Ang. min botox

Den senaste veckan har flera av er läst att jag använder botox, vilket lett till att en del av er hört av er till mig med frågor. I det här inlägget kommer jag att försöka besvara så många av dessa frågor som möjligt, så jag ber på förhand om ursäkt för ett LÅNGT inlägg men jag ber er att snälla läsa hela för att undvika missförstånd.

Anledningen till varför jag av princip under dessa fem år jag varit aktiv på Youtube valt att inte svara på frågor om skönhetsingrepp är flera, men framförallt för att jag inte vill vara med och upprätthålla bilden av att kvinnors utseende är någon slags allmän egendom, bilden av att vi kvinnor har en skyldighet att berätta om våra beslut som rör vårt utseende och de bakomliggande anledningarna till dessa. Jag, precis som ni, ser dagligen kommentarer där kommentarsförfattaren kräver att få veta om ”Youtuber A” förstorat brösten, ”Youtuber B” fyllt läpparna eller ”Youtuber C” fixat kindbenen, som om det vore deras rättighet. Jag kan för mitt liv inte förstå att andra kvinnor inte inser att den här typen av kommentarer utgör en del av ett strukturellt problem sprunget ur att vi lever i ett patriarkat där vi från barnsben lärt oss att kvinnors kroppar inte tillhör kvinnan själv. Alla får ta, alla får tycka, alla får fråga, alla ska veta. Jag vill inte vara med och förmedla bilden till mina tittare av att de som kvinnor har en skyldighet att berätta vad de väljer att göra med deras kroppar. Oavsett om hon är 12 år och fyllt bh:n med papper eller är 45 och lyft brösten är det hennes ensak och jag har varken rätten att spekulera i vad hon gör med sin kropp eller kräva svar.

Idag skriver jag det här inlägget mot min vilja eftersom att diskussionen kring huruvida jag har botox eller inte, inte stannat vid hundratals elaka kommentarer om mig som person och mitt utseende utan också resulterat i en rad ovälkomna hembesök. Du som är ute på häxjakt kommer dock att bli besviken. Nu kör vi.

För dig som inte känner till botox sedan tidigare är botox enligt FASS ”ett muskelavslappnande medel som används för att behandla ett antal olika tillstånd i kroppen”. Bland annat används botox för att minska symptomen på kronisk migrän, kraftig svettning i armhålorna och i kosmetiskt syfte, exempelvis för att minska ansiktsmusklernas aktivitet. Botox är alltså inte en filler som adderar volym.

Första gången jag kom i kontakt med botox var hos tandläkaren när jag gick i gymnasiet. Jag har alltid varit en tandgnisslare som dels ligger och tuggar i sömnen men också spänner käkarna och gnisslar när jag är vaken. Sedan högstadiet har jag därför alltid sovit med bettskena för att inte slipa sönder mina tänder under nätterna, men givetvis har jag inte använt skenan under dagen. Att jag konstant biter ihop käkarna hårt beror delvis på att det är en dålig vana – någonting jag alltid gjort – men det finns också starka kopplingar till stress och mitt allmänna psykiska och fysiska mående. Att spänna käkarna på det sättet jag gör resulterar dels i skador på tänderna, spänningshuvudvärk, ont i nacke och axlar, men framförallt ömma käkar. Jag har därför kommit att äta alvedon varje dag sedan högstadiet. Utan undantag. Att svälja en eller två Alvedon det första jag gör när jag vaknar går på rutin för mig och är någonting jag gjort dagligen i drygt 10 år. Enligt bipacksedeln ska du dock inte äta Alvedon mer än 5 dagar i följd då långvarig användning innebär risk för mycket allvarlig leverskada.

Jag har gått hos bettfysiologer, akupunktörer, använt bettskenor, tandläkare har slipat ner tänder i hopp om att förändra mitt bett och en del av dessa åtgärder har fungerat lindrande för stunden, men ingenting har botat mina besvär. Därför rekommenderade tandläkaren under tiden jag gick i gymnasiet mig att prova att injicera botox i käkarna och pannan. Jag tackade då nej, men 2012, i samma veva som jag diagnostiserades med utmattningssyndrom och paniksyndrom var jag desperat. Jag har aldrig haft så ont i mina käkar, i min nacke, eller i mitt huvud som jag hade under den perioden. Jag sökte efter andra tandgnisslares erfarenheter av botox på internet och möttes av blandade åsikter. En del märkte ingen förbättring över huvud taget medan andras smärtor helt eliminerades.

Jag beslutade mig för att prova. Jag fick botoxen injicerad i käkarna, i bakhuvudet, på sidorna av huvudet och på flera punkter i pannan. Jag var varken vegan eller vegetarian under den här perioden och hade inga som helst tankar på att ta reda på om botox testades på djur eller inte. Första gången jag fick botox injicerat var alltså för drygt sex år sedan, och jag är så glad över att jag provade. Botox är det enda jag funnit som nästan helt eliminerar mina besvär och som gjort att jag idag inte känner det dagliga behovet av Alvedon, vilket är anledningen till varför jag kommer tillbaka till kliniken en gång per år för att underhålla effekten.

En sidoeffekt jag märkte av behandlingen redan från första början var att min pannas muskler blev svagare och mitt käkparti något smalare. I min familj har både männen och kvinnorna en framträdande bekymmersrynka, det vill säga en lodrät rynka mellan ögonbrynen som i familjen tycks bli permanent redan i 20-årsåldern. Behandlingen gjorde att min begynnande bekymmersrynka inte syntes lika väl, så vid mitt återbesök år två berättade jag för läkaren att jag uppskattade den effekten och att jag gärna upprepar den behandlingen. Det förvånar säkert ingen att jag är glad över att slippa den där bekymmersrynkan just nu, då jag inte tror att någon uppfattat det som att jag någonsin stuckit under stol med att jag bryr mig om mitt utseende och precis som alla andra påverkas av rådande skönhetsideal.

Kliniken jag går till heter FormaVita och min läkare Carl. FormaVita använder sig av Allergans muskelavslappnande medel och min läkare har försäkrat mig att medlet inte är testat på djur och fritt fram att användas av veganer, vilket jag också fått bekräftat av flera vänner och bekanta veganer som besöker samma klinik för medicinsk eller kosmetisk botox.


Edit [11 mars 2018, 12:20]:

Tack för alla fantastiskt fina och förstående kommentarer. Här är svar på ytterligare frågor från kommentarsfältet:

Men i boken ”Kalla mig galen” säger du att du provat botox för första gången… eller gjordes den intervjun för 6 år sedan?

Jag är felciterad i boken, det stämmer inte att jag sa att jag provat botox ”för första gången” till Christian. Första gången jag fick botox injicerat var som sagt 2012.

VAR ÄRLIG, från hela första början istället. Om det nu är mediciniskt syfte hade det inte blivit sådan situation som det blivit nu.

Anledningen till varför jag av princip valt att inte prata om skönhetsingrepp överhuvudtaget i mina sociala medier förklarar jag i inlägget. Jag tycker inte att någon har rätt att kräva svar från någon kvinna gällande vad hon väljer att göra med sin kropp, och kan precis som jag skriver i inlägget för mitt liv inte förstå folk som inte håller med.

Tycker det är konstigt att din läkare säger att det inte är testat på djur, när man kollar på kalla faktas avslöjande angående botox så måste botox och liknande testas, varenda dos måste testas på något eller någon innan de får gå ut i handeln. 

Klickade du på länken i blogginlägget (denna)? Kalla Faktas granskning publicerades 2011, 2012 började nya regler kring botox att gälla.

Men om bo**xen ändå inte var testad på djur, och det var i till början av medicinskt syfte, varför göra det så tabu att prata om? 

Svaret på din fråga står i början av inlägget.

Kommer ihåg din mukbang häromveckan där du pratade om att många youtubers filmar när de lägger i fillers och botox och att du tycker det är oansvarigt.. Och så använder du botox själv….

Som jag nämner i videon handlade inte diskussionen om att använda botox eller fillers, jag skulle aldrig ha en åsikt om vad en annan person väljer att göra med sitt utseende, utan om att göra REKLAM för behandlingarna och i vissa fall till och med erbjuda rabattkoder. Förstår du skillnaden?

Nu försöker hon dock få det hela att se mycket bättre ut, och säger i bloggen att hon testade Botox för 6 år sedan (vilket går emot vad hon säger i boken ”kalla mig Galen” sida 65.) dessutom ljuger hon i blogginlägget när hon säger att Botox’en hon använder icke är djurtestat. DETTA ÄR LÖGN. På mottagningens hemsida står det att dom nya veganska testerna är godkända men inte IMPLEMENTERADE (ALLTSÅ DET ANVÄNDS INTE) än. Om inte hemsidan inte har uppdaterats på ett tag ljuger alltså Therese och hennes läkare. På Allergans hemsida står det att ALL BOTOX måste testar på djur. 

Som tidigare nämnt är jag felciterad i boken, det stämmer inte att jag sa att jag provat botox ”för första gången” till Christian. Första gången jag fick botox injicerat var som sagt 2012. Varför skulle jag ljuga om att jag använt botox längre än vad som påstås? Helt ologiskt.

Det stämmer att det på FormaVitas hemsida står att de nya testmetoderna för botox som inte innefattar djur ännu inte är implementerade, men enligt min läkare har inte informationen på sidan inte uppdaterats till korrekt fakta då de planerar en större ombyggnation av hemsidan. Enligt min läkare testas Allergans muskelavslappnande medel inte på djur. På Allergans hemsida står det: Allergan has developed and gained regulatory approvals of a cell-based potency assay to replace an animal-based assay for use in the ongoing manufacturing of botox. Vilket innebär att man istället för att testa på djur använder en cellbaserad metod, även om vissa länder (ej Sverige) fortfarande kräver djurtester.

168 kommentarer

 1. Jag menade inte att va otrevlig i mina kommentarer, i alla fall. Skulle du tagit det så, då ber jag om ursäkt.

  Trist att behöva skriva inlägg mot sin vilja, det ska man inte behöva utan de ska ju vara något man själv vill och väljer. Sjukt med hembesök, det kan jag verkligen inte begripa så gör man bara inte usch.

 2. För att vara vegan är det konstigt att använda Botox endast för att det djurtestas..

  1. Hon skrev ju precis att hon använder det i medicinskt syfte, mot smärta! dessutom är den vegansk, inte testad mot djur! Så det så

   1. Denna botox är inte vegansk bara att googla på botox djurförsök så kommer det en bra hemsida

   2. Hon har ändrat texten till att det testas i andra länder nu. Vet inte om jag tror att det på hemsidan verkligen är felciterat och att det inte testas i Sverige. Men i vilket fall testas det utomlands, Precis som Loreal och Mac testar i Kina. Något hon tidigare varit emot. Om det nu är så att det är medicinskt tycker jag det är fine. Men i alla olika svar finns andra saker som inte tyder på det. Men vem vet, det kanske stämmer.

  2. Men vad 17 är problemet? Hon har ju skrivit och förklarat 100 gånger nu att det inte är testat på djur hur svårt kan det vara att läsa inläggen innan ni kommenterar? Va trött jag blir!! Och varför i hela friden sitter ni och googlar för att försöka motbevisa henne och själva ha rätt? Hon har ju frågat sin läkare (som hon tvingats nämna x antal gånger nu) om det är djurtestat och han säger ju att det inte är det. Lägg ner nu, hur orkar ni? Gör något vettigt istället eller är eran värd såhär liten?

   1. Folk har inget liv och vill känna sig bättre än andra. Slår vad om att de själva inte gör ett jävla dugg för att förbättra livskvaliteten hos djur, människor med mera. Istället är det paragrafrytter på nätet som vill få sig själva att må bättre. Hade någon skänkt 100 kr till välgörenhet hade någon som inte donerar ett skit kommenterat ”varför skänker du inte mer, du tjänar ju typ 20k i månaden. Jag tjänar bara 11k och har inte råd!”.

 3. Du är helt grym Therese! Jag har följt dig så länge nu. Jag är 27 år, man- mogen.
  Har följt dig sedan din 3:e video lades ut. Har alltid funnit inspiration och sett dig som en stark och mogen kvinna.

  Jag har användt både fillers o botox- man gör det för sig själv, inte andra.
  Sen finns, som du säger, botox och fillers i medicinska syften också och inte bara skönhetsrelaterat.
  JAG har bara gjort det i skönhetsrelaterat syfte MEN, bara för mig själv och ingen annan.

  Du är för go Therese!
  Fortsätt med ditt kvinnliga företagande, så inspirerande btw.
  Ha en fin dag❤️

  // Leon

 4. Du tyckter att det är ansvarslöst av andra youtubers att lägga upp videor på skönhetsingrepp, men då verkade inte kvinnans rätt att prata om vad hon vill inte gälla? Hyckleri.
  Det är lätt att vara kritisk emot djurförsök när man har en vinning. Tex: Du skapar ett behov för cruelty free produkter = startar ditt eget cruelty free märke, talar negativt emot djurförsök för att skriva böcker etc etc och genom detta hyckleri tjäna en hel del $$$$$. Men sedan så är inte du så ”nytänkande” bakom kulisserna heller…

  1. Jag håller med dig Andy. Så fort det finns en vinning så är hon där och försöker roffa åt sig eller förklara sin oskuld. Så fort hon får kritik för minsta lilla så ska en stor skara tjejer stötta och leva i nån slags tro om att hon är övermänsklig #backatessan. Det finns folk som gör fel även om dom inte är onda i grunden, allt er idol gör är inte rätt!

  2. Hon har väl aldrig påstått att det är ansvarslöst av andra youtubers att lägga ut videos på skönhetsingrepp? Utan det hon varit kritisk till är att ge ut rabattkoder och tävlingar gällande lipfiller osv.. Det är skillnad 🙂

  3. Hon kommenterade att det är oansvarigt att göra reklam för skönhetsingrepp då många har unga tittare. Lär dig läsa och lyssna. Eller tycker du det är rätt att barn så unga som 11 år blir påverkade att göra skönhetsingrepp? Att de till och med får en rabattkod? Tycker du att detta är rätt så är du tyvärr blåst i hela huvudet. Sedan får människor göra vad de vill både med sin kropp och sin kanal, men det är fortfarande oansvarigt att promota sådant i en redan kroppshetsad värld.

 5. Therese! Utan att för ett ögonblick bry mig om kontentan av ditt inlägg (sorry) så blir jag så otroligt glad att se ett välvårdat och intellektuellt språkbruk och också hänvisning till källor (som är så viktigt i dag då vi, bildligt talat, bombarderas av ny information nära nog hela vår vakna tid) Du framstår verkligen som en stark, smart, rolig och ansvarsfull förebild!

 6. Använder du fortfarande balsammetoden?

  1. Nä, det gör hon inte. Hon sa det i en video 😙

 7. Fyfan vad du är dålig. Usch. Be om ursäkt till de andra youtubers som du har sårat.

  1. Du får, med all rätt, ha dina åsikter men yttra dig inte om du inte har något trevligt att komma med!
   Om du läser inlägget ser du att det är hela hysterin om att göra reklam för dessa ”skönhetssalonger” som hon blev upprörd över, inte att dessa youtubers väljer att göra dessa ingrepp. Om du inte tror på det efter att hon skrivit det är det helt upp till dig, jag accepterar ditt val. Men en behöver verkligen inte vara otrevlig och gå på med personangrepp. Ha en trevlig dag🌸

  2. Det är nog du som ska be om ursäkt för ”Fyfan vad du är dålig.”

   Terese är en av dom bästa som finns. Och ingen behöver fler videor eller ideal som baseras på synen på tjejer som objekt.

 8. Jag förstår inte hur folk (dina tittare) orkar bry sig så sjukt mycket. Hade dom gett lika högt intresse o drivkraft till positiva saker o välgörenhet hade världen börjat på se/låta mycket trevligare. Dom väljer själv hur dom vill se på saker o ting.

  Man gör väl vad fanken man vill med sin kropp och alla andra ska högaktningsfullt strunta i det.

  Operera tuttar, byt kön, piersa o taruera dig. I will still be your friend cause of ur inside & heart

  1. Men seriöst? Förstår du och dina accepterande medföljare ingenting av vad kritiken kommer ifrån eller? Det handlar inte om ifall Therese opererat sig, lyft eller sprutat in saker i allmänhet så som en privatperson skulle ha gjort utan att hon förespråkar veganism = ett sätt att leva på, hela hennes image bygger på det nu och nu fallerar allt eftersom hennes argument inte håller. Detta med utgivningsdatum på boken där botox lyfts fram är ett starkt bevis emot henne. Har man inget att dölja låter man det inte så så här långt och blockerar ord t.om. Jag tror inte på Therese förklaring och jag tror hon är mentalt stark nog att ta emot kritik.

   1. Ja, hon har bemött kritiken, hon har gett en förklaring, och nu säger du att du inte tänker godta den? Nu får du ju skärpa dig!

 9. Men omg vilka onödiga kommentarer du får ta emot. Väldigt bra skrivet inlägg Therese och de som inte läser igenom det får skylla sig själva, det känns som att de vill missförstå! Det var väldigt tydligt och gav bra svar på alla frågor. Tycker också att det är jätte bra att du inte valt att prata om det här tidigare, måste man bry sig. Och som du säger har faktiskt ingen annan rätt till att veta. Kram om dig <3

 10. Jag har inget som helst emot att människor väljer att använda botox/andra ingrepp osv, och har hållet helt med dig om att kvinnor ska få göra vad de vill med sina kroppar utan att behöva förklara sig själva. Det enda jag tycker är synd när offentliga personer som gjort sådana ingrepp är tysta om det är att det kan bidra till att upprätthålla skönhetsideal som är omöjliga att uppnå på naturlig väg. Nu säger jag inte att det är så i ditt fall, men ta t.ex. Kylie Jenners läppar som ett exempel. Istället för att vara ärlig från början ledde det till att en skadlig trend startades för att folk då tror att det resultatet går att nå utan att göra ingrepp. Kanske lite luddig kommentar men det är min syn på saken, hoppas du förstår. Du är bäst!

 11. Jag har aldrig tänkt på det tidigare, så som du skrev om att det är som en skyldighet för kvinnor att berätta vad de gjort för ingrepp och varför. Helt sinnes. Wow du fick mig verkligen att se från ett nytt perspektiv. Jag har själv gjort små behandlingar och varit orolig för vad andra ska tycka och tänka. Så tack för detta. Andra människor har inte med sin kropp och ens val med den att göra.

 12. Asså herregud nu får det väl ändå vara nog!!!! Hur beter ni er egentligen i kommentarerna?! Sitt inte bakom en skärm och va troll!! OCH hur kan ni känna att ni har rätten att analysera, döma och leta fel på en annan människa för att sedan skriva det i form av anonyma hatkommentarer?! För mig är detta helt otroligt! Var glad att ni får ta del av så pass mycket som ni gör av Therese men låt henne själv få berätta det hon själv vill om HENNES liv. Vi har absolut ingen rätt att behöva veta ALLT som försegår i Thereses liv bara för att hon är en offentlig person!

 13. Hej Therese.

  Du försöker allt du kan att rättfärdiga dig och du har så många som tror dig, oroa dig inte för att tappa följare, dom finns kvar. För egen del tycker jag tyvärr att du blivit långt ifrån den person jag började följa från början. Therese som hade ångest, social fobi, panikångest, som testade billigt smink och åkte till olika butiker och handlade. Det enkla livet dom flesta kan relatera till. Såklart önskar jag dig inte ett olyckligt fortsatt liv men jag känner inte igen dig längre och allt det roliga som inte är PK som att testa onödiga prylar från Ebay och Wish tex är puts väck. Jodå, jag vet att det är en miljöbov och varför folk blir upprörda på smink från H&M osv, jag vet hur fel detta låter. Du är som sagt förändrad. Du träffar nytt folk hela tiden och verkar klara allt numera, allt du gör är veganskt så alla roliga tester som inte kräver djupdykning är borta, du är fröken duktig personifierad och gör beauty-produkter som är uttänkta till minsta detalj och går på ständiga möten med olika sorters folk. Jag gissar att din panikångest nu är som bortblåst? Jag har jättesvårt att hänga med i denna rasande utveckling, det är så politiskt korrekt och uttänkt i allting, orkar inte, man känner sig skitdålig själv. Du tycker alla ska ta fram sin inner beauty men du vill dölja en enda beskymmersrynka,,det vore bättre om du hade den kvar så man själv slapp fundera om man inte också skulle ta bort sin egen . Saknar en riktig person med fel. Jag vet inte hur du själv orkar vara vegan och vara korrekt i allt även om jag beundrar ditt driv och positiva energi och att du samlade in massa, massa pengar till djur, otroligt bra gjort. Men den Therese jag fastnade för verkar ha försvunnit och blivit fröken-alltid-rätt-och-duktig.

  1. Så du tycker att hon ska gå tillbaka till att må dåligt, konsumera saker som förstör planeten, djuren och hennes kropp, för att DU ska ha ngn att relatera till? Ursäkta, men hör du hur vansinnig du låter?

   Therese har inte förändrats, men hon har blivit mindre privat. Hon delar inte längre med sig av allting, och det är hennes val. Men att påpeka att det är jobbigt att hon inte längre äter mördade djur och mår dåligt? Wut the actual….

   1. Japp. Jag är ärlig att erkänna att jag saknar just den Therese ja. Frågor på det?

   2. Ja, det är sån konstig sak att säga. Skulle du säga till en människa som tidigare varit drabbad av alkoholism men blivit nykter att ”Jag saknar gamla dig, när du inte var så frisk och pigg”

    Låter så elakt på ngt sätt. Men jag kanske har fel.

  2. Sjukaste kommentaren :’D

 14. Jag håller med dig Therese!! Även män använder Botox och gör skönhetsingrepp men sällan är det någon i kommentsrsfälten som påpekar detta. När jag läser igenom kommentarerna till ditt inlägg så tror jag det kan vara svårt för många som inte gått igenom samma hemska huvudvärk eller andra åkommor, att förstå vad man är beredd att göra och fortsätta med om det hjälper. Men det finns egentligen INGEN anledning i världen till att du ska behöva försvara vad du gör med din kropp, eller varför du gör det!!! Superbra skrivet och bra fakta källor 🙂 du är bäst Therese!

 15. Ursäkta mitt språk nu. Men vem fan bryr sig om hon använder botox eller inte. Det gör att hennes mående blir bättre, så varför vara bittra små nättroll som ska klaga på henne och dra massa fy och skam över henne, när ni inte säkert är ett dugg mycket bättre själva.
  Jag tycker hon förklarar klart och tydligt varför hon använder det, och hur det får henne att må.
  Så släpp det och låt henne vara. Jag tror inte att hon skulle klaga speciellt mycket på om ni själva skulle börja använda er utav det.

 16. VEM BRYR SIG? Att folk orkar vara så engagerade i andra människors ansikten och kroppar? Om Therése vill ha botox för att hon mår bra av det och slipper smärta, vad är problemet? Skulle det vara i skönhetsväg som hon hade botox, vad är problemet?

 17. Att folk orkar hålla på! Vad du gör är din ensak. Så tråkigt att folk inte bara kan mind their own business. Älskar dig Tess! Du är grym! <3

 18. Asså wow Therese, hur bra är inte du? Du växte från att ha befunnit dig i en utmattningsdepression, till youtuber, och nu till en multimiljonär entreprenör. Dessutom har du växt rejält som människa, bekämpat dina rädslor, blivit vegan, tänker ständigt oegoistiskt, på andras bästa och är en genomgod människa. Utöver detta är du ung, snygg, smal och söt. Alla människor som har ngt emot dig är löjligt petiga, och deras avundsjuka syns igenom. Vill ni bli som Therese, är trollkommentarer på internet fel väg att gå. Bättre då att träna, börja jobba, spara pengar och bry er mer om er omgivning. istället för att skriva en hatkommentar till Tessan, så tycker jag att du går och ger dina föräldrar en kram, leker med din hund, kollar på en film med dina vänner. Du själv mår inte bra av detta, så gör något som din själ mår bra av. Och lämna Therese ifred!

  1. Men lägg ner detta med att alla är ”troll” så fort man inte håller med Therese + hennes fanatiska fans! Man kan faktiskt tycka någon gör fel utan att vara ett sk nättroll. Skärp dig.

 19. Just lögner har ju alltid varit ett signum hos dig tyvärr. Jag vet att det är otroligt känsligt med våldtäkten men som ett exempel som sa du i en podd med en kille (kan det ha varit ångestpodden?) att du blivit våldtagen för ett visst antal år sedan vilket skulle ha varit 2012 på midsommar när du var tillsammans med Anders. Det var inte alls vad du skrev i boken sen eller vad du sa när du pratade om det. Är inte det otroligt märkligt? När något är 100% sant så minns man, man blandar inte ihop och man glömmer inte vad man har sagt såsom man gör vid lögner. Det har gjort att jag tvivlat på dig angående många saker där du varit fram o tillbaka och ändrat dig hit och dit. Förstår inte varför du ljuger om så mycket?

  1. URSÄKTA?! IFRÅGASÄTTER DU OM HON BLEV VÅLDTAGEN ELLER INTE?! WOOOOOOW

  2. Nä jag håller med dig. Jag förstår inte varför hon känner att hon behöver ljuga o förvrida allt.. Dålig undanflykt att hon skulle ha börjat med botox innan hon blev ”vegan” när hon sagt något annat i en bok som släpptes inte alls länge sen. Dessa undanflykter o försök till att rädda sitt egna skinn är hemskt löjligt och många har trott att hon vet bättre än så, men uppenbarligen inte. Inget hon skriver stämmer överens med FAKTAN. Sorry, men det där är BULLSHIT Therese.

   1. B: Hon blev ju felciterad.

   2. Källa på det? Hon har inte nämnt det någonstans.

   3. Hon skriver ju det i blogginlägget: ”Jag är felciterad i boken, det stämmer inte att jag sa att jag provat botox ”för första gången” till Christian. Första gången jag fick botox injicerat var som sagt 2012.”

 20. Du vill inte prata om skönhetsingrepp säger du, men om du nu gjorde detta av medicinska skäl så är det ju inget skönhetsingrepp? Och då hade du ju kunnat vara öppen med det från början? Detta känns tyvärr bara som en efterkonstuktion och bortförklaring.

  1. Exakt. Men ge henne tid, hon måste komma på bättre lögner och historier. För just nu så går inget ihop. I call bullshit.

  2. Emma, du har rätt.
   Du har kommit på henne.
   Sluta följ Therese så kommer du leva ett bättre liv framåt! Du är värd ett gladare liv utanför dina fantastiska kommentarer här 🌺

  3. Ja, det BÖRJADE som medicinsk behandling, SEN övergick det i skönhetsingrepp. Så det var kanske en liten gråzon där, inte sant?

   Är folk i det här kommentarsfältet inte läskunniga?

 21. Men herregud människor, back off. Hon har nu tvingats skriva ett långt inlägg för att förklara sig själv, vilket hon absolut inte ens ska behöva göra. Det är så himla lätt att döma andra och ta en chans till att se så smart ut i kommentarsfältet istället för att tänka ett steg längre och ha förståelse för en medmänniska. Även om det inte hade varit veganskt eller för ett medicinskt syfte så ska hon verkligen inte behöva förklara sig själv för oss, hon är mänsklig precis som vi. Skäms ju nästan för er.. you go Therese. Du är grym och du ska göra precis vad fan du vill i ditt liv utan att dina läsare/tittare ska påverka dig. ♡♡

 22. Satsa på din entreprenörskarriär och strunta i sociala medier helt seriöst, du förtjänar mkt bättre än såhär!

 23. Jag hittade denna gamla roliga video med Therese. Det har gått ett par år sen dess men gropen i hakan har visst försvunnit nu. Saknar såna här gamla videos!

  https://youtu.be/rZP8m9R_0gk

  1. Sluta kolla på hennes kanal, sluta läs hennes blogg, sluta följ henne. Om du är så besviken. Du behöver inte utsätta dig själv för någon du uppenbarligen ogillar.

   Själv så gillar jag Therese så därför fortsätter jag.

   Jag råder dig att se över vad du vill göra framöver. Och alla andra här som är helt galna över dessa fakta. Sluta följ henne istället för att skriva hatiska kommentarer.

  2. Kolla dagens video. Hennes haka ser exakt likadan ut som 2014. 4 år äldre bara.

  3. R.I.P. Hakan we will remember you <3

   Exakt samma haka, antagligen sminkningen som förändrats.

 24. ”Varför skulle jag ljuga om att jag använt botox längre än vad som påstås? Helt ologiskt.” För att du kan säga att det var innan du var vegan, för att verka lite bättre än vad du egentligen är? Och felciterad, kom igen, bättre lögner kan du väl hitta på. Du fortsätter ju att ljuga så det visslar om det, allt bara för att verka så PK och perfekt hela tiden, och för att skydda ditt varumärke såklart för det är det enda det handlar om för dig. Ledsen men du har varken min tillit eller mitt stöd längre. Synd.

  1. Men gud, take a chill pill, B! Du beter dig som att hela världen gått under! Har du inget eget liv?

  2. Som till ovanstående person: sluta följ Therese. Logga ut från denna blogg. Gör något du blir glad över istället. Sprid glädje i livet istället för detta.

   Tips.

  3. Sitter och räknar kommentarer dom är negativa.
   Kan inte de negativa läsarna bara sluta läsa och besöka kissie eller blondinbella eller Ahlborg istället?
   25 läsare bort och slut på negativt tjafs.
   Allt är nu på bordet från Therese, nu kan man välja. Tro henne och gå vidare. Misstro henne och gå vidare.
   Väldigt enkelt. 🙂
   Förstår att folk som inte har ett liv gnäller, men som om man bryr sig om åsikten? Jag har min och har valt att förlåta!
   Stå nu på dig Therese!!
   Kram!

  4. B, du är världens bästa människa.
   Gör något bra av din tid nu.
   Gå på en promenad och fundera på vad du ska äta ikväll!
   Ta hand om dig! Sprid kärlek!

   1. Gud sicken passivaggressiv kommentar… bara för att du har svårt med kritik när det t.om riktas till en offentlig person jag antar du inte ens känner så har du ingen makt att be någon gå och göra annat. Är man så konflikträdd så stick ut själv och var perfekt då.

 25. Var lite snälla och låt henne vara. Låt alla människor göra som de vill med botox eller whatever. Det betyder inte att ni måste göra likadant eller tycka att det är ok. Bara respektera. Vi är alla påverkade av patriarkatet och vithetsnormens skönhetsideal. Så sluta shamea personer som då ändrar på sig eller följer detta på något vis. 🧡

 26. För mig låter det helt sinnessjukt att bara för att en person givit oss PRIVILEGIET att få ta del av o följa hennes liv på nätet så ska hon behöva ta emot o tåla precis vad skit som helst när hon tar steget tillbaka o bestämmer sig för att gränsen för hennes privatliv är nådd.

  Visa lite hänsyn o sluta tro att ni äger rätten att bete er precis hur som helst. När någon svarar lyssnar man o sen är det upp till en själv att avgöra vad man tycker om svaret MEN om man inte kan ge sig utan börjar trycka ner den andra personen genom trakasserier o att fortsätta kräva att denne ska göra det du i din värld anser vara ”rätt”. Ja då är man ute på hal is. Ingen frisk människa behandlar andra på det viset, punkt.

  Stå på dig Therese!

 27. Men snälla rara ni med åsikter! Detta är grunden till att våra kroppar inte är våra, att våldtäktsoffer behöver känna skam över vad de hade på sig vid tillfället osv. Om Therese vill göra botox är det hennes beslut. Om hon vill förstora brösten eller röve? Hennes beslut! Har man inget snällt att säga är man tyst. Punkt

 28. Therese du är grym, hoppas det lugnar ner sig i ditt kommentarsfält snart! Du ska aldrig behöva försvara dig för de valen du gör i ditt liv, keep it up. xo

 29. You go girl, skit i vad folk tycker och tänker de har väll inget bättre för sig än att behöva trycka ner någon eller skriva elaka kommentarer. Du är grym!

 30. Jag förstår inte varför folk alltid ska hitta fel och både säga emot och argumentera kring saker du klart och tydligt förklarat i inlägget. Förstår ni inte, läs inlägget igen. Herregud.

 31. Therese! Du är så jävla modig och smart. Skit i vad dessa unga obildade personer säger/tycker.
  Du hade inte ens behövt vara ärlig om dina ingrepp för det är verkligen ingen annans ensak än din! Stör mig något fruktansvärt på personer som tror att offentliga personer är skyldiga att dela med sig av exakt allt.
  Och hur vågar folk hetsa om veganismen i detta? Fantastiskt hur folk kan gotta sig i att hitta alla fel och brister, likt detektiver söka på hemsidor och försöka motbevisa sanningar i ditt liv..
  Du, jag och ingen annan har skyldighet att berätta något om oss själva om vi inte vill! Att du är så öppen och modig har hjälp många och jag önskar att du slapp alla dessa tråkiga kommentarer!
  Du är fantastisk på alla vis och jag hoppas att dessa tråkiga individer inte gör dig mindre öppen!
  Kram

  1. Eller hur! Therese är ju den bästa förebilden man kan ha i Sverige!

  2. Haha. Jag har högskoleexamen och är över 35 år….jag tycker fortfarande att Therese gjort fel och du kan kalla mig tråkig hur mkt du vill. Vakna är mitt råd

   1. Ska du be andra och vakna så kanske du bord ha vaknat och insett att din kommentar var väldigt onödig.

   2. Livets Hårda Skola represent 🤘

 32. Bra skrivet Therese, var stark och stå upp för dig! ❤️ Mina läppar kan svullna ordentligt då jag behandlar dessa i medicinskt syfte, inte med botox men med ett annat medel som sprutas in. Video här: https://youtu.be/v7NVSpDcT1A

 33. Take a chillpill hörrni! Det är ju inte så att Therese har ett eget labb och apor i bur i källaren helt plötsligt.. Man måste ju få ta emot behandling/medicinering även om man är vegan och i rampljuset. Jag hade gärna sprutat in lite under huden om någon annan betalat, men så är jag några år äldre än 14 och har lite distans till vad i världen som är fruktansvärt och inte..

 34. Blir så irriterad av alla som skriver att ”det är hennes val” och ”vi äger våra kroppar”. Absolut, självklart är det så. Och det är jätteviktigt och jättesant. Men hennes målgrupp är en extremt lättpåverkad och lättmanipulerad målgrupp. Vi växer upp med perfekta skönhetsideal och folk älskar Therese för att hon är äkta och ärlig. Därav blir det väldigt fel när det framkommer att hon ”undanhållit” sanningen att hon själv rättar till sitt utseende. Självklart får hon göra det och självklart är det upp till var och en vad hen mår bäst av. Vill man använda botox för att man mår bra av det – då ska man göra det. Har man stora komplex över en fysisk åkomma är det okej att man agerar utifrån det. Men då är det lika bra att vara ärlig och kanske göra ett inlägg på youtube där man förklarar för sina fans att hon har lidit av extrem huvudvärk och stress och att botox är hennes räddning. Och om det nu är av medicinska skäl och det verkligen funkar – varför inte dela med sig av det till sina fans precis som hon gjorde om sin mentala ohälsa? Varför undanhålla en mirakelmedicin?

  Och alla småtjejer som sitter och försvarar Therese på youtube och blogg – ni är fortfarande små. Ni tror att ni är stora och att ni vet allt. Det gör ni inte. Ni måste lära er att det är okej att komma med konstruktiv kritik och en person som Therese – som är en enorm förebild för hundra tusentals människor – måste kunna ifrågasättas utan att det uppfattas som personangrepp och förtal.

  Kommer fortsätta att följa Therese, men kommer samtidigt att vara mer granskande och ifrågasättande av det hon säger och förmedlar. Och det borde vi alla vara, oavsett om det gäller en youtubekändis eller en politiker.

 35. Molly Lundquist

  Hej!
  Wow, folk verkar helt besatta av dig och ditt liv och åsikter och val.. LÅT EN KVINNA LEVA!

 36. Att folk bryr sig om vad andra gör 😴
  Tack för genomgången dock! Jag lider av samma problem som du med värk, käkar, nacke osv. Jag kanske ska undersöka om det finns någon i närheten som gör dessa injektioner och testa.

 37. Måste bara skriva att jag tycker du är helt jäkla fantastisk! Att du står ut med alla människor som stör och hakar upp sig på ALLT du gör. Brukar aldrig kommentera men efter att ha läst lite så vill jag bara visa lite kärlek. Puss & Kram

 38. Åh men Therese, du är så underbar på alla sätt och vis. Så himla klok med svar på tal, älskar att du alltid hänvisar till källor. Du får göra precis vad du vill, det är din kropp. Återigen, du är en sån himla bra förebild! Hoppas att framförallt unga tjejer tar åt sig av inlägget och förstår vikten av att man inte måste dela med sig av sin egen kropp på något sätt. Tusen kramar, du är bäst. <3

 39. Du gör så mycket för djuren dagligen, även om botoxen hade varit djurtestad tycker jag att du fortfarande kan stå med ryggen rakt! De allra flesta av de som kommenterar har troligtvis själva inte gjort minsta ansträngning för att bespara djur på lidande. Du har ett gott hjärta och kan resonera klokt på egen hand, utan krav på att dela med dig till någon annan. Stor kram

 40. Jag brukar typ aldrig kommentera någonstans på sociala medier men jag blir så oerhört jäkla less på alla människor som ska peta och påpeka i alla andra människors liv och vad de väljer att göra. VARFÖR kan man inte bara bry sig om vad man själv väljer och hur man själv väljer att påverka världen. Så vad å om Therese är vegan och har gjort fillers som kanske inte är veganska, eller ”ljugit” om det, det är så oerhört löjligt av människor att göra det till en sån stor sak och vrida det till att hon är en dålig förebild och människa, precis som många blev upprörda att Thomas Sekelius inte vill vara helt och hållet vegeterian längre. Både Therese och Thomas är, för mig, väldigt fina människor som använder sina plattformar till att göra positiv skillnad i världen, samt att de verkar väldigt roliga och härliga att umgås med. Det är så himla tråkigt att människor idag inte kan se till allt det utan blir så dramatiska och upprörda över en grej som inte påverkar dem ens. För ärligt talat så är det sjukt att börja säga att man inte känner igen personen längre bara för något sådant här, om det är just att man stör sig på att Therese kallar sig själv för vegan och man inte tror att botoxen är djurtestad, så vad spelar det för roll egentligen? Det är rätt så omöjligt att vara helt och hållet vegan, särskilt i medicinska fall och det är så oerhört synd att människor idag är så dömande och ska bry sig om varenda livsval en annan människa gör.

 41. Att du ska behöva stå ut!!!! Oavsett vad du skulle gjort eller inte så är det ju tråkigt att folk upprörs så mycket kring ditt val, på individnivå, som att hela världen vilade på dina axlar. Fy, offentligheten har sannerligen sina baksidor, hoppas att du lyckas tänka på annat i dagarna! Du är inte skyldig oss någonting, varken förklaringar eller annat innehåll, ändå ger du allt! Alltid! Jag och många med mej uppskattar det verkligen och så skönt att du hittade en lösning mycket mer hälsosam än daglig alvedon, så du kan öka din chanser att må bra! Det är ju faktiskt det by far viktigaste i det här inlägget!

  1. Tack för ett bra svar. Har skummat igenom en del kommentarer och kan bara instämma i det du skriver, Moa. Jag har så svårt att förstå att det ens kan bli en grej att någon använder botox eller inte, oavsett syfte. Det är ju fantastiskt att botoxen kunnat hjälpa mot spända käkar! I know hur det är att ha spända käkar, huvudvärk deluxe, ont i nacken mm pga att bita ihop och trycka huvudet mot väggen på nätterna. Det är en vidrig värk jag inte inte önskar någon. Som Maya skriver i kommentaren ovanför, det är ju inte som att världen står och vilar på Thereses axlar. Orättvist att människor går på så mycket.

 42. Vad är grejen? Gör vad du vill och behöver! Varför ska du behöva motivera, förklara och försvara något privat inför människor du inte känner. Du har rätt till ett privatliv, kräv det! Hade detta blogginlägg existerat om du vore en man?

  Vadå förebild åt unga tjejer? Det där ordet är vidrigt. Absolut ser många säkert upp till en kvinna som Therese men betyder det att hon har ett personligt ansvar iför alla dessa personer? Knappast! Lär unga tjejer att sluta se upp till andra, visst kan tjejer och kvinnor inspirera varandra. Lär dem istället att vi alla är lika mycket värda, ett känt namn gör inte personen mer värdefull. Mitt värde som person är lika stort som Therese Lindgren, och ditt med! Lär också unga tjejer/kvinnor att respektera varandras olika åsikter och handlingar. Stå upp för varandra oavsett vad någon väljer att göra i/med sitt liv. Stötta varandra om det går snett. Sluta hacka varandra i småbitar för saker som egentligen inte spelar någon roll alls. Ni har bara ett liv, gör något meningsfullt av det!

 43. Gör precis som du vill med dig själv Therese, ingen borde kunna kräva att du ska redovisa alla detaljer av ditt liv. Nu blir det ju så eftersom du delar med dig av så mycket, så folk tycker sig ha den rätten. Känns ändå som du tänkt igenom allt detta väldigt mycket, och absolut inte vill påverka dina följare negativt på nåt sätt. Hoppas att du inte mått dåligt över detta!

 44. Det här inlägget öppnade verkligen upp ögonen för mig otroligt mycket, och endast på ett positivt sätt. Jag har otroliga problem med spänningshuvudvärk, hackar tänder och har problem med att öppna munnen pga kramper i käkarna från all spänning. Under första halvåret på 2017 kunde jag inte öppna min käke mer än ca 2 cm för att käken låste sig av all spänning under en natt, hade så i ett halvår och idag har jag fortfarande problem att öppna käken utan att i princip behöva bända upp den. Så tack för detta inlägg! Jag känner extremt mycket mer hopp nu om att kunna få hjälp med detta istället för att bara bli ”rekommenderar” en bettskena när jag sover (som funkar okej men inte tar bort det faktum att spänningarna finns. Kommer definitivt höra av mig till din läkare och hur bra är det inte att detta hjälpmedel finns?!

  Tack för att du öppnade dig och gav någon som mig möjligheten till att kanske kunna få hjälp med detta otroligt irriterande problem!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *