<3

Jag har haft världens bästa eftermiddag. Mina älskade tjejer Ida och Sabina kom nämligen hem till mig och herregud vad vi mös. Jag önskar att vi tre kunde ses mycket mycket oftare, drömmen hade varit om vi haft en stående långlunch på något härligt ställe varje dag, för jag blir så himla inspirerad och stärkt (heter det så?) av de här kvinnorna. Kloka, starka, omtänksamma och roliga. Fint att spendera internationella kvinnodagen med dem. Längtar tills vi ses nästa gång.

Vet inte varför min bild blev så suddig, men kan vi bara ta en minut och uppskatta hur fotogeniska Ida och Sabina är? Wow.

105 kommentarer

 1. Wow vad fina ni är! Låter supermysigt!! <333

  1. Therése Lindgren

   ❤️

 2. Härligt! 🙂 Ni tre är verkligen fina förebilder och riktigt bra inspirationskällor. Och du, Therese, glöm inte att även du är fin och fotogenisk!

 3. Tre toppentjejer 👌👌👌

 4. Ni borde spela in fler collabs 😍

 5. Så istället för att radera kommentarer så kan du vara ärlig.

  1. Fegt att gå till den längden att du raderar kommentarer och blockar vissa ord angående vad du gjort till ditt ansikte. Gropen blir bara djupre…

   1. Håller med.

   2. Det är okej, vad hon än gjort! Hon kan ha använt det som medicin, för att lindra psykisk ohälsa. Precis som att ta Alvedon. Låt henne.

  2. Therése Lindgren

   Hej Elin,
   precis som jag har skrivit tidigare har jag valt att inte prata om skönhetsingrepp i någon av mina kanaler – varken på min blogg, på youtube, instagram eller i intervjuer. Framförallt för att jag är av den uppfattningen att vi kvinnor dubbelbestraffas när det kommer till vårt utseende.
   Vi bedöms varje dag efter hur vi ser ut och har till och med blivit så vana vid att konstant få höra andra människors åsikter om vårt utseende att vi knappt reflekterar över det. Hur en kvinna ser ut, väljer att klä sig eller vad hon väljer att göra med sin kropp har på något sätt kommit att betraktas som offentliga handlingar, någonting vi kvinnor BEHÖVER deklarera för omvärlden. Jag vill inte vara med och upprätthålla bilden av att kvinnors kroppar är allmän egendom, jag vill inte ge mina läsare bilden av att deras kroppar och vad de väljer att göra med den är någonting andra har rätt att uttrycka åsikter om.
   På samma sätt som att en 12-årig tjej inte har någon skyldighet att berätta för andra om hon fyllt sin BH med papper har inte vi något har att göra med vad Kardashian-systrarna valt att göra med deras kroppar. Vi har ingen rätt att ens ha en åsikt om en annan kvinnas kropp.

   1. Tyvärr är din förklaring ännu också väldigt dåligt. Jag tror inte ett dugg på orsaken varför du inte vill ta upp sanningen och det har absolut inget att göra med det du sa. Det har att göra med att du inte vill medge en sanning och stå upp för nåt. Då skulle du medge att du gjort nåt som inte är veganskt. Men jag bryr mig inte om du inte kan vara 100% vegansk, jag bryr mig om att du inte kan vara ärlig om något som är så tydligt bara för du tycks skämmas eller vela att vi tror att du är naturlig med dit spända ansikte.

    Och det går inte ihop med faktan att du är öppen om andra privata saker som kan vara MYCKET mera personliga. Det går också emot många saker du säger att du står för. Ska en kvinna måsta hålla hemligt något som hon gjort till sig själv för att förbättra sin självkänslä? Varför? Har hon inte rätten till att stå för det hon gjort?

    Det du gjort till ditt ansikte är ingen big deal, det är normalt i dagens läge. Det som är fel är hur du vägrar vara ärlig. Tycker det är dubbelmoral att sitta och neka nåt så inte unga följaren förstår fel när du kan sitta och prata om sex till dom. Ja, sex är normalt, men att bli gravid som mindreåring är en alvarligare konsekvens som kan hända om nu någon skulle ta efter dig.

    Stå upp för det du gör. Känns som andra kvinnor måste skämmas för vad det gjort och att det ska vara ett skam om man gör nåt för sin egen skull. Men hur än du nekar så ser vi sanningen. Det hjälper inte att du raderar kommentarer och blockar ord.

   2. Therése Lindgren

    Hej igen Elin,
    Det blir svårt för oss att diskutera när du misstror mig. Jag vet inte hur vi ska komma framåt, eller varför du ens ställer frågor till mig när du inte är intresserad av mina svar.

    Jag har valt att berätta om min psykiska hälsa och gjort videor i vilka jag pratar om sex, att det skulle innebära att jag därför har en skyldighet att berätta ALLT om mig själv är helt orimligt. Jag väljer vad jag vill prata om, precis som du sätter din gräns.

    Du skriver gång på gång att jag ljugit, exakt vad är det du menar att jag ljugit om och när?

  3. #BackaTessan

 6. Härligt att träffas sådär 🙂 Ni är verkligen fina allihopa <3

 7. Jag reagerade också på att Therese raderat flera kommentarer. Försökte t.om skriva på ett ödmjukt sätt i min tidigare frågeställning men orkar inte längre snart. Erkänn att du gjorde ett misstag, det är mänskligt att inte vara 100% PK i alla lägen, jag förstår det. Men åtminstone då berätta hur du tänkte eller att du INTE tänkte, hellre det än ignorera och radera. Jag tror tyvärr inte heller att dessa frågor kommer försvinna av sig självt, snarare eskalera om inga svar kommer.

  1. Therése Lindgren

   Hejsan! Jag har som du säkert vet tidigare förklarat varför jag aldrig kommer att prata om skönhetsingrepp i någon av mina kanaler. Helt enkelt för att jag inte vill vara med och upprätthålla bilden av att kvinnors utseende är någon slags allmän egendom, bilden av att vi kvinnor har en skyldighet att berätta om våra beslut som rör vårt utseende och de bakomliggande anledningarna till dessa.

   Väljer ”Youtuber A” att förstora brösten för att hon har komplex, väljer ”Youtuber B” att banta på grund av elaka kommentarer eller ”Youtuber C” att fylla läpparna för att hon känner sig avvikande från normen, då är det ingenting jag har med att göra. Hon behöver inte berätta för mig eller resten av världen vad hon gjort och sedan tvingas bemöta den kritiken, hon behöver inte berätta anledningen till henens beslut och därmed blotta sina hjärnspöken.

   Vill du prata om veganism gör jag det gärna däremot.

   1. Åh, berätta gärna hur du tänker ang. veganismen! Jag tkr att det är precis som att ta en Alvedon, vissa saker måste man bara göra för sin egna skull. Tyckte inte så innan, men japp ändrade mig när jag insåg vad BDD är.

   2. En tittare

    Tack för ditt svar. Varför jag/andra ifrågasätter dig är inte för att vi vill lägga oss i ditt utseende som sådant utan för att du erkänner i en annans bok att du gjort b o t o x. Ok? Det är det som är frågeställningen och problematiken. Det i sin tur leder in på frågor om veganism, så svara gärna på det.

   3. Therése Lindgren

    Exakt vad menar du frågeställningen är?

   4. Vad tycker du det är för skillnad på djurtestad kosmetika och ingrepp som djurtestas? Du har tidigare kritiserat olika företag som djurtestar i Kina rätt hårt till exempel.

   5. Men F det är ju för att vegansk smink finns, men vegansk ***** inte finns! Herregud, sluta hata på henne nu, det finns ingen anledning.
    #BackaTessan

   6. Varför fortsätter du att radera kommentarer? Du behöver inte bete dig så barnsligt och många trodde faktiskt bättre om dig. Tydligen så hade väldigt många fel, vilket suger.

   7. Therése Lindgren

    Tilde, jag har inte medvetet raderat din kommentar. Har den försvunnit måste den innehållit något av de 75 orden som är blockerade i kommentarsfältet här på bloggen, Youtube och på min Instagram. Vill du försöka formulera dig på ett annat sätt?

   8. Det handlar inte om någon ”dubbelbestraffning” det handlar om din dubbelmoral. Du är bara som sagt rädd att ditt ”veganska” varumärke förstörs för att du valt att plåga djur för ditt utseende? Man behöver inte vara smart för att förstå hur sjukt det är. Jag kommer inte stötta dig längre och jag är inte ensam om det heller.

   9. Men Tilde, sluta själv! Tess vill inte att vi ska få för oss att man ständigt behöver kommentera våra kroppar, det är därför hon inte kommer prata om det! Stoppa hatet mot henne, NU!
    #BackaTessan
    #ChessforTess

   10. Tilde, vilka kommentarer raderar hon? Jag tror du missförstår, för hon har bara blockat ett ord, ”b*t*x” om du fattar. Så skriv igen, fast utan ordet.
    Tess är bäst på att bemöta kritik!
    #backatessan

   11. M.A jag skriver till Therese, inte till dig. Alla får ju säga som dom tycker, du behöver inte förväxla åsikter med hat. Jag känner mig så fruktansvärt besviken på Therese så usch alltså.

   12. Okej, förlåt. Jag är ledsen att du känner så, men är det inte bättre att hon inte säger ngt? Tänk om hennes följare börjar använda B**** också om hon säger ngt om det? Ex. Kissie som delar med sig rabattkoder till plastikkirurgen…

   13. M.A hon har raderat ett flertal kommentarer, om du varit inne o läst sedan innan så hade du också märkt. Jag är dessutom inte det enda som säger att hon tagit bort kommentarer, inga elaka kommentarer heller, bara folk som ifrågasätter hur hon tänker angående att spruta in djurtestade grejer i ansiktet i samband med veganismen som hon så ”starkt står för”.

   14. Tilde: Förlåt att jag ifrågasatte, hade ingen aning :(. Hoppas hon har kvar dem nu då. Förstår besvikelsen nu faktiskt.

   15. M.A. Det handlar inte om att hon har gjort det så kommer hennes följare också börja bespruta ansiktet med skit, det handlar om att gå emot sig själv och sina åsikter och sitt eget varumärke. Det hade varit en helt annan sak om Therese inte hade varit ”vegan” som hon själv kallar sig. Det är just ”vegan” delen och djurtestade saker som går emot varandra, och dessutom dubbelmoralen att promota en sak men göra något som går emot det helt, om du förstår vad jag menar. Jag är bara så besviken..

   16. En tittare

    Har du gjort det eller inte? Det är den enkla frågan. Om du inte har gjort det bör du iså fall kontakta författaren till Kalla mig galen. Om du har gjort det strider medlet mot veganismen. Du har rätt att göra fel min vän, men erkänn det bara i så fall så är du förlåten (iaf av mig)

   17. Tilde: Jag fattar vad du menar… Har inte ens tänkt på att hennes produkter säljs med det varumärket faktiskt. Det är ju lite…motsägelsefullt. Men mår man dåligt över sitt utseende, så gör man det tyvärr :/ Oavsett hur fin vi tkr Tess är

   18. ”En tittare”, hon har ju UPPENBARLIGEN gjort det, och ja det strider mot vad hon står för. Blir bara så ledsen av att hon fortsätter att ta bort kommentarer och låtsas som ingenting..

   19. Vilken bok pratar ni om? Var inte det bara ett falskt rykte?

   20. M.A Va bra att du förstod vad jag menade, men de här kommentarerna kommer säkert att tas bort iallafall.. Jag tycker inte att skönhetsingrepp är fel i sig, men jag tycker att det är fel att ljuga om det eller förvrida sanningen till varje pris som Therese gör enbart för att skydda ett ”veganskt” varumärke som man byggt upp. Och jag förstår om hon är rädd att varumärket fallerar pågrund att hon går emot sig själv, men enligt mig är det värre att ljuga/vara oärlig med sin publik och att det är vad som gör att varumärket blir av med köpare..

   21. M.A Boken heter ”Kalla mig galen” som är skriven av Christian Dahlström. Där finns ett citat ifrån Therese med där hon säger typ ”Om mitt ansikte ser uttryckslöst ut så är det för att jag testat ***** för första gången”.

   22. Aha, oj… Varför skriver han om det i boken, vad konstigt! Har alltid tyckt synd om henne när hon pratar om sina kroppskomplex, och därför tyckt att det är ok med skönhetsingrepp när man mår så pass dåligt. Synd att det går emot veganismen bara, men Tessan skrev ju att hon kunde diskutera den delen i en kommentar ovan, så hoppas hon uttalar sig om det.

   23. M.A Hon kommer ju inte kommentera efter som hon står fast vid att hon inte gjort något med sitt ansikte och att det är ”dubbelbestraffning som är problemet” när det egentligen är att varumärket fallerar… Synd för nu kan jag inte lita på henne o jag tyckte att hon alltid verkat så ärlig och jordnära. Som sagt är jag väldigt besviken, inte över skönhetsingrepp i sig utan förvridandet och att skydda varumärket till varje pris.. :/

   24. Therése Lindgren

    Tilde, jag har inte ljugit eller förnekat någonting.
    Jag vet inte om du känner till definitionen för veganism (och jag klandrar dig inte om så är fallet), men veganism är ett sätt att leva som syftar till att, i den mån det går och är praktiskt genomförbart, utesluta alla former av exploatering av och grymhet mot djur.
    Det innebär inte att du som vegan inte ”får” köra bil som släpper ut avgaser och på så sätt är miljöförstörande och i slutändan påverkar djur, det innebär inte att du inte ”får” dricka vatten för att du ”dricker fiskarnas syre”, det innebär inte att du inte ”får” handla mat från ICA som också säljer kött, det innebär inte att du inte ”får” konsumera djurtestade läkemedel, det innebär inte att du inte ”får” bjuda dina kompisar på deras middag även fast de beställt in en stek.

    Sanningen är att det inte finns någon regelbok, utan alla som kallar sig för veganer gör det absolut bästa de kan i sin strävan att leva på ett sätt som inte exploaterar djur. För mig innebär det att om det finns ett veganskt alternativ tar jag det. Det är enkelt i matbutiken, klädbutiken och när man shoppar inredning men det är absolut inte alltid lika lätt. Många gånger står man som vegan inför dilemman där det inte finns något solklart rätt eller fel och därför får avgöra vad man själv tycker är rimligt. Sådana avvägningar gör jag dagligen.

    Jag känner många veganer som gör annorlunda val, och det är ok. Man gör sitt bästa, och det räcker.

   25. Verkligen tråkigt, verkar vara många som kommenterar om just detta. Verkar inte blåsa över heller….

   26. Ja det är riktigt tråkigt.. Jag vet att jag inte är den enda som är besviken heller. Det kommer inte blåsa över eftersom det är ändå en så pass ”stor grej” att gå emot hela sitt varumärke och förvrida det till varje pris.. Det är inte likt Therese, utan det känns bara mer som att hon är ett företag nu. 🙁

   27. Du vandrar runt ämnet och svamlar bara för att ta dig undan. Du tycker ju att djurtestat smink är så dåligt osv osv och det finns alternativ som djuren inte skadas av. Så varför spruta in skit i ansiktet som du vet har gjort djur skada? För som du säger finns det grejer man inte kan påverka, som att stödja ica som säljer saker som inte är veganska också, men att påverka sitt utseende går ju faktiskt att göra på andra sätt. Man behöver inte spruta in skit i ansiktet och skada djur, även om man skulle ha BDD vilket jag tvivlar starkt på att du har. Dessutom är det bara ett sätt att ”skjuta undan” de verkliga problemen som sitter i ens huvud. Man behöver dessutom inte hävda att man är ”helt naturlig” när man inte är det, det ger en fel bild för ALLA som tittar.

   28. Therése Lindgren

    Tilde jag tror att vi nått en återvändsgränd i vår diskussion nu. Jag har svarat på dina frågor, förklarat hur jag tänker både när det kommer till mitt beslut gällande att inte prata om skönhetsingrepp och kring min veganism. Jag tror inte att vi kan göra mer än att agree to disagree på de punkter där vi är oense nu.

    Trevlig helg.

   29. Fast du kan ju inte jämföra att köra bil med att injicera något i pannan för att få dig att se yngre ut. Att köra bil är oftast ett måste för att kunna ta sig från punkt 1 till punkt 2. Att injicera b***x är inte nödvändigt, snarare tvärtom.

    Tyvärr har du förlorat din trovärdighet hos mig. Hade du från början varit ärlig med dina skönhetsingrepp hade det inte spelat någon roll för mig. Men när du starkt förespråkar en sak (ber folk att inte rösta på andra influencers i exempelvis Guldtuben för att de använder djurtestat smink etc) och sen går emot det genom att själv använda djurtestade medel bara för att se yngre ut/dölja rynkor kan jag inte hjälpa att förlora respekten. Att du dessutom försöker sopa det under mattan gör det bara värre.

 8. Mysigt 😊 jag saknar att ha tjejkompisar..

  1. Therése Lindgren

   ❤️

 9. trist att min kommentar där jag skrev ett svar till tidigare kommentar att ***** inte är en form av medicin och lindrar psykisk ohälsa togs bort. Ser inget fel i den kommentaren?

  1. Inkorrekt!
   Många med BDD använder ***** för att lindra symptomen. Men om man har BDD så rekommenderas ju terapi och antidepressiva såklart.

   Och dessutom kan det användas mot smärta!

  2. Therése Lindgren

   Jag har inte medvetet raderat din kommentar. Har den försvunnit måste den innehållit något av de 75 orden som är blockerade i kommentarsfältet. Vill du försöka formulera dig på ett annat sätt?

 10. Therese, jag har skrivit till dig tidigare, med kritik och ifrågasatt precis detta som diskuteras. Jag vill dock be om ursäkt, för jag hade 0 rätt egentligen att fråga. Jag skulle aldrig tvinga en vän prata om ev. operationer, varför skulle jag då tvinga dej? Ja, jag ser dej som min vän, hehe.

  Låt henne ha sitt privatliv. #BackaTessan

 11. Tess, kan du inte ha en livestream snart? 😀 var länge sen 😀

 12. Hej Therese!
  Jag vill bara säga att jag älskar dina hudvårdsserie från Indy beauty! ag beställde, cleansing foam, ansiktskräm, ansiktsvatten och mudmask. Allt har verkligen uppfyllt mina förväntningar och varit så himla bra mot min hy. Priset är dessutom ett väldigt stort plus. Jag kommer definitivt att fortsätta köpa denna serie och rekommendera mina kompisar att köpa produkterna. Hoppas den inte slutar säljas på marknaden. Bra jobbat! trevlig fredag, kram kram från Julia <3

  1. Therése Lindgren

   Vadglad jag blir att du tycker om produkterna Julia! ❤️

 13. Jag blir alldeles förfärad över hur tjejer går på varandra på detta sätt som ni går på Therese. Ni kan inte tvinga henne att prata om skönhetsingrepp, och varför är det så viktigt för vissa att hon ska be om ursäkt om hon nu har gjort ett ingrepp? Hon behöver inte stå till svars inför någon av er. Vem är ni att döma henne?
  Det är väldigt fint att ni bryr er om djur och att djurtestade produkter måste förbjudas, men ingen kan vara helt perfekt. Inte ens eran idol Therese. Försök lägg er energi på att hjälpa djuren istället.
  Kram ❤️

  1. Vilken konstruktiv kommentar! Jättefint verkligen.
   Ja, såg ett hemskt klipp om vad som händer med djuren i dessa labbar och det är ju förfärligt… men mår man dåligt så måste man ibland göra det ofattbara 🙁 <3 Jag beskyller ej Tessan för skönhetsingrepp.

   1. Hon skrev ovan att hon skulle diskutera den veganska sidan av detta, men hon kanske gör det i ett separat inlägg iom att det tar sån tid? Hoppas det, för vill läsa om hennes tankar kring detta!

   2. Jag förstår att du reagerar och känner starkt för labbarna, jag har själv haft en labrador och förstår inte hur folk kan plåga dem för att någon annan senare ska bli ”fin”. Sjuka människor.
    Det är suveränt att tjejer står upp för detta men är det verkligen ok av den som verkar ha startat tråden att kommentera Therese utseende på bilden på ett hatande sätt? Kan man inte istället skriva: ”Hej Therese, jag skulle gärna höra din åsikt om skönhetsingrepp, om du själv skulle kunna tänka dig att göra ett b-ingrepp då detta medel testas på djur-labradorer?”
    Jag tror du förstår skillnaden.

  2. Det är ju inte det att hon har gjort ingreppen som folk reagerar på, det är just vad hon ”står för”, alltså ”veganism” och att det inte går ihop med b****x, det krockar ju enormt. Folk vill bara veta hur hon tänker, men hon fortsätter att komma med dåliga undanflykter för att hon vill skydda sitt varumärke och sig själv som är ”så perfekt”.. Människor ä besvikna bara, och det är inge konstigt heller.

 14. Tessi is a queen, yet your being mean
  She is a natural, you all act so pubertal
  Maybe if you could see, what she does to me
  She makes me feel so glad, and yet that makes you mad

  We can heal the world
  And make it a better place
  With you and with Tessan
  For the entire human race

  Why is tess so nice? Yes, I do love majs
  Because we are vegans, no were not peagans
  I love making songs, when they sound like dongs,
  But pliz be nice to mee, becuase I like to see
  the world more nicer
  And no dicer

  Okej alla, detta var min låt om therese. snälla lämna konstruktiv kritik, jag har kommit på den själv.

 15. Hade jag varit en offentlig person inriktad mot vissa ämnen tex psykisk ohälsa som jag brinner för, då hade jag varit öppen med om jag förändrat mitt utseende genom nån form av ingrepp, då det ökar trovärdigheten. Anser jag. Typ okej jag mådde dåligt över min näsa så jag opererade den men uppmanar inte alla andra göra likadant. Bara för att en känd person gör vissa saker betyder de inte att alla apar efter.

  1. Therése Lindgren

   Jag anser inte att det är lämpligt när man har följare som är väldigt unga (många av mina tittare är inte mer än 7 år), så där tycker vi helt enkelt olika.

   1. Nej de är ju upp till var och en vad man skriver om, och inte. Min kommentar var inte riktad till dig utan rent allmänt vad jag tycker. Kan tänka mig att de blir märkligt när de blir sådana här diskussioner som se varit bland kommentarerna. Det lägger sig säkert snart! Viktigaste är ju ändå att du Therese gör de du anser är rätt.

   2. Men du har ju visat upp andra intima saker? Typ guld-dildon häromdagen? Inte för att jag tycker det är ngt fel med det.

   3. Therése Lindgren

    Vad menar du?

   4. Så du tycker inte att det är lämpligt att prata om skönhetsingrepp, eller att man förändrat sitt utseende, i samband med psykisk ohälsa, men däremot så är det fullt lämpligt att visa upp till exempel gulddildon när du nu själv säger att en stor del av din publik är runt 7 år??

   5. Om du har så unga följare Therese varför gör då du sexuella skämt i näst intill varje video? Om du liksom har följare från 7 år. Du kallas ju för ”snusktessan” av en anledning, tycker det är osmakligt.

   6. Precis, visa upp gulddildos, kondomer och ett par sexiga trosor du köpt för att ”lyckoönska”, ”recommend recommend” produkter för ditt underliv som gör sexet/orgasmer bättre etc. etc.

    Det är ju passligt för små tjejer inte mer än 7 år. Eller?

    Jag hoppas du ser dubbelmoralet, är det en bild du vill ge av dig själv? Och som någon skrev här tidigare så försöker du bara gå undan med dina vegansnack och dra fokuset på nåt annat, men det kommer inte att fungera. Hade du INTE gjort något b*t*x hade du sagt ”NEJ”, men det gör du inte. Så där kommer redan sanningen ut.

    Du har sagt tidigare i dina videos hur du är SÅ rädd för att få rynkor, att åldras är nåt du inte vill, eller ja åldern gör inget men hur åldern påverkar ditt utseende. Hur du måste redan använda ”anti-agening” kräm för du är ju endå ”redan” 28 år.

    Jag har inget emot att du tex. talar öppet om sex som är naturligt, men jag är emot dubbelmoralen du står bakom. Tyvärr.

   7. Så nu erkänner du ändå att många av dina följare är under 13 år haha… 🙄

   8. Therése Lindgren

    Vad menar du med att jag ”erkänner”? Jag har ungefär 10 miljoner videovisningar i månaden, även om bara 1% av de videovisningarna skulle vara från personer som är under 13 år är ju det många?

   9. Absolut. Men att 83-85% av dina följare (vilket du påstått) är över 18 år gamla är väldigt osannolikt.

 16. Therese, du är som en måne. Du vägleder mig i mörkret.
  Du är som en dans. Vacker på insidan och utsidan.
  Du är som solstrålar. Ger mig värme i kylan.
  Du är som en kastrull. Du glänser och lagar god mat.
  Du är som en blomma. Du ger liv i mitt tråkiga liv.
  Du är som min marsvin. För jag älskar dig.

  Vad tycker ni om min dikt? Jag använde metaforer/liknelser va?

 17. Så du tycker inte att det är lämpligt att prata om skönhetsingrepp, eller att man förändrat sitt utseende, i samband med psykisk ohälsa, men däremot så är det fullt lämpligt att visa upp till exempel gulddildon när du nu själv säger att en stor del av din publik är runt 7 år??

  1. De där var en vettig fråga. Utan påhopp eller andra dumheter.

  2. Therése Lindgren

   Hej Sessan. Korrekt uppfattat – jag tycker inte att det är lämpligt att prata om att modifiera sitt utseende med barn, jag vill inte sätta sådana tankar i deras huvud. Onani tycker jag inte är några konstigheter att barn känner till, tvärtom är jag gärna med och bryter tabun kring kvinnor och vår sexualitet.

   1. Fast alltså.. okej vi tycker olika i den sexuella frågan kring onani och barn då. Men jag har en 6åring som blir 7 i år och inte i min värld att jag skulle börja prata sex än eller på ett par år till. Skulle aldrig visa nån dildo eller så heller för en 7åring liksom.

   2. Jag vill helst inte att mitt barn i åldern +7 ska sitta och lära sig om onani på Thereses kanal och vilken vaginala kräm funkar bäst i sex.

   3. Linnéa, då kanske inte ditt barn ska titta på Thereses kanal. Hennes målgrupp är inte 7 år.

 18. Men gud hjälp. Förstår precis vad Therese menar, det är omöjligt att göra alla ”rätt”, det är en avvägningsfråga varje individ får ta. Slås av det jätteofta. Jag är asgrym på att sortera glas, kartong, plast osv. Men jag kanske kör bil (nu gör jag inte det men som exempel) Man får väl dra sitt strå till stacken på det sätt man kan? Och vadå att hon ljugit? Det är ju helt snedvridet. Vet ni ens innebörden av ”att ljuga”? Jag har då inte sett nånstans att hon förnekat någonting? Bara för att du upplever att det är ”dubbelmoral”, så har väl det ingenting med ljuga att göra?

 19. Hej,
  måste bara säga att jag helt förstår ditt val Therese. Dels håller jag med om argumentationen kring att kvinnor kroppar måste sluta ses som förmål för allmänt intresse.
  Sen tycker jag det faktiskt är så enkelt att du helt och fullt själv får välja vad du pratar om. Du ska välja vad dina kanaler ska innehålla och vill du inte prata om skönhetsingrepp så är det mer än förståeligt.
  Det är säkert jobbigt nu med alla kommentarer och så vidare men jag tycker det är superbra att du står på dig. Jag tycker det är fantastiskt att du är så öppen med saker som du är.
  Sen tycker jag också att en viktigt punkt i det hela är vad det spelar för roll. Om du nu har gjort skönhetsingrepp så spelar ju det ingen som helst roll. Alla människor får leva sina liv som dem vill och göra de val som är bäst för sig själv.
  Det valet som är bäst för mig, kanske inte är bäst för dig och tvärt om.

 20. Jisses… Therese. Det lättaste du kan göra är att säga ”vet ni vad, jag gjorde ett misstag, jag sprutade in b o t o x i pannan som går emot hela mitt varumärke som förespråkare för veganism men ingen är perfekt. Även jag kan fela”. Då är det löst! Slingra sig ser vi igenom. Bara säg Japp, it was wrong. Hur hade en kille gjort?

  1. Vadå ”jag gjorde ett misstag”? Om det nu är så att hon gjort ett sådant ingrepp, vem säger att det var ett misstag? Hon är ju inte sitt varumärke – hon är en privatperson. Och vi har ju ingenting med hennes privata beslut att göra. Varför måste hon vara den ”perfekta veganen” bara för att hon förespråkar veganism? Det är som att någon som förespråkar ett sockerfritt liv inte får ta ett glas läsk utan att bli kritiserad och påhoppad. Therese får göra vad hon vill, hur hon vill, utan att hennes värderingar ska behöva ifrågasättas. Tilll skillnad från många andra så försöker hon åtminstone göra världen till en bättre plats för djur och människor. Och bara för det så ska hon också vara perfekt? Alltså, jag orkar inte. Hon behöver varken erkänna eller ursäkta sina val i livet. Enkelt va?

   1. En tittare

    Men herre… Therese är en offentlig person med stor makt. Att bli ifrågasatt är tyvärr en del av att vara känd och man måste kunna besvara frågor som berör sådant man förespråkar själv. Det är hyckleri. Förstår du inte det?

   2. Therese har ju indirekt kritiserat andra youtubers för att dom använt djurtestat smink. Bett följare inte rösta på youtubers som använder det i årets style på guldtuben. Pratat om att Anty använder djurtestat smink i en video. Är inte dom andra youtube profilerna privatpersoner? Om hon inte är bättre själv får hon väl stå för det?

  2. Exakt, håller med dig. Hon gör det bara värre för sig själv, gräver gropen djupare så att säga.

   1. Det är ni som gräver en grop – som ni försöker knuffa i henne i. Går det bra? Vore det inte enklare att bara låta henne vara? Eller är det så pass viktigt att trycka på henne om och om igen, när hon redan gjort det tydligt att hon inte tänker prata om det? Det säger mer om er som anonyma internet-människor, än om henne.

  3. något misstag tycker jag inte hon direkt gjort, så att be om ursäkt känns konstigt. Hon får göra precis vad hon vill med sitt utseende och sin kropp.

   Men jag är faktiskt nyfiken hur veganism och skönhetsingrepp som testas på djur går ihop? (obs inget hat eller ifrågasättande kring utseende och kvinnors kroppar!)
   Är bara nyfiken på ämnet, inget hat mot Therese.
   Tycker hon är vacker, får göra precis som hon vill med sin kropp för den är hennes och ingen annans. Är inte fel med ingrepp, smink eller vad man nu väljer att använda sig av, men är faktiskt ett intressant ämne då många försöker leva så veganskt som möjligt och får inspiration från Therese.

  4. Ifrågasätta är en sak – men att inte ge sig, utan att forsätta trycka och pusha, som en del gör, är inte okej. Oavsett hur offentlig Therese är. Om hon inte vill svara, eller ge ingående detaljer, kan väl folk bara acceptera det? När är enough enough?

 21. vill tillägga att jag tidigare läst kommentarer här och på youtube som gett Therese oförtjänt mycket hat eller ”utskällningar”. Om du läser detta Therese så hoppas jag inte detta drar ner dig, du förtjänar aldrig att må dåligt pga kommentarer på nätet.
  Nu har jag ju själv ställt en fråga här ovan, men hoppas verkligen att du inte tar den hårt (är absoult inget angrepp mot dig), vill du inte svara så ta bara bort den 🙂
  Vill även tillägga att din hudvårdsserie uppskattas enormt, inte hunnit testa allt men än så länge väldigt nöjd!

  1. Vadå ”hat och utskällningar”? Det är kritik mot hennes dubbelmoral och vi ber henne att svara. Många av kommentarerna är dessutom fyllda med välgrundade argument.

 22. Hat och utskällning? Jag tycker att Therese 9 av 10 ggr får respektfulla kommentarer och konstruktiv kritik från sina följare, dom flesta höjer henne till skyarna likt en drottning som man måste stryka medhårs. Varför tassa på tå runt en offentlig person som bygger hela sitt varumärke på veganism, hon tjänar pengar på det och det är viktigt att kunna stå för det man förespråkar. Det är inget måste att spruta in b o t o x i pannan, hon har redan en väldigt slät hud och är inte ful på något sätt, tvärtom en riktig tiopoängare.

  Sen detta tjat om BDD. Har man BDD så är det inte tänkbart att lägga ut bilder och videos på sig själv flera dagar i veckan, inte ens i månaden! BDD är en allvarlig störning, inget man bara har en dag till en annan. Det hon drabbas av är ”fuldagar”, vi alla har dom där vi inte vill gå ut för vi tycker vi ser för jävliga ut. Nu har aldrig Therese sagt att hon har just denna sjukdom (BDD) men syftar på alla här som säger ”vi förstår om hon tagit b***x för hon har BDD och då mår hon så dåligt över sitt utseende”. Ni som tror det, tycker ni detta stämmer med hur hon lever? Jag tycker inte det.

  ”Den drabbade isolerar sig allt mer och mer, för denne är fullt upptagen med sitt utseende, och alla de ritualer det innebär. Det börjar med att man förskjuter kolleger och andra sekundära människor, på grund av att man känner sig utsatt för deras dömande blickar. Och efter ett tag tilltar känslan av utsatthet, tills man också börjar dra sig undan från de som tillhör den innersta kretsen (familj och nära vänner).”

 23. Hur kan du bygga ett varumärke med temat att älska sig själv och sen som du säger ”modifiera” ditt ansikte? Det andra temat med ditt varumärke är vegansk men du använder själv bot***ox insprutat? Förstår ärlig talat inte inte hur du tänker. Sen går du ut i en bok med att du har använt ovant nämnt medel men vägrar dela det i dina sociala medier? Förstår ej avvägningen där

  1. Hur kan du bygga din människosyn på att allt är svart eller vitt? Ja, Therese är uttalad vegan, ja, veganism är en stor del av hennes varumärke. Men försök se skillnaden på att Therese HAR ett varumärke och att hon inte ÄR sitt varumärke. Alla har vi värderingar och försöker leva efter dem, men det betyder inte att världen går under ifall en tar ett beslut gällandes sitt eget liv som frångår dessa värderingar.

   För nu utgår jag självklart från att du själv är felfri, och lever ett prickfritt liv när det gäller dina egna värderingar? För det är ju så viktigt att Therese vet hur dålig hon är som inte vill bekräfta eller dementera eventuella skönhetsingrepp. Och det är viktigt att Therese vet att hon ALDRIG NÅGONSIN får frångå sitt veganska varumärke. För hon är ju ingen människa – hon är ju bara ett företag. Hon har ju inga egna känslor, tankar, kropp och liv att ta hänsyn till. Privatliv? Vad är det? Varumärken har ju inte privattliv.

 24. ”Kalla mig galen”
  Av Christian Dahlström

  Youtube-stjärnan Therése Lindgren tittar upp bakom mikrofonskyddet som täcker halva ansiktet. Hon pratar först snabbt och intensivt, för att sedan sakta ner och bli alvarlig och väga orden noga innan de lämnar hennes rödmålade läppar.

  ”Jag har testat b o t o x för första gången, och du ser ju nästan bara min panna, så om mitt fejs ser uttryckslöst ut så är det därför” säger hon och skrattar smittande.!

  1. Grattis, du har läst en bok och tagit ut ett citat som många redan delat. Vill du ha en medalj? Eller vad är din poäng?

   1. Harmonisk två-barnsmamma

    Grattis, du läste en kommentar och blev triggered. Vill du ha kräkthetsmedaljen? #buuuuuurn

   2. Menar du kränkthetsmedalj eller kräkhetsmedalj, eller en kombination? Jag kan ta vilket som 🙂

    Jag är inte triggered, men vill du se det så, så kan jag inte hindra dig 🙂

 25. Hej Therese. Jag förstår inte hur du tänker angående B 0 T 0 X. I dina tidigare svar jämför du det med dricka vatten. Meddelandet du sänder ut är alltså att B 0 T 0 X är något absolut nödvändigt: skit samma om djur plågas, sålänge man som kvinna är fin och slät.
  Dessutom har du ett helt varumärke som bygger på veganism, ”independence”, alla duger som de är osv. Jag är säker på att du förstår att det, från en utomståendes perspektiv, kan verka som hyckleri. Förklara gärna så att vi alla som undrar förstår! (har förövrigt stor respekt för dig och tycker att du verkar så mogen och klok 🙂 )

  1. Jag är visserligen inte Therese, så ignorera gärna mitt svar om du vill 🙂

   Ville bara säga att hon gjorde väl inte jämförelsen med B-ordet var samma som att dricka vatten – utan snarare att folk som vill driva med veganer ibland säger att ”hur kan du vara vegan om du dricker fiskarnas hem/syre”. Och det är väl poängen där som var meningen, att det kvittar hur långt man drar sin veganism, alltid finns det något folk vill klaga på som man inte gör tillräckligt bra eller tillräckligt veganskt.

   Om eventuella skönhetsingrepp av den här arten är hyckleri är såklart upp till var och en att bestämma, men tycker det är fånigt att ens säga. För ALLA är vi hycklare i någon fråga, men det är ju självklart lättare att ”attackera” offentliga personer, än sig själv. Vore så mycket enklare om man bara utgick från att folk tar de beslut som passar den enskilda personen, och inte tvingar folk till att leva upp till omöjliga ideal (oavsett vad personen har för ideologier).

 26. Hej Therese 😀
  På min födelsedag fick jag bland annat din nya cleansing mousse och facial toner från Indy beauty & vill bara säga att jag tycker att du gjort ett jättebra jobb med produkterna. Känns verkligen fräscht efter att jag använt dem och de luktar supergott!
  Fortsätt kör ditt race, du är grym
  kram

  1. Therése Lindgren

   Vad glad jag blir att du tycker om dem <3

 27. Bästa ni! Ni är tre av mina största förebilder<3<3

 28. Dra mig baklänges genom en eldstad… hur tänker vissa av er?
  Ni förstår väl att Therese inte har redovisningsplikt? Att hon inte behöver dela med sig av allt till oss? Att hon väljer att inte prata om eventuella skönhetsingrepp innebär inte att hon ljuger och underhåller information… hon är en helt vanlig människa med rätt till ett privatliv precis som alla andra. Hon bestämmer vad hon vill prata och dela med sig av (vilket är otroligt mycket och som vi borde vara tacksamma för) och håller för sig själv det hon av någon anledning inte vill dela med sig av- med all jäääääääävla rätt!

  Vet ni hur svårt det är att vara vegan förresten? Inte främst för att det är svårt att hitta behandla produkter, för det finns det rätt mycket av i flesta fall. Utan för att man konstant måste ducka för köttätares pekpinnar. Man är ingen supermänniska som inte kan göra fel (medvetet som omedvetet) bara för att man väljer att inte stödja utnyttjandet av djur.

  Therese, jag hoppas verkligen att du inte tar åt dig och mår dåligt över dessa personers uttalanden. Du är en otroligt fin människa och förtjänar definitivt inte nåt av det hat du får ❤

  1. Hur ordet veganska blev till behandla… ja det vet bara min mobil… 😬

  2. Men du. Är det så svårt att vara vegan bör man bli vegetarian istället eller rent utav köttätare. Stackars Therese som måååste ta b o t o x i pannan och nej, ingen ska icke döma henne, det är ju så svårt att vara vara vegan. Nej detta håller inte. Dåligt är vad det är. Det verkar som att många missuppfattar vad vi försöker säga här. Säger det igen, b o t o x och varumärket Vegan-Therese går inte ihop. Som kund känner man sig förd bakom ljuset. Det handlar inte om något hat eller mobbning utan om trovärdighet.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *