Mina ben blev helt lila!

Usch, fy. Vet ni vad?

För en halvtimme sedan gick jag in i badrummet för att gå på toaletten. När jag drar ner byxorna ser jag att mina ben är LILA. Alltså, du skulle sett skillnaden när jag höll min hand mot benet, det såg ut som att benen var döda.

PÅ EN GÅNG fick jag hjärtklappning, skakiga fingrar och började känna mig yr. Det började ta emot att dra ner syre i lungorna, jag började må illa och ropade i panik efter Anders. Anders kom inspringandes i badrummet och när han såg mina ben sa han tyst ”åh herregud”. Paniken jag kände när jag såg Anders blick alltså…

Anders frågade om jag fortfarande hade känsel i benen och när jag nöp mig i låret tyckte jag att det kändes annorlunda. Jag började försiktigt att slå och skaka på låren för att få blod till dem, för jag gissade direkt att jag måste fått någon typ av blodpropp. Yrseln blev värre och tårarna böjade sippra fram. Jag såg verkligen framför mig hur vi i panik vilken minut som helst skulle tvingas ringa ambulansen och i ilfart fara till akuten för att försöka rädda mig.

Vet du vad som händer sedan då? Jag inser att jag har nya svarta mjukisbrallor på mig. Jag hoppar in i duschen, tvålar och skrubbar benen och helt plötsligt är den lila färgen borta.

ALLTSÅ AAAAHHH, VAD TRÖTT JAG BLIR!! Ett – vad dum jag är som inte tänkte på brallorna direkt. Två – jag är så larvig som skrämmer upp mig själv så att jag till och med lurar mig själv att få en panikattack. Jag fick inte en ”fullbordad” panikattack, utan det var väl halvvägs till attacken ungefär, och därav de skakiga fingrarna, yrseln och illamåendet.

SUCK! Jag blev SÅ rädd. Helt i onödan. Jag måste lära mig att behärska mig själv och inte drabbas av panik så fort.

Här är dagens video förresten:

26 kommentarer

 1. Åh vilken tur att det bara var mjukisarna… <3
  Förstår exakt vad du menar med att hetsa upp sig så där. Jag gör det ganska ofta och jag känner verkligen hur pulsen ökar, hur andningen blir snabb och hur huvudet på något sätt blir tungt liksom… Och magontet ska man knappt prata om. Sen går det över lika fort när man ser att man hetsat upp sig i onödan. Kram <3

 2. Men gud va hemskt! Även om jag höll på att garva ihjäl mig när jag kom till slutet😂 Påminnde mig om En händelse jag va med om här om dagen! Jag hade varit inne i badrummet o tvättat av min dotter på 21 mån, som precis ätit syltmackor. När jag gjort det o skickat ut henne till far sin, sätter jag mig själv på toa när jag upptäcker att det hamnat sylt på golvet. Tar toapapper o torkar upp o slänger det i toan. När jag sen ställer mig upp för att spola o ser en röd klump i toan trodde jag hjärtat stannade på mig o jag kännde hur allt blod försvann från mitt ansikte, vad fan har hänt?!?!😱 Det tog väl bara nga sekunder innan jag kom på vad jag gjort nga minuter innan men fan vad snabb kroppen är på att reagera! Och nej-jag är inte kännd för att ha ett bra minne😁

 3. Sandraemelie

  Åh vilken läskig upplevelse egentligen! Jag har också lätt för att stressa upp mig och få panik så där, särskilt när det gäller hälsan och att det kanske är något allvarligt fel på en.
  Btw, du var sjukt fin i dagens video, jag blir alltid så glad av att titta på dig, du får mig att le! Sen att du är himla rolig med gör ju inte saken värre =).
  Fråga: Är du fortfarande lika rädd för att bli/vara gravid? (Du säger ju i videon att du verkligen känner att kroppen känns fertil nu…jag är i din ålder och har samma rädslor ang. graviditet nämligen…)
  Stor kram fina du!

 4. Haha! Samma sak hände mig för ett tag sen. Tog av mig tröjan i badrummet för jag hade spolat upp ett bad, kollar mig i spegeln och ser att mina armar ser döda ut, fick panik och skrek efter min sambo och han fick panik också, tills han tog skrubbhandsken från badkaret och testade att skrubba min arm, och det gick bort. På den korta stunden såg jag hela mitt liv passera framför mina ögon! Haha!
  Tröjan jag hade va nyinköpt och svart…

 5. Fast tycker inte alls du var larvig. Klart man blir rädd 😳😱.

  Nu är jag hypokondriker men tänker ofta på hur lätt man faktiskt kan bli sjuk och hur sällan folk söker hjälp för att de inte tror det är något. Så fort jag märker något avvikande så söker jag hjälp, vilket jag tror någonstans ändå räddat/gjort mig frisk snabbt. Tänker att när varningssignalerna slår på snabbt kanske man är en större överlevare än andra. Mest filosofiskt tänkt nu, men människor med känsligare spröt tror jag har redskapen att överleva.

  1. Jag har sett på nära håll hur sjukvården tillslut inte tar en på allvar om man söker ofta. Det kanske inte är så överallt men min moster blev sedd som hypokondriker oxh togs inte på allvar trots att det var cancer som låg där och växte till sig.

   Jag söker vård om jag MÅSTE.

   1. Fruktansvärt att de du känner blivit behandlade så. Jag har alltid blivit behandlad direkt när något varit fel. Känner min kropp och har alltid vetat när något inte stått rätt till. Har fått vård direkt, har då haft blodpropp, astma, allergier och sorksjukan. Alltid fått snabb och bra hjälp, aldrig något ifrågasättande.

 6. Men guud! Jag hade nog också blivit livrädd!! Tur du tog duschen 🙈.. Jag har en tendens att när panikångesten börjar krypa sig på, då gör jag ALLT som underlättar. Fixar ögonbrynen, tömmer kattlådan, snabbt plocka undan, fläta håret så det ej är ivägen om ja måste spy.. allt för att slippa om ja blir sängliggandes/ måste till akuten osv.. suck!

 7. Asså jag blev livrädd när jag läste det här, gud vad läskigt det måste ha varit för dig :O Tur att det löste sig i alla fall ahahaha <3

 8. Åh herregud hur rädd jag blev när jag läste vad son helst! Tack och lov att det bara var byxorna haha och inget allvarligt finaste du❤❤ och förrästen, JÄKLAR vad fins du har i videon!!❤❤

 9. Hojj, vad hemskt å känna sån panik! Usch. Glad det inte var nån fara! Kul att du har börjat blogga 🙂 Jag har en fråga, jag gick in på Lyko igår och såg att du har något märke som heter Indy Beauty? Har du alls tagit upp det här någonstans, kaaan ju ha missat på youtube men jag vet inte? 🙂 Blev så paff när jag såg det bara. Kram, hoppas du får en bra dag!

  1. Det har hon men det är massa peg, sod osv så inte bra.

 10. Fy bubblan vad läskigt! Jag är PRECIS likadan och skrämmer ofta upp mig själv till panikattack, också blir jag liksom irriterad på mig själv efteråt! Men det är alltid bättre att ta saker på allvar och till nästa gång du har lila ben kan du ju testa att duscha först 😉 kram på dig underbaring!! <3

 11. Hej Therese!
  Haha vilken tur att det bara var byxorna, men extremt jobbigt för dig att du alltid tror det värsta..:(

  Jag tänkte fråga dig om ditt nya hudvårdsmärke INDYBEAUTY !!? Jag har precis köpt en hel rös av alla produkter från ditt märke och skulle gärna vilja se att du berättar lite mer om din tanke, hur det var att skapa dom och vad du vill ska bli av dom /märket!

  Än så länge tycker jag dom är jättehärliga, ser ingen förbättring i huden än (Men har bata använt en vecka och det tar ju tid) men mitt ansikte är iaf superlent efter serumet 😍😍

  Puss och kram, du är en underbar människa

 12. Jag älskar verkligen dig!!!!!!!😍
  Jag längtar alltid tills du leger up en video. Jag vet precis hur det är! Jag kan tyvärr inte skriva kommentarer på dina video. Jag hoppas du får en så bra dag eller kväll som mujlikt! Älskar dig!!!!!!

 13. Åh, jag kände att det skulle handla om byxorna!!

  Du Therese, jag vill tipsa dig om att läsa Kenzas blogg. Hon har skrivit väldigt vackra inlägg på senaste tid efter att hennes pappa gått bort. Eftersom du skriver om ditt mående så tänkte jag att det kanske kan få dig att må lite bättre.

  Älskar dig.

 14. Men guud vad hemskt!! Påminner mig om när jag sov på mina armar (har verkligen ingen aning om hur jag lyckades med det) och vaknade utan känsel i dem. Man kan säga att jag fick mig en ganska ordentlig uppvakning, för HELVETE vad skraj jag blev först!!

 15. Hahah fyy! Förstår dock att du blev så orolig och fick panik haha :D..

  Men Therese, kommer du och Zäta sluta podda nu??.. Känns som att vi fått den vibben av dig det senaste. Förstår såklart vad nu anledningen än är, men ville bara säga att det skulle vara supertråkigt isåfall då jag verkligen ääälskar den! Skulle sakna den så extremt mycket.. Kram <3

 16. Kan verkligen känna igen mig i att tänka det värsta med en gång istället för att tänka efter och kunna se orsaken. Oftast reagerar/tänker man det värsta helt i onödan, något vi måste jobba på helt enkelt 🙂 Kram!

 17. Jag gör också alltid såhär! Är livrädd för att få sepsis (blodförgiftning) så jag tittar alltid på mina blodådror på insidan av underarmarna och där är ju ALLTID blodådrorna tydliga på mig, men jag tycker ändå alltid att det ser sjukligt ut. Så jag får verkligen skärpa till mig så att jag inte ska få panikattack när jag tittar på dem. På natten är det helt hopplöst.. Och det hjälper ju inte att jag haft njurbäckeninflammation två gånger utan tydliga symptom (har gått till läkaren pågrund av andra saker de gångerna) och ifall man har det för länge så kan det spridas ut i blodet. Förstår dig till 100% det är verkligen värsta känslan. 🙁 <3 Är så rädd för att bli hypokondrisk (få hypokondri?), så för att undvika min paranoia, blir jag mer avtrubbad istället och inte alls uppmärksam på när jag är sjuk på riktigt och det ledde till att jag blev inlagd pågrund av halsfluss en gång, jag bara körde på tills allt blev pannkaka liksom. Alltså maaahh, kan det inte finnas ett mellanting i huvudet någon gång haha? Känner med dig Therese <3

 18. Hej Therese.
  Ville fråga ang din lampa ovanför matbordet.
  Vi ska nämligen köpa ny lampa och ja har helt kärat ner mig i lampor i samma stil som du har.
  Vart har ni köpt den eller har ni fått den special tillverkad?

  Tusen tack på förhand för svar!
  Kramar Mina

 19. Känns som du gjorde dig till jättemycket i frågevideon? Typ försökte vara någon annan

 20. Oj, din kommentar är ju bara pinsam och missunnsam. Om du är vuxen så är detta bara extremt tragiskt att läsa.

 21. OMG THERESE!!! EXAKT detta hände mig för någon månad sedan efter att jag köpt ett par nya jeans. Min reaktion var EXAKT som din. Ren panik, nära på att ringa ambulans, gråtandes, helt yr. Shit vad jag är glad att jag inte är ensam <3 haha bästa du

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *