr per månad? Då känns det inte så rimligt.

  1. Håller med, jag har inte en favorit-youtuber utan kanske 25-30, det är inte möjligt att stötta alla då… Känns orimligt med en kostnad per YT-kanal.

   Blir också lite skevt om Youtubern fortsätter göra sponsrat material, då betalar jag ju för reklam? För alla en Youtubers prenumeranter kanske inte betalar så personen kanske inte kan sluta med det helt.

 6. Generellt sett så tycker jag det givetvis är bra för att fler ska kunna leva på youtube som ett heltidsjobb, MEN jag känner inte att jag har råd att lägga pengar på det. Tyvärr är det så. Därför tycker jag det är synd att man eventuellt kan missa extra-material bara för att man inte har råd. Däremot kan jag tänka mig det där med reklamen, att man slipper den om man sponsrar. Kram<3

 7. Jag skulle aldrig göra det.

  Stora youtubers får in tillräckligt, och internet ska vara en gratis frizon enligt mig.

 8. Jag skulle inte göra det. För det första tjänar redan YouTubers så mycket och för det andra kan jag inte betala 50 kr för varje kanal jag vill kolla på. Finns inte på kartan att betala typ 1000kr för att kolla på några yt-kanaler. Räcker med Spotify och netflix för mig isåfall. Dessutom är nog de flesta som kollar på youtube (iallafall väldigt många) unga människor som inte har mycket pengar.

 9. Det är lustigt att många använder argumenten ”Youtubers tjänar redan så mycket” – hur mycket är ”så mycket”, och gäller det alla youtubers? Eller är det bara en vedertagen ”myt”?

  Jag har inga problem att betala mindre kanaler för deras content. För att bidra till de som jag tycker förtjänar mer exposure och chans att visa mer av sig själva. Därefter blir det deras yrke, och då tycker jag inte de ska behöva använda sig av bidrag eller betalande prenumeranter för att gå ihop. Då ”bör” reklam, i form av samarbeten och liknande, vara tillräckligt för att YouTubern i fråga ska få en dräglig lön. Precis som vilken reklamkanal på TV som helst.

  Jag är troligtvis en av få som INTE stör sig på de samarbeten YouTubers gör, eller om de har sponsrade videos. Och jag unnar verkligen de YouTubers som kan att få göra de samarbeten de vill. Jag tycker klippen oftast är underhållande nog ändå. Med eller utan inbakad reklam 🙂

  1. Håller verkligen med dig och ditt tanke sätt. Satt och funderade på vad så många menade med att YouTubers redan tjänar så mycket för det är ju så olika beroende på hur långt dom kommit i sin karriär precis som inom väldigt många jobb. Bara att det är dom största YouTuberna som syns och hörs mest och dom små ej etablerade glöms av.

   Sen håller jag med om att jag personligen skulle kunna tänk mig att sponsra mindre YouTubers men tycker inte att man ska få något extra material för detta då precis som många säger skulle det snabbt bli väldigt dyrt om man plötsligt skulle bli ”tvungen” att lägga denna summa på alla.

   Sen kan jag tycka att det är roligt att kolla på samarbetsvideor som YouTubers gör med företag då man dessutom ibland kan få höra argument varför dom valt just dessa bolag och där med också få lära sig mer om företagen bakom PR produktionerna. För många lägger ner mycket tid och tar reda på mycket information om företagen innan dom gör samarbeten. Typ som när folk läser på innan dom ska göra olika investeringar. Men detta är ju självklart bara mina åsikter och som tur är tycker ju inte alla lika 🙂

 10. Absolut! Helst om det är mindre youtubers som kanske inte går runt på de visningar och samarbeten de har. Det gör ju att de har möjlighet att lägga ned mer tid och energi på att skapa content, och kan vara mer fria i sitt skapande och inte behöva vara beroende av att göra samarbeten med företag. Jag älskar t ex Elin Kero (Nevnarien) på Youtube, hon gör så fina videos men har uttryckt att hon har svårt att fokusera så mycket som hon vill på det då det inte är det som drar in pengar i hennes verksamhet och den energi hon lägger på Youtube tar energi från sådant som faktiskt är hennes inkomstkälla. I sådana fall skulle ju Patreon eller Twitchs subsystem vara ett alternativ. Jag tror för övrigt att många överskattar hur mycket youtubers tjänar på visningar.

  På Twitch prenumererar jag på Geek & Sundrys kanal för att jag följer en show där ett gäng röstskådisar spelar Dungeons & Dragons, och de livesänder mitt i natten så jag betalar för att få tillgång till videon i efterskott. Fullt rimligt och jag gillar tanken på att jag kan ge ett litet bidrag till ett kreativt gäng som underhåller mig.

 11. Jag skulle inte betala för youtube, oavsett om jag fick mer content eller inte. Lyssnar på endel podar som man kan betala till för att få extra content, men det känns som att steget är för långt för att man ska spendera sina pengar för att få mer underhållning. I vart fall för mig känns det som att det som är gratis räcker, och jag skulle nog inte vara beredd att betala oavsett om jag fick mer content eller inte.

 12. Hmm..jag vet inte riktigt. Känns som att en stor del tittare generellt är så unga och tittar på youtube just eftersom det är gratis. Själv hade jag som student aldrig kunnat betala för att se mina favorit youtubers eftersom det är pengar som måste gå i förstahand till annat. Samtidigt tänker jag att hade youtube börjat ta betalat för varje youtuber, hade nya gratis applikationer nog framkommit vilket i sig är väl positivt då det bidrar till nya jobb osv..

 13. I teorin tycker jag det är en bra tanke, man stöttar de man tycker om! Sedan tjänar många youtubers myyycket pengar, och då känns det töntigt att de hela tiden ber om att man ska ”stötta dem på patreon”… varför suga ur folk 50kr i månaden när vissa redan tjänar mängder? Vissa säger att de inte kan driva exempelvis en podd utan stöd från supporters för att de inte vill ha reklam med i sitt innehåll, men måste man verkligen tjäna pengar på allt man gör? Kan man inte ha en podd som hobby liksom man kan spela musik som enbart hobby? Många tankar och bra frågeställning från dig!

 14. Som fattig student och youtube-fantast hade det blivit väldigt dyrt då jag har väldigt många olika favoriter på Youtube. Men i framtiden när man gått klart utbildningen och fått jobb kanske det skulle kunna vara tänkbart. Men inte just nu i min ekonomiska situation tyvärr.

 15. Alltså spontant känner jag nej… jag skulle nog inte vilja betala för det. Men samtidigt betalar jag ju för Spotify, Bookbeat, Viaplay osv… Men isåfall så är det väl i högsta laget att betala en liten avgift till Youtube och ha obegränsat material överallt, att betala per månad till varje konto skulle ju inte gå ihop ekonomiskt för så särskilt många. Inte för mig iallafall:)

  Sen är det väl också det här med att man är ovan att betala för den typen av content, det vill säga bloggar/poddar/Youtube där personer väljer att lägga ut material själv. Sen förstår jag att det är ett jobb, men du får ju redan lön för ditt jobb. Om du förstår hur jag menar. En del av min ”betalning” är väl just att jag ser på dina videos, kanske klickar på någon reklam, bidrar till din statistik och med andra ord din lön som du redan får för jobbet du gör.
  Så jag vet inte, finns väl många sätt att se på det. Men generellt sätt om det skulle bli en kostnad per kanal; nej det skulle jag inte betala till fler än max ett par stycken som man verkligen följer.

 16. Nej, absolut inte. Till skillnad från Cissi och Natasja säljer alla youtubers reklam, får på så sätt pengar, och är således inte beroende av donationer.

 17. Hej Therése ❤
  Jag tycker bra du tar upp pareton ❤ Jag såklart skulle betala för innehållet ❤ Jag är oxå med pareton, stöttar en mina favorit youtuber Elin Kero, som bloggar youtuber instagrammer fotograf rekommenderar varmt att kolla in hennes blogg youtube❤❤ Hon är så otroligt duktigt skicklig på det hon gör ❤❤ Therése du är med en av mina favorit youtuber ❤❤ Jag tycker pareton ❤ Ha en underbara härlig vecka ❤💕💜💕❤💜

 18. Är det någon som man tycker är extra intressant och givande att följa så skulle jag absolut kunna tänka mig att betala 49 kr/månad för extra material. Hade varit intressant om det fanns typ ett (abonnemang) där man fick extra material till ett visst antal Youtubers för en summa, och ju fler man vill få extra material ifrån ju dyrare ”abonnemang” , (till exempel) ! De hade jag lätt gjort!! Xoxo❤️❤️❤️❤️

 19. Alina Hynninen

  Jag tycker att det är något som är bra, jag själv skulle gärna vilja göra det för att stötta andra. Dock så kan jag inte göra det då min mammas ekonomi är på botten, men generellt så tycker jag att det är en bra sak.

 20. Nicole Josefine

  Hej! Jag tänker såhär, en ”influenser” som jobbar med blogg, youtube osv. Säkert tjänar en hel del genom annonser och samarbeten och därmed inte behöver donationer via t.ex patreon, det känns lite girigt nästan. Och många influensers håller mest på med rätt onödiga saker (enligt mig) nåt som jag kan ha på i bakgrunden men inte lägger någon vikt vid. Skulle det kosta att se på det så klarar jag mig helt fint utan dom. DOCK så är jag faktiskt patreon sponsor till en irländs poddare som är helt osponsrad & reklamfri. Han lägger upp sjukt intressanta, välarbetade poddar som jag har lärt mig huuur mycket som helst av så för det jobbet han gör sponsrar jag gärna lite så att han har möjlighet att fortsätta.

  1. Nicole Josefine

   Kan lägga till förresten att patreon är en väldigt bra lösning också då man själv kan välja summa att sponsra med 🙂

 21. Aldrig i mitt liv att jag skulle betala för sådant. Skulle helt klart kännas som att slänga pengar i sjön, även fast jag gillar att titta på youtube väldigt mycket. Jag anser istället att pengarna hade gjort så mycket större nytta någon annanstans. Skulle det kosta 50kr att titta på EN youtuber, så skulle jag nog slopa youtube och börja titta mer på svt/tv4/viafree/dplay.

  1. Du missförstår, det är inte att du måste betala för att få titta på deras videos, det skulle du fortfarande kunna göra helt gratis. Du skulle göra det frivilligt för att du vill ge extra stöd eller få tillgång till extramaterial, som en donation typ.

 22. Absolut mindre YouTubes som behöver stöttning i början, men inte de större influencers som redan tjänar kopiöst med pengar. Absurdt.

 23. Som fler säger så tycker jag nog att det inte skulle hålla ekonomiskt för alla runt i landet med liten inkomst då man oftast följer ett antal på youtube. Så för mig blir det ett ganska glasklart nej..

 24. Jag betalar mer än gärna för att slippa reklam! Utan adblock är ett random youtube-klipp på 10 min minst 5 reklamavbrott á 10-15 sekunder/gång. Det är så otroligt irriterande och oftast bryter de in mitt i en mening eller händelse!

  Jag stöttar också penntricket! 5-6 dollar är en helt rimlig summa för att få en reklamfri podd 🙂

 25. Nej jag skulle inte betala för att titta på Youtube videos. Men jag gör precis som du och är patreon till Penntricket

 26. Jaa, jag skulle så gärna betala en liten summa för att titta på just dej!! Det som lockar mej med den tanken är dock inte något extramaterial utan istället att om en betydande del av dina följare betalade dej så skulle reklamsamarbetena kunna minska och innehållet till större del kunna spegla dej och relationen mellan dej och oss. Jag vet att du väljer dina samarbeten med omsorg, men mellanhanden som reklamen blir är ändå en ständig påminnelse om olika saker en borde köpa eller göra eller tänka, som inte är nyanserad information utan ja, köpt. Förstår ju att du behöver intäkterna! Men tänk så fint om det var annorlunda.

 27. Hade jag haft mycket (eller mer) pengar, ja kanske. Men samtidigt, får inte kända youtubers ganska mycket pengar från samarbeten&dyl ändå? Sen skulle jag aldrig hinna lyssna på så många avsnitt av just t.ex. Penntricket, så för min del räcker det med det jag får gratis. :).

 28. Nej, nej, nej, jag skulle aldrig betala för att se en youtubekanal. Inte ens till dig Therese, även fast jag tycker jättemycket om din kanal. Jag resonerar så att det finns så mycket bra innehåll på youtube och många olika podcast att jag i så fall skulle kunna hitta andra poddar eller kanaler som är gratis istället och att jag ”skulle klara mig utan” mina favoriter. Dessutom skulle jag börja betala för det jag tittar och lyssnar på skulle det bli väldigt dyrt, 49kr för varje enskild podd och youtubekanal då jag kanske lyssnar/kollar på 10 st. Jag tycker inte det är värt det när det finns så många bra poddar och kanaler som inte jag har upptäckt än och att det jag tittar/lyssnar på skulle kunna ersättas om jag bara slipper betala.

 29. Det är en helt annan känsla på Twitch. Det är lite därför jag skyr tanken att YouTubers tar sig över på den plattformen, eftersom det eventuellt kan rubba det fina som finns där. En rätt självisk tanke, men det är så jag känner…

  Som streamer är det viktigast att man får den personliga kontakten. Knyta band med sina tittare, ha en dialog, bjuda in och bjuda på sig själv. YouTube är så mycket stelare i och med att folk planerar ut vad de ska göra och säga 🙂

  En streamer livnär sig på donationer och prenumerationer, så självfallet bidrar jag när jag känner mig uppskattad som tittare!

 30. Jag är väldigt delad i denna fråga tror jag. På ett sätt tycker jag likt en del andra som kommenterat att Youtubers redan tjänar långt över medelinkomsten för en svensk idag på visningar och reklam, majoriteten av Youtubers idag lägger inte upp videos som inte bidrar till något nytt för tittaren vilket gör att jag känner att det då inte finns någon mening att sponsra denne.

  Dock skulle jag kunna tänka mig att sponsra personer som arbetar helt eller delvis för att belysa problem och informera sina tittare så som exempelvis Zäta belyser de miljöproblem och arbetar för att öka kunskapen kring hur man kan leva på ett miljömedvetet sätt. Även penntricket och du själv skulle jag vilja påstå arbetar helt eller delvis för att öka kunskapen hos lyssnare/tittare, belysa problem eller informera.

  Kram!

 31. Beror nog på i så fall vilken youtuber. Skulle nog aldrig vilja sponsra tex, Linn Ahlborg då hon gör cirka 1-2 videos i månaden och sedan (vad det verkar) tjäna väldigt mycket pengar på det, genom blandannat reklam, samarbeten osv osv. Jag vill inte finansiera hennes shopping liksom, man vill ju finansiera bra och regelbundna videos utan reklam.

  Dock skulle jag eventuellt kunna tänka mig att typ ”investera” i en mindre youtuber som jag gillar men som inte har tillräckligt mycket följare för att göra många bra videos.

  Men njae, rent spontant känner jag att jag hellre skulle skänka dessa pengar till välgörenhet eller mig själv (haha).

 32. Nej, inte nog med att internet i sig redan är så dyrt, kollar man videos på youtube några h per dag drar det mycket internet så redan där är en stor kostnad.
  Sen att de flesta YouTubers redan har en stor inkomst…
  Känns lite girigt att kräva en peng per video då.

 33. Jag är negativ till det här. Alla att inte pengar till det. Tex jag älskaaaaar att komma på dina videos. Men jag skulle inte ha råd i längden att betala för det. Du ger mig livsenergi och är glad över att jag inte behöver betala för det

 34. ***** kolla*****

 35. Jag tror det är fråga om ett nytt sätt att konsumera innehåll samtidigt som man stöttar sina profiler, som folk kanske inte är supervana vid än men som är här för att stanna. Jag supportar hellre en kreatör så att hen kan behålla sin ”integritet” och skapa innehåll som den personen vill fokusera, istället för att hen ska behöva känna att sponsrade inlägg är det enda sättet att tjäna pengar på sitt innehåll. Hela tanken är väl att ens favoritkreatör ska kunna livnära sig på sitt _faktiska_ innehåll?

 36. Skulle aldrig lägga ner pengar på youtube. De flesta youtubers tjänar redan mycket mer pengar än vad andra, som har ett ”normalt” jobb, gör. Lägger hellre ner pengar på viktigare saker/sig själv.

  1. De ”flesta” youtubers tjänar inte ens i närheten av vad som går att leva på, utan behöver oftast ett ”normalt” jobb också. Det är förhållandevis få i Sverige som kan leva på sina YouTubejobb. Du stirrar dig nog blind på de stora, och de som syns och hörs mest. Precis som alla andra ”kändisyrken” – bara för att man är känd så betyder det inte att man tjänar multum.

 37. När jag läste detta skrek jag inombords. Dels som andra har skrivit, varför ska vi ge pengar till influensers som redan tjänar så otroligt mycket pengar? Men det var inte min första tanke. Jag prenumererar på ca 15 youtubekanaler som jag älskar och följer slaviskt, ahaha, men det kanske inte är så mycket i jämförelse med snittet. Ska jag då behöva betala 50kr x 15 i måndaden bara för att se mina favorit-youtubers? 750kr I MÅNADEN?!!! Nästan 1000kr?? Nej, skulle inte tro det. Då betalar iallafall jag mycket hellre 99kr i måndaden för t.ex. Netflix där man får tillgång till sjuuukt mycket serier, filmer och dokumentärer.

 38. Jag förstår helt och hållet varför personer som jobbar med socialamedier behöver göra betalda samarbeten – jag förstår inte hur nån inte kan förstå det, det är ju just nu det enda sättet (som jag vet?) att kunna arbeta med youtube på heltid. Men eftersom jag är emot kapitalism så känner jag samtidigt oro när jag och alla andra tittare utsätts för reklam. I slutändan så är det bara vi som förlorar på det. Så därför, skulle jag hellre betala för att titta på en youtuber om jag slapp de betalda samarbetena. Så klart kan man se det som problematiskt att behöva betala eftersom alla inte kan betala men av de två alternativen så tycker jag det låter som det bästa alternativet. Dock tycker jag att 49kr/månad låter väldigt dyrt, med tanke på att man kanske följer runt 10 youtubers.

  Ska bli intressant att se hur detta följs upp! Tack så mycket för en bra youtube kanal och blogg <3

 39. Absolut! Inte på de största kreatörerna eftersom de oftast inte behöver det, men om det hjälper en mindre kreatör jag gillar att fortsätta kunna skapa innehåll åt mig så visst!

 40. Jag skulle inte betala för att se youtubevideos, och det skulle kännas tråkigt om youtubers hintade om special-videos som man var tvungen att betala för att se.

 41. Nej eftersom YouTubers redan får massor av pengar. Så jag ser det som onödigt att betala dem ännu mer.

 42. Om det skulle innebära att personen jag betalar inte samtidigt gör reklam/sponsrade videos, så möjligen! Men absolut inte i dagsläget när stora influencers tjänar skitmycket pengar på reklamsamarbeten.

  Har skickat patreon till poddar som är osponsrade tex och som jag tycker gör bra och intressant innehåll 🙂

 43. Det blir ju en aningen dyrt med tanke på att det blir vanligare med dessa tjänster där man ska betala en summa varje månad. Det bunkras ju upp och blir till slut en hel del. Boktjänst, Spotify, Netflix, viaplay etc etc. Jag själv har inte så mycket pengar att lägga på sånt. Så jag måste välja noggrant.

 44. Vore döden för Youtube om de ströp folks tillgång till videon. Internet för folket måste förbli gratis. Som vloggare bör man fortsätta tjäna pengar på annat sätt.

  Gillar din kanal jättemycket btw!

 45. Absolut inte. 49 kr per youtuber blir en absurd månadsavgift, särskilt för en yngre person (som de flesta youtubetittare ändå är). Att stötta med visningar är fullt tillräckligt som ni tjänar rätt duktigt på, 49 kr per youtuber i månaden blir enorma summor över ett år som jag hellre skulle se går till antingen en yngre persons eget sparande, någon hjälporganisation/välgörenhet el liknande. Influensers är verkligen inte en yrkesgrupp som behöver matas med mer pengar. Jag tycker att du verkar så medveten och klok i många sammanhang, så att du lyfter denna idé är för mig förvånande.

 46. Jag tror att alla prenumeranter som finns på vardera yt kanal kommer försvinna sakta men säkert om en sådan är 50kr prenumeration ska startas. Jag håller helt och hållet med dom flesta här om att 500-1000kr i månaden för att kunna följa sina t.ex 10-20 favoriter är inte något värt… Tyvärr, men en riktigt dålig idé.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *