Svar på kommentarer

Hej Therese! Vad roligt att även ha en blogg att förströ sig med. Jag var lite nyfiken på hur det gick för er med hälsovästen? Har ni hunnit testa den? Skulle vara intressant om ni gör en video om det senare kanske om en skulle ta och investera i en. Kram Sofie❤️

Hej Sofie, och tack för din kommentar! Jaa, precis, för ett tag sedan köpte jag en varsin hälsoväst till Anders och mig. Vi var superduktiga och använde den 20 minuter om dagen de första två veckorna, men sedan blev det att vi använde den allt mer sällan och nu för tiden blir det inte mer än någon gång i veckan tyvärr. Jag tror att anledningen är att det inte känns som att den fungerar. Hållningen är ju fin så länge man har den på sig, men direkt man tar av sig den faller man tillbaka till sin vanliga hållning. Jag vet inte, men jag svårt att tro att den faktiskt ska ge något ”riktigt” resultat och därför motiveras jag inte att använda den. Fast vad vet jag, det kanske finns vetenskapliga bevis för att den fungerar på riktigt. Jag borde ge västen en ny chans, det skadar ju inte att prova!

Alltså Therése… Efter att ha kollat igenom din blogg måste jag verkligen säga WOW vad du är duktig på det här med att blogga! Dessutom blir man ju helt chockad när man ser hur otroligt bra smak i inredning du har, har aldrig sett nåt liknande?!

Men åhh, TACK snälla du! Vad glad jag blir! Jag tycker att inredning är superkul men har fått mycket hjälp av flera duktiga personer. Dels inredaren Stylebylojs som designat vår platsbyggda bokhylla samt valt färg på golv och väggar. Hantverkaren vi anlitat som heter Karlssons golv har varit superbra smakråd när det kommer till allt från var vi skulle placera tv:n till vad vi skulle göra med våra bänkskivor (vi tänkte nämligen lämna dem orörda till en början) och sedan har vi Malin från Persiennkompaniet som hjälpt oss med våra gardiner.

Vet inte riktigt varför jag kommenterar. Har aldrig gjort det innan och har ändå följt din youtube i fleeeera år. Men nu på senare tid har det känts som att du filmar för att du ”måste”? Som jag förstår det har du dragit ned på jobb i veckorna? Varför startar du nya projekt som istället gör att vissa saker blir halvdant? Som tex den här bloggen nu. Vad var meningen med den? Eller kanske var för din egen skull? Att det känns skönt att skriva av sig. Men då blir ju reklam som de här lite motsägelsefullt. Räcker det inte med youtube, instagram, snap, podd, dplay osv..? Och din hemsida förr? Bara genuint undrar, då man märker efter att ha följt dig alla dessa år, att din youtube förändrats och instagram iprincip enbart samarbeten.
Älskade din youtube förr. Du hjälpte mig verkligen gå igenom mitt uppbrott med sambon förrförra året, genom att se att du själv kämpade dig upp efter Anders den gången. Älskade din styrka. Du är en fin människa 🙂
Kram.

Hej Julia, och tack älskade du för din kommentar. På sätt och vis har du rätt när du skriver att det på senare tid ibland känts som att jag filmar för att jag ”måste”. Vissa dagar vill jag verkligen inte filma, och det har särskilt känts så sedan december då jag började må sämre psykiskt. Jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig nu, för det här är ett så jäkla känsligt ämne och jag vet inte om det är rätt av mig att jag skriver det jag gör nu, men mitt absolut största problem just nu är att jag HATAR hur jag ser ut. Jag kan inte beskriva det med något annat ord. Jag står inte ut. Jag vill inte se mig själv. Det är krig i huvudet på mig Julia, och jag vet helt ärligt inte hur jag ska få det att sluta. Jag har aldrig tidigare mått psykiskt och fysiskt dåligt av att se min spegelbild. Det handlar inte om att jag har en dålig hårdag, utan det är något helt annat som händer i mig som jag inte upplevt tidigare, och det gör mig rädd.

Jag har försökt att filma på i samma takt som förut, fortsätta publicera bilder på insta och låtsas som ingenting i mina sociala medier, och har inte trott att jag beter mig annorlunda förrän i veckan när jag klippte ihop videon där jag storhandlar. När jag tittade på videon insåg jag att jag inte håller ögonkontakt med kameran mer än en eller ett par sekunder (förutom någon enstaka sekvens), och det är för att jag skäms. Jag skäms för hur jag ser ut och vill inte att ni ska se mig, jag vill inte se mig själv i view-findern, jag vill inte behöva se mitt ansikte när jag klipper ihop videon. Det tar emot att ta fram kameran och vrida den mot mitt ansikte, för jag vill inte.

Jag har en känsla av att det är en stor anledning till att vissa tycker att jag beter mig annorlunda på Youtube. Jag flackar med blicken och klippen som jag är med i blir korta. Det är enklare att filma omgivningen.

Jag känner redan nu att det här är det mest nakna och sjuka jag skrivit. Det som händer i mig just nu är inte friskt, och det är svårt att prata om när jag är mitt i det. Jag vill inte oroa er som följer mig och min största rädsla är att jag skulle råka säga något som påverkar någon annan negativt. Jag kan inte ha det på mitt samvete. Samtidigt vill jag fortsätta vara transparent med er, jag vill bjuda in er i mitt liv, jag vill ta emot er hjälp som jag gjort tidigare och jag vill mest av allt ge er underlag till förståelse ifall ni upplever mig som annorlunda. Jag vet inte hur jag ska göra och tro mig när jag skriver att det äter mig.

Jag förväntar mig inte att du eller någon annan ska kunna relatera eller förstå, men det här är verkligheten.

När det kommer till din fråga om jobb har jag som tidigare nämnt trappat ner till max ett möte/intervju per dag och slutat publicera på snapchat. Hemsidan är bortplockad, och snart kommer en annan av mina kanaler försvinna. Dplay har jag 5 avsnitt kvar att publicera, sedan är även den serien borta. Det lämnar mig med min Youtubekanal, min instagram och den här bloggen. Planen är att publicera fyra videor i veckan på youtube och ett blogginlägg om dagen. Instagram har jag ingen plan för. Det borde jag kunna fixa.

Gällande kommersiella samarbeten, alltså sponsrade inlägg, tar jag gärna emot er feedback! Jag har ju bara gjort två samarbeten på instagram de senaste fem veckorna, så när du skriver att min ”instagram i princip enbart är samarbeten” har jag svårt att hålla med, men jag tror inte att du menade något illa.

63 kommentarer

 1. Du är så vacker Therese – inifrån och ut. Du har hjälpt mig så mycket de senaste åren då det varit tungt så har jag alltid kunnat slå på någon av dina videos så lättar depressionen iallafall för ett tag. Du har gett mig så mycket och att få se resan du haft fram till nu, hur mycket du har gått igenom och aldrig slutat kämpa. Att du har pressat dig själv att göra saker som känns svårt och kommit ut vinnande på andra sidan. Det har gett mig hopp, kraft att det kommer att bli bra även för mig om jag fortsätter kämpa som fina du gör. Du har i väldigt svåra stunder gett mig tid och en stund av lugn då jag som mest behövt det.

  Så jag hoppas kära Therese att du får må bra för det förtjänar du. Du är så grym och fin. Jag hoppad verkligen att hjärnspökena försvinner och tar semester föralltid hos dig. Önskar dig allt gott och styrka att du kan ta dig igenom detta också för att du är en awesome person.

  Kram på dig! 🙂

 2. Hej Therese! Tråkigt att höra att du mår sämre och över hur du ser ut. Ett tips jag har som funkat för mig är att drastiskt förändra något, Klipp dig en decimeter, gör en cool ansiktsbehandling, köp en ny jacka eller bygg fransar! Bara våga förändra, det är det viktiga! För mig gör det att jag känner mig mycket snyggare just av den anledningen att det har hänt något nytt. Man ser inte vara samma gamla trötta ansikte i spegeln varje morgon. Kanske kan det hjälpa dig en liten bit på traven…
  Kram på dig

 3. Senast igår tänkte jag när jag såg din bild ”Therese är så himla fin, jag önska att jag såg ut som henne!” Jag lovar dig att hur övertygande de där hjärnspökena än är – de ljuger för dig ♥️

 4. Vad jag känner igen mig i det du skriver. Hur frustrerande det är när hjärnan vill ställa till det för en. Jag tror du likaväl som jag vet att vi inte är fula, trots att det känns så. Jag vet att jag inte är det, ändå kan jag känna det när jag ser min spegelbild. Jag har i samråd med min psykolog kommit fram till att det ju inte är utseendet jag bedömer egentligen. Det är min person. Jag ser ned på mig själv och mitt värde som människa. Det ör självkänslan som brister, men tar sig i uttryck genom att man hackar på utseendet, säkert för att det går att ta på. Jag är inget värd – jag är ful. Det hänger liksom ihop. När jag drabbas av de tankarna har jag ett mantra jag repeterar för mig själv. ”Mitt värde som människa definieras inte av hur jag ser ut. Jag kan se ut PRECIS hur som helst, jag är värdefull oavsett.” Det lättar lite då. Det tar bort pressen en stund. För det ÄR ju så. Det spelar ingen som helst ROLL med utseendet. Vi kommer alla åldras och förändras. Våra värden som människor påverkas inte av hur vi ser ut. Det är viktigt att komma ihåg. Intalar man sig själv blir det sant till slut, man måste bara välja vad man intalar sig. Var snäll mot dig själv, det förtjänar du. Kram!!

 5. Blir ledsen av att läsa det här, men så tacksam att du delar med dig. Jag skulle kunna skriva att du är så vacker och fin för det tycker jag. Fast det spelar nog ingen roll för just nu tror jag inte du kan ta åt dig av såna kommentarer. Jag är så glad att du vågar skriva detta och att du tar hjälp. Jag önskar att jag kunde ta över din smärta och allt oroligt jobbiga från dig, men de fungerar inte riktigt så tyvärr.

  En tanke slog mig att i den nya lägenheten har du väldigt mycket speglar som du inte hade i förra lägenheten. Är det något som kanske triggat något undangömt?

  Jag vet av egna erfarenheter att jag personligen blir så triggad av att ha speglar överallt. Jag har ungefär samma problematik som du går igneom nu. Bara en tanke och inget illa menat.

  Jag tycker att du ska trappa ner ännu mer på dina krav. Om du inte känner för att filma, filma inte! Det viktigaste är att du mår bra. Ta hand om dig Therese. Du är värdefull och du är värd att må bra!

  Du känner dig bäst själv, men lyssna på dig själv! Det är bra att du redan trappat ner men kanske behövs det lite till för att du ska kunna återhämta dig?

  Kram på dig och ta hand om dig!
  Jag tycker du är fantastisk!

 6. Jag känner exakt likadant. Att jag inte klarar av att se på mig själv just nu, och det har varit så ett tag nu. Jag hatar att gå upp och klä på mig för att jag känner att jag är så ful. Jag hatar att gå någonstans och behöva visa upp mig för att jag känner mig så ful. Jag hatar att fotografera mig själv för att jag känner mig så ful. Och inte bara ful. TJOCK också. Varför vet jag inte, för jag är verkligen inte tjock. Men jag känner att jag har lagt på vikt men det är inget som syns på vågen. Jag känner mig uppsvälld och helt off. Det är inte kul och det är något som påverkar väldigt väldigt mycket, speciellt när ens största intresse är mode och kläder. Jag får ångest av det och blir väldigt stressad. Vet inte vad jag ska göra åt det för jag vet inte riktigt vad det beror på och vart det kommer ifrån heller. Men jag försöker ta en dag i taget. Ska börja träna har jag bestämt mig för och tänker göra det för att må bra, inte för att bli fit. Men förhoppningsvis är detta bara en sketen period som man går igenom och att det inte blir värre. Mycket tror jag har att göra med vädret också. Tror inte vi hade mått såhär om vi hade haft sol och värme i våra liv. Allting är så grått och dystert hela dagarna så det är klart att man inte känner sig på topp. Man känner sig inte fräsch och vill mest bara gå runt i mjukisar och inte träffa folk. Och vem mår bra av sånt beteende?

  Hoppas detta snart går över för din del och att du mår bättre snart! Och du är inte ful. Du är FIN. Precis som du är. Och det tror jag att du också vet 🙂 Kramar

 7. Johanna Viktoria

  Tack för att du delar med dig ♡ du kanske inte vill ha några tips egentligen men jag skriver det en gång så gör du vad du gör med informationen.
  Vad om du skulle skaffa ett privat IG konto där du bara följer alternativa konton. Alltså konton som går under hashtagen #allastorlekarärvackra eller #effyourbeautystandards
  Att mata sig med sånt som inte hör normen till ger mycket i längden. Det kan behövas en invänjningsperiod men sakta börjar man se det vackra i sånt som inte faller inom medias normer. Det har hjälpt mig enormt mycket med min självbild 🤗

 8. Sofie 27 år

  Alltså Therese! Mitt hjärta går sönder!
  Jag är ingen sån som följer massa Youtubers eller hänger med i det senaste på internet. Haha! Riktig skogsmulle.
  Men dig följer jag.
  För för mig, så är du så vacker, genuin och nå så fruktansvärt inspirerande!
  Du har fått mig att inse både det ena och det andra, och jag är dig evigt tacksam för att du fått mig bekväm utan smink, medveten om jorden och djuren.
  Att läsa att du inte klarar av att se dig själv gör ont i mig. För jag vet vad du menar. Man vill nästan be om ursäkt för ens existens för folk måste ju lida av att se det där plytet..
  Men vet du? En utan dagens höjdpunkter, som får mig må super, är att få titta på vackra dig och inspireras av dig.
  Jag hoppas innerligt du får må bättre snart.
  Du är goals, på riktigt!
  Tack för att du finns! ❤️

 9. Och jag kan känna ”fyfan va fin Therese är, jag vill också se ut som henne”. Det är sjukt att man aldrig kan vara nöjd. Ta hand om dig Therese!

 10. Hej!
  Jag känner igen mig i det du skriver, speciellt när det gäller vissa drag som jag har komplex över. Ett kanske lite konstigt tips är att kolla på kändisar elr kompisar med liknande drag du gillar/tycker ser bra ut och inser att det är fina drag:) Men det är ju inte konstigt att bli trött på sin spegelbild, speciellt inte om en ser den hela tiden som du gör pga att du filmar dig själv så mycket. Jag tycker iallafall du ser väldigt bra ut. Sen är det kanske egentligen inte den bekräftelsen som hjälper i längden utan det handlar nog om att du är nere i en svacka och att du pga det får dåliga tankar. Jag tror det kommer bli bättre med våren.

 11. Det handlar inte mer om att du ”bara” är trött att se dig själv då? Det hade nog vem som helst blivit om man ska filma sig själv, redigera sig själv 24/7 under så lång tid som du gjort. Vore det inte värt att prova att någon iallafall redigerar åt dig? Det kanske är en bra början iallafall men vad vet jag.. Jag vet iallafall att det bara är i ditt huvud, vi andra tycker du är top of the top! Glöm inte det!

 12. Att du mår dåligt över ditt utseende gör mig jätteledsen, och jag hoppas att du någon gång förstår att du är så otroligt vacker. Du har så fina ansiktsdrag och hela du är jättefin, lika fin som på insidan.

 13. Hej Therese! 😊

  Jag anar att du redan sökt hjälp för det du så öppet berättar om här, men om inte: det låter som att det kan vara BDD ( body dysmorphic disorder) som det finns behandling för. Sök på BDD på Wikipedia och se om du känner igen dig. Mitt varmaste tips är att ta tag i det nu på en gång, omedelbums, för jag hann gräva ner mig själv så djupt att det tog väldigt lång tid att komma tillbaks upp. Du kan bli av med det här och få må bättre igen❤️

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *