indy beauty

–  I samarbete med Indy Beauty  –

Igår lanserade jag mitt alldeles egna, 100% veganska skönhetsmärke Indy Beauty och herregud så glad jag är över alla fina ord!

I slutet av 2015 startade jag en webbshop vid namn ‘Hooked on You’ i vilken jag sålde egendesignade mobilskal, posters, smycken och necessärer. Shopen var förvånansvärt framgångsrik, men trots det kändes aldrig produkterna i shopen riktigt rätt. Det var inte min grej att sälja mobilskal och oäkta smycken helt enkelt. Det var kul att testa mina vingar, det var inget fel på produkterna, det var bara inte något jag brann för. Jag bad om mina följares hjälp för att höra vad de ville att jag skulle fylla shopen med, och svaret var tydligt: ej djurtestade skönhetsprodukter.

I samma veva anammade jag också en vegansk livsstil på riktigt. Jag hade sedan tidigare uteslutit allt animaliskt ur min kost, men det var först under 2016 som jag på allvar började läsa innehållsförteckningen på mina smink-, hud- och hårvårdsprodukter och insåg att de innehöll en massa läskiga grejer från djur. Min tanke var därför att fylla shopen med veganska skönhetsprodukter.

Problemet var att jag knappt hittade några, och de jag hittade som man fick sälja vidare var så dyra att köpa in att shopen skulle gå back på affären. Målet blev då att göra egna veganska skönhetsprodukter till ett bra pris, men varken jag eller mina dåvarande kollegor hade rätt kontakter. Vi pratade med ett par olika leverantörer och började få hem tester som vi laborerade med, men produkterna var inte bra. Dessutom var de för högt prissatta för min smak. Till slut valde jag att stänga webbshopen för att kunna fokusera på att hitta rätt väg för att ta fram mina egna produkter, och nu, två år senare, har min dröm blivit verklighet.

Jag tänker att vi börjar så idag, med lite historia och bakgrund, så berättar jag gärna mer om produkterna, hela resan med att ta fram dem, allt om lanseringen, om förpackningarna, om våra fokusgrupper, kampanjfilmen och så vidare allt eftersom.

Indy Beauty finns idag hos Apotek Hjärtat, Apoteket AB, Kronans apotek, Apoteksgruppen, på apotea.se, nordicfeel.se, i Lykos butiker och på lyko.se. Produkterna kostar mellan 69-199 kr, är 100% veganska, SKITBRA och certifierade av Djurens Rätt.

Vad skulle du vilja att jag berättar i nästa inlägg om Indy Beauty?

43 kommentarer

 1. Älskade kampanjfilmen! Kommer definitivt testa dina produkter!

 2. Jag har inte testat produkterna än men det ska självklart göras och jag tycker att förpackningarna är så fina, vilket alltid är ett plus på kanten om dom står fint i badrummet!

 3. Så roligt!! Lycka till <3

 4. Åååh, berätta jätte gärna mer om själva produkterna & användningsområden osv. Hoppas detta är något som utvecklas tex till olika hudtyper osv, tagga!! <3

 5. Du får gärna berätta om de olika produkterna så man får en uppfattning om formulan och användningen av dem, så man vet vad man ska förvänta sig och veta om de kommer funka på en själv. Kram <3

 6. Är det inte lite magstarkt att promota sina hudvårdprodukter med ”love-yourself”-motto, men samtidigt använda kvinnors känsla av otillräcklighet och fulhet för att sälja produkterna?

  1. Tror dock inte att syftet är att en ska bli finare av dessa produkter. Syftet var att en eventuellt kan känna sig finare och mer nöjd med sig själv om en tar hand om sin kropp, med betoning på känna 🙂

 7. Varför just namnet ”Indy”?

  1. Förkortning av independent 🙂

 8. Vad synd att alla tvättprodukterna innehåller SLS. 🙁 Det är väldigt uttorkande och allergiframkallande och det brukar inte finnas i ekologiska produkter. Hoppas ni tar bort SLS i framtida produkter!

 9. Grattis till din egna lansering! Jättebra att de är ej djurtestade.
  Jag tål inte parfymerade produkter på min kropp. Kommer du att göra oparfymerade produkter framöver?
  Hälsningar

  1. Jag har inte känslig hy själv, men skulle också uppskatta oparfymerat då jag inte tycker om alltför starka dofter på krämer! Vill jag lukta gott använder jag hellre parfym, eller bara duschar… 😛

 10. WOW Therese,
  Jag har alltid ”mått bra” och har klarat mig ur många tuffa situationer i livet utan att de knäckt mig.

  I Augusti förra året vaknade jag en morgon med suddig blick. Inget kaffe i världen hade hjälpt den morgonen. Det var den morgonen som jag ”gått in i väggen”. Det blev många månader med intensiv ångest, rädsla, och en total utmattning. Humörsvängningar och stark oro. Jag hade fått utmattningssyndrom. Jag, som alltid klarat mig igenom allt.

  Under dessa månader fortsatte jag att gå till jobbet, men jag grät på toaletten, och jag tänkte hela tiden på att jag måste se ”normal” ut. Att ingen får veta att jag håller på att bli, som jag kände det, ”galen”.

  Jag pratade med en psykolog, och vi kom fram till att jag troligtvis varit utsatt för enorm stress under en längre tid. Jag är en person som alltid går helhjärtat in i saker jag tar mig an, jag sitter sällan stilla, och jag tar inte så bra hand om mig. Jag menar, jag unnar mig en och annan sväng till frisören, och lite smink och sånt där, men senast som jag verkligen tog hand om mig själv, och då menar jag bara avsatte tid till mig själv i badrummet utan att stressa iväg någonstans, det kan jag knappt minnas senast det var. Det är värt att nämna att jag bara är 25 år, sambo utan barn. Alltså borde jag om någon kunna avsätta lite tid åt mig själv.

  Jag lyssnade på din ljudbok om psykisk ohälsa under den här oerhört tuffa tiden, och den har verkligen hjälpt mig så mycket. Jag kan verkligen relatera till det du säger om att sminka sig och ta hand om sitt yttre är en fin medicin på vägen.

  Jag vill med det här tacka dig. TACK för att jag fick lyssna på din ljudbok och känna mig mindre ensam. TACK för att du utvecklar kärleksfulla produkter med ett så viktigt budskap. Vi behöver alla vara snällare mot oss själva.

  Jag tycker verkligen att du är en enormt stor förebild. Du verkar vara en väldigt stark, vacker person med ett stort hjärta.

  Så, vilka produkter kan du rekommendera mig om jag vill ha en liten spa-kväll hemma?

  Ta hand om dig!

 11. Var och köpte igår på kronans apotek! Gick där och strosade runt, ser en hylla med fina rosa förpackningar och dras dit. ”Therese Lindgren” står på dem. Blir skitglad, hoppas och stuttsar (seriöst) och köpte några av dem som fanns och som jag kände att jag behövde. Skit glad för din skull!!!

  Vad du skulle kunna ta upp mer är om vilken rutin är bäst med ansiktsprodukterna, om man använder alla?

  Kommer det komma fler produkter?

 12. Satt själv alldeles bänkad med datorn i famnen och väntade i TVÅ timmar att sidan skulle öppnas, och det var verkligen värt den tiden!! Alltså hur fin sida med SÅÅÅ fina produkter!! BEHÖVER köpa ifall et par!

  Och kampanjfilmen,hallåå hur viktig, bra och fin!! Har sagt det tidigare och säger det nu, du är en sån himla fin person och världens bästa förebild <33

 13. Asså så himla bra och viktigt budskap bakom produkterna!!
  In och kolla en underbar förvandling av ett gammalt vitrinskåp på https://nouw.com/homeinterior !!
  KRAM

 14. Det skulle vara intressant om du berättade/skrev om ingredienserna i produkterna.
  Det är lite svårt att tyda när man inte är så insatt i ämnet.
  Skriv gärna om t.ex. parabener, mineralolja, PEG osv.
  KRAM

 15. Stort grattis! Du får gärna berätta hur ditt arbete sett ut i skapandet av Indy Beauty; har du varit i fabrikerna? Har du fått välja ingredienserna (utöver att de ska vara veganska)? Har du varit med i formgivningen? Vad är det DU gör i Indy Beauty förutom att vara grundare?

  Kram Sofia

 16. Kan du vara ärlig om dina skönhetsingrepp?

  1. Det är en mer komplicerad fråga än om att hon ska vara ärlig eller inte. Det handlar nog även mycket om vilka signaler hon sänder ut och om någon kan bli triggad av det. Jag är såklart också nyfiken på om hon har gjort något och om inte, iaf hennes tankar kring det, då jag själv gillar skönhet (och dessvärre inte alltid på ett bra sätt :/), men jag förstår hennes problematik. Olika läger kommer säga att hon gör fel, vad hon än gör.

  2. Therése Lindgren

   Hej! Jag läser varje dag kommentarer från personer som skriver allt från att jag opererat brösten och rumpan, att jag gjort ett ansiktslyft, opererat hakan, näsan, sprutat läpparna och kindbenen med fillers, botox, fettsugit mig. Folk säger sig ha ”sett mig” på kliniker jag aldrig varit på, folk skriver att jag opererats där deras föräldrar jobbar, vissa skriver till och med att de ”hört” att jag mailar företag för att få gratis skönhetsingrepp. Det cirkulerar som du förstår mycket lögner.
   Nu vet ju inte jag vilket skönhetsingrepp just du ”hört” att jag gjort och som du tycker att jag ska vara ärlig med, men oavsett är just frågan om skönhetsingrepp så väldigt mycket mer komplicerat än vad många verkar vilja förstå.
   Dels är jag av den uppfattningen att vi kvinnor konstant dubbelbestraffas. Jag läser varje dag elaka kommentarer om hur ful jag är, om hur groteskt stor min näsa är och att jag ser ut som ett troll. Att se ut som jag gör med min stora näsa är fel. Väljer jag att göra någonting åt min fula näsa är det OCKSÅ fel. Du straffas om du inte är ”snygg” nog, men du straffas också om du försöker göra dig ”snyggare”. Av den anledningen tycker jag personligen att vi alla bara ska låta varandra vara, att varje människas utseende är den personens ensak. Särskilt vi kvinnor borde hålla varandra om ryggen kan jag tycka.
   Den andra anledningen till varför jag själv aldrig kommer att prata om skönhetsingrepp är för att det blir fel hur man än gör det. Ponera att jag mår så dåligt över min fula näsa att jag väljer att operera den och sedan berättar på youtube, ja då skulle jag kallas för dålig förebild som triggar unga att operera sig. Skulle jag operera näsan men INTE berätta om det gör jag OCKSÅ fel eftersom att jag då ger unga en skev bild av verkligheten eftersom att jag ”lurar” barn att tro att ett icke-naturligt utseende är uppnåeligt. Förstår du vad jag menar?

   1. Så tråkigt att höra att folk håller på så! Alltid ”damn you do, damn you don’t”, för kvinnor när det gäller skönhet. Jag tror dock att många som kommenterar är unga och inte förstår komplexiteten i dessa frågor (lita inte helt statistiken från youtube, jag fyllde också i att jag var över 18 långt innan jag var det). Ta inte åt dig! (Lättare sagt än gjort, jag vet.) Tycker du gör ett fantastiskt jobb!

    Kram!

   2. Du svarade ju inte ens på frågan Therese? Va bara ärlig om du har gjort något skönhetsingrepp eller inte. 🙂

 17. Vilka fina förpackningar och så bra reklamfilm! Blev jätteglad när jag såg att du släppt veganska produkter, för som du själv säger är det sällsynt och komplicerat att hitta. Synd bara att nästan alla produkter är parfymerade, min hy tål verkligen inte det… Hoppas ni ändrar det i framtiden så att alla ska kunna använda produkterna, tills dess ser jag framemot att testa de produkter som inte är parfymerade! Kram

  1. Just nu känns det som du slingrar dig bara att svara ja eller nej.
   Du är en förebild för så himla många tjejer framförallt, kan du inte då föregå med gott exempel och åtminstone vara ärlig….:/

 18. JÄTTEBRA kampanjfilm Therése!
  Så kul att se något så utstickande, träffande och förmedlande – verkligen kanonbra! Den fick en verkligen att haja till och reflektera över vem man är mot sig själv & skapade även ett stort intresse för dina produkter förstås.

  Kul, och lycka till med detta nya!
  Kram ❤

 19. Kan inte du göra ett inlägg på bloggen eller en video på youtube där du visar hur du redigerar dina bilder?
  Älskar ditt flöde på instagram 😍

 20. Grattis!! Kommer det att komma flera produkter i Indy Beauty, typ som schampoo och så? Vore väldigt kul i så fall! <3

 21. Är några av produkterna riktade mot mogen hy, anti wrinkle?

 22. Hej! Jag undrar över denna text som finns med på hemsidan och hos återförsäljares hemsidor:

  ”Therése valt att involvera sina följare i varje steg av Indy Beautys utvecklingsprocess, allt från produkt och förpackningsdesign till varumärkesnamn”

  Jag blev så paff och trodde jag hade missat någonting, eftersom jag inte hört ett ord om detta innan och du verkar ha hållt det som en överraskning. På vilket sätt har dina följare varit involverade i hela processen, har du (som du nämnde i en video) skickat ut något slags enkät till en utvald grupp eller hur har det fungerat?

  Stort grattis och all lycka till dig!

  1. Jag var en av dem som ficl undersökningen. Om jag minns rätt så har jag signat upp mig på något vänster, för läääänge sedan, via en länk från Therese.

  2. Håller med. Känner inte alls att vi fått vara med.

  3. Therése Lindgren

   Hej ABC! För nästan ett år sedan frågade jag mina följare i en vlogg om det fanns några som skulle vara intresserade av att hjälpa mig i utvecklingen med att ta fram egna hudvårdsprodukter. De som var intresserade fick sedan skriva upp sig på en maillista. Dessa personer har sedan delats in i grupper som hjälpt mig. Vissa grupper har svarat på enkäter, andra har jag träffat personligen. Så jag har inte tagit hjälp utav VARJE följare i sociala medier, utan enbart de som själva anmält intresse. Kram

 23. Angående skönhetsingrepp så tycker jag att man hellre är ärlig med det och berättar. Är ju skadligare för oss att se tjejer med fyllda kindben, stela pannor, fylliga läppar etc och tro att det där är ”naturligt” och inte tillfixat. Att man skall se ut så där. Therese är supersnygg hursom och kommer förstå hur hon än väljer att göra

 24. Hejsan Therese och tusen tack för alla grymma videos du gör. Har en 10årig dotter som följer dig och det du gör är viktigt och välbehövligt på ”skrik-youtube”.

  Jag driver själv en ekonomibloggare som heter Pengaregnet och hade lite funderingar kring det här med att märka inlägg som innehåller annons/affiliatelänkar. La ut en nybörjarguide idag och fick direkt hugg på hur inlägget var märkt. Hur mycket behöver man skriva? Har du några grundregler?

  Tack igen!

  MvH Pengaregn

 25. Jag har bara prövat ansiktsoljan än så länge(kommer fylla på med mer när mina nuvarande produkter tar slut) men den Älskar jag verkligen!! Huden blir så len och fräsch, och sminket sitter bättre när jag använder den under min dagkräm.

  Tack för allt ditt fina arbete Therese!!

 26. Du som är mycket för ekologiskt, varför valde du inte att ha din egna hudvårdsserie ekologisk? & varför valde du just dom oljorna i ansiktsoljan?

 27. Jag skulle aldrig köpa då det är för mycket skit(helt enkelt)

 28. Hej Therese!
  Fick hem några av dina produkter i veckan och jag älskar dom! Jag hoppas hoppas SÅ att du kommer komma ut med ett lipbalm
  Kokos och vaniljdoftande med någon svag nudenyans, det skulle jag älska!

  Du är en förebild, tack!
  Lisa

 29. Wow vilken fantastiskt lansering!! Älskar filmen och jag längtar efter att få pröva dina nya produkter!! Jag blev lite kär i din rosa tröja med pärlor på du har i filmen…. Vart är den ifrån?

 30. Hej!

  Jag skulle hemskt gärna vilja veta hur du gick till väga för att starta ett eget hudvårdsmärke. Jag har velat göra det själv ett bra tag nu men jag har tyvärr inte hittat någon information som varit till hjälp.

  Ps, Du är så grym som fortsätter trots elaka, dryga och jobbiga kommentarer! All pepp till dig!

 31. Rengöringen innehåller SLS vilket är ett starkt rengöringsmedel som egentligen kan vara för starkt för att använda på huden och ä uttorkande. Vad tänker du kring det?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *