Svärmor

Ikväll har svärmor kommit hem till oss för att stanna över helgen. Anders familj bor ju i Norrland, så vi ses inte så ofta, men när vi väl gör det har vi det alltid så himla mysigt. Vi sitter och snackar, kollar på tv, äter gott och bara mår, haha.

Ikväll har vi käkat thai och kollat på gamla foton av Anders. Jag har nämligen aldrig sett mer än en eller två bilder av Anders som barn, så jag blev så glad när Anders mamma berättade att hon tagit med sig flera album ner till Stockholm.

Anders var dessutom och hämtade ut vår nya sovrumsmatta som jag beställde igår. Helt sjukt att det gick så fort att få den. Jag vloggade förövrigt igår, men den vloggen kommer ut på söndag, så nu blir allt lite bakvänt.

 Jag visar er bättre bilder på mattan någon annan dag när det är dagsljus! Det hade redan börjat mörkna när vi rullade ut den, så jag har inte riktigt sett hur mattan ser ut själv ännu.

Hoppas ni har en mysig kväll, Anders och hans mamma står och skär upp frukt nu, sedan tänkte vi sätta på en film. Här är dagens video förresten, det är en nästan FYRA TIMMAR lång video där jag redigerar en video till Youtube, haha:

Det är alltså varje steg från att jag stoppar in minneskortet i datorn och för över materialet, hur jag loggar klippen, fixar ljudövergångar, ”kapitelindelningar” som jag kallar dem (transitions), jag visar vilken LUT jag oftast använder, all grafik, text, musikbiblioteket Epidemic Sound och alla ljudeffekter till att fixa en thumbnail, skriva text till info-boxen och tagga klippet. Jag berättar också vilket plugin jag använder, hur jag tänker kring videons ”dramaturgi” eller vad man ska säga och hur jag jobbar med bakgrundsmusik.

Jag förväntar mig inte att någon ska se hela videon, men jag som själv klipper videor hade definitivt tyckt att det var superspännande att se hur andra Youtubers klipper sina videor, så jag tänkte att ”varför inte filma och lägga ut?”.

Hörs imorgon! Vad skulle du vilja se på Youtube då förresten?

36 kommentarer

 1. Norrland är stort, du får vara mer specifik 😉

  1. Jag ska få dig att komma som ett godståg baby

   Sollefteå väll? Tycker hon sagt det flera gånger men kan haha fel haha mvh Härnösandsbo

  2. Therése Lindgren

   Ja, Sollefteå 🙂

 2. Du borde vara ärlig med vad du sprutat in i ansiktet

  1. Varför? Det har väl inte vi med att göra.

   1. Man undrar ju såklart hur hon tänker (om hon ens tänker alls) kring den frågan, det är därför man undrar. Jag har inget emot att man väljer att göra skönhetsingrepp osv, men har man ett så pass stort varumärke med så många följare så tycker jag att det är VIKTIGARE att vara uppriktig istället för att förvrida sanningen. Nej, ingen kan vara perfekt, precis som ALLA tycker, men folk undrar såklart hur tankarna står hon henne att spruta in djurtestade produkter under huden men samtidigt vara emot djurtester då hon är ”vegan”. Folk är nyfikna och undrar vad skillnaden kan vara mellan djurtestat smink och djurtestade skönhetsingrepp enligt henne eftersom hon valt att ta del av b****x.. Hoppas du förstår. 🙂

  2. Therése Lindgren

   Har du läst mina tidigare kommentarer under detta inlägg: http://www.thereselindgren.se/2018/03/08/717/ ?

  3. Hon har varken ljugit eller berättar sanningen. Samtidigt så har vi inget med det att göra, hennes förklaring var att om hon valde att berätta om det så var det fel för många, för hon är en stor förebild och då hade folk börjat klanka ner och sagt att hon hade en massa följare som är unga, samtidigt som du ser nu så börjar folk hålla på och säger att hon ljuger om det hela (vilket hon inte har gjort), där är konsekvenser för varför hon inte valde att berätta.
   Även om hon är en offentlig person så vill hon gärna hålla saker ting för sig själv.

  4. Håller med! Hur kan man propagera veganism och sen använda sig av b****x? Varför ska man acceptera hennes val? Varför är många så blinda, dom som inte ser problemet är nog max 23 år gamla. Annars fattar man den rosa elefanten här….

   1. Jag är betydligt äldre än 23, men jag ser inget problem med att någon som är vegan eller förespråkar den livsstilen använder läkemedel (oavsett anledning, fåfänga eller medicinska) som inte är veganska.

    Det är viktigt att vi ser skillnad på Therese Lindgren som privatperson och som varumärke. Att förespråka en viss livsstil innebär inte att en själv måste vara perfekt i alla lägen gällande just den livsstilen. Ingen offentlig person eller förebild är felfri, och jag förstår om folk blir provocerade av detta, men det finns en gräns hur mycket man kan attackera en annan människa (oavsett anledning) innan det går för långt. Och i det här fallet har det gått för långt för länge sedan.

 3. Vilket mysigt vardagligt inlägg 💖 Gillar verkligen när du berättar om din vardag. Behöver egentligen inte vara något speciellt.

 4. Du sa i videon ”en vanlig jävla sminkvideo”(7:45 sek in) att du borde göra en budgetjakten på Nabla cosmetics, det tycker jag verkligen du borde göra! Girl, du är grym!

 5. Hade varit så kul att se en video där du berättar lite mer om produkterna från Indy Beauty. Att du berättar hur man kan använda varje produkt, hur resan med att ta fram dem såg ut och varför du valt att göra de just så som du gjort. (Testade fuktmasken och lät ligga på under natten, så skön!)

 6. Jag tyckte faktikst att det var väldigt avslappnande att titta på när du redigerade. Skulle du inte kunna göra fler liknande videos, fast kortare då?? Menar att du skulle ta med det mest intresanta ifrån varje del i redigeringen :).

 7. Mysigt inlägg Therese! Kolla gärna in min blogg när jag skrivit om psykisk ohälsa. Kram

  https://nouw.com/jessicarubins

 8. Jag skulle tycka att det var roligt att se din hudvårdsrutin, antar att du använder dig av dina egna produkter från Indy Beauty, men det skulle vara roligt att se i vilka olika steg du använder produkterna och att du också berättar lite mer om varje produkt och hur din hud har förändrats med de produkter som du använder. Jag själv är galen i hudvård och skulle uppskatta det supermycket. Ha en bra fredagkväll fina du och ta hand om dig! PS. Sluta aldrig med det du gör och unna dig något extra avkopplande ikväll, varför inte en ansiktsmask? 😉. Det är du värd! ❤️DS.

 9. Så kul att kunna se på bilder som finns i album 😀 Har precis fixat så jag ska få hem massa framtagna bilder så jag också kan sätta i album. Så mycket roligare att titta på om några år när barnen är stora och jag sitter här själv och saknar 😛 haha! Ha en underbar fredag!

 10. Jag vill se en vlogg/video som är helt oredigerad för det skulle vara kul o se hur många gånger du t.ex måste göra om något, ändra på hur du sitter osv! 🙂

 11. Åh jag älskar när du lagar mat! Det ger mig massor av tips. Eller när du pratar om vissa ämnen. Hmm.. Challenges är smått tråkiga haha, men typ hudvårdsrutin..

  ELLER ÅÅÅÅH!!! Kan du inte testa göra såna galna bakverk?? Typ bröllopstårtor osv? Byta ut frukten mot kakor haha

 12. Jag tycker mest om vloggarna, ju vardagligare desto bättre nästan! 😊 Älskar när du har vloggmånad, så har man något att se fram emot varje dag! Sedan är det väldigt kul att få tips/ inspiration om caféer, restauranger, affärer, kläder, m.m. Bara att se när du öppnar paket från Zalando är kul! 🙂 Ha det fint!❤️

 13. Hej! Är det programmering du studerar? Vill du bli programmerare efter din utbildning eller vad vill du bli?

 14. Vilken bautamatta 😅

 15. Det vore sååå kul om du gjorde en video när du provar sidan Twin Strangers! Där kan man hitta sin dubbelgångare. Sök på youtube så får du se. Verkar så spännande!

 16. Jag har gått och tänkt på din video och inlägg om manliga svenska youtubers. Så lite efter som jag är så vill jag ändå skriva mina tankar!

  Världen är ju sjukt komplex. Jag som inte är religiös förstår mig inte på hur folk kan vara det, precis som de inte förstår mig. För mig är det sjukt hur hedersvåld är en grej, där man (ffa i andra delar av världen, även om det förekommer i Sverige) torterar och mördar sina EGNA BARN för att de gått emot religionen/kulturen på något sätt och därmed är en skam. Eller som det nog är för dig att människor fortfarande äter kött.

  Det jag tänker mig med att de inte blir ”tillsagda” är i grunden vilken publik de har. Du är ju väldigt PK (vilket jag inte menar som något negativt) och därför fortsätter de med liknande åsikter att kolla på dig, och ”uppmanar” dig till att vara ännu mer PK. Med de ”manliga” är det väl tvärtom. De drar till sig en publik som anser att DET är det rätta sättet att vara, att PK är töntigt och att olika könstillhörigheter, sexuella läggningar eller att vara vegan, är något dåligt. De triggar sen varandra till att styras i den riktningen precis som du ”triggas” att vara mer PK. Alltså, jag tänker mig att de tänker precis motsvarande om dig och dina tittare som du tänker om dem.

  Om en av ”dom” kommenterar din video med hur ”äckligt PK du är” eller vad det kan vara (antagligen värre än så), blir de mötta med ”hat” (eller blir helt ignorerade för den delen) och så tröttnar de och går tillbaka till sina videor. Skulle ”vi” kommentera deras video med hur ”äckligt diskriminerande de är” (eller en PK-version av det) skulle vi bli mötta med samma sak, och tröttna och gå tillbaka till dina videor.

  MVH Hobbyfilosofen?? (a.k.a. överanalyserar allt hehe). Jag har aldrig pluggat filosofi (minus en kurs på gymnasiet, men jag är 22 nu), men det är så intressant med sånt här, är det inte? Bara så ”enkelt” exempel som att du är övertygad vegan medan andra tycker att det är knäppt, även om du skulle visa dem hemska videor.

 17. Jag skulle vilja se en video där du lockar håret med sugrör.Älskar att kolla på såna vidoes. (vierd I know, haha)

 18. Älskar dina videos med vegansk matlagning, det blir en sån inspiration! <3 Gör gärna fler såna om du känner för det!

 19. Mina favos:

  1. Vego med Therese
  2. Vloggar
  3. Tjejsnack, älskade när du pratade om framgång osv. Please do again
  4. Vad som helst bara du lägger upp något <3

  Förresten, skulle du kunna göra en video och prata om motivation, framgång, ekonomi osv? Jag känner mig väldigt fast i min karriärsutveckling, och känner att jag inte orkar med något. Hur ska man göra då?

  Tack och ha det super

 20. Hej Tessan! Varför körde ni inte på heltäckningsmatta när den ändå är så stor? 🤗

 21. Ååh snälla filma en vlogg någon dag och ladda upp oredigerad! Skulle vara så kul att se alla omtagningar och allt du klipper bort 🙂 Att den blir lång är ju bara en bonus haha!

 22. Hej Therese!

  Jag saknar faktiskt sminkvideor. Det är så hög mysfaktor på att kolla på såna videor, där du bara sitter still, provar/visar upp smink och går igenom hur du gör din sminkning. Jag har för mig att du inte köper/sparar lika mycket smink nu för tiden, men ändå! Typ en GRWM vore så mysigt!

  Förövrigt vill jag SÅ gärna se när du testar din split-ender! Jag har varit så nyfiken på den så länge!

 23. Vad tycker du om minimalism? Känns som att du strävar mot det 🙂

 24. Vad mysigt! Jag ska definitivt kolla på videon, när jag har mer tid 😛

 25. Förresten, vore kul att se den där videon du pratade om att göra, där du summerade din bucket list – vilka du klarade av (samt korta klipp) och vilka du inte hann. Att gå igenom dem punkt för punkt. Ha en fin kväll! <3

 26. Du harvtidigare skrivit att du hör eget serum. Kan du inte vissa hur du gör? Eller helt enkel tillbaka till grunden när du gjorde sminkvideor och hudvård. Det finns nya tekniker inom smink och hudvård och nya smink märken.

 27. Guuuuuud så glad jag blir att du tagit dig tiden till att göra denna 4 timmars video. Upptäckte att jag gillade att redigera videon när jag gick i gymnasiet men aldrig sedan tagit det på allvar. Varje gång du lägger upp delar av när du redigerar inser jag att jag tycker det är så intressant. Sjukt. Men sant. Vill typ börja med yt. Men haha känns som jag ville editera hellre än att prata framför kameran. Är så taggad på att se denna. Inte ens sett den ännu. Men ändå, så är jag sjukt taggad. Får bli när barnen somnat! Tack igen!!

 28. Åh jag skulle vara jätte tacksam om du berättade var du köpte mattan och vilken storlek det är på den. Har sökt febrilt efter om du har nämnt det någonstans men hittar verkligen inte 🙈

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *